Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Az angyal dolga
  2017-05-15 12:12:02, hétfő
 
 

Szent Biblia: Az angyalokkal karöltve isten megteremtette a világegyetemet. Az angyalok köré gyűlnek és kérdik istent, mitévők legyenek, hisz már minden formát megalkottak. Isten erre csak annyit felel: "Egyet még nem, az én formámat még nem gyúrtátok meg". Az angyalok megalkotják sárból és agyagból isten formáját, de nem mozdul. Isten azt parancsolja az angyaloknak, hogy mindőjük tegyen egy darabot önmagából a formába. Ezek után isten bele leheli a lelkét és a test szemében isten dicsősége ragyog fel, és az angyalok látják, hogy isten semmilyen formába nem rakott akkora részt önmagából mint ebbe a formába. Ekkor isten azt mondja. Ez az én fiam, Ádám, és szolgáljátok őt.

Ekkor a 144 angyalból 77 fellázad és megtagadja isten parancsát és megfogadja, hogy soha nem fogja szolgálni az embert. 77 azonban hűséges marad és az embert úgy szolgálja mint istent.

1. észrevétel : Isten formáját kaptuk, ami a teremtés folyamata során az angyalok számára tiltott forma volt, és nem lehetett isten képét megformázni míg ő ezt nem parancsolta.

2. észrevétel : Minden angyal beletett egy darabot önmagából a formába, ergo egy ember több mint egy angyal, mert ő minden angyal erejével bír. Ez a mágiában merül ki. Az ember képes a vizet, a tüzet, a földet és a levegőt munkára bírni. Persze a tűz angyal erősebb a tűz mágiában mint az ember, de hatalma korlátozott, mert csak a tüzet tudja irányítani. Az ember ugyan gyengébb hatást képes elérni, de a sok lehetőségből erősebb és sokkal több színű dolgot tud teremteni, mintha csak egyet uralnánk.

3. észrevétel : Az angyalok látják, hogy isten nem rakott egy formába sem annyit önmagából mint az emberbe. Tehát mindennél hatalmasabb az ember és igen kijelenthető, hogy isteni lények vagyunk. Még maga isten is kijelenti Ádámnak és Évának: Minden szolgáljon számodra eledelül és élményül.

4. észrevétel : Isten megparancsolja az angyaloknak, hogy szolgálják az embert. (Adam = Kis Ember, isten neve egyes vallásokban Adam Kadmon = Nagy Ember). Tehát az angyal dolga, hogy szolgáljon. Egy szolgáló pedig azt teszi amit én kérek tőle, de csak akkor, ha kérem, mert bizony nem azt parancsolta az isten nekik, hogy márpedig, ha akarja ha nem, akkor is segíts neki.

5. észrevétel : Az angyalok nem magasabb szintű lények. Csak magasabb szintű szférákban működnek és nagyobb a rálátásuk a világra. Ugyanakkor te mint ember azért vagy ezen a világon, hogy tanulj. Megtanuld a fájdalmat, az örömöt, a félelmet, az izgalmat, a születés örömét, a játék örömét, az elvesztés fájdalmát, a halál és elmúlás félelmét. Miért? Mert egy olyan magas szintű lény vagy valójában, aki halhatatlan. Biblia ismét: Jézust kérdik, mi van a mennyországban. De ő inkább azt mondta el mi nincs. Halál, félelem, sírás, bánat, háború. Egy ilyen világban tudnál bármit is értékelni? Elég ha csak megnézzük, hogy mi az amit értékel egy szegénységben felnőtt gyerek és egy elkényeztetett milliárdos gyerek. Akinek mindene megvan, többnyire semmit és senkit nem tisztel, de aki megtanulja mi a nélkülözés és mi a lemondás és mit jelent a félelem, az bármikor milliárdossá válhat.

Az angyal dolga, hogy a te tanulásodat megkönnyítse, hogy a nehéz helyzetekben támogasson és akár tanáccsal akár tettel megkönnyítse a munkádat.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 66 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 695
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 13917
  • e Év: 69850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.