Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
5 egyszerű módszer, melyek segítségével...
  2018-04-16 23:03:29, hétfő
 
  5 egyszerű módszer, melyek segítségével megszabadulhatsz a szem alatti karikáktól!

Ki ne ébredt volna már úgy, hogy szemei alatt egy-egy jókora szürkés sötét folt díszelgett. Bizonyára mindenki megtapasztalta már, de az ilyen típusú szem alatti karikák a nap folyamán valamennyire eltűnnek. Ezzel ellentétben vannak, akiknek sosem tűnik el, és ez azért lehetséges, mert nekik a szem alatti bőrük sokkal vékonyabb, mint másoké. A vékonyabb bőr miatt pedig jobban láthatóvá válnak a vérerek.

Ennek az állapotnak a hátterében állhatnak genetikai tényezők, környezeti hatások, vagy csak egyszerűen együtt jelentkezik az öregedési folyamatokkal. Egy teljesen ártalmatlan állapotról van szó, viszont sok embert zavarhat, hiszen esztétikailag okozhat problémát.

Tényezők, amik még állhatnak a sötét, szem alatti karikák kialakulásának hátterében:

Öregedés
Alkohol
Allergia
Túlzott só fogyasztás
Hormonális változások
Alváshiány
Betegség
Stressz

Ha már neked is eleged van belőle, és szívesen felfrissítenéd a tekinteted, akkor mutatunk pár módszer, amivel szépen lehet korrigálni a szem alatti sötét karikákat.

1. Mandulaolaj
A mandulaolaj számos bőrvilágosító összetevőt tartalmaz: niacin, fitoszterolok és E vitamin. A fitoszterol stimulálóan hat kollagén termelődésre, míg az E vitamin enyhíti a szem alatti bőrt. Lefekvés előtt masszírozzuk gyengéden a szem alatti bőrbe, és hagyjuk rajta egész éjjelre, majd reggel mossunk arcot hideg vízzel.

2. Uborka
Ki ne látott volna már olyan filmet, melyben a főhősnő egy köntösben lazít a kanapén, arcán pakolással és szemein uborkaszeletekkel? Nem véletlen, hiszen az uborkában lévő aszkorbin- és kaffeinsav csökkenti a szem alatti területen felgyülemlett folyadékmennyiséget. A vékony szeletekre vágott uborkából helyezzünk kettőt a két szem alatti területre, majd 15 perc után öblítsük át az arcot hideg vízzel.

3. Vas
A vashiány is előidézheti a szem alatti karikák megjelenését, hiszen a vas is felelős a szervezetben történő oxigénszállításért, és mint tudott az oxigén elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz. Kiváló vasforrás lehet a sötétzöld színű zöldségek és levelek, tojás, szárított gyümölcsök, magok, diófélék, máj, húsok, hal, tofu, szójabab és teljes kiörlésű gabonafélék.

4. Nyers burgonya
A nyers krumpli nagyon gazdag antioxidánsokban, emellett tartalmaz C vitamint és olyan enzimeket, melyek serkentik a szem alatti bőr kisimulását. Ha hideg krumplit helyezünk a szem alá, az csökkenti a vérerek duzzadtságát és a puffadást. Hámozzuk, és mossuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk vékony szeletekre. Helyezzük őket 15-20 per erejéig a szemkörnyékére, majd mossunk hideg vízzel arcot.

5. Víz
Napi kevesebb mint 2 l víz is képes enyhíteni a szem alatti karikák sötétségét. A víz jótékony hatásairól nem lehet eleget beszélni, mégis röviden összefoglalva: méregtelenít, tisztítja a szervezetet, hidratál és serkenti a vérkeringést. Ha C vitaminnal dúsítjuk, hatásait csak továbbfokozhatjuk: minden flakon vizünkhöz adjunk egy kis frissen csavart citromlevet.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Fogyj és méregteleníts ...
  2011-01-26 13:56:34, szerda
 
  Fogyj és méregteleníts céklával!



A cékla azonnal méregtelenítésre sarkallja a szervezetedet. Megerősíti az immunrendszeredet, ráadásul még fogyaszt is!


Mit érhetsz el ezzel a diétával?
-véred tisztulását
-szervezeted méregtelenítését
-a máj regenerálódását
-súlycsökkenést


A cékláról...
A cékla szinte az egész világon közkedvelt zöldség. Az ókori görögök előszeretettel fogyasztották a levét, úgy tartották, vérhűsítő hatású. A római polgárok szintén láz ellen használták. Igen magas a kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, kén, A-, B- és C-vitamin tartalma. Vérszaporítóként él a köztudatban, bár semmivel sem tartalmaz több vasat, mint növénytársai. Az állítás viszont mégis igaz, ugyanis a céklából tudja szervezeted legjobban hasznosítani a nélkülözhetetlen elemet. A vér vörös vérsejtjei alkalmazzák a vastartalmát. Káliumtartalmának köszönhetően fogyasztásával növekszik az állóképesség, növekednek az izmok, felgyorsul a nyirokmirigyek munkája.
Kálium tartalma hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, míg a cholin kitünő tisztító anyag a májnak, a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára. A cékla jó hatással van az emésztésre, a gyomor és a belek munkájára. Menstruációs panaszok esetén, vagy változó kor közeledtével is ajánlott a fogyasztása. Hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben is.









Készíts céklás italokat!
Ha a céklát gyümölcscentrifugán kifacsarod, finom léhez jutsz. Ezt hígíthatod vízzel, uborkalével, vagy sárgarépalével. Nagyon finom, és egészséges ital!


Mintaétrend


Hétfő
Reggeli: 1 szelet rozskenyér, 1 szelet pulykasonka, 10 dkg főtt cékla, 1 dl céklalé
Tízórai: 10 dkg főtt cékla
Ebéd: Cézársaláta, 2 szelet rozskenyérrel
Uzsonna: 10 dkg főtt cékla
Vacsora: 1 pohár natúr joghurt, 1 szelet rozskenyér, 1 dl céklalé
Kedd
Reggeli: 1 szelet Graham-kenyér, 1 szelet sajt, 10 dkg főtt cékla, 1 dl céklalé

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: tonhalas spagetti

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 1 pohár kefir, zellerszár, 1 szelet Graham-kenyér

Szerda
Reggeli: 1 szelet sokmagos kenyér, light margarin, 1 kávéskanál méz, zöld tea

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: tárkonyos csirkeragu leves

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 10 dkg reszelt répa citromlével, 1 pohár natúr joghurt, 1 db paradicsom

Csütörtök
Reggeli: 1 szelet rozskenyér, 1 szelet marhapárizsi, 1 db paradicsom, 1 dl céklalé

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: paradicsomos penne

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 20 dkg gyümölcssaláta

Péntek
Reggeli: 1 szelet Graham-kenyér, 1 pohár joghurt, aszalt szilvával

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: 10 dkg natúr csirekemell filé, párolt brokkolival

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 1 pohár kefir, 1 teáskanál lenmaggal

Szombat
Reggeli: 1 szelet sokmagos kenyér, 1 szelet tarja, 1 db paprika

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: tonhalsaláta

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 1 pohár joghurt, 1 db körtével, belekockázva

Vasárnap
Reggeli: 10 dkg gyümölcssaláta

Tízóriai: 10 dkg főtt cékla

Ebéd: tengeri halfilé párolt zöldségekkel

Uzsonna: 10 dkg főtt cékla

Vacsora: 1 pohár kefir, aszalt gyümölcsökkel






 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
A citrom és a kozmetika
  2011-01-24 21:27:08, hétfő
 
 





Hogyan segít megőrizni szépségünket a hétköznapi, mindenki számára elérhető citrom?

Vitaminos arcpakolás: gyorsan kész és a hatása lenyűgöző - az arc bőre szinte ragyogóvá, tisztává és egyenletessé válik. A legegyszerűbb pakoláshoz egyenlő arányban keverjük össze narancs és citrom húsát és az előzetesen megtisztított bőrre vigyük fel 15-20 percre. Hideg vízzel mossuk le a pakolást és kenjünk fel tápláló krémet.

Zsíros és problémás bőrre: a citrom valóságos megmentő lehet. A citrusféle visszaállíthatja a bőr sav-lúg egyensúlyát és fertőtlenítheti, ráadásul eltüntetheti a felesleges zsírt. Frissítő arcvizet készíthetünk belőle arcmosás céljára. Ehhez egy citrom levét össze kell keverni egy pohár ásványvízzel. A lemosás után papírszalvétával itassuk fel arcunkról a nedvességet.

Az eldurvult és elszarusodott bőrre könyökünkön: egy kellemes, aromás citromkúrát iktathatunk be otthon. Ehhez egy citromot félbe vágunk és mindkét felébe, mint egy természetes csészébe beletesszük könyökünket 15 percre. A kúra ideje alatt kitűnő kiegészítésként szolgálhat egy relaxációs ellazító zene vagy egy kellemes témájú hangos könyv hallgatása. Néhány alkalom után könyökünk bőre olyan lesz, mint az újszülötté. .

Az életerőt regeneráló pakolás: A bőrünk által megszokott nappali krémünkhöz adjunk néhány csepp friss citromlevet, aloe vera húsából - lével együtt - ugyanannyit. A keveréket a megtisztított arcbőrre felvisszük csupán csak egy percre, majd vattapamaccsal letöröljük - vagy kozmetikai vattával. Néhány alkalom után a bőr világosabbá és fiatalabbá válik.

Segít megőrizni a mell rugalmasságát. Két tojásfehérjét összekeverünk egy kanál citromlével. Felvisszük a mell tiszta bőrére, ezzel a pakolással fekszünk úgy tizenöt percet, majd lemossuk először meleg, majd hideg vízzel. A fehérje liftingként működik, a citrom pedig fehéríti a bőrt. Az ilyen pakolás rendszeres alkalmazása segít akár idősebb korban is megőrizni a mellet fiatalnak és rugalmasnak. Ezt a pakolást az arcra is fel lehet vinni, különösen, ha meleg ellazító fürdőt veszünk. A fehérje és a citrom hasznos a zsíros és a kombinált bőr számára. A citrom helyett vagy vele együtt a pakolásba tehetjük a savanyú káposzta levét.

A körmök erősítésére: a citrom különleges ,,körömlakként" is alkalmazható. Ehhez össze kell keverni a citromlevet és olívaolajt egyenlő arányban és puha ecsettel ezt a keveréket fel kell vinni a körmökre. Fel lehet venni pamut kesztyűt és ezt a ,,manikűrt" egész éjjel fenn lehet hagyni. Az anyag átitatódik az olajjal és egész éjszaka finoman fogja gyógyítani a körmöket. Ha körmeinket gyorsan kell rendbe hozni, ezzel a keverékkel be lehet fedni 20-30 percre, majd vattapamaccsal leszedni és alaposan, minden egyes körömbe kézkrémet kell dörzsölni.

Komfortos ülőfürdő a lábak számára: a citrom héja segít rendbe hozni a talp és a sarok bőrét. Ehhez először össze kell gyűjteni a citromhéjat, tökéletes a grapefruit, narancs, lime héja is. Meg is lehet őket szárítani. Este, a televízió vagy a számítógép képernyője előtt egy lábfürdőhöz való lavórba öntsünk meleg vizet és tegyük bele a citrusfélék héját. Napi húszperces fürdő már egy hét múlva puhává és finommá változtatja a bőrt. Ne feledjenek a fürdő után lábuk bőrébe krémet masszírozni.

Pakolás zsíros hajra: ez mindenkinek tetszeni fog, akinek elege van a haj gyors zsírosodásából. Az ilyen pakolás elkészítéséhez egy nagy citromot héjával együtt le kell reszelni, le kell önteni ezt a kását 100 ml vodkával és egy üvegben eltenni sötét helyre hét napra. Ezután a keveréket le kell szűrni és hozzá kell adni egy teáskanálnyi glicerint. Hajmosás előtt 30 perccel kenjük be a hajat ezzel a természetes hajszesszel és fedjük be kendővel vagy törülközővel a fejünket. Minden másnap kell ezt a pakolást alkalmazni. A haj egy hónapon belül sokkal jobb minőségű lesz!








 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Bőrfiatalító gyümölcs télre
  2010-01-22 11:36:15, péntek
 
  Bőrfiatalító gyümölcs télre


A szépséghez, a jó közérzethez szükséges vitaminok megtalálhatók a télen kapható
gyümölcsökben is.
Készíts alma- és szőlőpakolást, fiatalítsd belülről bőröd a gyümölcsökben található
hatóanyagokkal!


A növényi vitaminok jelenléte létfontosságú a szervezet és a bőr számára.
A friss gyümölcsök ugyanis a természet igazi ajándékai: hatékonyan lépnek fel a
pattanások, ráncok, foltok ellen.



Szőlő


A benne lévő hatóanyagok hatnak az idő előtti öregedést okozó szabadgyökökre,
feszesítik a kollagén rostokat és szabályozzák a sejtek működését.
A magok különösen hatásosak ráncok ellen. A szőlő gazdag esszenciális zsírsavakban,
amelyek erősítik a bőr védőrétegét.
A gyümölcs húsa a legnagyobb hatóanyagbomba: B-vitamint, ásványi sókat,
nyomelemeket és cukrot tartalmaz. Persze nem feledkezhetünk meg a héjról sem,
mely poliferolt tartalmaz. Ez az, ami azokat az enzimeket közömbösíti, melyek a bőr
rugalmas rostjait károsítják. Még ilyenkor is érdemes belefognod egy tisztítókúrába,
melynek során minden héten egyszer csak szőlőt és rengeteg folyadékot fogyasztasz.
A kúra tisztítja a beleket, erősíti a vesét és a májat.
A szőlő hatóanyagai a kúra alatt gyorsítják a sejtek anyagcseréjét, ezáltal a méreganyagok
nem raktározódnak el.
A szőlőhús simító savakat is tartalmaz, melyek megújítják a sejteket, az elhalt hámsejtek
hamarabb leválnak, így a bőröd több oxigénhez jutva feszesebb lesz.

Tipp:
Az alaposan megtisztított bőrre tegyél vékonyra vágott szőlőszem-szeleteket és pihenj 15-20 percet. A hatás érezhető és látható lesz!



Birsalma


Ez a gyümölcs igen lassan érik, épp ezért rengeteg napfényt raktároz magában.
Magas a C-vitamin tartalma. A száraz, berepedezett bőrt finoman ápolja, táplálja.
A gyümölcshúst emésztési rendellenességre és bélgyulladásra is alkalmazzák,
teája pedig csillapítja a köhögést, nyugtatja a fájó torkot.

Tipp:
Arclemosóként 15 napig alkoholos oldatban áztatott birshéj ajánlott, ami a ráncokra is hat .

Alma


Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nevezik a gyümölcsök ,,királynőjének". Pektintartalma segíti az anyagcserét, hatására mozgásba jönnek a zsírszövetek.
Rugalmasabbá teszi a szöveteket, így bársonyosabb, simább lesz tőle a bőröd.
Figyelem! Értékes tápanyagainak nagy része a héjban, illetve közvetlenül a héja alatt található!

Tipp:

Szép ,,rózsás" lesz az arcod, ha almapakolást teszel rá. Reszeld le az almát magházával együtt, majd a masszát kend az arcodra. 20 perc után mosd le, és meglátod, hogyan simulnak el az apró ráncok a bőrödön.

Almás hidratálás: két kiskanál almalevet keverj a szokásos hidratálókrémedbe. 20 perc elteltével érezhetően felfrissül a bőröd.

Arctisztításhoz az almaecetet ajánljuk, mely fertőtlenít és összehúz. Egy kiskanálnyi almaecetet adj egy tojás felvert habjához és 10 percig pihenj a maszkkal az arcodon. Langyos vízzel öblítsd le!

Almás bőrradír: hatóanyagai révén az elhalt hámsejtek eltávolítására is kiváló. Ezen felül erősíti a kötőszövetet és tisztítja az arcot. Keverj bőrradírodhoz egy kevés almalevet, így fokozd annak hatását.

A bőr külső ápolásán túl az is fontos, hogy belülről is tápláld bőrödet: fogyassz minél több friss gyümölcsöt - szervezeted meghálálja!
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Szép, üde bőr
  2009-12-17 18:18:09, csütörtök
 
  A szép, üde bőr a jó emésztés és a jó egészség tükre.

A kültakarónk, bőrünk legnagyobb szervünk. Kívülről befedi a testet és védi a környezeti hatásoktól. Ezen kívül az izzadással és párolgással a test hőmérsékletét egyensúlyban tartja. Méreganyagokat választ ki, tehát fontos méregtelenítő szervünk is egyben.

A bőr karbantartásának, fiatalontartásának legfontosabb részei:

Igyunk megfelelő mennyiségű TISZTA vizet. A tiszta vizen van a hangsúly. A csapvíz a folyamatos klórozás miatt ivásra és ételeink elkészítésére alkalmatlan, mérgező.

Jobb megoldás az ásványvíz, azonban itt is legyünk körültekintőek, mert van olyan palackos víz, amely alig jobb, vagy egyenesen rosszabb, mint a csapvíz. Ha módunk van rá, vásároljuk lúgosító, ionizáló víztisztító készüléket. A víztisztító készülékek közül jelenleg ezek a leghatékonyabbak. Asztali víztisztító 1-2 személy részére már 25 ezer forintért kapható.

Azon kívül, hogy naponta elfogyasztjuk a szükséges mennyiségű tiszta vizet, fontos lenne, hogy a fürdővizünk is klórmentes legyen. A bőrön keresztül a klór felszívódik és kellemetlen allergiás reakciókat, viszketést, bőrkiütést okozhat. Egy zuhanyozás alkalmával több klór szívódik fel a nagy felületű bőrön keresztül, mintha néhány pohár klóros vizet megittunk volna. A víztisztitó berendezésnél lényegesen olcsóbban lehet vásárolni zuhanyszűrőt, amely megoldja a klóros fürdővíz problémáját.

Hiába kényeztetjük hajunkat és bőrünket drága, jó minőségű készítményekkel a klóros víz nem engedi igazán hatni ezeket a termékeket.

Együnk minél több friss, vagy párolt zöldséget. Idénygyümölcsöt fogyasszunk rendszeresen. A sejtek folyamatos újratermelődéséhez a folyadékpótlás elengedhetetlen. Általában a magas víztartalmú és alacsony cukortartalmú ételek a legmegfelelőbbek szervezetünk számára.

Tartsuk szervezetünk pH értékét egyensúlyban. Ez a szép, üde arcbőr titka. A savasodás korai bőröregedést okoz. A bőr szépsége elsősorban belülről fakad.

Bőrünk tisztítása folyamatos mindennapi elfoglaltság. Az arc és a nyak bőre a legérzékenyebb.

Válasszunk a fürdéshez, zuhanyozáshoz természetes anyagokból készült tisztító készítményeket. Bio, vagy gyógynövény üzletekben több féle vásárolható manapság már. Ezek nem szárítják ki a bőrt, így nem okoznak ráncosodást. Olvassuk el a flakonok feliratát figyelmesen.

Az illatszereket forgalmazó üzletekben jó részt vegyi anyagokat tartalmazó, szárító szappanokat és testápolókat lehet vásárolni, amelyek tovább növelik amúgy is vegyi anyagokkal terhelt szervezetünket.

Keresse mindig a természetes megoldást teste, bőre ápolásához. Az arc és a test fürdés utáni hideg vízzel történő letusolásával igazi fiatalító hatást ér el. Regenerálja a bőrt.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Szépségpakolások
  2009-12-08 16:18:15, kedd
 
  Mézes-joghurtos hajpakolás

Ha a nyár kikezdte a hajad, nem kell egyből rövidebb frizura, inkább megfelelően kell kondicionálni. A bolti termékek némelyike túl drasztikus a tönkrement haj számára, így a természetes pakolás jó megoldás lehet.

Hozzávalók:
1 dl joghurt
3 evőkanál méz
3 db E-vitamin kapszula
1 tojássárgája
1 evőkanál citromlé

Szúrd ki a zselékapszulákat, és nyomkodd az olajat a mézbe, keverd össze. Keverd bele a maradék hozzávalókat is. Vidd fel a hajadra, oszlasd el egyenletesen, majd fél óra után öblítsd le. Ha hetente egyszer felteszed ezt a pakolást, segít, hogy egészséges, fényes hajad legyen, ami nem törik, nem szálkásodik.

Almás-mézes pakolás a pattanásokra

A természetes megoldás azért jobb, mint a gyorsan ható vegyszerek, mert bár tovább tart a kezelés, viszont ha rendszeresen használod a pakolást, megszüntetheted a pattanások kialakulását - mellékhatások nélkül.

Hozzávalók:
1 zöldalma
3 evőkanál méz

Turmixgépben vagy aprítóban készíts sima pépet az almából és a mézből. Kend fel a problémás területre, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel. Rendszeres használata a pattanások nyomaként megjelenő sötétebb foltokat, sebeket is kezeli
.
Őszibarackos arcfeszesítő pakolás

Nagyon egyszerű elkészíteni, és egyből látszik a hatás: jobb tartású, feszesebb bőrt eredményez.

Hozzávalók:
1 őszibarack
1 tojásfehérje

Hámozz meg egy barackot, és villával nyomkodd szét a húsát. Verd félkeményre a tojásfehérjét, keverd el a barackkal, majd vidd fel az arcodra. Hagyd fent 20 percig, majd hideg vízzel öblítsd le.

A szőlő remek ránctalanító! Vágj félbe egy szőlőszemet, magozd ki, a húsát nyomd ki. Ezt vidd fel a ráncokra, hagyd hatni 2 percig, öblítsd le langyos vízzel, majd hagyd a bőrt magától megszáradni.

Gyors szépségtippek:

Keverj össze mandulát, zablisztet, mézet, és joghurtot, ezt kend fel az arcodra. 10-15 perc után mosd le langyos vízzel, és sima, ragyogó bőröd lesz.

Ha zsíros a bőröd, keverj össze szőlőhúst, citromlevet és tojásfehérjét. Hagyd fent 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel. A citrom természetes tisztító, A szőlő puhává teszi a bőröd, a tojásfehérje pedig feszessé.

Száraz bőrre tojássárgájából, olívaolajból és egy kevés citromléből készíts pakolást. Vidd fel az arcra és a nyakra, 10 perc után mosd le.

Normál bőrre nagyon jó az almás-mézes pakolás: 1 almából, 2 teáskanál mézből és 1 teáskanál tejszínből turmixolj krémet, amit 15 percig hagysz az arcodon.

 
 
1 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Öt táplálék,ami szépít
  2009-12-07 13:02:19, hétfő
 
 





Íme öt táplálék, amelyre mindig nyugodt szívvel rábízhatod egészséged, szépséged, alakod. Legyen szó bármely napszakról, a rizs, a tojás, az alma, a kaukázusi kefir és a lazac megoldja a problémád!

Tojás
Az állandó viták tüzében álló tojás bizony nagyon fontos emberi táplálék: fehérjéje az emberi szervezet számára könnyen hasznosítható, magas biológiai értékű. Ezáltal segít a karcsú, szálkás test megtartásában. Sárgájának is van tápértéke, igaz, magas koleszterintartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani. Ne feledd, ha rostos zöldségekkel együtt eszed, kevesebb zsír szívódik fel belőle! A tojás nagyszerű reggeli, és ugyanennyire kiváló vacsora is!
Tippünk: heti 4-5 tojássárgájánál ne fogyassz többet, fehérjéjét azonban - mérsékelt húsfogyasztás mellett - nagyobb mennyiségben is élvezheted! Mindig egyél mellé valamilyen zöldséget!

Kaukázusi kefír
Akinek valamit is számít az egészsége, rendszeresen kortyolja ezt a frissítő, alakot és szépséget megőrző hófehér italt. A hagyományos kefirrel ellentétben a kaukázusi kefir élesztőgombái enyhén szénsavas ízt kölcsönöznek eme értékes, élőflórában gazdag italnak. A kaukázusi kefir felfrissíti az anyagcserédet, regenerálja a szervezeted, legyen szó egy kemény edzésről vagy akár egy betegség utáni időszakról. Erős antibiotikus hatásával segíti a gyulladások megszűnését a testedben, bárhol is legyen a probléma. Antioxidáns hatást is gyakorol a szervezetedre: méregtelenít, szépíti a bőröd, fokozza a nemi aktivitást, csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a rákos sejtek kialakulását.
Tippünk: Egy szelet pirítós kedvenc rozscipódból nagyszerű partnere a kaukázusi kefirnek!

Rizs

Amikor szénhidrátra van szükséged, de semmi nehézzel sem szeretnéd megterhelni a gyomrod, akkor a rizs nagyon jó barátod lesz. Gyorsan emésztődik, könnyen megbolondítható zöldségekkel, lencsével, kurkumával, fetasajttal... Zsírtartalma szinte nincs, és még fehérjét is tartalmaz! Ha ráérsz, időzz el egy sushibárban, feledkezz bele a rizskülönlegességekbe!
Tippünk: A főtt lencsével és nagy, pirított hagymadarabokkal elkevert rizs nagyon tápláló, izgalmas étel.

Alma
A táskád mélyén vagy az autót kesztyűtartójában mindig legyen nálad egy tartalékban... Az alma felfrissít, ellát egy kis energiával, stabilizálja a vércukorszintet, rostot, vizet és vitaminokat juttat a szervezetedbe. Bármikor, bármilyen ételhez hozzácsaphatod, a legjobb, ha a reggeli szendvicsed mellé is elropogtatsz egyet. A rostok csökkentik a zsírok felszívódását, és az ételek glikémiás indexét is, mely minél alacsonyabb, annál kevésbé hajlamosít hízásra, cukorbetegségre.
Tippünk: A gála alma az egyik legtáplálóbb almafajta a világon.

Lazac
A rózsaszín húsú finom hal olyan olajokat rejt, melyek megvédik érrendszered a szűkületektől, és kordában tartják a káros vérzsírszinteket. Fehérjetartalma regenerálja a fáradt izmokat, segít megszabadulnod a felesleges zsírpárnáktól. A halhús jótékony hatása az érrendszerre 3-4 napig is eltart, ezért hetente egyszer mindig iktasd be a táplálkozásodba!
Tippünk: A sült lazac párolt vagy grillezett zöldségekkel a legmegfelelőbb vacsora!

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Amitől megszépülni lehet
  2009-12-06 23:04:04, vasárnap
 
  Amitől megszépülni lehet


Mit tegyen, hogy szép legyen bőre? Fogyasszon el minden nap legalább két darab idényjellegű gyümölcsöt, vagy igyon meg egy pohár zöldség- vagy gyümölcslevet.

Dinnye (tökszerű) a ráncok ellen

A-vitaminban gazdag

Hetente háromszor két szeletet

Igazi segítség a ráncok kialakulása ellen. A dinnye, mint minden sárga zöldség vagy gyümölcs, béta-karotinban gazdag, s ez pedig véd a rák ellen és megakadályozza a bőr kiszáradását. Az A-vitamin segít megőrizni a bőr hidrolipid rétegét. Fogyasszon gyakran tökből készült ételt: levest, rizottót vagy sült dinnyét.

Kamilla a karikás szem ellen

Nyugtató anyagokat tartalmaz

Naponta egy pohárral

A kamilla virágában számos gyulladáscsökkentő és nyugtató anyag van. Ha éppen olyan időszaka van, amikor sok stressz érte és nagyon fáradt, kamillafőzetbe mártott vattát helyezzen a szemére. A fáradt és ideges bőrre is jó, tisztítja a vért. Egy nehéz nap után lefekvés előtt igyon meg egy pohár kamillateát. Reggelre eltűnnek a karikák a szem alól.

Grépfrút az erekre

A C-vitamin serkenti a vérkeringést

Naponta egy gyümölcsöt

Ha az időjárás egy nap alatt többször változik, a bőr nagyon megérzi. Megvastagszik, apró szétpattogott erek láthatók rajta. Elsősegélyként grépfrútot használjon. C-vitamin-tartalmának köszönhetőn gondoskodik arról, hogy a bőr ismét rugalmas legyen. A kálium a fáradság és az apró sérülések ellen hat.

Szardínia

Erejét a réz és a cink adja. Segítség a hajnak.

Hetente háromszor

Sok omega3 savat, rezet és cinket tartalmaz, amely táplálja a hajhagymákat. Ha gyakrabban fogyasztja, törékeny, ritka haja megerősödik, újjászületik. E tengeri halacskákat nagyon gyorsan el lehet készíteni. Mivel sok zsiradékot tartalmaznak, elég ha megfűszerezzük és megsütjük.

Áfonya

A legjobb gyógyszer a rövidlátás ellen. Védi a szemet.

Hetente két-három kanál

Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a recehártya kapillárisait. Javítja a fényérzékeny sejtek nedvességtartalmát. Gyógyítja a rövidlátást és segít a szemnek, hogy alkalmazkodjon a sötéthez. A benne lévő bétakarotin és bioflavonoidok rugalmasan tartják az ereket. Reggelire vagy étkezés után, gyümölcssalátában vagy joghurtban fogyasszuk.

Olívaolaj

Finomítja a bőrt. A repedezett bőrre ajánlják.

Naponta kétszer egy kanállal

A szennyezett környezet dehidratálja a bőrt, amelyen gyorsan megjelennek az elhalt bőrsejtek. Mit kell ilyenkor tenni? Használjon olívaolajat, amely A-, E-, D- és K-vitaminban, valamint antioxidánsokban gazdag. A legszárazabb bőr is kezelhető vele.

Tej

A kalcium megőrzi a fogak és a csontok egészségét. Szebb lesz tőle a mosoly.

Naponta egyszer egy pohárral

A tejben található mésznek és foszfornak köszönhetően erős fogai és csontjai lesznek. Előny, hogy e két ásványi anyag a tejből könnyen felszívódik. Legjobb reggelire, uzsonnára vagy vacsorára fogyasztani. Ha a tehéntej emésztése gondot okoz, válasszon alacsony laktóztartalmú tejterméket.

Zsálya

Frissítő elemeket tartalmaz. Mindig friss lesz tőle a lehelet.

Naponta kétszer két levelet.

Ez a gyógynövény elsősorban a szájüreget fertőtleníti. Csökkenti a bélben az erjedési folyamatokat, és enyhíti a gyomorfájdalmakat. Ha emésztési zavarai vannak és kellemetlen a lehelete, igyon zsályateát, vagy rágjon el két zsályalevelet. Az esszenciális olajak és a flavonoidok frissé varázsolják a leheletét.
 
 
1 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Szépüljünk vízzel!
  2009-12-06 21:32:48, vasárnap
 
  Persze kívülről sem árt, ha minél frissebb vízzel kényezteted testedet, de ez még nem elég! Ha kevés folyadékot fogyasztasz, attól a szemeid karikásak lehetnek, a bőröd tónustalan és petyhüdt, és a cellulitiszről még nem is beszéltünk. Ez azért van, mert a bőr valamennyi rétegében létfontosságú szerepe van a víznek. Ha minden rétegben optimális a nedvességtartalom, akkor a bőr bársonyos, sima tapintású, tökéletesen hidratált, színe üde és hamvas lesz.

Mindehhez mennyit kell inni?

Az optimális folyadékfogyasztás napi 2-3 liter - ez a mennyiség független az évszaktól, hőmérséklettől, fizikai aktivitástól és a levegő nedvességtartalmától. Így aztán a meleg nyári napokon ez még több is lehet. Ha nem iszol eleget, a szervezet a vízben gazdag, laza kötőszövetből vonja el a folyadékot. Bőröd 60-70 százalékát víz alkotja, rajta keresztül mindennap elveszíted tested folyadékmennyiségének 30 százalékát.

Méregtelenítés

A folyadéknak a méregtelenítésben, a salakanyag kiürülésében játszott fontos szerepe sem utolsó szempont. Ha nem iszol eleget, annak nem csak bőröd látja a kárát. A folyadékhiány számos más tünetet generál: kiszáradhatsz, agresszívebb leszel, de szédülés, lábremegés, gyengeség és fejfájás is felléphet. A víz hiányát tehát minden porcikád megérzi.

Fiatalodj vízzel!

A bőr öregedése összefügg a kötőszövet víztartalmának megfogyatkozásával, nedvességtartalma pedig a természetes olajok, a víz, a természetes hidratálófaktor pontos arányától függ. Minden bőrnek - zsírosnak, száraznak, érzékenynek egyaránt - szüksége van hidratálásra. A stressz és a környezeti ártalmak csökkentik az önvédelmi képességét. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett a különböző krémek, testápolók vagy manapság már a tusfürdők is lassíthatják a bőr öregedését, ráncosodását. A hidratáló készítmények javítják a bőr ellenállóképességét, biztosítják a nedvességet a belső rétegek számára, és fokozzák a víz megkötését is, valamint egyensúlyban tartják a bőr természetes vízháztartását.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Szépségtrükkök tojással
  2009-12-06 20:12:24, vasárnap
 
  Szépségtrükkök tojással

Száraz, töredezett hajra

Tojássampon: - két tojás, három evőkanál almaecet (barnáknak) vagy egy
fél citrom leve (szőkéknek) A habosra vert tojásokat masszírozzuk be a
hajba, néhány percig hagyjuk fenn, és öblítsük le meleg, vízzel, végül
almaecetes vagy citromleves vízzel, mert a tojás filmszerű bevonata csak
így távolítható el. Olajos pakolás: - három evőkanál jojobaolaj, egy
evőkanál szárított csalánlevél, egy tojás fehérje Keverjük össze a
hozzávalókat, és egy lábasban melegítsük fel, amíg langyos nem lesz.
Szedjük ki a csalánlevelet, az olajat pedig masszírozzuk be a hajba.
Tekerjük a fejünket törülközőbe, várjunk 30percet (vagy hagyjuk fenn
egész éjjel), majd samponnal mossuk le.

Zsíros és korpás hajra

Rozmaringsampon: - 20ml sampon, egy tojássárgája, öt csepp rozmaringolaj
Közvetlenül hajmosás előtt készítsük el! A hozzávalókat keverjük krémes
állagúvá, és használhatjuk is. A szükséges hozzávalókat gyógynövény
boltokban, drogériákban megtalálhatjuk. Az így készült samponok nem
habzanak annyira, mint a készen vett termékek, de ez nem csökkenti
hatékonyságukat.

Samponozásnál mindig óvatosan masszírozzuk meg a fejbőrt, jót tesz a
vérkeringésnek, és elősegíti a haj növekedését is, de ne dörzsöljük
nagyon, és ha balzsamot használunk, azt ne masszírozzuk bele a fejbőrbe,
mert zsírosodáshoz vezethet. Egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem
zsírosodik jobban a haj a gyakori hajmosástól, de érdemes olyan
termékeket használni, amelyek kíméletesen tisztítanak (pl. rá van írva,
hogy gyakori használatra.) A hajszárító nem tesz túl jót hajszálaidnak,
ezért ha csak tehetjük, hagyjuk magától száradni a hajat. Persze ehhez
otthon kell maradni, na és a frizurák elkészítése is többnyire
hajszárítót igényel. Ilyenkor igyekezzünk alacsony hőfokon szárítani a
hajunkat, és a hajszárítót ne tartsuk túl közel a hajunkhoz!

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
     3/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2414 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2721
  • e Hét: 13218
  • e Hónap: 23571
  • e Év: 82824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.