Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A zene
  2016-07-30 10:42:57, szombat
 
 


"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza."

...... ........... ........... ...........



Egy jó zene lejátszási lista rengeteg energiát adhat, és sokat javíthat a teljesítményeden: nagyobb erőbedobással tudsz futni, és motivál a holtpontokon való túljutásban, így könnyebben kitartasz. Ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz, biztos, hogy nem lesz unalmas a futás, nem fognak lanyhulni a mozdulataid, és egyenletesebb lehet a tempód is.




Gyorsabban nőnek a növények a lágy zene hatására. A hanghullámok rezgései a megfigyelések szerint felgyorsítják az úgynevezett protoplazmatikus mozgást, amely fokozza a növények sejtalkotását. Ez pedig hatással van a növények egész rendszerére, így az ásványi anyag tartalom is megnövekedhet a stimuláció hatására, így erősebb és nagyobb lesz a zenehallgató növény.




A hallgatni kívánt zenei műfaj befolyásolja világnézetét.




A kora gyermekkorban elkezdett zenei tanulmányok látványosan fejlesztik az intelligenciát és a szóbeli készségeket is. Az angliai St. Andrews Egyetemen 8-11 éves gyerekek körében készített felmérés szerint azok a tanulók, akik napi rendszerességgel kerültek aktív kapcsolatba a zenével - nem csak mint hallgatók -, jobban teljesítettek az intelligenciateszteken és szóbeli kifejezőképességük is gazdagabb volt. Mindemellett nemcsak gondolkodási képességeik, de a memóriájuk és a fantáziájuk is élénkebb volt társaiknál.



A test és a lélek fájdalmait is képes enyhíteni a zene. Ma már több kórházban is használják a fájdalomcsillapító készítmények kiegészítéseként a zenét még altatás alatti műtétekkor is, és a nagy fájdalmakkal járó szüléseknél. A zene ugyanis nem csupán érzékelhetően csökkeni a fájdalmakat, de meg is nyugtatja a betegeket, mert serkenti az örömérzetet okozó endorfin termelését a szervezetben, eltereli a kellemetlen körülményekről a figyelmet és lassítja a túl szapora szívverést és lélegzést.





A zene segít a beilleszkedésben. A kutatók általános és középiskolai diákoknál figyelték meg, hogy azoknak a tanulóknak, akik részt vesznek valamilyen zenekari vagy kórustagként közösségi zenélésben, sokkal több barátjuk van, könnyebben alkalmazkodnak másokhoz, nyitottabbak és fogékonyabbak társaikra.





Látásjavító zeneterápia stroke után. Amerikában dolgozó kínai orvosok ötlete volt, hogy próbálják ki a zeneterápiát ezeken a betegeken, mert a muzsika az ősi kínai orvostudomány szerint általában jótékonyan hat az idegrendszeri betegségben szenvedők felépülésében. Az orvosok meglepődve tapasztalták, hogy a stroke miatt jelentkező látászavarokat sok páciensnél enyhítette, sőt teljesen meg is szüntette az intenzív zenehallgatás.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Zenéről  
Bizonyos koron felül ..............
  2016-07-30 10:39:08, szombat
 
 

,,Bizonyos koron felül már nem az a fontos, mit mondanak az emberről, hanem hogy ő mit tart saját magáról. Legbelül, négyszemközt, saját magáról. Ott, ahol semmiféle ripacskodással, semmilyen ledér mutatvánnyal nem lehet elkendőzni az igazságot."

Rónay György



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Goethe idézetek
  2016-07-30 10:20:24, szombat
 
 
,,Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét,
olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet,
hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet,
amit Isten ültetett az ember lelkébe."

/Goethe/



 
 
0 komment , kategória:  Író - Goethe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 95 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 874
  • e Hét: 5426
  • e Hónap: 14096
  • e Év: 70029
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.