Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Film Táncra születtek 2014 teljesfilm magyarul
  2016-07-19 22:10:53, kedd
 
 



Link







 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Mi még szívós gyerekek voltunk.
  2016-07-19 22:05:09, kedd
 
  Mi még szívós gyerekek voltunk.





Mi még szívós gyerekek voltunk! Például rengeteg papsajtot tömtünk magunkba, de akkoriban szerintem mindent összeettünk és most őszintén van valamelyikőtöknek valami baja attól, hogy legelésztünk, mint a tehenek? Nem hinném. Nekem mondjuk az akácvirág volt a kedvencem, bár azt a mamám ki is sütötte igen kisütötte... Annak úgy valami mennyei íze volt
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történetek
  2016-07-19 22:02:07, kedd
 
  Egyetlen mondattal megmentette már széthulló házasságát. Hihetetlenül emlékezetes történet!





Együtt élni valakivel az egyik legjobb dolog a világon, de ugyanakkor egy nagy teszt is. Azt mondják, egészségben, betegségben is tartsanak egymás mellett ki a párok. De mi történik, ha ezt nem érzik így mindketten.

Richard Paul Evans, amerikai író sokáig egy tönkrement házasságban élt. Feleségével többször beszélgettek arról, hogy elválnak. Amikor már minden elveszettnek látszott, hirtelen rájött valamire ami megmentette a házasságát s melynek segítségével feleségével megtalálták az egymáshoz vezető utat.
Richardtól nagyon kedves volt, hogy megosztotta velünk ezt a történetet. Az is lehetséges, hogy Ön is tanul valami értékeset az alábbi elbeszélésből.

A teljes szöveg:

Legidősebb lányom, Jenna nemrég azt mondta nekem: “Gyerekként attól féltem a legjobban, hogy elváltok. Aztán amikor 12 éves lettem, rájöttem, talán jobb ha elváltok a sok veszekedés helyett."
Aztán elmosolyodott mielőtt hozzátette: “Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgaitokat."
“Feleségem, Keri és én éveken keresztül veszekedtünk. Ha visszatekintek, nem tudom igazából mi is volt az, ami vonzott minket egymáshoz."
“Minden együtt töltött nappal világosabb lett, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Egyre több nézetkülönbség volt közöttünk. Mikor elutaztam hogy a könyvemet népszerűsítsem, igazi megkönnyebbülést éreztem.Viszont visszatérésem után minden ugyanúgy folytatódott."

“Annyira megszoktuk, hogy veszekszünk. Szinte nem is tudtunk már békés beszélgetéseket folytatni. Állandóan a saját álláspontunkat védtük és szívünk körül egy falat építettünk fel."
“Gyakran beszéltünk válásról. Éppen egy üzleti úton voltam, amikor rettenetesen összevesztünk a telefonon keresztül. Keri letett a kagylót, én pedig egyedül éreztem magam. Tele voltam frusztrációval, úgy éreztem, nem bírom tovább."
“S akkor Istenhez fordultam, illetve ellene. Nem tudom lehet e imának nevezni azt, amikor valaki Istenhez imádkozik de kiabálva."
“Bármit is tettem akkor, soha nem fogom elfelejteni.Éppen zuhanyoztam, Atlantában voltam a Rizt-Carlton szállodában. Kiabálva panaszkodtam Istennek, hogy a házasság rossz és nem bírom tovább."

“Bármennyire is irtóztam a válástól, annak tudata, hogy együtt kell maradnunk, még nagyobb fájdalmat okozott. Össze voltam zavarodva. Nem értettem miért volt a házasságom Kerivel olyan nehéz."
“Szívem mélyén tudtam, hogy Keri jó ember, s azt is tudtam, hogy én is az vagyok. Akkor meg miért nem jöttünk ki egymással?"
“Végül is rekedt hanggal, kimerülve, összeestem a zuhanyban, leültem a földre és elkezdtem zokogni. De ekkor, legnagyobb kétségbeesésem közepette, felvillant egy szikra."
“Rick, őt nem tudom megváltoztatni. Csak magadat. Innentől kezdve mondogatni kezdtem magamnak ugyanazt a mondatot: Őt nem tudom megváltoztatni, tehát magamat kell megváltoztatnom."

“Egészen késő estig ismételgettem ezeket a szavakat, újra és újra. A repülőn is ugyanezt tettem végig utazás közben. Sőt, mikor hazaértem, és kinyitottam a bejárati ajtót akkor is, annak ellenére, hogy a feleségem rendkívül hidegen fogadott, szinte rám sem nézett."
“Mikor aznap éjjel egymás mellett feküdtünk az ágyban, csak centiméterek választottak minket el mégis úgy éreztem kilométerekre vagyunk egymástól."
“Ekkor ismét valami átvillant az agyamon és pontosan tudtam, mit kell tennem. A következő nap reggel Kerihez fordultam és ezt mondtam neki:"
“Hogyan tehetem jobbá a napodat?" Keri irritáltan nézett rám. “Micsoda? - kérdezte."

“Hogyan tehetem jobbá a napodat?" ismételtem. “Sehogy."-válaszolta Keri." Miért kérdezel ilyesmit?"
“Mert komolyan gondolom" -válaszoltam. “Szeretném tudni, mit tehetek, hogy jobb legyen a napod."
“Cinikusan nézett rám s ezt mondta: “Csinálni akarsz valamit? Akkor menj és takarítsd ki a konyhát."
“Azt várta, hogy majd ideges leszek, de én csak bólintottam és kitakarítottam a konyhát."
“A következő nap feltettem Kerinek ugyanazt a kérdést: “Hogyan tehetem jobbá a napodat?"

“Összeszűkült szemmel ezt válaszolta: “Menj és rakj rendet a garázsban".
“Nagy levegőt vettem. Már be voltam táblázva aznapra, s tudtam csak azért kéri ezt mert idegesíteni akar vele."
“Legszívesebben felrobbantam volna, de csak azt mondtam, rendben." Felkeltem és két óra alatt rendet raktam a garázsban."
“Kerinek fogalma sem volt mit gondoljon az egészről. Másnap reggel ismét feltettem a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Most nekem kellene ezt tőled megkérdeznem.-válaszolta Keri. Igen, de nem most. Most még nekem kell változnom. Tudnod kell, milyen sokat jelentesz nekem."

“Fejét a mellkasomra hajtotta és ezt mondta: Ne haragudj, hogy ilyen szörnyen viselkedtem veled.
“Szeretlek -mondtam neki."
“Szeretlek - válaszolta."
“Hogyan tehetem jobbá a napodat? - kérdeztem őt."
“Csak töltünk együtt egy kis időt" - hangzott a válasz. Rámosolyogva ezt mondtam: Ezt én is nagyon szeretném"
“Ezt így folytattam egészen egy hónapon keresztül, megkérdeztem hogyan tehetem jobbá a napját. Viták már nem voltak közöttünk. Aztán egy nap Keri kérdezte tőlem:
“Mit tegyek, hogyan lehetek jobb feleség?"

“A köztünk lévő falak eltűntek. Gyakran beszélgettünk arról, mit várunk az élettől és arról, hogyan tehetjük egymást boldogabbá. Nem oldottuk meg minden problémánkat, néha vitatkoztunk még. De már egészen másképpen mint azelőtt."
“Nemcsak hogy kevesebbet vitatkoztunk, de a viták már nem befolyásoltak minket. Mintha már nem is lettek volna ránk hatással. Nem volt már szándékunkban a másikat megsérteni."
“Kerivel most 30 éves házasok vagyunk. Nemcsak szeretem a feleségemet de szeretek vele lenni, vágyom a társaságára. Szükségem van rá."
“A közöttünk lévő különbség csak erősítette a kapcsolatunkat. Megtanultunk egymásról gondoskodni. De ami a legfontosabb, ismét szeretnénk ezt meg is tenni."

“A házasság nem könnyű dolog. De persze vannak más dolgok mint a gyereknevelés, sport, írás melyek szintén fontos részei életemnek."
“Párkapcsolatban élni a legnagyobb ajándék. Rájöttem, hogy, a házasság segít megoldani a legnagyobb problémáinkat is. Azt is felfedeztem, hogy a közöttünk történtek segítségével a házasság sokkal nagyobb értelmet nyert számomra"
“Minden párkapcsolatban élő ember fel kellene hogy tegye partnerének ezt a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Ez a szeretet."
“Nem állítom, hogy ami velem és Kerivel történt, az mindenki problémáját meg fogja oldani. Nem is mondom azt, hogy minden házasságot meg kell menteni. De én nagyon hálás vagyok azért, hogy ez az ötlet az eszembe jutott."

“Hálás vagyok, amiért a családom együtt van, s reggel a feleségem mellett ébredhetek, aki a legjobb barátom is."
“Örülök, hogy néha most is, évtizedekkel később, egyikünk néha még megkérdezi a másikat reggel az ágyban: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
“Így érdemes kezdeni minden napot."

Micsoda fantasztikus történet. Reméljük sok mindenkinek segít, aki párkapcsolati problémákkal küzd.

Kérjük ossza meg barátaival ezt a cikket, ha úgy gondolja, mások is olvassák el!
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:56:47, kedd
 
  Vannak dolgok, amiket a nők máshogy éreznek, értelmeznek. Nézd meg mi az!





gen, vannak olyan dolgok, amiket a nők máshogy éreznek, és máshogy értelmeznek. A férfiak szerint a nők kiismerhetetlenek!

1. A szerelem

Egy nő mindaddig szerelmes míg a férfi nem tesz érte valamit, hogy a szerelem elmúljon.

2. Őszinteség

Egy nő nagyon ritkán őszinte a férfival, valójában kegyes kis hazugságokkal terelgeti abba az irányba, ami számára megfelelő. Ezt nevezik úgy, hogy az orránál fogva vezeti...

3. A család

Egy nő, amikor családot alapít, akkor számára az egy életre szól, és ehhez tartja magát minden áron és minden helyzetbe. Azt hozzá kell tenni, hogy egy nőnek a család azt jelenti, hogy ő és a gyerekek. A férfi az másodlagos szerepet tölt be mindaddig, míg hosszú éveken keresztül nem bizonyítja hűségét a nőnek.

A női gondolkozás teljesen eltér a férfiétól, sokkal körültekintőbb és család centrikusabb.
Egyet értesz ezzel?
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:51:53, kedd
 
  40 FELETTI NŐK





Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze: -Mire gondolsz, drágám? - Fütyül rá valójában, hogy mire is gondolsz...
Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.
Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.
Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.
40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek. Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban.
Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.

A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.
Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.
Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:47:55, kedd
 
  Gondoltál már arra, hogy miért alakulnak ki félholdak a körömágyadban? Íme, a válasz!





A körmeinken található fehér kis félholdakat lunuláknak hívjuk. Ez a rész azért fehér, mert a körömlemez szabadon maradt része már kinőtte a körömágyat, így az alá levegő kerül, ellentétben a lunulával, ahol még folyamatban van az elszarusodás, a keratinrostok még nem teljesen rendezettek, ezért a fényvisszaverés teljes.

Figyelem! Nagyon vigyázzunk a lunulákra, mert ha megsérülnek, akkor az egész köröm eldeformálódhat. Az alternatív gyógyászat szerint a lunula az egészségre vonatkozó információkat rejthet magában.

A kínai ősi orvoslás szerint, ha nem látszanak a lunulák, akkor ennek hátterében vérszegénység, vagy tápanyaghiány állhat.

Ha kékes színűvé válnak, akkor cukorbetegségre lehet gyanakodni, ha viszont kipirosodnak, akkor a keringési rendszerrel lehet gond.


Ha teljesen hiányzik, vagy nagyon kicsi, akkor emésztési gondok, vagy mérgezés lehet a háttérben. A kínaiak úgy tartják, hogy aki egészséges legalább 7-8 lunulája látható. Ha csak a hüvelykujjunkon van lunula, akkor az vesebetegségre utalhat.


Akkor vagyunk egészségesek, ha a lunula színe enyhén rózsaszínes, és jól körülhatárolható. Ha valamiféle elváltozást tapasztalunk, forduljunk orvoshoz, mert könnyen betegség ütheti fel a fejét szervezetünkben.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:40:44, kedd
 
  Sváb kovászos uborka recept az esztergomi Ferences atyától





Sokféle receptet kipróbáltam már, de ez vált be a leginkább. A recept eredetije egy esztergomi Ferences atyától ered!

Hozzávalók

2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz

Elkészítése

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel - ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.

M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!

Ez a recept egy esztergomi Ferences atyától származik.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:37:13, kedd
 
  A szülőknek már volt három gyermeke, a mikor megszülettek az ikrek. Közülük azonban egyedül csak Lucynak van világos bőre. Az iskolában ezért gyakran csúfolták azzal, hogy szülei örökbe fogadták. Sőt már arra is volt példa, hogy meg kellett mutatniuk a születési anyakönyvi kivonatot, hogy bebizonyítsák, valóban ikertestvérek Mariaval.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2016-07-19 21:23:52, kedd
 
  A férfi rájött, hogy megcsalja ezért egy nem mindennapi ajándékkal lepte meg őt!





Arra gyanakodni, hogy az az ember akit szeretsz, megcsal téged, az egyik legkínzóbb érzés lehet a világon. Ez a történet bejárta az internetet, nem tudjuk bizonyítani, hogy valóban megtörtént az eset, mindenesetre elképesztő az egész sztori.

Íme a történet, amit a férfi az interneten publikált:

"Volt egy megérzésem, hogy megcsal a feleségem, rengeteg erre utaló jelet fedeztem fel. Amikor a mobilját nyomkodta, állandóan mosolygott és nevetett, és amikor rákérdeztem, hogy kivel beszél, azt mondta, hogy csak az édesanyjával. Minden nap későn ért haza, az elhúzódó munkára hivatkozva. Amikor felhívtam a munkahelyét, azt mondták, hogy már órák óta elment. Amikor számon kértem, azt mondta, hogy ez csak egy tréfa amit minden munkatárs elsüt, ha valakit keresnek telefonon.

Egyszer megtörtént, hogy éjjel fél 12-kor ugrott le tejért, és hajnali 2-ig haza sem jött. Mondanom sem kell, hogy itt már biztos voltam abban, hogy életem párja félrelép. Gyűjtöttem a bizonyítékokat, amelyeket majd a válás során felhasználhatok, de eközben hónapokon át úgy tettem, mint ha nem is sejtenék semmit, éltük tovább az életünket. Kivártam a születésnapjáig. Hónapokig vártam, és joggal kérdezhetitek, hogy miért. Nos, volt egy meglepetésem a számára, amit garantáltan nem fog soha elfelejteni. Eközben persze ügyvédhez jártam, hogy a bizonyítékokat átadjam neki, amelyek a válás során jelentőséggel bírnak majd.

Szóval teltek a hónapok, és elérkezett a születésnapja. Persze amikor megkérdeztem, hogy mit csináljunk aznap, simán lerázott azzal, hogy én nyugodtan menjek csak el a barátaimmal a korábban megbeszélt programunkra, ő nem akar ünnepelni, mert az elmúlt években a szülinapok csak arra emlékeztetik őt, hogy egyre öregebb lesz. Ha ez nem lett volna elég, véletlenül rábukkantam egy üveg pezsgőre is a ruhásszekrényben.

Azt csináltam, amit minden értelmes ember csinálna. Már korán reggel átmentem az egyik barátomhoz, de nem mentünk sehova, hanem a házából felhívtam a feleségem édesanyját, testvérét és néhány közeli barátot, hogy jöjjenek át, mert egy meglepetés születésnapi bulit szervezek az én drágámnak. Lesz torta, ajándékok, minden. Jó mókának hangzik, igaz? Nos, biztosíthatlak, hogy az volt.

Összesen 8-an voltunk, apuka, anyuka, testvér és a barátok. A társasház előtt találkoztunk, ahol lakunk, majd felmentünk lifttel az emeletünkre. Óvatosan, csendben osontunk, kezünkben a torta és az ajándékok. Még csak reggel 9 óra volt, mivel szombati nap volt, az volt a terv, hogy az ágyban lepjük meg életem párját, hogy jól induljon a napja.

Beosontunk a lakásba, és megindultunk a hálószoba felé. Kinyitottam az ajtót, és mindenki egyszerre elkiabálta magát: MEGLEPETÉS!

Mondhatom, mindenki meglepődött. Ott feküdt az ágyon a feleségem anyaszülten, mellette pedig a férfi, akiről nagyon jól tudtam, hogy hónapok óta titokban találkozgat életem párjával. Anyuka elejti a tortát, apuka torka szakadtából üvölt, ahogyan a feleségem is, eközben a szerető megpróbálja magára rángatni a gatyát miközben rohan ki a szobából. Nagyon vicces volt! Biztos vagyok benne, hogy sem a feleségem, sem a család, sem én nem fogjuk elfelejteni ezt a napot! A legszebb, hogy még a feleségem (bocsánat, ex-feleségem) volt felháborodva, hogy ilyet tettem vele! Pedig én csak a legjobb ajándékot adtam neki, amit valaha is adtam.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekességek
  2016-07-19 21:16:38, kedd
 
  Alaszka öbleinél található ez a megdöbbentően varázslatos és elképesztő hely, ahol, mint természeti csoda a két óceán érinti egymást, de össze nem keveredik, de igazán pontos okot a miértre nem kapunk. A tudósok és a kutatók több állásponttal is rendelkeznek, mely feltételezésekből a legvalószínűbbnek a sótartalmak különbözősége mutatkozik. A Jeges - tenger vize a gleccserek olvadásának következtében kisebb sótartalommal rendelkezik, mint a Csendes óceán. Ezért lehetetlen a keveredésük.





Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 962
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 16561
  • e Év: 69269
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.