Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Most nincs virág és nincsen napsugár.
  2018-11-19 12:08:25, hétfő
 
 





Most nincs virág és nincsen napsugár. A kályha verőfénye az egyedüli, ami emlékeztet a nyárra. Azonban nekünk ez is elég. A boldogság békéje van a szívünkben. Mi a boldogság? Mikor a vágyak pihennek. Mikor az ember nem gondol a holnapra, csak bámulja a parazsat félálmos nyugovással,
s lelke úgy leng a múltak fölött, mint a tó fölött a madár.

Gárdonyi Géza




 
 
0 komment , kategória:  Gárdonyi Géza  
Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga,
  2018-11-19 11:53:30, hétfő
 
 





Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga,
hogy betölthesse azt a feladatot, amire született.
Aki kapni akar, annak először adni kell.
A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak,
nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat.
Holott a földi lét a tapasztalásról kell,
hogy szóljon mindannyiunk számára.

Véletlen történések nincsenek.
Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell,
hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek.
És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek.
Ébredni kell ahhoz, hogy önmagunkra találjunk,
hogy fényt jelenthessünk a világnak, hogy segíthessünk a Földön.

Szepes Mária



 
 
0 komment , kategória:  Szepes Mária  
Mahatma Gandhi: A szeretet törvényéről
  2018-11-19 10:27:08, hétfő
 
 






"Nem tudom, hogy egyszer az emberiség tudatosan követni fogja-e a szeretet törvényét. De ez nem kell, hogy zavarjon. A törvény működni fog, ahogy a gravitáció is működik, akár elfogadjuk, akár nem. Az, aki felfedezte a szeretet törvényét sokkalta nagyobb tudós volt, mint korunk tudósai. Egyelőre a kutatásaink nem olyan fejlettek, ezért nem lehetséges mindenki számára ennek a megértése."

/Mahatma Gandhi/



 
 
0 komment , kategória:  Mahatma Gandhi  
Osho: Mint a szellő ....
  2018-11-19 08:45:29, hétfő
 
 





"Mint a szellő .... ahogy jön, úgy el is megy; nem tartogathatod, nem kapaszkodhatsz bele. Élvezd, amíg jelen van, és amikor távozik, hagyd elmenni. Légy hálás, hogy eljött. Ne legyen benned neheztelés, ne panaszkodj. Amikor elmegy, elmegy - semmit sem tehetsz ellene.
De mi mindig kapaszkodunk. Amikor eljön a szerelem, boldogok vagyunk, de amikor elmegy, megsértődünk. Ez nagyon tudattalan lét - hálátlan, nem értő. Ne feledd, ahogy jön, úgy el is megy. Nem kérte, hogy jöhessen. Most miért kérné, hogy távozhasson? Ajándék volt odaátról, rejtély, és ugyanolyan rejtélyesen kell távoznia. Ha valaki szellőként éli az életét, nincs benne kapaszkodás, nincs kötődés - nincs megszállottság -, egyszerűen hozzáférhető marad, és bármi történik, az jó."

/Osho/
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Mai napi idézetek
  2018-11-19 08:42:31, hétfő
 
 





" A zene megindít, formál, nyelvet alkot, azaz tökéletesen elmondja a száj helyett az érzések sokaságát. Amikor zenét hallgatok szabadnak érzem magam és az lehetek, aki csak akarok lenni. Szerintem a zene összehoz, közel húzza a lelkeket és testeket egymáshoz, szabaddá tesz, táncra perdít. A tánc gyógyír a léleknek és a testnek is egyaránt."

Jagicza Gellért








Az emberek jönnek s mennek, besodródnak az életünkbe, aztán eltűnnek belőle, csaknem úgy, mint egy kedvenc könyvnek a szereplői. Mikor a végére érünk és becsukjuk, addigra a szereplők már mind elmondták a történetüket, és mi egy újabb könyvbe kezdünk, melyben újabb szereplők, újabb kalandok várnak. És akkor az ember azon kapja magát, hogy már az újakra figyel, nem a régiekre.

/Nicholas Sparks/








"Az embernek csak akkor szabad egyedül lennie, amikor ő akar egyedül lenni."

/Nora Roberts/







"Az emberben először vak vágy él a melegségre. Az ember aztán tévedésről tévedésre haladva megtalálja az utat, mely a tűzhöz vezet."

/Antoine de Saint-Exupéry/









"Egy szép arc megöregszik,
egy szép test megváltozik,
de egy szép lélek
mindig szép lélek marad."

/ Maya Angelou /








A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk!

Thomas Dreier






Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk gyermekeinket? Arra, hogy kettő meg kettő az négy, és Párizs Franciaország fővárosa. Mikor tanítjuk meg őket arra, hogy mik valójában? Mindegyiküknek azt kellene mondanunk: "Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelőtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, a mozgásod. Lehet belőled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnősz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad?" Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeihez méltóvá tegyük.

Pablo Casals (1876 - 1973) katalán származású spanyol csellóvirtuóz









A sors maga a szükségszerűség, amely véletlenekben jelentkezett. Minden szó, amit kiejtünk, önmagában véletlen, akármilyen következményekkel jár is. De kövesd csak nyomon kiejtett szavaidat, meg nem gondolt cselekedeteidet, kövesd nyomon a saját tudatos és nem tudatos lelki életedben...
ki fog derülni, hogy nagyon is indokolt volt, hogy ezt vagy azt mondtad vagy tettél.

Hegedüs Géza




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 1459 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 14453
  • e Hónap: 31836
  • e Év: 149082
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.