Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ruttkai Éva halálának évfordulója!
  2015-09-27 09:37:06, vasárnap
 
  Magyar színésznő
1927. december 31 1986. szeptember 27.

Link

































 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép napot mindenkinek!
  2015-09-27 08:59:56, vasárnap
 
  Váci Mihály

Kettesben önmagammal

Aki voltam, milyen messze van tőlem!
S aki leszek, az már milyen közel.
Már utolér, mellém lép, támogat,
és átölel.

Biztatva suttogja: Ne félj!
Valahogy majd csak megleszünk.
Hiszen szívünk marad a régi,
s ketten talán csak megőrizzük
az eszünk.





AZ ÁLMOK FÁJA...
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy csodálatos nagyerdő közepén, a tisztáson egy több száz éves tölgyfa. Hatalmas törzse, ágai, levele az égig értek. Olyan óriás volt, hogy a nap mikor kisütött először Őt üdvözölte. Az öreg tölgy bölcsen megköszönte a napnak, hogy süt rá és hálás volt a felhőnek, hogy esőt küld neki és társainak, no meg a földekre, mezőkre is... Köszöntötte a szelet, ami szétborzolta a lombjait, és éjjel beszélgetett a holdfényben a csillagokkal. Nagyon jóságos tölgy volt, senki sem tudta milyen korú lehet, mintha az idők kezdetétől itt állt volna. Gyönyörű és nagyon barátságos fa volt ez az öreg tölgy, szerette az embereket.
Egyszer egy vándor megpihent a tövében és elkeseregte, bánatát, nekidőlt a fa törzsének és nagyot sóhajtva elmondta a vágyát...
- Minden álmom, hogy apám meggyógyuljon, de nem tudom, mit tegyek, hol találom meg azt a varázsló gyógyítót, aki segíteni tud rajta.
Hűvös szellő járt a fa ágai között a vándor különösen érezte magát. Ivott a kulacsából, megsimogatta a fa törzsét, majd azt mondta:
- Olyan jól érzem magam az árnyat adó lombjaid alatt, segíts kérlek nekem, hogy teljesüljön az álmom.
Apja már régóta betegeskedett és a fiú - aki nagyon szerette - elindult, hogy felkutassa azt a csodadoktort, akiről úgy hírlett, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani.
A fa bólogatott és lombjaival megsimogatta a vándor fejét.
-Eredj fiam - mondta - egy járóföldre van a szomszéd faluban egy ember, az lehet az, akit keresel...csak menj egyenesen, Isten legyen veled, le a dombról, a patak mentén, majd meglátod a kis falucska templomának tornyát. Ott már tudni fogják, ki az, aki segíteni tud neked.
A vándor nagyon hálás volt a fának, ismét megsimogatta, már nem csüggedt és sietős léptekkel elindult az öreg tölgy útbaigazítása szerint. Megérkezett a faluba és megtalálta a gyógyfüves embert, elmondta neki édesapja baját, aki gyógynövényekből készített főzetet és odaadta a vándornak. Háromnapi járásra volt az otthonától, de minden erejét összeszedte, sietve szedte a lábait. Hazaért harmadnap virradatkor az anyja sírva fogadta, elkeseregte neki, hogy apja állapota rosszabbra fordult.A fiú megvigasztalta anyját, hogy bízzon-higgyen, apja meggyógyul, mert hozott neki csoda gyógyfüvekből főzetet. Elkezdték kortyonként itatni a gyógynövény főzetet a férfivel...aki mély álomba merült tőle.
Két nap, két éjszaka aludt, nagyon leizzadt, olykor félre is beszélt, egyszer csak elcsendesedett. Már azt hitték, hogy itt a vég, mikor felkelt és azt mondta:
- De jót aludtam, ujjá születtem, mi történt?
- Édes uram! - nagyon beteg voltál, de a mi fiunk hozott neked a csodadoktortól gyógyfüvekből készült orvosságot, azt megittad, és attól meggyógyultál, s képzeld ebben még egy öreg tölgyfa is segített a fiunknak.
- No, hát az Isten áldja meg azt az embert, meg a fiunkat is, és persze az öreg tölgyet, hogy hitt a gyógyulásomban...
- Küldd ide feleség, hogy megköszönjem ennek a jóravaló gyereknek amit értem tett.
A legényke nagyon boldog volt, és azonnal el akart menni a tisztásra az öreg fához, hogy hálaimát mondjon Neki. Elmesélte másoknak is, hogy s mint volt a fával és, hogy Ő elnevezte az álmok, kívánságok fájának. Nosza felkerekedtek mindhárman és meglátogatták az öreg tölgyet. Nagy tisztelettel köszöntötték, megsimogatták a kérges törzsét, egymás kezét fogva imádkoztak. A vén tölgy meghatottságában sírni kezdett. Otthon a faluban mindenkinek elmondták, mi is történt velük.
Az emberek sorra zarándokoltak a tisztásra a tölgyhöz, mindenki simogatta és elsuttogta álmait, vágyait, amit szeretett volna, ha teljesül. Az öreg tölgy mindenkinek segített így-vagy úgy valóra váltani az álmait... Népes családok ültek árnyékában és szeretgették a fát, aki ezért nagyon hálás volt... Legendákat meséltek az emberek egymásnak a csodatévő öreg tölgyről...
A tanulsága ennek a mesének, hogy ha nagyon hiszünk valamiben az mindig valóra válik.
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép napot mindenkinek!
  2015-09-27 08:52:41, vasárnap
 
 



Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre." Figyeljük meg ezeket a szavakat: "szívvel hiszünk". Jézus azt mondja a Márk 11,23-ban: "Mert bizony mondom nektek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! És szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki amit mondott." Szeretném, ha megjegyeznétek ezt a kifejezést, mert mind a két igeversben a szívvel való hitről van szó: "szívvel hiszünk." Neked ez talán nem jelentett ilyen nagy problémát, de én évekig nagyon komolyan kerestem a kielégítő magyarázatát annak, hogy mit jelent szívvel hinni. Világos, hogy a "szív" szót az Ige itt nem arra a szervünkre használja, amely a vért pumpálja a testbe és életben tart bennünket, mert ez azt jelentené, hogy Istent a testünkkel hisszük. A "szív" szó tehát nem az emberi test egyik szervére vonatkozik. A testi szíveddel nem hihetsz jobban, mint a kezeddel vagy az ujjaddal. De a "szív" kifejezést másra is használjuk. Ha egy fa szívéről beszélünk, mit értük rajta? A közepét, a legbelsejét. Egy téma szívéről is beszélhetünk. Mire gondolunk ilyenkor? A téma legfontosabb részére, a centrumára, amely körül az egész elrendeződik. Amikor Isten az emberi szívről beszél, akkor az ember legfontosabb részéről beszél, az emberi élet centrumáról, amely a szellem. Pál így ír az 1Thesszalonika 5,23-ban: "Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti teljes valótok [szellemetek], mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére." Azt mondja: "a ti teljes szellemetek... őriztessék meg". A sort tehát az ember szívével kezdi. Fel kell ismernünk tehát, hogy amikor Isten az emberi szívről beszél, akkor az emberi szellemre gondol, és meg fogjátok látni, hogy ez a két kifejezés átfedi egymást az egész Bibliában. Most már tudjuk, hogy az ember szellem, mert a létezőknek ugyanabba az "osztályába" sorolható, mint Isten, mert Isten az embert a saját képére és hasonlatosságára teremtette. Jézus azt mondta: "Isten Szellem." Tehát nem a fizikai lényed hasonlít Istenhez, mert a Biblia azt is közli, hogy Isten nem ember. Ne felejtsd el, hogy van egy belső és egy külső emberünk. Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép napot mindenkinek!
  2015-09-27 08:36:40, vasárnap
 
  MINDENNAPI IDÉZETEK



Élned kell,hogy a szíved megtalálja a kapuját,
Zárt ajtók mögé még a nap sem kandikál.
Nem ereszti be fénylő sugarát,
S a szíved sötétségében,nem találja a fény sugarát.
Élned kell,hogy az élet szárnyaljon veled tovább,
S engedd,hogy megtaláljon a boldogság!
Engedd szabadjára a fantáziád,
S álmodd meg a lelked gazdag világát.
Éld át mennyi öröm,szeretet és boldogság vár rád,
Tárd ki a szíved,nyisd ki a boldogság kapuját.
Légy boldog s ne keresd a gondokat,
Minden rosszból tanuld meg a hasznosat.
Minden nap egy kezdődő új remény,
Minden elmúlt perc egy szerető szép emlék.
Élj s ragyogj mint egy napsugár,
Sugározd magadból a boldogság sugarát.
Minden vihar után kisüt a nap,
S ránk ontja a csillogó sugarakat.
Nézz fel az égre s köszönd meg a boldog napokat,
Adj hálát az égnek,hogy élsz és szabad vagy.
Éld meg,hogy szárnyalsz a széllel,
S szabadon és boldogságban élhetsz.
A remény egy kincs mely sohasem hal meg,
Éld a boldogságot s cserébe örökké a tiéd lesz.






 
 
0 komment , kategória:  Képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1958
  • e Hét: 8374
  • e Hónap: 17557
  • e Év: 70265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.