Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 685 
Reggeli a világ körül
  2017-09-20 09:51:04, szerda
 
  Reggeli a világ körül

A reggeli talán a legfontosabb étkezés: ezzel indítjuk a napunkat, és így meg is határozza azt. Lássuk, a világ különböző pontjain mit esznek az emberek.

Angol reggeli
Angliában igen gazdag a reggeli. Elsőként frissen facsart narancslével kezdenek, majd felszolgálják a különböző italokat (tea, kávé, tej). Majd a zabkása, sült szalonna, tojás és mindenféle sült étel: gomba, paradicsom, bab, kolbász vagy a híres ?black pudding? kerül az asztalra.
Nem hiányozhat a klasszikus pirítós sem vajjal és lekvárral. Egy komoly reggeli akár fűszerezett vesét és halakat is tartalmazhat.

Francia reggeli
A franciák, ellentétben az angolokkal, nagyon visszafogottan reggeliznek. Semmi nehéz étel.
Ez esetben a sztereotípiák nagyon is működnek: kávé és croissant egy hangulatos teraszon.
Népszerű a tartine-nek nevezett pirítós, amit vajjal vagy lekvárral kennek meg, a péksütemények és a gyümölcsök. Talán mégis a legfontosabb a kávé, ez elengedhetetlen.
Az általánosan elterjedt kávéfajta az espresso, de reggelente inkább a café au lait-t (tejeskávét) kedvelik.

Török reggeli
Törökországban sem hiányozhat a reggeliből a tea és a kávé. A reggelik általában a következőkből állnak: kenyérfélék, sajtok, olívabogyók, vaj és méz (amelyeket akár össze is kevernek és így kenik a kenyérre), lekvár, paradicsom, uborka, joghurt, tahini és tojás. Az érdekességek a helyi hagyományos reggeli ételekben rejlenek. A kaymak a tejfölhöz hasonló krém, ami zsíros és krémes állaga miatt kevelt.
Mézzel szolgálják és friss kenyérre kenik. A rántotta török változatát menemennek hívják.
Paradicsom és bors az alapja, amit magas hőfokon megsütnek, majd beleütik a tojást. A gözleme egy változatos töltött étel, sós tésztáját zöldségekkel, hússal, sajttal töltik meg.

Kínai reggeli
A kínai reggeli is nagyon gazdag. Egyik legnépszerűbb fogása a congee, ami rizskása savanyúsággal, tofuval, hússal, tojással vagy mogyoróval párosítva. Fantasztikusan változatos, minden régióban, konyhában másképp készítik. A baozi gőzölt gombóc, amit szinte minden étkezésnél használnak, de főleg reggeliként kedvelt. Töltelékei változatosak, az édestől a sós ízekig minden megtalálható.
Elterjedt a zongzi (édes rizsgombóc bambusz levelében gőzölve), a wonton (ami szintén egy gombócféleség), a kínai palacsinta, mint a kedvenc gyors reggeli (a hangsúly a sós és csípős tölteléken van), douhua (tofu puding) és a youtiao, ami egy olajban sütött kenyérféleség a congee mellett. Töltelékek szempontjából a tangyuan a legérdekesebb, mert ezt a gombócot cukorral, fekete szezámmgammal, vörösbabbal, mogyoróval, rózsaszirommal, jujube krémmel töltik meg. Szójatejet, teát, gyümölcsleveket és a tejet szeretik reggeli mellé inni a kínaiak.

Forrás: thinkonomy.community
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ingyenes fejfájás-csillapító
  2017-09-18 16:54:56, hétfő
 
  ingyenes fejfájáscsillapító


Alig akad olyan ember, akinek ne fájt volna már a feje egyszer-egyszer és ne orvosolta volna azzal, hogy bevett egy fájdalomcsillapítót fejfájásra. Sajnos nagyon sokunkban rögzült az az elképzelés, hogy fejfájás esetén beveszünk egy fájdalomcsillapítót és ezzel intézzük el a problémát. Ezért a fájdalomcsillapító reklámok is felelősek.

Etikátlan a fájdalomcsillapítók túlzott reklámja

fájdalomcsillapító fejfájásra
A tv-ben egymást érik a különböző fájdalomcsillapító reklámok. Ez az emberek megtévesztése, mert nem a gyógyszer az egyetlen megoldás. A gyógyszergyárak megérdemelnének egy - finoman fogalmazva - orron koppintást, mert reklámjaikkal egy olyan cselekvési mintát próbálnak kialakítani, hogy ha fáj valamink, akkor gondolkodás nélkül kapjunk be egy tablettát. Mielőtt végső elkeseredésünkben a fájdalom megszüntetése végett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnánk, meg kell próbálnunk természetes módon kezelni azt. Erre is mindjárt kitérünk...

Hogyan működik egy fájdalomcsillapító

A fájdalom nem más, mint egy kommunikáció. A testünk üzen nekünk, hogy valami nincs rendben, nem tud rendesen működni. Valami hiányzik vagy esetleg valamiből túl sok van. Ha beütjük a lábunkat például, akkor mit üzen nekünk? ,,Áú, ez túl kemény volt, túl nagy behatás ért! Máskor ilyet ne csinálj, mert sérülnek a sejtjeid!" - Ez egyfajta üzenet, kommunikáció nekünk.

Mit csinál egy fájdalomcsillapító? Téves elképzelés, hogy egy fájdalomcsillapító elmulasztja a fájdalmat. Igazából a neve is félrevezető, mert semmiféle fájdalmat nem csillapít. Ehelyett amit valójában tesz, az nem más, mint elvágja a kommunikációt a fájó terület és az agyunk között. Tehát, ahelyett, hogy megtalálnánk a fájdalom valós forrását, elnyomjuk testünk üzenetét, amit azért küld, hogy figyelmeztessen minket, hogy valami nincs rendben és tennünk kellene valamit a probléma elhárítása végett. Gondoljunk csak bele, ha valami forró felületet érintünk, azonnal elkapjuk az kezünket, mert fáj az égés. A fájdalom egy figyelmeztető jel és ezt üzeni: "Ha ott hagyod a kezed, akkor meg fog égni!"

Fájdalomcsillapítót bevenni, ha valamink sajog, pont olyan, mintha lekapcsolnánk a tv-t amikor az afrikai éhező gyerekekről van szó és közben azt feltételeznénk, hogy a probléma ezzel megoldódott.

A fejfájás valós oka lehet a só- és vízhiány

A krónikus dehidratáció vezethet fejfájáshoz. És ez alatt nem azt értjük, hogy 3 napja nem ittál vizet. A dehidratáció nem itt kezdődik, hanem azzal, hogy nem iszod meg minden áldott nap a szervezeted számára nélkülözhetetlen mennyiségű vizet. Vannak emberek, akik folyamatosan, évtizedeken át dehidratáltan élik életüket anélkül, hogy tudnának róla és szenvednek az alattomos következményektől.

Víz és a só szervezetünk két alapvető építőeleme. Egy 70 kilós emberben 50 liter víz van és 25 dkg só. A só és a víz testünk szinte minden folyamatához szükségeltetik a gondolkodástól az emésztésig. A sót és a vizet folyamatosan veszítjük a kiválasztással, légzéssel, izzadással, emésztéssel stb. Ezért nap, mint nap gondoskodnunk kell arról, hogy pótoljuk az elvesztett mennyiséget. Valljuk be, nagyon kevesen vagyunk, akik ezt ténylegesen meg is teszik.

fejfájás

Sok megtévesztő iromány látott napvilágot az elmúlt években, hogy a só egészségtelen, valamint hogy víz helyett jó az üdítő, tea és kávé is. Ezek hazugságok. Vajon kinek az érdeke lehet, hogy az embereket félrevezesse, olyan olcsó, egyszerű és mindenki számára elérhető dolgokkal kapcsolatban, mint a só és a víz? Igen, pontosan, azoké, akik a drága gyógyszert akarják eladni nekünk...

Fájdalomcsillapító fejfájásra gyógyszer nélkül

Igyál egy liter szénsavmentes tiszta vizet és vegyél be egy kávéskanál sót. Ezután folytasd az ivást óránként legalább fél liter tiszta vízzel. A fejfájás megszűnésének sebessége függ attól, hogy mennyire voltál dehidratált.

Megelőzés: nem csak fejfájásra, de számtalan más betegségre is hasznos

Rendszeresen fogyassz vizet, ne hagyd dehidratálódni magadat! Tartsd magad a napi 2-4 liter tiszta víz elfogyasztásához (testsúlytól függően).

Vigyél be rendszeresen sót a szervezetedbe, ne sajnáld a sót ételeidből. Ha nem eszel elég sósan, akkor keverj egy teáskanál sót egy pohár vízhez minden nap.

Ha gondot jelent, hogy a csapvíz nem iható és ez tart vissza Téged attól, hogy eleget igyál, akkor szerezz be egy konyhai víztisztító berendezést. Ennyit mindenképp tegyél meg az egészségedért, mert ez a minimum. Gondoskodj az iható, tiszta vízről otthon.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Érdekességek a szeptemberben születettekről
  2017-09-09 17:22:21, szombat
 
  Olvasd el, megtudod az érdekességeket:

http://morzsafarm.hu/13-dolog-amit-nem-tudtal-azokrol-akik-szeptemberben-szulette k/Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hogyan készül a sült hagyma?
  2017-09-07 15:04:04, csütörtök
 
  Erzsebet Dr. Hack


A sütőben sült hagyma fantasztikus hatással van a szervezetre!
Hetente legalább egyszer érdemes elkészíteni!
https://ketkes.com/wp-content/uploads/2017/05/a-sutoben-sult-hagyma-fantasztikus- hatassal-van-a-szervezetre-hetente-legalabb-egyszer-erdemes-elkesziteni-500x333.j pg

Mindenki tudja, hogy a hagyma nagyon egészséges és antibakteriális hatása van. A frissen facsart hagyma leve mézzel összekeverve nagyon hatásos hörghurut, tüdőgyulladás és köhögés kezelésére. Ha a hagymát lereszeljük és borogatásként használjuk csökkenti a fülfájást és lázat is csillapít.

Kevesen tudják, hogy a hagyma nemcsak nyersen hanem sülve is kifejti a hatását, a sütés alatt nem veszít a tápértékéből sőt erőteljesebb hatása lesz.
Hagyma sütőben sülve

1. A sült hagyma fogyasztása segítségünkre lehet fekélyek és olyan sebek gyógyulásában amelyek már régóta nem húzódnak össze. Süssük meg a hagymát a héjával együtt, majd tegyük a testünkön lévő fájdalmas helyre és addig tartsuk ott ameddig jobban érezzük magunkat.
2. A sült hagymával az aranyér problémák is gyógyíthatók. A sült hagymás borogatás fertőtlenítő hatású, segít a szövetek gyors regenerálódásában.
3. Akinek problémája van a véralvadással gyakran kellene sült hagymát fogyasszon. Érdemes minden nap sült hagymát fogyasztani, mert segít a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében.
4. Nagyon fontos, hogy azok a személyek akik cukorbetegek iktassák be az étrendjükbe a sült hagymát, fogyaszthatják főétkezéseknél vagy minden reggel éhgyomorra, sokat segít a gyógyszeres kezelés mellett. A sült hagyma szulfidokat és vasat tartalmaz amely segít a vércukorszint normalizálódásában, segít a hasnyálmirigy és a máj működését.
5. Akik magas vérnyomással küzdenek fogyasszanak rendszeresen sült hagymát. A hagyma tisztítja az ereket, eltávolítja a lepedéket és megakadályozza a vérnyomás hirtelen növekedését. A hagymából a sütés ideje alatt távoznak az esszenciális olajak, amelyek a hagyma friss ízéért és illatáért felelősek, de a vitaminok megmaradnak benne.
Érdemes gyakran sült hagymát fogyasztani, mert káprázatos íze van és jótékony hatással van a szervezetre.
Hogyan készül a sült hagyma?

Tisztítsd meg a hagymát, vágd ketté, majd tedd egy tálba, vagy tepsibe és önts rá kevés olajat, tedd be néhány percre a sütőbe és már fogyaszthatod is ezt a remek ételt. Mivel az íze nem olyan erős, mint nyersen, ezért még azok is kipróbálhatják, akik nem rajonganak a hagymáért.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A gyógynövényekről
  2017-09-03 12:03:45, vasárnap
 
 



Galagonya
A magasvérnyomás-betegség sok embert érint, ám a tünetei sokáig “láthatatlanok", a hipertónia azonban folyamatosan pusztítja a szervezetünket. Az életmódváltás és a gyógyszerek mellett a gyógynövényeket is segíthetnek.

A növények többféle módon hathatnak a magas vérnyomás ellen: javíthatják a keringést, segíthetik ellazítani és kitágítani az ereket, megerősíthetik az erek falát, valamint megelőzhetik a vérrögöket is. Érdemes kipróbálni a következő gyógy- és fűszernövényeket! Azonban, ha gyógyszert szedünk, mindenképpen egyeztessünk a kiegészítő terápiákról a kezelőorvosunkkal!
Sztívia

A cukorhelyettesítőként használt sztíviának, illetve a benne található steviosid nevű vegyületnek vérnyomást csökkentő hatásai is vannak. Egy 2000-ben végzett taiwani kutatásból kiderült, hogy a mérsékelt hipertenzióval küzdő emberek esetében a napi háromszori, 250 mg-os steviosid-tartalmú étrend-kiegészítő nagyjából tíz százalékos csökkenést jelentett a vérnyomásban. Egy másik, szintén taiwani kutatás során két éven keresztül követtek 174 magas vérnyomással küzdő beteget, akik naponta nagyjából 1500 mg-nyi steviosidet szedtek. A vérnyomásuk 7 százalékkal csökkent, és a vérnyomás eredetű szívkárosodás is ritkább volt közöttük, mint a kontrollcsoport tagjainak esetében.

Fokhagyma

A fokhagyma az egyik legsokoldalúbb fűszernövény, és az egészségünkre is nagyon jó hatással van - különösen azoknak érdemes szedni, akik szeretnék megerősíteni az immunrendszerünket vagy meg kívánják őrizni a szívük egészségét. A fokhagyma jót tesz a keringésnek, segíti kitágítani az ereket, csökkenti a vérnyomást és megelőzi a vérrögök kialakulását is.

Galagonya

A galagonya javítja a keringést, és megvédi az ereket a károsodástól. A vérnyomás normalizálásában is segít. Egy 2006-os brit kutatás szerint napi 1200 mg galagonya-kivonat, 16 héten keresztül szedve, jelentősen csökkentette a kísérletben részt vevő diabéteszes betegek vérnyomását.

Hibiszkusz

A hibiszkusz virágából készült teát régóta használják a keleti gyógyászatban a vérnyomás rendezésére és a szívbetegségek megelőzésére. 1999-ben, Iránban végeztetek egy kísérletet a hibiszkuszkivonat vérnyomáscsökkentő hatásairól. Úgy találták, hogy a növény kivonata rendszeresen szedve akár 11 százalékkal is csökkentheti a magas vérnyomást.

Bajkáli csukóka

A bajkáli csukóka az egyik legfontosabb kínai gyógynövény, melyet évezredek óta használtak olyan betegségek kezelésére, mint az epilepszia, a májproblémák vagy az allergia. A Hong Kong-i Kínai Egyetem 2005-ben végzett kutatásából kiderült, hogy a bajkáli csukókában található egyik hatóanyag képes a szív- és érrendszeri problémákat okozó szabad gyökök ellen harcolni.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A szőlőről
  2017-09-02 14:49:59, szombat
 
 



Nem fog az agyad, nincs energiád? Csodákra képes ez a gyümölcs!

A szőlő előnyös élettani hatásai:

Agytevékenység:

A szőlő magas, és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma miatt hasznát vehetjük fokozott szellemi munka idején, ugyanígy a fáradt szervezetet is felfrissíti.

Anyagcsere:

A szőlő magas víztartalma (79 g/100 g) hozzájárul a napi folyadékszükséglet fedezéséhez. 10 dkg szőlő 5,4 gramm élelmi rostot (cellulóz és pektin) tartalmaz, amely kedvező hatású az emésztésre, a bélműködésre.

A must, vagyis a szőlő frissen préselt leve segíti az anyagcsere bomlástermékeinek bélből való kimosását, ezért alkalmas tisztítókúrára is. Vitaminok közül a szőlőnek magas a karotin-, B1- és a B2- és C- K-vitamin-, folsav- és biotin tartalma. Ez utóbbi kedvező hatású az immunrendszerre, segíti az anyagcsere-folyamatokat.

Szőlődiéta

A fogyni vágyóknak érdemes kipróbálni a szőlődiétát, ami a szőlő hashajtó hatása miatt is hatékony.

Fogyókúra tippek>>

Antioxidánsok:

Minél sötétebb a szőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma (resveratol, kvercetin).

Az antioxidánsok megvédik a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától, gyulladáscsökkentő hatásúak, megóvják a szív- és érrendszerünket, valamint csökkentik a daganatok kialakulásának kockázatát.

A szőlő az ásványi anyagok közül sok foszfort, káliumot és cinket tartalmaz.

Gyerekeknek és idősebbeknek egyaránt ajánlott a szőlő fogyasztása:

A szőlő savtartalmának köszönhetően étvágyjavító hatású, így különösen leromlott állapotú vagy lázas betegeknek, étvágytalan gyermekeknek, időseknek ajánlott.

A szőlő energiatartalma viszonylag magas: 10 dkg 78 kcal, cukorbetegek csak akkor fogyaszthatják, ha pontosan követik a diétás előírásokat, és a szőlő szénhidráttartalmát beszámolják a napi összes szénhidrát mennyiségébe.

Lehet, hogy te is cukorbeteg vagy?

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A dehidratációról
  2017-08-17 11:59:28, csütörtök
 
  Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus ?betegségnek?.
A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat.
Az úgynevezett ?modern? gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

Olvass tovább: A legtöbb betegségünk azért alakul ki, mert nem iszunk elég tiszta vizet ? mondja egy orvos

A cikk itt folytatódik:

A víz egészségre gyakorolt hatásáról, a dehidratációról, a vízivás fontosságáról, a víz szerepéről egészségünk megőrzésében és a gyógyításban, illetve a betegségek kialakulásáról a dehidratáció miatt egy iráni születésű orvos Dr. Fereydoon Batmanghelidj korszakalkotó felfedezéseket tett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint a dehidratáció a mögöttes oka sok krónikus ,,betegségnek". A víz, só és ásványi anyagok megfelelő bevitele megelőzheti a betegségek kialakulását, illetve visszafordíthat már megtörtént károsodásokat. Az úgynevezett ,,modern" gyógyászat még mindig a vírusokat és a géneket hibáztatja a degeneratív állapotok nagy része miatt, és a gyógyszeripar dollármilliókat vesztene, ha az emberek a víz természetes gyógyító tulajdonságára támaszkodnának a drága és mérgező gyógyszerek helyett.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj hivatalos weboldala: www.watercure.com

Dr. Fereydoon Batmanghelidj a dehidratáció kutatója
Hogy miért van szükség vízre, az ok, amiért a víz hiánya a testet stressz állapotba és betegségbe juttatja, valamint nagyon egyszerű módszerek, amivel fenntarthatjuk a kicsattanó egészségünket, Dr. Fereydoon Batmanghelidj 2003. márciusában, Washington D.C.-ben, az Állami Egészségügyi Fórumon tartott előadásán elmondásra kerültek.

Ennek a bizonyos előadásnak az átiratából idézünk részleteket, amik a vízivás és a betegségek közötti összefüggésekre és a gyógyszeripari elnyomásra hívja fel a figyelmet.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C., 2003. március 28-30.

,,Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik. Az orvostudomány sok hibás feltevésen alapszik. A 20. század tudománya hibás, az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok mindent megmagyarázott és megbélyegzett, könyveket írt, még több könyvet az emberi testről, a betegségekről, de minden, amit leírtak, nem volt más, mint az »ismeretlen etiológia* betegsége«. Megmagyarázták őket, de senki sem tudta, hogyan alakulnak ki. Később elkezdték a vírusokat hibáztatni, majd a pácienst okolni, mondván ez »genetikai«. Így, az orvosi társadalom, hogy leplezze az emberi szervezetről alkotott tudásának hiányát, bélyegeket hozott létre és a személyt kezdte okolni. Ez volt a 20. század orvostudománya. Az én felfedezéseim eredményei, amik tisztázzák, hogy az emberi test, vagy bármilyen élő anyag a víz jelenléte által szabályozott, egy paradigmaváltás az emberi test megértésének egyetértett oldaláról az emberi test megértésének megoldást kínáló oldalára."

* Etiológia a dolgok ok-okozati összefüggéseinek tanulmányozását jelenti.

,,...Így a 21. századi gyógyászatban az új igazság, hogy a fájdalmas és degeneratív betegségek elsődleges oka, beleértve a rákot és az AIDS-et is a dehidratáció. Tévútra mentünk az orvostudományban és nem ismertük a hisztamin* szerepét az emberi testben, át kell formálnunk a megértésünket, mert most már ismerjük a megoldást sok olyan beteg állapothoz, amiket anti-hisztaminokkal** kezelnek, és ez a megoldás a víz."

* A hisztamin az élő szervezetben jelen lévő természetes anyag, mely részben a szervezetben termelődik, részben pedig élelmiszerekkel kerül be. A sejtekből felszabadulva gyulladásos (pl. asztmás vagy szénanáthás) reakcióhoz vezethet. Dr. Batmanghelidj forradalmasította a hisztaminról alkotott elképzeléseket, felfedezései szerint ugyanis ez az az anyag a testben, ami az idegrendszeren keresztül, a legfőbb felelőse a test vízszabályozásának.

** Az anti-hisztamin a hisztamin hatását gátló anyag. Gyógyszerként használatos például allergiák, túlérzékenységi reakciók kezelésében.

Az orvosok gyógyszert adnak olyan panaszokra, amit igazából a dehidratáció okoz

,,A víz domináns és életbevágó szerepét az egészségben és a jólétben az orvosi és tudományos körök ignorálják és ezáltal lehetővé tették a gyógyszeriparnak, hogy rászedjék a társadalmat. De, amit ez az iparág megtett a pénzügyi nyereségért, megfelel egyfajta terrorizmusnak, mert terrorizálják az embereket a taktikájukkal, miszerint félelmet ébresztenek a tv-n és a médián keresztül és ráveszik az embereket, hogy orvoshoz menjenek és gyógyszerek felírását követeljék. Egyik ilyen például az asztma. Az asztma a dehidratáció állapota és az egyik hirdetés, amit mostanában látok mindenütt, ezt mondja: »Az életnek kellene elvennie a lélegzetedet, nem az asztmának.«"

dehidratáció okozza a betegségeket

,,Ne hallgass arra, amit az orvosok mondanak, az orvosok nem tudják mi a baja a testednek, és sajnos az orvosok, akik benne vannak a fő folyásban, biztosan nem tudják. Én sem tudtam, 22 évet kellett eltöltenem kutatással, hogy eljussak a megértésnek erre a fokára."

,,Azok, akik az egészségügyi rendszerben úgy döntenek, hogy ignorálják ezt az információt és folytatják a gyógyszerek használatát olyan esetek kezelésére, amiket alapvetően a dehidratáció és ásványianyag hiány okoz, a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény vádjának vannak kitéve."

,,...ma egy »betegápoló« rendszerünk van, ahol az emberek egyre betegebbé és betegebbé válnak, és ahol a receptre felírt gyógyszerek csak az USA-ban 150 000-200 000 embert ölnek meg évente, - nem »orvosi hiba«, hanem a felírt recept a hibás - pedig pontosan betartották az orvos utasításait. Minimum 200 000 ember hal meg minden évben. Két millió ember lesz betegebb Amerikában a receptre felírt gyógyszerek által, mert az orvosi társadalom soha nem értette meg a dehidratációt és a dehidratációt orvossággal kezelték."

Mit tesz a szervezet, ha dehidratáció lép fel

,,Hogyan mutatja meg magát a dehidratáció? Négy fő módja van: érzékelések, víz adagolási programok, a test vízért való krízis kiáltásai és betegségek szövődményei. És tudd, hogy egy betegség szövődménye lehet a halál is. Szomjúságérzet, fáradság érzet, akkor is, ha nem dolgoztuk magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy kis vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból. Felhevültség, ingerlékenység, nyugtalanság, levertség, depresszió, alkalmatlanság érzése, nehéz fej, sóvárgás, tériszony, mind a dehidratáció komplikációja. A depresszió biztosan a dehidratáció egyik jele."

* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

,,A test aszályprogramja: a szervezet igazi szomjazásának jele az asztma, allergiák, magas vérnyomás, idős kori cukorbetegség és az autoimmun betegségek. Ezeket mind a dehidratáció hozza létre."

,,...Tehát a víz egy ismeretlen tényező, amit Isten megmutatott az emberiségnek gondterhelt és ínséges időkben, amikor a gyógyszeripar rabszolgái és az orvostársadalombeli kollégáim nemtörődömségének áldozatai vagyunk. A kezelési eljárás nagyon egyszerű: először állítsd meg a dehidratációt. Szükséged van vízre rendszeresem, szükséged van sóra rendszeresen. Szükséged van a napi mozgásra, mert az agyad kémiai működése attól függ, hogyan mozgatod az izmaidat."

"...Vízre az étkezés előtt van szükséged.
Az első dolog legyen reggel, ha felébredsz, hogy igyál két pohár vizet, hogy megszüntesd az éjszakai dehidratációt.
Aztán vízre van szükséged fél órával étkezés előtt, mert, ha szeretnéd megemészteni az ételt, akkor jobb, ha megadod neki a vizet még előtte.
Szükséged van egy pohár vízre két és fél órával étkezés után is, hogy befejezd az emésztési folyamatokat és hidratáld a területeket, amik vizet veszítettek a keringés miatt.
Miden negyed liter vízhez szükséged van egy negyed teáskanálnyi sóra, és szükséged van még más ásványi anyagokra is, hogy szabályozni tudd azt a vízmennyiséget, ami a sejtek belsejében tárolódik."

,,...Erről az információról szónokolni kell, szájról szájra kell terjeszteni, mindenféle formában, ahogy csak lehetséges, mert nincs más mód arra, hogy megtörjük a gyógyszeripar a társadalom nyakán és torkán tartott szorítását. Elkezdtem egy ügyvéddel tárgyalni arról, hogy eljárást indítsunk az FDA* ellen, mert úgy hiszem az FDA hanyag volt a közönség informálásával kapcsolatban és teret adott a gyógyszeripar módszereinek, hogy a dehidratációt gyógyszerekkel kezeljék, és úgy vélem, hogy az ezzel okozott kár sok gyermeknek hoz kényelmetlenséget és elhúzódó problémákat. Tizenöt millió asztmás gyermek van Amerikában..."

* Food And Drug Administration, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, a hatóság, ami többek között a gyógyszerek és élelmiszerek engedélyezésért felelős.

,,...Osszátok meg Isten ezen áldását másokkal, és szálljatok szembe a jelenlegi egészségügyi rendszerrel és azokkal, akik még nem tudják, hogy a krónikus dehidratáció a legtöbb degeneratív betegség gyökere az emberi szervezetben."

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bor, pálinka, sör - az orvos ajánlata szerint
  2017-08-04 14:41:28, péntek
 
  Egy neurológus orvos azt mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100

címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a
sorba, hogy eljusson 100 emberhez.


Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus
rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező
hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó
energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs
kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica,
illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár
étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.

A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor
felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor
emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka
megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle
formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka
valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a
vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek
megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag
kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a
vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és
a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó
molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át
rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a
hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy
kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a
fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6
és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör
kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell
dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.

Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk
akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának
kell kipróbálni !

A túlvilágról ez láthatatlan, hát olvasd el még itt !

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A folyadékfogyasztásról - dietetikus szemmel
  2017-08-03 12:26:09, csütörtök
 
  Az Európai Hidratációs Intézet és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közös kiadványában több érdekesség olvasható.
Míg tápanyagok nélkül hetekig, hónapokig is elélhetünk, víz nélkül csak rövid időt tudunk életben maradni. Ugyanis naponta egy felnőtt ember kb. 2,5 liter folyadékot veszít, párologtatással (izzadás, lehelet), vizelettel, széklettel.

A napi átlagos folyadék igény - de az egyéni igény ettől eltérő lehet - nők esetében napi 2 liter, férfiak esetében napi 2,5 liter.
A folyadékigényt számos tényező befolyásolja: nagyobb energia bevitel, nagyobb konyhasófogyasztás, sport vagy fizikai munka, hányás, hasmenés, láz stb. De leginkább kell ügyelni a folyadék bevitelre nyáron, mert a nagy melegben fokozódik a bőrön keresztüli párologtatás (izzadás), ami jelentősen megemelheti a folyadék igényt. A kiszáradás úgy előzhető meg, ha nem tartózkodunk tűző napon, és a legforróbb órákban kerüljük a nehezebb fizikai munkát.izzadás
A folyadékbevitellel nem szabad megvárni a szomjúságérzetet, hanem folyamatosan kell gondoskodni a pótlásról. Idősebb embereknél kevésbé jelentkezik a folyadékhiány érzékelése. Ezért 50 éves kor felett ne várjunk arra, hogy majd akkor iszunk, amikor szomjasak leszünk. Fejfájás, szédülés, a szájnyálkahártya kiszáradása (cserepes száj), de a sötétebb színű, besűrűsödött vizelet, és a székrekedés is utalhat arra, hogy a szervezetnek több folyadékra lenne szüksége.
Szervezetünk a fehérjék, zsírok, és szénhidrátok elégetése során kb. 3-5 dl ,,oxidációs" vízhez jut. A többi folyadékot kívülről kell szervezetünkbe juttatni, enni- és innivalókkal: levesek, lédús gyümölcsök, italok.
Folyadékbevitelnél is változatosságra kell törekedni annak érdekében, hogy a napi vízmennyiséget el tudjuk fogyasztani. A táplálékok víztartalma mellett számos lehetőség van a folyadék pótlására:
- csapvíz, és ebből készült italok
- teák: hagyományos, gyümölcs és gyógyteák (javasolt lenne ízesítés nélkül készíteni)
- limonádé (energia és szénhidrátmentes édesítőkkel)
- cukormentes szörppel, italporokkal való ízesítés
- kávé (csak ,,hosszú kávé"-nak készítve számolhatunk vele folyadékként, presszó kávénak fogyasztva inkább vízhajtó hatású)
- ásványvizek (szénsavas - enyhe és dús - , csendes)
- gyógyvizek
- tej (1 dl kb. 5 g szénhidrát 50-70 kcal zsírtartalomtól függően)
- gyümölcslevek (számolni kell energia és szénhidráttartalmukkal!)
- frissen préselt változat a legegészségesebb (1 dl: kb. 40-60 kcal, kb. 10 g szénhidráttal)
- 100 %-os gyümölcslevek (1 dl: kb. 40-60 kcal, kb. 10 g szénhidráttal)
- 12-50 %-os gyümölcslevek, hozzáadott cukor nélkül (kb. 15 kcal, 3-4 g szénhidráttal)
- üdítők - cukorbetegek csak a light (cukormentes!) termékeket fogyaszthatják
- alkoholos italok
sörAz alkoholos italok esetében van néhány figyelmen kívül nem hagyható szempont:

- 18 éves kor alatt nem ajánlott
- ,,megengedhető dózisa" , melynek szív- és érrendszeri védő hatása is lehet:
férfiaknak: naponta 2-3 dl száraz bor, vagy 5 dl sör
nőknek: naponta 1-2 dl bor, vagy 3 dl sör
- 1 dl száraz bor 60-70 kcal, 4 g szénhidrát
- 1 dl sör 40-60 kcal, 5 g szénhidrát

Érdemes ügyelni arra, hogy nyáron kevésbé ajánlottak a túlhűtött italok, a szervezet számára előnyösebb lenne a langyos tea fogyasztása.
Bár cukorbetegeknek mérsékelt mennyiségben fogyaszthatók a tej, 100 %-os gyümölcslevek és az alkoholos italok, de ezek energia és szénhidráttartalma a napi mennyiségbe beleszámolandó!
Meggondolandó! A javasolt napi 140-200 g szénhidrát mennyiségek esetén ezek az italok ennivalóktól veszik el a helyet! Egy üveg sör pl. a közti étkezés 20 g körüli szénhidrátmennyiségét tartalmazza. Ebédnél ezért nem javasolt inni burgonya, rizs vagy tészta mellé. A salátákhoz, rostonsült zöldségekhez pedig kevésbé ,,illik" a sör...
A reggelire általában 30 g szénhidrát javasolt, fél liter tej pedig 23 g szénhidrátot tartalmaz. Így bizonyára érthető, hogy miért javasoljuk inkább az energia és szénhidrátmentes édesítővel ízesített teát vagy limonádét.
A folyadékok hozzájárulnak az ásványi anyag és nyomelem ellátáshoz is. Nagyon meleg környezetben, izzadással járó folyadékveszteség esetén, a kiválasztott ásványi anyagok pótlásáról is kell gondoskodni.

Gyurcsáné Kondrát Ilona
dietetikus
élelmezés és táplálkozás-egészségügyi szakértő
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Tények az erős paprikáról
  2017-08-03 11:08:53, csütörtök
 
  Tény az erős paprikáról
Erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).

A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van.
A tudósok arra is rájöttek, ha valaki erős paprikát fogyaszt reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.

Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre is jótékony hatással van, ha csípős ételeket fogyasztanak.
A paprika kapszaicin tartalma növeli a vérellátást a gyomor nyálkahártyájában, így természetes úton segít és regenerálja azt. A vérkeringést mindenhol, belső szervektől a bőr felszínéig, az egész testben fokozza. A Duke Egyetem tanulmánya szerint a kapszaicin a belek gyulladásos betegségeinek gyógymódját jelentheti.
A chili pedig megvédi a gyomrot az aszpirin hatásaitól. Antibakteriális tulajdonságai miatt a kapszaicin hatásos arcüreggyulladás esetén, emellett nátha eseténenyhíti az orrdugulást és hasznos lehet allergiaproblémák enyhítésében is.

A szív és érrendszeri problémák enyhítésében is nagy szerepe van, csökkenti a koleszterin-, és triglicerid-szinteket, valamint képes feloldani a fibrint, amely a vérrögök kialakulásáért felelős. A szervezetben kialakuló tumorok sokszor fibrin védőbevonattal alakulnak ki, így ennek feloldása a tumorokat kiszolgáltatott állapotba hozza.
Az olyan étkezési kultúrákban ahol gyakrabban fogyasztanak csípős paprikát, sokkal alacsonyabb a szívroham és az agyvérzés előfordulási aránya.

Tehát nagy előnyben van, aki szereti a csípős paprikát, mert nemcsak az ételeket varázsolja ízletesebbé számára, hanem fogyasztásával az egyik leghatékonyabb rákölő is a szervezetébe jut, s mindeközben még fogyaszt is !





 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/69 oldal   Bejegyzések száma: 685 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 22 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 5497 db bejegyzés
Összes: 53011 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2036
  • e Hét: 4391
  • e Hónap: 61113
  • e Év: 678857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.