Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film A sötét ötven árnyalata (2017)
  2018-02-13 12:10:40, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-02-13 11:52:03, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-02-13 11:37:37, kedd
 
  Kevesebbet költenek a magyarok a Valentin-napra, mint bárki más a világon
Nem a legnépszerűbb ünnep a Valentin-nap Magyarországon, és, bár költünk rá, mégsem annyit, mint más országok lakói.

Krisztus után 496-ban Gelasius pápa hivatalosan is elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinra emlékezzenek, és, bár az ünnep eredete régre nyúlik vissza, a szerelmes képeslapok küldése Nagy-Britanniához és körülbelül a 17. századhoz köthető. Mára leginkább a szerelmünk kinyilvánításának, lánykérések szimbolikus napjává vált ez a nap. De vajon milyen gazdasági hatásai vannak?

Több mint 5600 embert kérdeztünk meg világszerte - 32 különböző országból, Európát, Ázsiát, Ausztráliát, Afrikát és Amerikát is beleértve -, hogy megtudjuk: mit gondolnak a helyiek a Valentin-napról. Mivel egyes országokban - Pakisztán, Malajzia, Indonézia, Afganisztán, Irán és Szaúd-Arábia - tiltott ünnepnek számít, így ezektől az országoktól ezúttal eltekintettünk, és egy másik, külön felmérésben vettük őket górcső alá.Elemzésünk kiválóan mutatja, mennyit hajlandók költeni a turbékoló galambok, melyek a legnépszerűbb ajándékok - és azok árai -, valamint, hogy ezek célba érnek-e, azaz elégedettek-e a párok a kapott ajándékokkal.Valentin-nap Magyarországon az első és legfontosabb: felmérésünkből kiderült, hogy a magyarok nem nagyon szeretik a Valentin-napot. A megkérdezettek kevesebb mint fele - szám szerint 40%-a - tartja és ünnepli ezt a napot. Kiderült, az egyedülállók igen szkeptikusan állnak ehhez a naphoz - igaz, a párkapcsolatban élő férfiak 55%-a, a nők 39%-a sem rajong érte, vagy egyenesen mellőzi azt. Az eredmény még így is valószínűleg örömmel tölti el az étterem- és az ajándékbolt-tulajdonosokat, mozikat, valamint ékszerészeket - ezek bizonyultak a legnépszerűbb ajándék-lelőhelyeknek.
A férfiak 21%-a étterembe viszi szíve választottját, 20%-uk az ékszerek mellett teszi le a voksát, és csaknem 50% készül virággal, virágcsokorral. A nők egyharmada - 33% - szintén egy kellemes vacsora mellett dönt, de a listájukra felkerültek az elektronikai eszközök és a kirándulások - 11-11% -, valamint a kézzel készült ajándékok 17%.De vajon mik az elvárások ilyenkor? Mely ajándékok nyerik el a magyar párok szívét? Úgy tűnik, a férfiak nem tudnak mellényúlni a virágcsokorral, a hölgyek 52%-a örömmel fogadja azt, a férfiak viszont szívesebben mozdulnak ki - mozi, színházjegy, 33%. Meglepő lehet, hogy a férfiak 21%-a egyáltalán nem vágyik semmire, még kézzel készült apróságra sem - ez utóbbit a megkérdezettek csak 17%-a értékelné nagyra.Fontos észben tartani: a készpénz továbbra sem túl népszerű ajándék - a nők 55%-a, a férfiak 29%-a kifejezetten nem örülne neki. Érdemes nők esetén a háztartási készülékeket - 36% - és az elektronikai kütyüket - 18% - is mellőzni. Hogy nyűgözzük le a férfiakat? A válasz nem egyszerű, de annyi biztos: az üdvözlőkártyákért nincsenek oda - 29%.A szándék a fontos becslések szerint világszerte több mint egymilliárd Valentin-napi üdvözlőkártyát küldenek az emberek - a karácsonyi lapok után így a második helyen végzett a ranglistán ez az ünnep. De nemcsak a postásoknak, az üzleteknek is igen mozgalmas és izgalmas a február eleje. A Picodi adatai szerint a Valentin-napot megelőző hetekben átlagosan 37%-kal ugrik meg az ékszer, 38%-kal a kozmetikai szerek és parfümök, illetve 45%-kal a felnőtt kategóriába sorolt termékek iránti kereslet.

Mennyit költenek átlagosan hazánkban a szerelmesek Valentin-nap alkalmából? Felmérésünk szerint körülbelül 27 eurót - 8500 forint - szánnak erre a napra az emberek. A férfiak ennél egy kicsivel többet, 30 eurót - 9300 forint - áldoznak büdzséjükből. Ezzel az összeggel Magyarország a lista utolsó felében szerepel. A legtöbb országban - kivéve Törökország, Vietnam és Nigéria - az erősebb nem képviselői azon igyekeznek, hogy lenyűgözzék szívük választottját, és mélyen a zsebükbe nyúlnak.Annak ellenére, hogy egyes kutatások szerint a nők többsége kifejezetten nem szereti, ha például virágot kap: ez csak az ötödik legnépszerűbb ajándék a Valentin-napi csecsebecsék listáján világszerte, Magyarországon pedig a legnépszerűbb. Akár szkeptikusan áll ehhez az ünnephez az ember, akár nem, egy biztos: a parfüm- és csokoládéboltok, az éttermek és mozik egészen biztosan sokat kaszálnak február első két hetében.






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 11:18:56, kedd
 
 



Ha androidos telefonnal rendelkezünk, akkor bármit teszünk, mindenképpen tudják, hogy merre járunk.

Manapság már minden telefonban van helymeghatározás funkció, azonban ezt a legtöbben kikapcsolják annak érdekében, hogy ne kövesse őket folyamatosan a telefonjuk.

Van egy rossz hírünk, ez sem segít.

Kiderült, hogy az androidos telefonok akkor is folyamatosan nyomon követtek, ha letiltottuk a helymeghatározási funkciót. Persze ezt a legtöbben amúgy is sejtik, de eddig bizonyíték nem volt rá.

Most azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomon-követést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.

Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyíték.

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem akkor is, ha a telefonban nem volt SIM kártya. Na most akkor ugye minek kellenének a gyorsabb értesítések és üzenetek?

Persze az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel az, hogy a telefonok gyűjthetnek ilyen adatokat, azonban arról szó sem esik benne, hogy még akár akkor is megtehetik ezt, ha kikapcsoljuk a helymeghatározási funkciót.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 11:06:26, kedd
 
  Egyre rémisztőbb robotokat gyárt a Google.

Persze emellett az is egyre inkább látszik, hogy hatalmas ütemben fejlődnek a robotok.
Néhány évvel ezelőtt még csak a filmekben láthattunk olyan robotokat, amik ma már a valóságban is léteznek. Ezzel talán nincs is probléma, hiszen a robotok fejlesztése hasznos az emberek számára, azonban van egy határ, amit később érdemes lesz meghúzni.
A Boston Dynamics bemutatta a legújabb kísérleti robotját, ami elképesztő mutatványokra képes.

A Handle névre keresztelt robot 2 méter magas, kétkerekű, kétlábú gépezet, ami minden terepen megállja a helyét. 14 kilométer per órás sebességre képes és az akadályok sem állítják meg.

Emellett pedig könnyedén felemel egy fél tonnás sújt, és akár hordja is.

A Handle akkumlátorral működik, és egy töltéssel 24 kilométert képes megtenni, ami ezért elég jó teljesítmény, és ennél a későbbiekben már csak jobb lehet.

Ez a robot szinte bárhova eljuthat, és teljesen mindegy, hogy milyen terepre téved, ráadásul az akadályokat is szépen veszi.

Sokak szerint ezek a robotok előbb-utóbb a hadsereg kezébe fognak kerülni, ami egyáltalán nem kizárt, a kérdés csak az, hogy ez jót, vagy rosszat jelent-e.






Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2018-02-13 10:51:52, kedd
 
  Sajnos vannak olyan "honfitársaink", akiknek nem számít az, ha idős, beteg embereket kell kifosztani. Lelkiismeret-furdalás nélkül megteszik, és nem foglalkoznak azzal, hogy milyen visszafordíthatatlan károkat okoznak embertársaiknak.

A lényeg, hogy hozzájussanak a könnyen szerzett pénzhez, amiért mások keservesen megdolgoztak!

Az alábbi történet jól bemutatja azt az emberi érzéketlenséget, amellyel ezek az embernek egyáltalán nem nevezhető véglények próbálják kifosztani, becsapni, megkárosítani az idős embereket.

Tanuljunk belőle, és ez alapján tanácsokkal lássuk el idősebb szeretteinket, ismerőseinket.

Íme, a történet:

Elképesztő dolog történt: idős, beteg anyámat felhívta a vonalas telefonon egy hang a huszonéves unokája nevében. Miszerint bajba keveredett, fogva tartják, kínozzák, és ha nem fizet néhány milliót, megölik.

Zokogva kérte, hogy a Nagyi adjon pénzt, mert már nem bírja, kiugrik inkább a harmadik emeletről, ha nem segít.

Nagyi gyanakodott:" Más a hangod...." mire azt mondta a fiatalember, szétverték az álkapcsát..

Mama persze kétségbe esett, de okosan mondta az igazat: neki a kis nyugdíján kívül nincs egy vasa sem, de a család többi tagját felhívja segítségért, kölcsönért. Eszébe se jusson, mondta az "áldozat" mert akkor neki vége.


Győzködte a Mamát: "van neked pénzed": ez lett igazán gyanús, mert az igazi unoka tudja, hogy Mamának nincsenek milliói. Miután ezt kifejtette, a zsaroló elunta a dolgot, és lerakta.

Felhívta az unokát, és hallva, hogy jól van - végre megnyugodhatott. No meg néhány szívgyógyszer árán...



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekesség
  2018-02-13 10:35:52, kedd
 
  MI TÖRTÉNIK, HA NEM MOSUNK FOGAT?

Ma is tanulhatunk valamit.

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy mi is történhet egészen pontosan akkor, ha nem mosunk fogat.

Ja, tönkremennek a fogaink és kész, tulajdonképpen ezt is mondhatnánk, és legtöbbször ezzel le is tudjuk a dolgot, azonban megával a pontos folyamattal már kevesen vannak tisztában.

Általában a gyerekek hajlamosak arra, hogy nem mosnak fogat. Ilyenkor a szülők persze rögtön elmagyarázzák nekik, hogy miért is fontos minden nap fogat mosni, azonban a legtöbb esetben ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogy mi is történik olyankor, amikor kihagyjuk a fogmosást.

Éppen ezért, most elmagyarázzuk, hogy hogyan is mennek tönkre a fogaink, és hogy mi okozza.

Amikor az első nap kihagyjuk a fogmosást, még nagy kár nem történik. Leginkább a kellemetlen lehelet az, ami a leg szembetűnőbb (pontosabban érezhető), azonban már az első nap után is kialakul egy vékony lepedékréteg a fogainkon, és persze a baktériumok is.

Ez a lepedékréteg boríthatja az ínyt és a nyelvet is, azonban ez még nincs káros hatással a fogainkra, és egy alapos fogmosással helyre is hozhatjuk a problémát, azonban ha továbbra sem mosunk fogat, akkor egyre súlyosabb lesz a helyzet.

Egy hét után a lepedékréteg érezhetően vastagabb lesz, és egyre több baktérium kezd el szaporodni, ami természetesen érezhető is. Ezen kívül pedig már az első hét után is komoly problémákat tud okozni, ugyanis már ennyi idő is elég ahhoz, hogy ínygyulladást kapjunk, és meggyengüljön az ínyünk.

Egy hónap után aztán már garantáltan nem ússzuk meg az ínygyulladást, és már a fogszuvasodás veszélye is fenyeget minket, főleg akkor, ha gyakran fogyasztunk cukros ételeket, valamint a hatalmas lepedéken kívül megjelenhetnek fehér, vagy halványszürke foltok is a fogainkon.

Ez a fogzománc elgyengülése miatt van, ugyanis a kalciumtartalma jelentősen csökken, ezzel pedig elveszíti az ellenállóképességét. Ezen kívül pedig az is előfordulhat, hogy az ínyünk elkezd visszahúzódni.

Ezután pedig már egyre inkább csak romlana a helyzet, azonban megvan rá az esély, hogy akár egy évig is kibírnák a fogaink, viszont az egy év alatt rengeteg ínygyulladást és vérző ínyt kellene elviselnünk.

Minél idősebb valaki, annál súlyosabb a helyzet, tehát a fiatalabbak jobban és tovább bírnák fogmosás nélkül, mint az idősebbek.

Tehát, ha a gyerekünk megkérdezi, hogy miért kell fogat mosni, most-már egészen pontosan elmagyarázhatjuk neki a folyamatot.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 10:25:01, kedd
 
  TÖBB MAJOM IS ELPUSZTULT A VAKCINA TESZTJÉN, MÉGIS KIPRÓBÁLTÁK CSECSEMŐKÖN

Érdekes hírek láttak napvilágot.

Valószínűleg a legtöbb ember azt gondolná, hogy egy oltást, amit éppen megkapott, alaposan letesztelték, és pozitív tesztek sorozatán ment keresztül, mire eljutott odáig, hogy beadhassák az embereknek is.

Nos, ez nem mindig van így.

Nem régiben ugyanis napvilágot láttak azok az aggasztó hírek, miszerint egy bizonyos TBC oltás több majom életét is követelte, mégis beadták rengeteg csecsemőnek.

Még 2009-ben a TBC elleni oltást közel 1400 dél-afrikai csecsemőnek adták be, és a gyerekek szüleinek azt mondták, hogy az oltások jól szerepeltek a teszteken.

Ez azonban később kiderült, hogy ez nem igaz, ugyanis a majomkísérletek nagyon rosszul sikerültek. A teszteken ugyanis 6-ból 5 majom elpusztult.

Szerencsére ez az oltás nem ártott a csecsemőknek, azonban nem is védte meg őket a TBC-től, így azóta nem is használják a szert.

Azóta rengetegen felszólaltak amellett, hogy szigorítani kell az állatkísérletek eredményeinek közlésére való szabályokat.

A kutatók azonban kiállnak amellett, hogy ők közölték az eredményeket a hatóságokkal, és hogy az említett kísérleten kívül,m a vakcinák jól szerepeltek a többi kísérletben. A kutatók szerint a többi kísérlet sikeres volt, és a fent tesztben csak azért szerepelt rosszul a vakcina, és azért pusztultak el az állatok, mert a TBC erősebb változatával tesztelték őket.

Akár így van, akár nem, az biztos, hogy erről a tesztről nem igazán számoltak be, pedig erről is ugyanúgy be kellett volna, mint az összes többi sikeres tesztről is.

Több szakértő is elmondta, hogy az eset egyébként nem egyedi, hiszen többször előfordult már olyan, hogy hibás, befejezetlen, vagy éppen negatív tesztek után adtak be embereknek kísérleti készítményeket. Ezen kívül azt is hozzátették, hogy éppen az ilyen esetek miatt bíznak egyre kevesebben a védőoltásokban, és ezért kérdőjelezik meg egyre többen az ilyes területen dolgozók munkáit.

Azonban a beadó csapat szerint be kellett adniuk az oltást a csecsemőknek, hiszen a korábbi teszteken jól szerepelt.

Az ügy végére aztán 2016-ban pontot tettek, ugyanis a végeredmény az lett, hogy az orvosoknak valóban ki kellett próbálniuk a vakcinát, hiszen a többi teszten pozitív eredményeket mutatott. Azonban ettől függetlenül a mai napig is sokan megkérdőjelezik ezt a döntést.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 08:24:55, kedd
 
  Belülről robbant szét az emberek feje

A halál mindig borzasztó, de sokszor tud brutális is lenni, és most nem az emberi kegyetlenségről, annak számtalan öncélú, beteg megnyilvánulásáról van szó. Az IFLScience gyűjtéséből olyan haláleseteket elevenítünk fel, amelyeket a természet idézett elő. Az áldozatok jellemzően nem szenvedtek, de az ember háta borsódzik belegondolva, mi történt velük.

Szétrobbant fejek
A világtörténelem talán legközismertebb vulkánkitörését a Vezúv produkálta Kr.e. 79-ben: elpusztította az ókori Pompeiit, és eltörölte a föld színéről Herculaneumot. Utóbbi város léte is feledésbe merült, míg az elő-előbukkanó római kori leletek hatására a XVIII-XIX. században el nem kezdődött a tudatos feltárás. Ma a maradványokat látva szinte kézzel fogható a pánik és szenvedés, de hogy mi történt ott és akkor, azt a tudomány segít megfejteni.

A kitörés mintegy harminc kilométer magasságig emelkedett a forró, gázokból, kisebb nagyobb kövekből, vulkáni hamuból álló felhő, majd saját súlya alatt augusztus 25-én összeomlott és végigsöpörte a környéket: ez a piroklasztikus ár. A várost egy gyorsvonat sebességével tarolta le a ma 800 Celsius-fokosra becsült áradat, mindent megolvasztott vagy elsodort, menedékülésre esély sem volt.

Az emberi bőr azonnal megsült, az izmok a hő hatására görcsbe rándultak, a hősokk pillanatokon belül halált okozott. Aki valamilyen óriási szerencsével megúszta, azzal a mérges gázok végeztek, de ez most más lapra tartozik. Viszonylag kevés említés esik azonban arról, hogy a régészek számos összetört koponyájú maradványra leltek a környéken. Mi történt velük?

Az iszonyatos forróságtól felforrt az agyuk, és a belső nyomás szó szerint szétrobbantotta a fejüket.

Szétrobbant testek
A Byford Dolphin olajfúrótoronynál 1983 novemberének elején két búvár végzett a víz alatti szereléssel nagy mélységben, majd egy búvárharang segítségével a felszínre jöttek, hogy egy keszonkamrában eltöltsék az előírt időt, mialatt szervezetük hozzászokik a felszíni nyomáshoz. Itt már két másik búvár várakozott.

Csakhogy egy légmentesen zárt ajtó műszaki hiba miatt a kelleténél később csukódott be, ezért a belső, kilenc atmoszférás nyomás hirtelen egy atmoszférára csökkent. Ez úgynevezett dekompressziós robbanást idézett elő úgy a kamrában, mint a búvárok testében, ami ugye kilenc atmoszférás nyomáson volt.

Gyakorlatilag cafatokta szakadtak, maradványaikat nejlonzacskókban tudták átadni a temetésre.

Egy nap alatt feloldódott
A Yellowstone Nemzeti Park részben gejzírjeiről híres, amit a mélyben zajló vulkáni tevékenység generál. Ennek köszönhetően számos forró, rendkívül savas vagy lúgos víztest található a területen, a fürdés bennük szigorúan tilos, de jobb ha az ember a közelükbe sem megy.

Páran ennek ellenére időről-időre megpróbálkoznak vele, ilyenkor játszódnak le horrorfilmbe illő jelenetek. A közelmúltban egy ember a Norris-gejzír medencéjébe esett, és pontosan még azt sem lehet megmondani, mi okozta a halálát. A szinte forrásban lévő savas víz valószínűleg teljes testfelületén azonnali másod- vagy harmadfokú égési sérüléseket okozott, leégette, felemésztette bőrét, majd haladt befelé.

Feltehetően nagyon hamar életét vesztette, és mivel idegvégződései is megsemmisültek már az elején, a pokoli fájdalom sem lehetett hosszú.

A test - a csontokat is beleértve - kevesebb mint egy nap alatt feloldódott, eltűnt.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-02-13 08:14:59, kedd
 
  Amikor kergetünk egy álmot, annak mindig ára van. Lehet, hogy a szokásainkról kell lemondanunk érte, lehet, hogy más nehézségeken kell keresztülmennünk, az is lehet, hogy csalódnunk kell. De nincs az az ár, ami túl nagy volna egy olyan ember számára, aki nem élt. Mert ez az ember egy napon visszatekint, és hallja, ahogy a szíve azt mondja: "elpazaroltam az életem".
Paulo Coelho

Link



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2774
  • e Hét: 12883
  • e Hónap: 22066
  • e Év: 74774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.