Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Felix et Lola/video
  2009-05-20 16:14:07, szerda
 
 
Felix et Lola Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-05-20 16:07:17
feltöltő: charlotteani
nézettség: 1495
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: zene, film,
kategória: felnőtt
leírás: Felix et Lola c. filmjében Charlotte Gainsbourg![m10]

Különös történet, különös hangulatokkal. Félix megismerkedik Lolával és halálosan beleszeret. A lány maga a rejtély: felkínálkozik, majd bezárkózik, közeledik, majd elmenekül. A fiú szeretné megérteni, s titokban követi a lányt. Lola egy bárban köt ki, ahol rajongva figyeli az énekest, majd elvonul vele. A fiúnak hazugságokat mesél. Lassanként kiderül, van egy hatéves lánya, s volt férje (a bárénekes) megfenyegette, hogy amíg ő él, Lola nem lehet boldog.Lola rá akarja venni Félixet, hogy ölje meg a férfit.


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Különös történet, különös hangulatokkal.
Félix megismerkedik Lolával és halálosan beleszeret.
A lány maga a rejtély: felkínálkozik, majd bezárkózik,
közeledik, majd elmenekül.
A fiú szeretné megérteni, s titokban követi a lányt.
Lola egy bárban köt ki, ahol rajongva figyeli az énekest,
majd elvonul vele.
A fiúnak hazugságokat mesél.
Lassanként kiderül, van egy hatéves lánya,
s volt férje (a bárénekes) megfenyegette, hogy amíg ő él,
Lola nem lehet boldog.Lola rá akarja venni Félixet, hogy ölje meg a férfit.


Sajnos még nem láttam a filmet!
 
 
0 komment , kategória:  {Charlotte Lucy Gainsbourg  
Elutazom Parádfürdőre
  2009-05-20 15:24:04, szerda
 
  Kedves Barátaim, Látogatóim!


Pár hétre, holnap elutazom Parádfürdőre.

/ Javallatok
Idült kopásos (degeneratív) csont- és izületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Baleseti utókezelés, Csont- és izületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Osteoporozis, Idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek, Nőgyógyászati betegségek utáni összenövések, Meddőség, Idült gyomor- és bélrendszeri hurut, Gyomor- és nyombélfekély inaktív stádiumai, Idült epehólyag-gyulladás, Epeköves panaszok, Idült májgyulladás, Idült székrekedés, mozgásszervi, nőgyógyászati valamint ivókúra formájában belgyógyászati és gasztroenterológiai megbetegedésekben/

Remélem hoz némi javulást számomra!



Mindenkire nagyon sok szeretettel gondolok!

charlotteani

2009-05-20






Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Búcsúzás  
Rekviem egy álomért/DRÁMA
  2009-05-20 15:07:23, szerda
 
 



Link


Illés Heni cikke alapján

Rekviem egy álomért

A történet nem fogalmaz meg újdonságot, mégis teljesen máshogy közelíti meg az érintett problémát. Nem finomkodik, odavágja a néző arcába a rideg valóságot, melyek szinte letaglózzák az embert...
Sokszor halljuk, és talán néha mi is úgy gondoljuk, hogy az amerikai filmipar csak szemetet tud gyártani, mely az öncélú pénzszerzés egyik módja, DE ez az alkotás a legkisebb mértékben sem tartozik ezek közé. Daren Aronofsky rendező Hubert Selby Jr. 1978-ban készült azonos cimű novelláját dolgozta fel, mely három fiatal és egy idősebb asszony sorsát követi nyomon, több hónapon keresztül. A végeredmény egy sokkoló, merész, sokszor gyomorforgató, de mégis nagyon elgondolkodtató alkotás, amely mély nyomot hagy mindenkiben, aki megnézi.
A történet Coney Island elhagyatott tengerpartjának lepusztult bérházai között játszódik. Sara Goldfarb (Ellen Burstyn) mindennapjait a tv nézés és a bon-bon majszolás teszi ki. Látszólagos nyugalmát egy telefonhívás kavarja fel: lehetőséget kap, hogy szerepeljen kedvenc TV Show-jában. Úgy gondolja az egyetlen öltözék, amely alkalmas arra, hogy megjelenjen benne nyilvánosság előtt az a piros estélyi ruhája, amit utoljára fia diplomaosztóján viselt. Barátnője tanácsára elkezd fogyókúrázni, de mikor ez a módszer hatástalannak bizonyul, orvoshoz fordul, aki felír neki fogyasztó tablettákat.
Mindeközben imádott fia, Harry (Jared Leto) barátnőjének Marionnak (Jennifer Connely) szeretne üzletet nyitni, melynek elérésében barátja Tyrone (Marlon Wayans) segít. A két fiú úgy gondolja, a legkönnyebben drogdílerként tudnak pénzhez jutni. Eleinte több sikeres üzletet is lebonyolítanak, és úgy érzik ez mindig így lesz, senki és semmi nem árthat nekik. Úgy gondolják, kizárhatják a külvilágot, és a kezdeti sikereken felbuzdulva meggyőzik magukat, hogy a váratlan kudarcok csak átmenetiek lehetnek. Mire feleszmélnek, már az tölti ki a mindennapjaikat, hogy megszerezzék a pénzt a következő adag heroinra.
Sarah eleinte nagyon boldog, mert rohamosan fogy, de nem sejti, hogy a gyógyszer, amit az orvos felirt neki, ugyanolyan kemény drog, mint amit a fia használ. Egy idő után teljesen rászokik a szerre, és úgy eszi, mint a cukorkát. Az asszony egyre komorabb és szétszórtabb lesz, egyfolytában hallucinációk gyötrik, ezért elbarikádozza magát a lakásban. A szebbik jövőről szőtt illúziók lassan szertefoszlanak, helyén csak a csalódás, és a pótszerek okozta kétségbeesés marad, így az álmokból végül rémálmok lesznek.
A film egy olyan világba vezet el minket, melyet nem ismerhetünk - azaz a szerencsésebbek nem ismernek - éppen ezért képes hatni ránk. A főszereplők mindannyian magányosságuk elől menekülnek, képesek bármit megtenni, hogy ne legyenek többé egyedül. Sara-nak a TV-jén kívül nincs semmije, a fia is csak állandóan meglopja. Egyedüli esélye az, ha bejut a Show-ba, és így bebizonyíthatja, hogy ugyanolyan értékes ember, mint bárki más. Harry és Marion a szerelembe menekülnek, ez jelenti számukra a támaszt, és úgy gondolják együtt bármire képesek. Tyrone drogügyletekbe keveredik, melybe belerántja Harry-t is.
Az alkotás nagy erőssége, hogy az első fél óra elég lassú, és még nem vesszük komolyan a bevágott rövid képeket táguló pupillákról, és injekciós tűkről, mert mindenki vidám, viszont az aláfestő zene már jelzi, hogy nem lesz ez mindig így. Ahogy lepereg a nyár, a történet vesz egy éles fordulatot, és szembetaláljuk magunkat négy emberrel, akik úgy szoktak rá a drogra, hogy szinte észre sem vették. A főszereplők kezdenek teljesen kifordulni magukból, apránként veszítik el mindazt, amit emberi méltóságnak lehet nevezni. Mire beköszönt a tél már bármit képesek megtenni az anyagért, mert ez jelenti számukra az egyetlen esélyt arra, hogy életben maradjanak.

A szuggesztív zenén, az intenzív vágási technikán kívül, még a nagyszerű színészi játék is tovább emeli a film színvonalát. Ellen Burstyn számos díjat nyert el megdöbbentően élethű alakításáért. Jared Leto és Jennifer Connely hitelesen formálják meg az elvonási tünetektől szenvedő fiatalokat: elhisszük, hogy tényleg a kábítószertől fogytak le, és hogy a fájdalomtól eltorzult arcukon kidagadnak az erek. Marlon Wayans életében először játszik komoly szerepet, melyben tiszteségesen helyt állt. Talán többre képes, mint amit eddig felmutatott?
A történet nem fogalmaz meg újdonságot, mégis teljesen máshogy közelíti meg az érintett problémát. Nem finomkodik, odavágja a néző arcába a rideg valóságot, melyek szinte letaglózzák az embert. A főszereplők a szemünk láttára válnak roncsokká, és amikor közeledünk a film utolsó perceihez nyilvánvalóvá, válik, hogy itt nem lesz pozitív befejezés, elmarad a happy end. Ez az alkotás sokkal hatásosabb, mint egy drogellenes kampány, mivel képekkel és zenével kommunikál, melyeket az ember sokkal könnyebben befogad.


A drogok hatására ilyenné vált az Édesanya :(Link




A szerelmes fiú , akinek amputálni kell elüszkösödött agyonszúrkált alkarját !:(Link

S a szerelme, Aki többé nem tér vissza hozzá, mert tovább kűzd azért, hogy anyaghoz juthasson:(



Link

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------
Rekviem egy álomért
Színes, amerikai dráma
Eredeti cím: Requiem for a Dream
Eredeti bemutató: 2000. május 14. (Cannes)
Hazai bemutató: 2001. február 22.
Játékidő: 98 perc
Rendező: Daren Aronofsky
Szereplők: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans Forgatókönyvíró: Hubert Selby Jr.
Producer: Eric Watson, Palmer West
Operatőr: Matthew Libatique
Vágó: Jay Rabinovitz
Zene: Clint Mansell
Forgalmazó: Budapest Film
Megjelenés: 2004. május 25.
Forrás és fotó: Budapest Film



 
 
0 komment , kategória:  f Rekviem egy álomért/filmtört  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 808 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 327
  • e Hét: 4430
  • e Hónap: 8808
  • e Év: 47298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.