Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Érzelem
  2018-02-01 21:19:44, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-02-01 21:14:22, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-02-01 20:53:10, csütörtök
 
  Emlékezz: "Tedd le a pohár vizet!"
Egy pszichológus sétált körbe a teremben, miközben a stresszkezelésről beszélt a hallgatóságnak. Amikor felemelt egy vízzel teli poharat, mindenki azt várta, hogy a"félig tele vagy félig üres"kérdést teszi fel. Erre ő mosolyogva megkérdezte:"Milyen nehéz ez a pohár víz?" Különböző válaszok érkeztek a hallgatóságból a víz súlyát megbecsülve. Ő így válaszolt:

"A víz abszolút súlya nem számít. Hogy milyen nehéz, attól függ, hogy meddig tartom. Ha csak egy percig tartom, nem probléma. Ha egy óráig tartom, fájni fog a karom. Ha egy napig tartom, elzsibbad és érzéketlenné válik a karom, majd megbénul. Egyik esetben sem változik a víz súlya, de minél tovább tartom, annál nehezebb lesz." Így folytatta:

"A stressz és az aggodalom az életben olyanok, mint ez a pohár víz. Ha egy pillanatra megéled, semmi sem változik. Ha egy kicsit tovább gondolsz rájuk, elkezdenek fájdalmat okozni. Ha egész nap rájuk gondolsz, bénultságot érzel, képtelen leszel bármit is tenni."

Emlékezz: "Tedd le a pohár vizet!"





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 20:36:57, csütörtök
 
  1. Jogod van ahhoz, hogy tisztelettel bánjanak veled!
2. Jogod van ahhoz, hogy kifejezd saját érzéseidet és véleményedet!
3. Jogod van ahhoz, hogy meghallgassanak és komolyan vegyenek!
4. Jogod van ahhoz, hogy megállapítsd, mi fontos s mi nem!
5. Jogod van ahhoz, hogy nemet mondj annélkül, hogy bűntudatot éreznél!
6. Jogod van ahhoz, hogy kérjed, mit szeretnél!
7. Jogod van ahhoz, hogy amiért fizetsz, azt meg is kapd!
8. Jogod van ahhoz, hogy információt kérj...!
9. Jogod van ahhoz, hogy hibát kövess el és vállald a következményeit!
10. Jogod van ahhoz, hogy ne képviseld az érdekeidet!
11. Jogod van ahhoz, hogy megváltoztasd a véleményed!
12. Jogod van ahhoz, hogy megbetegedj!
13. Jogod van ahhoz, hogy azt mond: nem tudom!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 20:13:45, csütörtök
 
  Az élet nehéz.
Nagy igazság ez, a legnagyobb igazságok egyike.* Mégpedig azért, mert ha valóban beláttuk, akkor már felül is emelkedtünk rajta. Amikor valóban értjük - fölfogjuk és elfogadjuk -, hogy az élet nehéz, megszűnik nehéznek lenni. Mert amint elfogadjuk, az a tény, hogy nehéz, nem számít többé.
Az élet nehéz voltának igazságát a legtöbb ember nem látja át teljes mértékben. Többé-kevésbé állandó jelleggel sopánkodnak az emberek, halkan vagy fennhangon panaszolják föl terheiket és gondjaikat, mintha kirínának az élet egyébként könnyű hátteréből, vagy abból az életből, amely ha nem könnyű is, mindenesetre méltányos volna, ha az lenne. Halkan vagy fennhangon hirdetik hitüket, mely szerint nehézségeik egy megkülönböztetett nyavalya, amely csak őket sújtja vagy családjukat, törzsüket, osztályukat, fajtájukat vagy akár fajukat, de senki mást." (M. Scott Peck: A járatlan út)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 20:07:36, csütörtök
 
  ,,Az élet legfőbb célja,hogy helyesen éljünk,helyesen gondolkodjunk,helyesen cselekedjünk.
A lélek elsorvad,amikor minden figyelmünket a testre összpontosítjuk."

,,A tények nem ijesztőek,de ha nem akarsz szembenézni velük,
ha hátat fordítasz nekik,és menekülsz előlük,az már ijesztő."

,,Amikor a víz vízhez ér,az nem találkozás,hanem egyesülés."

Buddha



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 20:00:26, csütörtök
 
  "Amit gondolunk, azzá' leszünk." ,,Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk:
Miért haragudnánk emiatt másokra?"

,,Mindenki maga írányítja sorsát;
mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait.
Csak mi tartozunk ezért felelőséggel,senki más."

,,Életünk legfontosabb dolgai nem rendkivüliek vagy grandiózusak.
A legfontosabbak azok a pillanatok,melyekben úgy érezzük,valaki megérintett."

,,Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal.
Minek rágódni a múlton,elébe menni a jövönek?
Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében."

,,Az élet egy folyamatosan változó mozgás:
a gyermek születése a csecsemő halálát jelenti,
aztán a kamasz megszületése a gyermek halálát." ,,Nincs semmi,ami állandó:a nap és a hold felkel,majd lenyugszik;
A tiszta,áttetsző napot a sötét,sűrű éjszaka követi.
Minden változik,óráról órára."

Buddha


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 19:45:52, csütörtök
 
  Kitolódik a gyerekkor
Az élet (egyik) legnagyobb kihívása a felnőtté válás. Sok próbálkozáson, kudarcon, bukáson, csalódáson, kapcsolatok elvesztésén át vezet az út idáig. Manapság kitolódik a gyermekkor, és egyre később vállalunk felelősséget, nem szerezzük meg az eszközöket a problémák kezelésére. Ezért később is előfordul, hogy gyerekesen reagálunk, ha nehézségekkel találjuk szemben magunkat. Kifejlett a testünk, van munkánk, felelősségünk, kötelezettségeink, párkapcsolatunk, mégis a gyermekkorban eltanult mintákat ismételjük: dühöngünk, duzzogunk, panaszkodunk, nyafogunk. Íme John Kim pszichoterapeuta szempontjai arról, hogy valóban felnőttünk -e.

Indulatvezérelten reagálsz?
Gyermekkorban még elfogadható, ha a benned lévő feszültséget, dühöt, frusztrációt hisztériával, nyafogással, dühkitörésekkel vezeted le: megvered a tesódat, anyádhoz vágod az ételt, feleselsz a felnőttekkel. Az érési folyamat és a felnőtté válás része azonban, hogy megtanulod: ezek a reakciók sehová sem vezetnek. Aki felnőtt, annak már nincs mentsége, ha képtelen uralkodni az indulatain. Te döntesz, hogyan reagálsz stresszhelyzetben. Reagálj a helyzetekre, de előtte mérd fel, hogy szavaid és tetteid milyen következményekkel járnak a környezetedre.
Ha nem vagy elégedett az életeddel, az lehet jogos érzés. Történhetnek olyan dolgok, amikre nincs befolyásunk, ezért kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. De ha fel akarsz állni a padlóról, és nem csak a mentségeket keresed, akkor muszáj teljes felelősséget vállalnod azért, ahol most tartasz.

Csak ha felelősséget vállalsz az életedért, akkor leszel képes felépíteni valamit, vagy újraépíteni azt, ami leomlott.

Ha egyszerűen csak megpróbálod kitörölni a múltat, ahelyett, hogy feldolgoznád azt, akkor nem vállalod érte a felelősséget.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-02-01 19:30:06, csütörtök
 
 



Amennyire szeret az ember nosztalgiázni, annyira szereti a régi sérelmeket, félelmeket és rossz emlékeket is felidézni. Ez azonban nem egészséges, mert így a jelen megélése helyett a múltban ragadhatunk.

Az elmúlt években több olyan kutatás is készült, ami azt támasztja alá, hogy erősebben emlékszünk a negatív emlékeinkre, mint a pozitívakra. Mindennek hátterében egy nagyon egyszerű dolog áll: a negatív érzelmek több gondolatot vonnak maguk után, ezért az emberi agy alaposabban elemzi őket.

De kanyarodjunk vissza az emlékekhez. Mivel az emberi elme jobban koncentrál a negatív élményekre, például a kritikákra vagy a rossz tapasztalatokra, mint azokra, amelyek örömmel töltöttek el bennünket, ezért mindez, ha nem is tudatosan, de megakadályozza, hogy ténylegesen túl tudjunk lépni a múlton, és befolyásolja a jelenünket is. Elvileg két dolgot tehetünk ebben a helyzetben: megszokunk vagy megszökünk. Mi azonban inkább azt javasoljuk, hogy tompítva a fájdalom élét, örökre szabaduljunk meg ezektől a rossz élményektől, és okuljunk belőlük, mert csak ez vezet gyógyuláshoz.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-02-01 19:03:07, csütörtök
 
  Az influenza valójában egy fertőző betegség.
A fertőzések az életuntság megnyilvánulási formái is. Ha nincsen az embernek hite, akkor hiányzik a jó elv és a magasztos gondolkodás legcsekélyebb formája, így nem marad más, mint a rossz, fertőző, uralkodó gondolat és elmélet, amelyek párhuzamot vonva megegyeznek a fertőzést okozó kórokozókkal. Az influenza gyökerei a félelembe és a nyugtalanságba nyúlnak vissza. A láz egyébként dühöt jelez, a tüsszentés a kritikához kapcsolódik, vagy ahhoz a tényhez, hogy valakitől vagy valamitől meg szeretnék szabadulni.



Az influenza súlyosabb formája a megfázásnak.
Ilyenkor már valóságos krízishelyzetet élhetsz át. Elvonulásra van szükséged ahhoz, hogy erőt gyűjts. Közben a környezeted együttérzéséről biztosít téged, amit aligha tenne meg, ha csak egyszerűen kijelentenéd: Mindenből elegem van, sőt, már undorodom tőletek, ezért egy időre kivonom magam a forgalomból.A sok váladékkal együtt a méreganyagokat is kitisztítod magadból, és ez belső tisztulási folyamat is lehet. A tiszta légzés garantálja, hogy az ember ne szigetelődhessen el teljesen a világtól, sem a felső szféráktól, sem a saját embertársaitól, azaz ne építhessen maga köré áthatolhatatlan falakat.
Az influenzát csak az az ember kaphatja el, akinek nincsen saját hite, nincsenek eszméi, elvei - pontosabban szólva: valahol vannak, csak mélyen eltemeti a személy magában, és nem akar tudomást venni róluk. Lehet 10-14 nap is amíg elmúlik a betegség- de ha igyekszel jó alaposan átgondolni a lelki okokat, és megteremteni a békédet -akkor 4-5 nap alatt máris meggyógyulhatsz belőle.

A betegség nem szégyen, hanem feladat...A lelked üzent, hogy foglalkozz többet magaddal!
Link



 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2367
  • e Hét: 12476
  • e Hónap: 21659
  • e Év: 74367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.