Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
Igazán szeretni
  2009-03-27 14:24:24, péntek
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  - Így kezdtem idézetes képeim  
Ha valaki elment
  2009-03-27 14:23:28, péntek
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  - Így kezdtem idézetes képeim  
Cseh Annamária/képtár
  2009-03-27 13:13:10, péntek
 
 



Link

Cseh Annamária (méretei: 177 cm, 53 kg, / 86-59-89)két bátyjának húga. Budapesten született 1978 október 17-én. Jelenleg Párizsban él "nem egyedül".
Már 3 éves korában kitűnt a szépsége. Szülei igyekeztek úgy nevelni, hogy ne csak a kinézetét tartsa fontosnak. A tanulással sosem volt gondja, így sikerült egyensúlyt tartania a külseje és a belső énje között.
Tinikorú lehetett, amikor édesanyja erősítő torna után rábukkant egy hét végi smink tanácsadással egybekötött mozgás- és személyiségfejlesztő tréningről szóló hirdetésre.
Még ezután is csak hobbiszinten foglalkozott a modellkedéssel, bemutatókon és fotózásokon vett részt.
Édesapjának hála, aki még gyermekkorában megszerettette vele azt a "játékot", nem volt lámpaláza a kamerák előtt.

1995-ben, (17 évesen) fordult komolyra a dolog, amikor megnyerte a Supermodell of the World világdontőjét.
Mintegy varázsütésre, hirtelen a nemzetközi divatvilág forgatásainak kellős közepén találta magát, New Yorkba, Milanóba, Barcelonába, Tokióba és Párizsba kezdte a szakmai tapasztalatszerzést.
Fotózások, reklámfilmforgatások és divatbemutatók, ingázások sorozata következett.
Mindig úton volt, szinte le se tette a bőröndjét, máris indult tovább. Rengeteget utazik, de természetesen hiányzik neki a családja. Szoros a kapcsolatuk. Ha épp nem tud Pestre menni, akkor szülei és bátyái jönnek hozzá.

Időbe tellett, mire sikerült megtalálnia a helyét a modellszakmában, hiszen az évek során jó maga is sokat változott. Párizsba találta meg a helyét, ahol kibontakozhatott, s ebbe nagy szerep jutott egykori szerelmének, a mindent tudó Frank-nek.

Annamária szavai szerint: "érvényesülni csak rengeteg energia és kitartás, meg némi szerencse árán lehet. A külső adottságokon túl a modellre hárul a csapat munkájában az a feladat, hogy egy-egy produkció sikerének érdekében kreativitással, fantáziájával együtt a személyiségét is adja, kihozza magából a maximumot.
Egyik legjelentősebb sikerének könyveli el, hogy a francia Maria Claire magazin címlapján szerepelhetett. Külföldön a párizsi Elite Model Management irányítja a karrierjét, itthon pedig Gáspár Bernadett ügynöksége, az Image Model Management képviseli. A bemutató sorozatok különböző állomásain elképzelhetetlen is lenne minden felkérésnek eleget tenni megfelelő szervezés, no meg sofőr nélkül.

Fontosnak tartja, hogy az ember életében legyenek célok. Ez alakítja a jellemet, szervezi a mindennapokat. Sok mindenbe belefog, amiket általában véghezvisz.
Zongorázott, járt szolfézsra, sportol és nagyon szeret tanulni, de ezt a munkája mellett egy ideig mellőznie kellett.
Teljes erővel, maximális elkötelezettséggel dolgozik, bármibe fog bele, azt nem oldja meg közepesen, és nem hagyja félbe.

"A karrier lehet bármekkora, ha elveszik benne az ember, semmit nem ér, meg kell őrizni magunkat.
A pénz csupán eszköz, amiről általános véleménye az embereknek, sosem elég. Az igazi értékeket azonban nem lehet euróra váltani!
Nem keresek rosszul, de úgy érzem, nem a pénz a fontos, hanem, amit csinálok, mert az az alkotás!"
Szeretné, ha lenyomata maradna a modellszakmában maga után, mert addig akarja kipróbálni magát, amíg fiatal.

A szerelem nagyon fontos számára, és, hogy a férfi, akivel együtt van, karakteres személyiség legyen, hiszen Ő is az és ez a tulajdonság képes éltetni egy kapcsolatot.

2004-ben, A fény ösvényei című film forgatásán találkozott először Cseh Annamária világsztár-modell Kovács Lajos művészfilmszínésszel. Különös kapocs tartotta össze Őket.
A magyar bulvársajtó rengeteget foglalkozott 2005-ben azzal, mikor egy titkos ceremónia során feleségül ment a nála 31 évvel idősebb Kovács Lajoshoz. Házasságuk mindössze fél évig tartott. Amúgy Annamária interjúkban sosem beszél a magánéletéről.

S 3 év után:
Legközelebb a Good című Magyarországon forgatott holokauszt-filmben tűnik fel Viggo Mortensen oldalán, vagy Viggo Mortensen mögött a háttérben, tekintve, az iMDb az általa játszott figurát név nélkül, "Beautiful Woman"- ként (szép nő) tűnteti fel. A filmet pár hete vetítették először a torontói fesztiválon, nálunk leghamarabb 2009 elején lesz látható.

Újra miénk a magyar szépség! Évek óta nem volt hazai címlapon Cseh Anna Mária, miközben Párisztól New Yorkig kapkodtak utána. A Torontói Filmfesztiválon a moziban is láthatjuk őt, bár nem tartja magát színésznőnek. Mellesleg Párizsban bölcsészhallgató, és művészettörténettel szeretne foglalkozni.
Legyen elég annyi, hogy nincs egyedül! Szeretné, ha arra emlékeznének vele kapcsolatban, amit letett az asztalra!
Kiegyensúlyozott és érzelmileg biztonságban van. A többi az Ő dolga (vagy az övék).
Mindannyian emlékszünk a bulvárlapok címlapjaira, egy idő után többet olvashattunk Anna Mária kapcsolatának botrányairól, mint sikereiről, miközben arra sem vette senki a fáradtságot, hogy kiderítse, vajon ki az a lány, aki monsien Yves Saint Laurent egyik kedves modellje, aki a legnagyobbak között mozog, és aki minden jel szerint nem szédült meg saját vonzerejétől és adottságaitól, hanem boldogan igent mond, ha megkeresik. Legyen szó modellmunkáról, egy filmszerepről vagy egy interjúról...
 
 
0 komment , kategória:  {Cseh Annamária háttérképeim  
Kállai Ildikó/képtár háttérkép
  2009-03-27 13:11:40, péntek
 
 



Link

Sajnos Kállai Ildikóról nagyon keveset tudok. Nem sikerült még összeszednem annyi információt, mely elegendő lenne egy elfogadható Életrajzhoz.

Fitness világbajnok, a régi időkből. Kitartása, erős akarata ahhoz, hogy Ő fitness v. b. lesz, példaértékű előttem.
Az akart lenni, s az is lett!
 
 
0 komment , kategória:  Fitness  
Madeleine Stowe/képtár
  2009-03-27 13:09:49, péntek
 
 



Link

Madeleine Stowe három húgának nővére, teljes neve: Madeline Mora Stowe. Élt Eagle Rockban, a Californiai Los Angeles egy munkásosztály-külvárosában.

Az anyja, Mireya ( született Mora), bevándorolt Costa Ricából és egy kiemelkedő családból származott, az apja, Robert Stowe, egy építőmérnök, Oregon bennszülötte volt. Stowe apja multiple sclerosistól szenvedett.

Tíz évesen Stowe elkezdett zongoraleckéket venni,úgy gondolta megtanul felkészülni hangversenyzongoristának, célként tűzte ki, hogy ne legyen rivalizálás három testvérével.
Az orosz születésű zenei tanára, Sergei Tarnowsky, (tanította Vladimir, Horowitzot, mielőtt bevándorolt az USA-ba). De miután 96 évesen elhunyt, Madeleine abbahagyta a tanulást.
Akkor, (18 évesen) kezdett újságírást tanulni a Dél-Californiai Egyetemnél.
Nem érdekelte túlságosan, így Madeleine önként jelentkezett olyan előadásokra , mint a Solarisban, egy Beverly Hills színházban, ahol egy filmügynök meglátta egy játékban, majd Madeleine a megjelenések köszönhetően több ajánlatot kapott a tévében és filmekben.

Madeleine Stowe házasságban él Brian Benden színésszel 1982 óta, miután együtt játszottak egy tévéfilmben. Ebből a kapcsolatból van egy lányuk, (született 1996 májusában), aki sok szabadidőt tölt a birtokukon, Texasban.

Majdnem tizenöt éven keresztül Madeleine Stowe folyamatosan játszott filmekben, kisebb vagy támogató szerepekben és tévén.
Ebből az időszakból való előadásai közül néhány jól ismertté tette a nyilvánosság előtt.
Az érvelés Stakeout mellett (1987), ahol Richard Dreyfusst játszotta , és Revenge , (1990).
1992-ben Stowe végül kapott egy vezető szerepet, nagyprofilú filmben, ahol Cora Munro szerepét játszotta Az utolsóba Mohikán c filmben, partnere Daniel Day-Lewis oldalán O díj.
Azután több jelentős filmszerep következett.
93-ban Robert Altman igazgató elindította Stowe-t Short Cutsban, melyben lelkesen, hitelesen adta elő leg elfogadottabb képernyőelőadásai közül az egyiket; egy kényszerítő, hamis és házasságtörő rendőrnek a feleségeként, akivel játszott (Tim Robbins. )
1995-ben Madeleine a thrillerben levő vak zenészben, (Blink ) játszott, co-díj, a főszerepet Aidan Quinn alakította.
Majd egy együtt érző pszichiátert alakított, egy tudományos-fantasztikus filmben, a tizenkét majomban.

Madeleine Stowe elhalasztotta az 1996-os színjátszáskarrierét, hogy koncentrálni tudjon az anyaságra.
1998-ban a The Propositionnel - el tért vissza.

Nemrég megjelent a Jeff Goldblum detektívdrámában Raine-ek NBC-en, egy 2007 közepes minőségű pótlással. A sorozatot két hónap után törölték.
 
 
0 komment , kategória:  {Madeleine Stowe háttérképeim  
Ésaiás 52-53. fejezetei
  2009-03-27 12:28:03, péntek
 
 


Link

Ésaiás próféta könyve 52. rész

1. Serkenj föl, serkenj föl, öltözd fel erősségedet, Sion, öltözzél fel ékességed ruháiba, Jeruzsálem, szent város, mert nem lép te beléd többé körülmetéletlen, tisztátalan!
2. Rázd ki magad a porból, kelj fel, ülj fel Jeruzsálem, oldd ki magadat nyakad bilincseiből, Sion fogoly leánya!
3. Mert így szól az Úr Isten: Ingyen adattatok el, és nem pénzen váltattok meg!
4. Mert így szól az Úr Isten: Égyiptomba ment alá népem először, hogy ott bujdossék, és azután Assiria nyomorgatá őt ok nélkül.
5. És most mit tegyek itt? szól az Úr, hiszen népem elvitetett ok nélkül, és a rajta uralkodók ujjonganak, szól az Úr, és nevem szüntelen mindennap gúnyoltatik.
6. Ezért hadd ismerje meg népem az én nevemet, ezért ama napon! Hogy én vagyok, a ki mondom: Ímé, itt vagyok!
7. Mily szépek a hegyeken az örömmondónak lábai, a ki békességet hirdet, jót mond, szabadulást hirdet, a ki ezt mondja Sionnak: Uralkodik a te Istened!
8. Halld őrállóidat! felemelik szavokat, ujjonganak egyetemben, mert szemtől-szembe látják, hogy mint hozza vissza Siont az Úr!
9. Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert megvígasztalá az Úr népét, megváltá Jeruzsálemet.
10. Feltűrte az Úr szent karját minden népeknek szemei előtt, hogy lássák a föld minden határai Istenünk szabadítását!
11. Távozzatok, távozzatok, jertek ki, onnan, tisztátalant ne illessetek, jertek ki közülök, tisztítsátok meg magatokat, a kik az Úr edényeit hordozzátok.
12. Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek; mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!
13. Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.
14. Miképen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:
15. Akképen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert a mit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.

Ésaiás próféta könyve 53. rész

1. Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2. Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3. Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8. A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9. És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!


 
 
0 komment , kategória:  Ézsaiás könyve/Ószövetség  
Gne Margittól 9 3 27!
  2009-03-27 12:16:45, péntek
 
  Jó reggelt Ani! Szép a videó, tetszett!
Szép napot kívánok! Margit







Link


Köszönöm szépen Margit!
Viszont kívánom!
 
 
0 komment , kategória:  b Margitka b.nőmtől/Margitanya  
Good Night
  2009-03-26 23:25:47, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
1 komment , kategória:  Videó  
Jó Éjszakát!
  2009-03-26 23:02:52, csütörtök
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  7 Szép estét,jó éjszakát!  
Csécsi János: Válaszok helyett
  2009-03-26 22:53:56, csütörtök
 
 



Link

Válaszok helyett
(csak egy kérdés remeg)
Tudatlan létünk egészébe fakulunk,
hol nem bántanak a gondolat-gondok
teljességet sértő szilánkjai.
Szikrázó arcunk taván merülünk a mélybe,
mindent egészre gyógyít: lelked tiszta fénye.

Úttalan utakon, ha ránk sötétül az elmúlás
és gyúlna a rút-fényű fájdalom szava,
Benned mosom épre magam
és tisztulhatsz Te is bennem.
Megnyugvást kutatva szalad,
fuldoklón zord világot kerget
az elképedt mosolyú szeretet:
testtelen lelkeket magába szédít,
anyai-öl-puha párnákra fektet,
és csendülő boldogságra némít.

Beléfeledkezéseink mint a morzsálódó idő:
leperegnek a falakról
és arcainkat simítják ránctalan - épre
- eltűnő hegeim dicső lármája:
veletek a fájó múltam vesztét is érzem -

Itt vagy velem.
A leheletemmel pillanatról pillanatra
engedlek ki a durva világba,
és szomjazva kapkodok utánad.
Kérdőre vonja életem
a létezésed hiánya.

- ha csak a képzeletem fájó emlékeiben
élsz is: többet érsz nekem Fényem,
mint a nemlétezésed döbbent iszonyata -
Csécsei János
 
 
0 komment , kategória:  v- Csécsi János  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 808 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1666
  • e Hét: 5769
  • e Hónap: 10147
  • e Év: 48637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.