Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
Varázslatosan szép !
  2011-09-19 23:23:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Varázslatosan szép**  
Varázslatosan szép !
  2011-09-19 23:21:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - PNG képek II.  
Varázslatosan szép !
  2011-09-19 23:20:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - PNG képek II.  
Varázslatosan szép !
  2011-09-19 23:16:02, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Varázslatosan szép**  
Amiről a gyerekeinknek
  2011-09-19 23:12:51, hétfő
 
  Amiről a gyerekeinknek már fogalmuk se lesz...

...telefonkönyv, sárga oldalak
... írógép
... feladni egy levelet postán, levelezőlapot kapni
... kézzel írni egy házi dolgozatot
... fölvenni valamit videóra
... ceruzával pörgetni a magnószalagot
... nem tudni, hogy ki hívott telefonon
... nem tudni, hogy mit csinálnak és gondolnak éppen a barátaid
... fölkelni a fotelból és csatornát váltani
... hallgatni, ahogy betölt egy számítógépes játék
... hallgatni, ahogy egy modem betárcsáz
... joystickkel lőni
... föllapozni egy lexikont
... papír alapú térképet használni útvonaltervezéshez
... nyitvatartási időben, helyben intézni bankügyeket
... megjegyezni a barátaid telefonszámát
... kézzel elfordítani a kulcsot egy autó zárjában
... tékából kivenni egy filmet (fizetni, ha nem tekerted vissza)
... befűzni egy filmet egy fényképezőgépbe
... hosszú úton az ablakon kifele bámulni, nem egy képernyőre
... várni a kívánságműsorban a kedvenc számod, hogy felvehesd kazettára
... a könyvtárból könyvet kivenni, katalógust használni
... sorban állni egy hiánycikkért
... unalmas kultúrműsort nézni a tv-ben, mert csak az az egy csatorna van
... vasárnap hajnalban sorban állni Népsportert, hogy mit játszott a kedvenc külföldi csapatod
... úttörő táborban gyümölcsszedést tanulni
... 15 forintért egy gombóc fagyit venni
... kék jegy a buszra, sárga a villamosra
... Limót nyalogatni
... Pajtás újságot venni és izgulni melyik zenekar van a közepén

Az én gyerekkoromban még 50 fillér is volt egy fagyi, meg 5ft a lecsókolbász..




 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Tévhitek,babonák a Holdról..
  2011-09-19 23:02:08, hétfő
 
  Fantáziánkat mindig izgatja a Hold. Az amerikai Neil Armstrong, aki 1969-ben bakancsa nyomát otthagyta a holdporban, megvalósította ugyan az emberiség ezeréves álmát, de nem hozott feleletet sok-sok hétköznapi kérdésre, hiedelemre.

Arra például, hogy hatással van-e a Hold az emberi életre? Tehát ma is csak az ,,igen is, nem is"-nél tartunk.

Hiedelem: Holdtöltekor sokkal több gyerek születik

Nem! A statisztikából kiderül, hogy a teliholdnak nincs befolyása a születésekre. Ugyanannyi nehéz szülés van ilyenkor is, mint egyébként. Ha a nagyon kicsi (csak ezrelékben mérhető) eltéréseket is figyelembe vesszük, akkor azt mondhatjuk, az utolsó holdnegyedben és újholdkor növekszik valamelyest a szülések száma. Az összefüggést azonban egyetlen tudományos vizsgálat sem bizonyította.

Hiedelem: A gyerek nemét befolyásolja, ha holdtöltekor vagy éppen újholdkor fogan
Nem! Az esetek felében persze hatékonynak bizonyul a ,,holdfogantatás". Merthogy a dolog ugye kétesélyes: fiú lesz vagy lány. A jó tanácsok osztogatói sem értenek egyet az időpontokban. Az egyik tábor szerint a fiúk holdtöltekor fogannak, mások azt állítják: az első holdnegyedben. Egyes asztrológusok vallják: akkor lesz fiú a gyermek, ha férfias jegyben (Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Vízöntő) fogan, persze ha ez a ,,megfelelő" időpont egybeesik a nő termékenységi periódusával.

Hiedelem: A holdfény megszépít és megfiatalít

Nem! A holdfényben való fürdőzés nem frissíti fel a bőrt. A növő hold fényénél vágott köröm sem lesz erősebb. A fogyó holdkor kevert arckrém sem fiatalít. Az sem szünteti meg a hajhullást, ha pontosan 28 naponként, teliholdkor levágunk belőle egy centimétert.

Hiedelem: A Hold fényében száradó ruha kifakul
Igaz is, nem is! Igaz, mert a holdfénybe kiteregetett ruha valóban fehérebbre szárad. Nem igaz, mert a holdnak nincs fakító hatása. Mitől lesz akkor fehérebb a textília? A harmattól. A levegőben és a ruhán összegyűlő finom vízcseppeknek magas az oxigéntartalma, ami a párolgás után megmarad az anyagon, és kifehéríti.

Hiedelem: A legjobb halfogás teliholdnál van
Igaz! Holdtöltekor jobban harapnak a halak. Főleg a kicsik. A magyarázat nagyon egyszerű: teliholdnál a vízben élő apró élőlények feljönnek a víz felszínére. A táplálék reményében még óvatlanabbak is, sokkal könnyebben ráharapnak a csalira, mint nappal. Nem tudjuk azonban, miért úsznak fel az állatkák a Hold fényére.

Hiedelem: Kertészkedjünk a Hold járása szerint, nagyobbra és szebbre nő a zöldség!

Igaz! Az okát még nem tudjuk. Csak találgatják a kutatók, hogy a Hold fénye vagy a vonzása van ilyen hatással a növényekre (a holdvonzás okozza 6-6 óránként az árapály jelenséget). A kertészek már évszázadok óta a Hold járása szerint ültetnek. A babot és a salátát (magról) újholdkor vagy az első holdnegyedben vessük el, a sárgarépát, a fehérrépát, a póréhagymát teliholdnál vagy előtte, a negyedik holdfázisban ültessük ki. Rózsa telepítésére vagy metszésére legalkalmasabb az újhold időszaka és az első holdnegyed.

Hiedelem: Teliholdkor sokkal több bűncselekményt követnek el
Nem bizonyított! A kutatók egyes embereknél (legtöbbjüknél éjfél körül) valóban fokozott éberséget tapasztalnak. Eddig azonban még senki sem bizonyította be, hogy ez a feszült, nyugtalan állapot vezetne bűncselekmény elkövetéséhez.




 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
Őrangyalod vigyáz reád...
  2011-09-19 22:59:16, hétfő
 
  Az angyalok tér által nem korlátozott, az embernél nagyobb tudással bíró, de nem mindentudó élő valóságok. Nincs fizikai életformájuk és nemük, csak vibrációjuk: fényből és energiából álló lények. Ők a Teremtő és az emberiség közötti összekötő kapocs.
Az őrangyalok olyan hatalmas, többdimenziós szellemlények, akik földi tartózkodásunk idején kísérnek bennünket. Őrangyalunk segít abban, hogy feladatainkat, próbatételeinket megértsük, és könnyebben átvészeljük. Finoman figyelmeztet, ha eltérünk attól a tervtől, ami vállaltuk, mielőtt megszülettünk ezen a planétán. Vigyáz ránk, bátorít minket, üzeneteket közvetít hozzánk, és tanácsokat sugall.

Láthatatlan védelmező

Mindenki kap angyali védelmezőt, aki erre a bolygóra inkarnálódik, de nem mindenki veszi igénybe. Ső, az emberek általában nem is tudnak arról, hogy rendelkeznek egy melléjük kirendelt segítséggel a szellemi világból. Ám az angyaloknak tilos beavatkozniuk védencük sorsába, amíg az nem jelzi, hogy igényt tart rá. Csak akkor léphetnek közbe, ha a rájuk bízott személy életveszélybe kerül, de még nincs itt az ideje a távozásának. Minden egyéb esetben tiszteletben tartják a szabad akaratot.

Fordulj hát bizalommal őrangyalodhoz! Ha komoly gondod vagy beteljesületlen vágyad van, kérd meg, hogy segítsen, és hallgass a tanácsaira! Befolyásolásra, irányításra nem alkalmazhatóak, de örömükre szolgál, ha például harag, bánat, bűntudat energiáinak kitisztítására kérjük őket. Minél erősebb a hited, és minél többet relaxálsz, annál könnyebben leszel képes kapcsolatba kerülni az őrangyaloddal.

Egyes vélekedések szerint az angyal kifejezés a görög angelos szóból származik, amely hírvivőt jelent. F.E. Eckard Strohm Atlantisz Angyalai című könyvében ír az angyalokról. Szerinte az angyal szó egy atlantiszi szóösszetételb?l ered: Ang - élet, El - Isten fénye. Az angyalok nevében az -el végződés arra utal, hogy ők mindennél és mindenkinél közelebb állnak Istenhez.
A hagyomány szerint Isten első angyala Satanael volt. Nevének jelentése: Isten angyala. Őt ruházta fel Isten a legnagyobb hatalommal, ő volt az összes angyal feljebbvalója, az első arkangyal. Amikor Isten az embereket megteremtette, az angyalokat bízta meg azzal, hogy szolgálják őket. Satanael azonban megtagadta az engedelmességet. Úgy gondolta, hogy az emberek nálánál alacsonyabb rendű lények, ezért nem szolgálja őket. Az Úr megparancsolta Michael (Mihály) arkangyalnak, hogy számoljon le a lázadóval. Michael elvesztette az első csatát, ám a második összecsapásban győzedelmeskedett, és Satanael a Földre száműzetett. Megfosztották nevének -el végződésétől, ettől kezdve viseli a Sátán nevet.

Angyali hierarchia

Eredetileg hét arkangyal volt, Satanael bukásával azonban megváltozott a sorrend. A fennmaradó hat arkangyal közül az eddigi második, Michael lett az első. Nevének jelentése: Ki olyan, mint Isten. Ő a harcos, aki a Földért felelős, és az elhunytak lelkét is ő fogadja.
A harmadik - immár második - arkangyal Gabriel, a hírhozó. Nevének jelentése: Isten ereje. Teljhatalma van az Édenkert fölött.
Korábban a negyedik - most a harmadik - arkangyal, Rafael a betegek gyógyítója és a vándorok kísérője. Nevének jelentése: az Úr meggyógyít. Az emberek szelleme felett áll.
A negyedik - a volt ötödik - arkangyal Uriel (gyakran Arielnek is mondják) az Akasha- Krónika őrzője. Nevének jelentése: Isten fénye. Az angyalseregek vezére, az alvilág uralkodója, fényével megszabadít a démonoktól.
A volt hatodik - immár az ötödik - arkangyal Sariel, az Úr ellen vétkező lelkekért felel.
A hetedik - illetve hatodik - arkangyal Raquel. Nevének jelentése: Isten bosszúja. Ez természetesen nem az emberek közötti alantas bosszúvágyként, hanem kiegyenlítésként értendő.



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Találkozás a szellemvilággal..
  2011-09-19 22:54:19, hétfő
 
  Szellemeket sokféleképpen lehet megidézni. Talán az egyik legmisztikusabb s egyben legveszélyesebb módja a beszélő tábla alkalmazása. Sokan meglepő dolgokat tapasztaltak a használata során, akkor is, ha csak egyszerű kérdésre egyszerű választ kerestek.

A táblának számos neve van: beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívják, de az angolszász elnevezése után végül is quia vagy ouia táblaként vált népszerűvé (hazánkban is). Kapcsolatba léphetünk általa a szellemekkel, vagy megjósoljuk segítségével a jövőt.

Hogyan működik?

A tábla maga körülbelül 30 x 45 centiméteres, általában körívben helyezkednek el rajta az abc betűi, helyet kapnak a számok is egytől tízig, illetve ott az ,,igen" és a ,,nem" szó, és fontos, hogy legyen egy elköszönés is. Tartozik hozzá egy kis lap (planchette), erre kell helyezni a kezet, és ez mutatja meg a választ. Amikor feltesz egy kérdést, a kezét finoman helyezze a planchette-re, és várjon, amíg a keze önkéntelenül megmozdul, betűről betűre téved, s a végén összeáll a válasz. Ha eldöntendő kérdést tesz fel, a tábla igennel vagy nemmel fog válaszolni. Megtörténhet, hogy egyáltalán nem hajlandó foglalkozni a kérdéssel - ilyenkor a ,,viszontlátásra" feliraton áll meg a planchette.
Sok vita folyt arról, vajon hogyan, mitől működik, de az biztos, hogy akik kipróbálták, mind nagyon intenzív élményként élték meg. Egyes nézetek szerint a saját tudatalattinkból merítünk ilyenkor, és a válaszok azért meglepőek, mert a tudattalannal éber állapotban nem vagyunk kapcsolatban. Mások a felettes énnel való kapcsolatnak tulajdonítják a működést, ami jól hangzik, de nem magyarázza azokat az igen ijesztő történeteket, amikről sokan beszámoltak a tábla használata után. Aki hisz a szellemvilágban, az meg van győződve róla, hogy az quija tábla segítségével a szellemekkel lép kapcsolatba, s valójában ők adják meg a választ.

Nem gyerekjáték

Quija táblát általában társasjátékként árulják a boltok, de néhány boszorkánysággal foglalkozó üzletben is kapható, legfeljebb más-más néven. Aki kreatív egy kicsi,t önmagának is készíthet egyet - s ha a szellemvilággal akar kapcsolatba kerülni, még jobban is fog működni, hiszen készítés közben átjárják a saját rezgései.
Használható a tábla fontos döntések előtt, de figyeljen oda, hogy ne alakítson ki függőséget, ne helyettesítse a saját, felelősségteljes döntését a tábla válaszaival.
Aki a halottakkal lép kapcsolatba a tábla segítségével - ez különösen akkor fontos és hasznos, ha valami lezáratlan maradt közöttük, és az illető helyre szeretné hozni - annak nagyon óvatosnak kell lennie. Mert a szellemidézés veszélyes dolog. Számos olyan történet kering, ami arról szól, hogy valaki öngyilkos lett néhány héttel a tábla használata után, mert megőrült a megidézett és itt maradt szellemek társaságától. Akadt olyan is, aki az iskolaudvaron ájult el a tábla használata közben, majd kómába esett és ott is maradt. Van, akit állítólag üldöznek a szellemek, miután használta a beszélő táblát. Egyik történetben sem lehetünk biztosak, ám tény, hogy ennyi riasztó és óvatosságra intő véleményt semmilyen, a szellemvilággal vagy jóslással kapcsolatos más eszközről nem hallani.

Fontos tudnivalók:
Soha ne használd a táblát egyedül, a planchette két ember rezgésétől könnyebben beindul. Nemcsak az a fontos, hogy mindkettőtök ujja érintse a kérdező lapocskát, fontos, hogy a testetek (térd vagy kar) is összeérjen. Legjobb, ha a quija tábla sem asztalon áll, hanem az öletekben fekszik.
Induláskor érdemes a planchettet szándékosan mozgatni, mert akkor gyorsabban átveszi a test rezgését, és hamarabb elindul ,,magától";
Meg kell kérdezni a szellem nevét; illetve néhány rá vonatkozó kérdést érdemes feltenni;
A kezdők olyat kérdezzenek, amire igen vagy nem lehet a válasz, hogy minél jobban begyakorolják, megszokják a szellemmel való együttműködést. De az igen-nem módszer a gyakorlottabbak esetén is követhető, mert a bemelegítést segíti. (illetve kiderülhet, hogy most kár faggatózni, mert úgysem jön válasz);
Egy kérdést csak egyszer szabad feltenni;
A szeánsz idején lehet bekapcsolva magnó, de még video-kamera is (lehet, hogy visszahallgatáskor, visszanézéskor a megjelenő szellemet is fel lehet fedezni a felvételen);
Ne kérdezz Istenről;
Ne kérdezd meg, mikor fogsz meghalni;
Ne használd fel a szellemet ártó szándékkal, és ne élj vissza a kapott információkkal;
Lehet, hogy a válasz betűi nem sorrendben érkeznek, azt utólag kell értelmes szavakká összerendezni;
Legjobb, ha este fordulsz a táblához kérdéseddel, amikor már elcsendesül a világ. Érdemes a ráhangolódás kedvéért gyertyát és füstölőt gyújtani, illetve halk, meditációs zenét hallgatni;
Ne használd a táblát, amikor beteg vagy, vagy amikor nagyon lehangolt vagy, mert könnyebben megszállhatnak a szellemek;
Ha egy szellemmel lépsz kapcsolatba, mindig köszönd meg a válaszait és köszönj el tőle, különben megharagszik, és kísérteni fog.
Érdemes egy tiszta ezüst érmét helyezni a táblára, mert akkor a gonosz szellemek nem tudnak megjelenni;
Sose hagyd a planchette-t a táblán olyankor, ha nem használod;



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Jézus
  2011-09-19 22:43:22, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Amikor elérjük céljainkat
  2011-09-19 22:35:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1846 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 203
  • e Hét: 4755
  • e Hónap: 13425
  • e Év: 69358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.