Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Jó reggelt, szép napot
  2018-04-13 16:43:10, péntek
 
 







 
 
0 komment , kategória:  képek  
Jó reggelt, szép napot
  2018-04-13 16:41:18, péntek
 
 




 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép tavaszi napot
  2018-04-13 16:39:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép estét - Lili
  2018-04-13 16:38:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Az angyalok üzenete 2018. áprilisára
  2018-04-13 15:43:41, péntek
 
  Az angyalok üzenete 2018 áprilisára!
Posted on 2018/04/04 by Neptunusz in Lélektár

Ebben a hónapban minden ember érezni fogja az életében a változást hozó energiákat. Megújul a lélek, a belső hang, és mindenki elindulhat azon az úton, amely az övé, amelyre igazán vágyik.

Az angyalok üzenete 2018 áprilisára!

Idén áprilisban a gyerekkor bizonyos emlékképei is bevillanhatnak, ami arra ösztönöz mindenkit, hogy egy kicsit foglalkozzon a lelkében lakó gyermekkel, megvigasztalja ha szomorú, és ismét a feltétel nélküli szeretetéről biztosítsa őt. Emellett arra is törekedni kell, hogy a múlt sérelmeitől megszabaduljunk, a régi, szennyes emlékeket idén áprilisban le kell tenni, és a jelen tisztaságára kell összpontosítani. Ebben lesz a segítségünkre Mihály arkangyal, aki arra figyelmeztet, hogy vigyázzunk a szavainkra, jól gondoljuk meg a következő hetekben, hogy miről és mit beszélünk, és azt kinek mondjuk el.

A másik fontos dolog idén áprilisban, az a szülő-gyerek viszony javítása. Figyeljünk oda a magunk és szüleink egészségi állapotára, és legyünk közelebb egymáshoz.

Az angyalok még egy fontos üzenetre hívják fel a figyelmünket, mégpedig arra, hogy tartózkodjunk az elhamarkodott ítélkezésektől, és előbb ismerjük meg magunkat, és a másik embert, mielőtt kialakítanánk a véleményünket.

A hónap első része
Egészen április 11-ig mindenki élete a rendes kerékvágásban fog haladni, olyan érzés lesz ez, mintha egy menetrendszerinti autóbuszra szállnánk fel, amely minden fontos településen megáll, ahol mi akkor és ott szállunk le, ahol csak akarunk. Miközben utazunk, képzeljük el, hogy az utastársak mindegyike kedves, megértő, és szeretettel teli, így az út során teljesen adott az, hogy jól fogjuk érezni magunkat.

Amire még figyelned kell ebben a periódusban, az a benned lévő gyerek és a közted lévő viszony, törekedj arra, hogy jobban megismerd önmagad, és visszatalálj a gyökereidhez. Ezen kívül, ha szükségét érzed, akkor változtass életmódot.

A hónap középső része
Április 12. és 22. között szükségünk lesz olyan emberekre, akik tudnak segíteni nekünk, és ha hívjuk őket, akkor jönnek, és ott lesznek mellettünk. Érezzük a támogatásukat, visszajelzéseket kapunk tőlük, és azt érezzük, hogy ezáltal lelki táplálékra lelünk. Az angyalok azt üzenik, hogy legyünk kedvesebbek, és ne felejtsük el, hogy minden problémára megoldást kínál a szeretet.

A hónap utolsó
Április 23-tól a hónap végéig azt fogjuk érezni, amint a múlt kapui fokozatosan bezáródnak, ezzel véget ér életünk egy bizonyos, nem túl kellemes szakasza, és ezzel kezdetét veszi egy új életút. Az angyalok és az Univerzum arra bátorít, hogy legyünk nyitottak az új dolgok iránt, tartózkodjunk több időt a természetben, meditáljunk és élvezzük a számtalan az áprilisi hónap apró, örömteli ajándékait.

Forrás: Delia Muresan/Fordította: Filantropikum.com




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Boldogabb lehetsz ....
  2018-04-13 15:23:01, péntek
 
  A következő 7 szakrális-spirituális törvény betartásával jobbá teheted az életedet, kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lehetsz. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.


1. A vetés-betakarítás törvénye
Biztosan te is hallottad azt a mondást, hogy “ki mint vet, úgy arat". Nos, ez bármennyire is hihetetlen, a spirituális 7 törvényének egyike, ami arról szól, hogy olyan kapcsolat- és viszonyrendszert tudsz kialakítani, ahogyan az emberekhez viszonyulsz. Tehát, ha azt várod el másoktól, hogy tiszteljenek, akkor neked is tisztelned kell másokat.

2. Az alkotás törvénye
Nagyon figyelj arra, hogy mit gondolsz, mit hozol létre, mert az ember képes egyaránt bevonzani a jót, és a rosszat is. És nem mindegy, hogy melyik ölt testet.

3. Az alázatosság törvénye
Mindenben igyekezz alázatos lenni, még az olyan dolgokban is, amelyeket nem egészen értesz. Egy idő után képes leszel jobban megismerni önmagadat, ami számtalan előnnyel járhat.

4. A hála törvénye
Ha nem is teljesült még minden álmod, azért ne ess kétségbe. Inkább légy hálás mindazért, amit elértél, amit megvalósítottál, és szeresd ezt az életet.

5. A szeretet törvénye
A szeretet olyan erős energiával rendelkezik, amely minden nehézséget képes legyőzni. Ezért szeresd az ellenségedet, és önmagadat, így baj nem érhet.

6. A megbocsátás törvénye
Ne csak szeresd, hanem bocsáss is meg az ellenségednek, így te is megnyugodhatsz. Szabadulj meg a nyomasztó érzelmektől, és megkönnyebbül a lelked.

7. A hit törvénye
Higgy bármiben, az megvalósulhat. A hit egy olyan óriási erő, amely útjába nem állhat semmi. Semmi sem lehetetlen, bármit tégy, azt tedd szívvel és lélekkel.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az ez évi időjárás - Dávid naptár
  2018-04-13 15:16:40, péntek
 
  lyen lesz a 2018-as nyár egy nyíregyházi mérnök szerint, aki 40 éve foglalkozik hosszú távú előrejelzések készítésével!

I
A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály legfőbb hobbija a hosszú távra készülő időjárás-előrejelzés, amit teljes szakmai odaadással és profizmussal készít, immár több mint négy évtizede.

Dávid Mihály napra lebontott prognózisokat készít, ezért a meteorológiai naptárját már Dávid-naptárnak nevezik, amely sokak szerint megbízhatóbb előrejelzést nyújt, mint a hivatalos időjárási modellek, és emellett régiónkénti lebontásban is megmutatja, hogy milyen lesz az éves időjárás. A nyíregyházi mérnök módszerének titka abban rejlik, hogy a légköri tényezők mellett még az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi, és ennek alapján készíti elő a számításokat, előrejelzéseket.

Dávid Mihály előrejelzései szerint májusban lehet még hajnali fagyokra számítani, ami a gyümölcstermelőknek, kertészkedőknek jelenthet problémát, hiszen a fagy kárt tehet a termésben.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a Dávid naptár szerint nem lesz nagyobb vízhozam-mennyiség idén sem, mint 2017-ben.

A legtöbb eső májusban és június közepén fog hullni.

A hobbi meteorológus szerint az idei nyár nem lesz túl meleg, a kirándulásokra a legalkalmasabb idő július második felében, illetve augusztus 10-25. között lesz.

A legforróbb napok július 15-e, és augusztus 20-a körül várhatók. Egészen szeptember végéig kellemes, nyárias időjárás várható, a hőmérsékleti értékek 24-25 Celsius fokok között várhatók. Ezt követően erőteljesebb lehűlésre lehet számítani, de október végén, november elején ismét beköszönt a jó idő, és a nappali hőértékek emelkedni fognak.





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Fahamu a kertben - Bálint gazda cikkéből
  2018-04-13 14:48:56, péntek
 
  Komoly kérdés, amely a komposztálás és talajjavítás kapcsán gyakran felmerül.

Fel lehet, fel szabad-e használni a hamut a kertben? Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a kertben elszórt hamu segít vagy árt a növényeknek, valamint, hogy a fa, illetve szén eltüzelése után keletkezett hamu általában hogyan hat a kert talajára. Az alábbiakból kiderül a válasz, és még több is.

Hasznosíthatom a hamut a kertemben?
A rövid válasz a kérdésre, miszerint fel szabad-e használni a fahamut a kert trágyázására: igen! Mindazonáltal körültekintően kell eljárnunk a tekintetben, hogyan és hol használjuk fel a kertben a fahamut. A hamu komposztálása például remek megoldás.

A fahamu mint kerti trágya
Az eltüzelt fából keletkezett hamu kiváló mész- és káliumforrást jelent a kert számára. Sőt még ennél is többet: a hamu kertben való felhasználásával sok olyan nyomelemet is kijuttatunk, amelyekre a növényeknek az egészséges fejlődéshez, gyarapodáshoz szükségük van.

A trágyázásra szánt fahamut a legjobb vékony rétegben elszórnunk a kertben, vagy ami még célszerűbb: először hordjuk a komposzthalomra, hogy ott komposztálódjon a többi komposztalapanyaggal együtt. Ez azért előnyös, mert a fahamuból nedvesség hatására lúg és különböző sók oldódnak ki. Kis mennyiségben a lúg és a só nem okoz problémát, nagyobb mennyiségben viszont megperzselhetik a növényeket. Ha a kályhában, kandallóban történő tüzelés során keletkezett hamut először komposztáljuk, ezzel lehetővé tesszük a lúg és a sók kioldódását.

Vegyük figyelembe továbbá, hogy nem minden fahamu hat ugyanúgy mint kerti trágya. Ha a kályhából a komposztra hordott hamu elsősorban keményfából keletkezett, például tölgyből vagy juharból, a hamu sokkal nagyobb arányban fog a kert számára értékes tápanyagokat és ásványi anyagokat tartalmazni. Ha viszont a komposzthalomra hordott hamu többnyire puhafák, például fenyőfélék eltüzelése során keletkezett, kevesebb tápanyagot és ásványi anyagot fog tartalmazni.

fahamu kertben 02

A fahamu egyéb célú felhasználása a kertben
A fahamu a kártevők elleni védekezés során is igen hasznos lehet. A fahamuban lévő sók elpusztítják az olyan bosszantó kártevőket, mint a házas és meztelencsigák, illetve egyéb gerinctelen puhatestűeket. A fahamut úgy tudjuk egyszerűen felhasználni a kártevők elleni harchoz, hogy a puhatestűek által ostromlott növények töve köré elhintjük. Ha a hamut nedvesség éri, szórjunk ki újabb adagot, ugyanis a víz idővel kimossa belőle a kártevő-mentesítés során oly hatékony sókat.

A fahamu tovább haszna a kertben, hogy módosíthatjuk vele a talaj pH-értékét. A fahamu növeli a talaj pH-értékét, csökkentve annak savasságát. Éppen ezért viszont arra is ügyelnünk kell, hogy ne használjuk trágyázásra a kifejezetten savas közeget kedvelő növényeink közvetlen közelében. Ilyenek például az azálea, a gardénia vagy az áfonya.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A szódabikarbóna
  2018-04-13 14:37:28, péntek
 
 



A szódabikarbóna remek segítség a háztartásban, nem csak a szagokat tünteti el, hanem kiváló tisztítószer is. Lássuk, milyen területeken alkalmazhatjuk hatékonyan!

http://biobody.hu/blog/szodabikarbona-a-tisztitas-mestere/



Tisztítószer a konyhában
A szódabikarbóna jól oldja a zsírt, így nem kell a különböző vegyszerekért nyúlni: ha a szokásos mosogatószerhez adunk egy nagy kanál szódabikarbónát, áztatjuk egy ideig, akkor sikeresen tisztíthatjuk vele a zsíros felületeket.

A mosogatógépet is tisztán tarthatjuk vele, de a sütőt és tűzhelyet is tisztára pucolhatjuk. Ehhez szórjuk be a tisztítani kívánt felületet, permetezzük le vízzel, majd dörzsöljük át.

A mikrohullámú sütő is kitisztítható szódabikarbónával, sőt még a szagokat is elveszi! Az edényeken lévő maradékokat is eltüntethetjük: szórjunk az edény aljára szódabikarbónát, adjunk hozzá forró vizet és mosogatószert, majd hagyjuk állni 15 percig. Ugyanez igaz, ha odaégettünk valamit, a szódabikarbóna ugyanis ezen a problémán is segít.



Tisztítószer a fürdőben
Használjuk mosáshoz! Mosószappan és szódabikarbóna összemelegítve, és már készen is van a folyékony mosószer! Emellett, ha olyan ruhát mosunk, ami enged a színéből, szintén érdemes bevetni a szódabikarbónát, valamint fehérítésre is használhatjuk! Mosószerhez adva a ruhák szebbek lesznek tőle.

A szódabikarbónás, meleg vizes keverék a fésűknek is jót tesz, letisztítja róluk a felesleges szennyezőanyagokat. A zuhanyfüggönyt is tisztíthatjuk vele, ehhez egy kefe segítségével dörzsöljük át szódabikarbónával.

Készítsünk tisztítószert:

360 gramm szódabikarbóna, fél csésze folyékony szappan, fél csésze víz, 2 evőkanál ecet, 1 tiszta, félliteres, zárható szórófejes flakon. Keverjük össze a hozzávalókat csomómentesre, spricceljük a tisztítandó felületre, dörzsöljük át, majd öblítsük le.

További tisztításra
Tisztítsuk meg az ezüst ékszereket, étkészletet! Vízzel kikeverve remek tisztítószert kapunk: dörzsöljük át az ezüst ékszereinket, így újra fényesek lehetnek.

A padlót is kifényesíthetjük. Keverjünk össze egy csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel, majd dörzsöljük át a padlót.

Meglepő lehet, de a gazok növekedését is megállíthatjuk, úgymond természetes gyomirtót kapunk.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szent-kút Petőfiszálláson
  2018-04-13 14:30:10, péntek
 
 



A petőfiszállási szentkúthoz Mária-jelenés és csodás gyógyulások kapcsolódnak.

A legenda szerint egy béna a gyógyulása után mankóját a földbe szúrta, ahol egy fa nőtt ki.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7375 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1191
  • e Hét: 24822
  • e Hónap: 41222
  • e Év: 163095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.