Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Félreértjük a magányt...
  2013-03-25 17:28:54, hétfő
 
 
"Félreértjük a magányt. Pedig csak Isten akar váltani velünk néhány szót négyszemközt."

Kétértelmű dolog az egyedüllét. Az imádkozó lélek keresi, nagy művek születtek a magányban.

A magányos ember fordítottja a szent: tökéletes befeléfordultságával Isten és tökéletlen nyitottságával az emberek felé. Rajta keresztül a Szentlélek szabadon fújdogál a világba. Az Istennel élő ember épp ezért egyedül formailag válhat magányossá. S ez nem számít. Ahogy az alkotó ember magánya is csak formai magány, de tartalmában épp az ellenkezője, az imádkozó embernek is a magányos fa lehetne a jelképe, ahogy gyökerével a földben áll, s leveleivel ki-be lélegzi a világot.

Divatszó lett a magány, s ez mindenesetre jelzi, hol kell a ma keresztényének vigyáznia, miből kell korszerű vizsgát tennie. Magányból. Abból, hogy magányában hogyan tud minél mélyebb, minél élőbb és állandóbb kapcsolatot teremteni Istennel. Magányból kell vizsgáznia és az emberek, a világ felé való nyitottságból, mely lényegében a ,,jó magányosság" ellenpróbája, ikertestvére.

A magány Istene a nyitott lelkek jutalma.


(Új Ember, 1962. május 6.)




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-A magány metafizikája  
A csend hatalma
  2013-03-25 17:07:05, hétfő
 
 
Hollósy Tóth Klára : A csend hatalma

Ha érint a csend üdvös hatalma,
mintha nyújtaná kezét az Isten,
magamba békít egy pillanatra,
hogy magával is meg és kibékítsen.






“Minden nyomorúságunk annak tudható be, hogy képtelenek vagyunk csendben, egymagunkban ücsörögni egy szobában." (Blaise Pascal)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Benzinkút és átverések !!
  2013-03-25 16:37:08, hétfő
 
 



Link...



Mivel nekem is volt szerencsém benzinkutasként dolgozni főállásban, ezért van némi rálátásom, hogy mikor, hogyan próbálják lehúzni az autósokat. Ezeket a sorokat azért vetem papírra, mert a minap olvastam ezt a cikket, melyben arról van szó, hogy a levett, de nem használt töltőpisztoly miatt kiszámlázott a kút 42 Ft-ot a vásárlónak. Nincs új a nap alatt.

A benzinkutas társadalmat 3 táborra lehet osztani: vásárlók, dolgozók, főnökök. Mindegyik próbálja úgy alakítani a dolgokat, hogy a lehető legjobban jöjjön ki a tankolásból. Elvileg teljesen egyszerű a folyamat, a vásárló behajt, tankol, fizet, esetleg jattol, majd elhajt. Ennél azért kicsit bonyolultabb a helyzet. Én a kagylós cégnél dolgoztam, ami az egyik legzsiványabb és legspúrabb az összes közül. A feljebb említett cikkben olvasható csalás a főnökök lehúzása, ez a tiszta biznisz neki, hiszen nem fogy termék, mégis befolyik X forint. Én is sokat fizettem, amikor a pisztolyokat kellett takarítanom. A pisztoly leemelése következtében 10-150 Ft-nak megfelelő összegről indul a tankolás.

Ezt az is megfizeti aki tankol, csak neki nem tűnik fel, mivel meghúzza a töltő kallantyút, a szivattyú 1-2 másodperc késéssel indul, és egyből számol. Hozzátenném, hogy nem minden tankolásnál él ez a játék, csak kb. minden 10. alkalommal.

A főnökök másik nagy csalása a gázolaj - legalábbis nálunk a sok kamion miatt abból fogyott sok. Ha a vásárló tankolt gázolajat, akkor 7%-kal kevesebbett kapott a tankba, mint amennyit kiírt a számláló. Ezt sem veszi észre senki, hiszen szinte mindegy, hogy 35 vagy 39 liter fért bele éppen az átlag 40 literes tankba. A 7%-os bukta bent marad a nagy tartályban. Ezt követően átlag havi kétszer jött a Dres**r W**ne cég autója (akinek a töltőrendszer karbantartása a feladata). A nagy tartályokban van egy ultrahanggal működő szenzor, ez nézi, hogy mennyi van még a tartályban. Na, ezt a szenzort a csávó kiveszi, letolja helyén a csövet, és már szívja is kifele a gázolaj felesleget, a főnökkel meg elosztják. A dolgozók ebből ugyanúgy egy fillért se látnak, ahogy a pisztoly leemeléses 42 forintokból se, viszont ha szóvá teszik a főnöknek, akkor azonnali kirúgás jár érte.

A dolgozóknak több, viszont kisebb bzinisz lehetőség jut. Egy dolgozó átlag bére 80-90 ezer kitűnő magyar forint, ehhez jön hozzá még a jatt, ami még jattal együtt sem nevezhető soknak egy vidéki kisvárosban. Mindezért kőkemény 12-13 órákat kell dolgozni váltott műszakban. Sőt, ha helyettesíteni kell akkor nem ritka a 24 órás műszak sem. Emellé jön a sorozatos teljesítménykényszer, hogy el kell adni X db pontgyűjtő kártyát, meg shop terméket, meg X liter prémium üzemanyagot naponta. Ha nincs meg a liter, akkor jön a szőnyeg széle a főnök irodájában. Tehát a fizut ki kell egészíteni. Általában a shopban eladott termékeket ha nem muszáj, akkor nem ütik fel, és behozzák a tescoból, ami kis pénznek hangzik, de nem az. Egy redbull pl 5-600 Ft a shopban, a tecsóban meg csak 300 körül. Vagy egy doboz sör szintén 500, és visszahozod 200 Ft-ért. Napi párezer forint ebből összejön. Ezután jön a szélvédőmosóval és olajjal seftelés. Ha kupak recéje törött, akkor tuti, hogy utántöltött a flakon. Egy téli szélvédőmosóért (4L) 4000 Ft-ot kért a cég. Ugyanaz utántöltve kihozható 600 Ft-ból, és nem egyet hanem 3-4 darabot el lehet adni naponta. Olajból 1 liter 10W40 szintén 4 rugó. Mennyi is a hipermarketben most 5 liter noname?

Nagyjából ezekből lehet gazdálkodni. A régi trükkök már nem élnek. A nagy lóvé a számlázásokban volt. Ha pl te tankoltál 10 rugóért, és nem vitted el a blokkot, akkor kiütötték számlára. Voltak cégek akik mindig leadták a rendelést, hogy miről és mennyiért kell számla, amik után visszajattoltak. Tehát a te tankolásod már ment is valamelyik cég nevére. Ebből neked nem lett károd, viszont a vezetők szemét keményen szúrta, szóval beszűntették. Volt még a pontgyűjtőkártyával való ügyeskedés. Ha pl fizettél, de nem volt kártyád és otthagytad a pontot, akkor a shoposnál tuti volt 2-3 kártya, amire felüthette magának. Ezzel se károsítottak vevőt, de nehogy már jól érezd magad alapon ezért is kirúgás járt. Ami még most is fut, az a kuponos akció. Pl bedobják a postaládákba, hogy ha tankolsz 40 litert és odaadod a kupont, akkor 15 forinttal olcsóbb literenként a nyál. Ezeknek a kuponoknak a fele nem kerül felhasználásra, mert a magyar ember már nem fogékony a reklámokra, meg csak átverést sejt. Tehát tankolsz 40 litert, kifizeted teljes áron, de blokkot nem viszel, elmész. A shopos már fel is üti a kupont, így a különbözet az ő zsebébe vándorol.

Az viszont nagy tévedés hogy a kutasok a gázolaj sejkek. Abszolút nem engedték már nálunk, hogy vegyünk gázolajat a kamionosoktól. Ha kamera látta, akkor kirúgtak érte. Szóval éjszaka sunyiban kellett csapolni, és általában csak magán célra jutott így is, mert egy kamionos se ad sokat. Átlag 250 Ft-ért adják, és 280-ért lehet eladni. Egy 20 literes kannánál ez 600 Ft haszon, és egy kamionos ritkán ad többet. Ennyiért meg nem éri meg buktázni.

Még bónuszként leírom, hogy a prémium üzemanyag tré, a dízelt kivéve. A 95-ös prémium nem tisztít semmit sem, sőt. Ha olyan peched lesz mint nekem, akkor az a ragacsos kulimász, ami van benne tuti, hogy beköpi a gyertyát és majd elkezd rángatni meg kihagyni a motor. Erre mondják a kutasok, hogy az a kulimász az a cucc, amit feloldott a benzin. Nem. A lerakódás koksz, korom, többnyire fekete, nem pedig ragacsos átlátszó takony. A 100-ast meg az vegye, akinek emelt kopressziós motorja van, értsd versenyzők, repülőgépek, sportkocsik, stb. A skoda, meg a suzuki, sőt, még a családi opel sem fog repülni tőle. Ha 95-ös kell bele, akkor azt tegyed. Továbbá ha a kutas lemossa a szélvédődet, akkor illik adni jattot, azért dolgozik. Ha nem akarsz adni, akkor szólj neki, hogy ne mossa le.
...
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Szép az, amit szeretni lehet.
  2013-03-25 16:20:08, hétfő
 
 
"Szép az, amit szeretni lehet. Ami megérinti lelkünket.
Ami gondolatokat ébreszt. Megfog és felemel.
Minden szép, ami úgy emberi, hogy közben nincs benne ártó szándék. Hat, de nem telepedik ránk. Irányt mutat, ám nem kényszerít. Megmosolyogtat, megnevettet, de nem tesz köznevetség tárgyává senkit.
S miért szép? Mert örömöt ad, nyugalmat sugároz, vagy éppen felajz, munkára, jó cselekedetekre ösztönöz."

/ Szemán Ferenc /
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Kedvenc aforizmáim  
Ember-e az, ki nem teszi jobbá a világot ?
  2013-03-25 08:58:20, hétfő
 
 




Wass Albert: Te és az Isten...

Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ?
Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott?






Élsz a semmiért, vagy meghalsz valamiért?

És mi az élet, ha nem az álom keresése?

 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
A csönd
  2013-03-25 06:39:16, hétfő
 
 



Link

Az ember, ki a külsőségeket, a kinti ingereket hajszolta, eltompult, s elvesztette belső fogékonyságát, hallását a csendre, képességét az elmélyülésre.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Látod-e mind azt a szépet ?
  2013-03-25 06:32:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
Ti leszoktatok volna ?
  2013-03-25 06:21:38, hétfő
 
 




Na igen! :)))))))))))))))))

Legalább10 éve férjezett asszonyok egy csoportja tréningen vett
részt, amelynek ez volt a témája:
"Mennyi még a szerelem az ön házasságában?"


Először mindegyikük azt a kérdést kapta, hogy szereti-e a férjét?

- Mindegyikük azt felelte, hogy "igen".

A következő kérdés az volt, hogy ezt mikor mondta a férjének
legutoljára?

Egyesek azt válaszolták, hogy "ma", mások azt hogy "tegnapelőtt",
"múlt héten", "már nem is emlékszem"... stb.

Ekkor azt a feladatot kapták, hogy küldjenek a férjeiknek egy sms-t
ezzel a szöveggel: "Szeretlek, drágám!"

Itt vannak a férjek válaszai:

1. Ki vagy?
2. Az istenért, mi történt...?!
3. Én is téged! (ilyen csak egy eset volt)
4. Ez meg mi akar lenni? Megint összetörted az autót?!
5. Mi van? Nem értem, mi akar ez megint lenni...
6. Nem tudom, mit vittél véghez, de ezt már nem bocsátom meg neked!
7. ????
8. Ne háríts rám semmit, nyíltan írd meg, mennyit akarsz már megint...!
9. Álmodom?
10. Ha megtudom, hogy valójában kinek szól ez az üzenet, garantálom,
hogy agyoncsapom!
11. Már többször szépen kértelek, hogy ne igyál annyit. Ha nem hagyod
abba, végleg elhagylak!
 
 
0 komment , kategória:  **** Humor**  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 836 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1880
  • e Hét: 6432
  • e Hónap: 15102
  • e Év: 71035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.