Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Szeptemberi ősz
  2022-09-01 12:11:30, csütörtök
 
 




Szeptemberi ősz


Már avarnyomban lépem a szeptemberi őszt,
melynek sápadtságán szemem elidőz.
S míg elmerengve nézem a sárgult levelet,
érzem, hogy a tűnő nyár is búcsút integet.

Te is úgy sodródsz te kicsi őszlevél,
mint felkapott tollpihe, mit messze fúj a szél.
Oly nagyon messze, oly nagy távolságra,
hogy csak ábrándnak tűnik a tavasz virágzása.

Mi sem tudjuk, mi sem sejtjük, mikor érkeznek
a kéklő égen átfutó csillagszekerek,
melyek elrepítenek majd az örök nyár honába,
ahol valósággá válik minden ember álma.

Sok őszben felragyog néhány kihullt könnycsepp,
mely a keserű elmúlás érzésétől teljes,
de ezek a fénylő könnycseppek mind felszáradnak,
ha az első nyíló hóvirág új tavaszt fakaszt.

Kun Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
Iskolakezdés margójára
  2022-09-01 11:55:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rohanunk… De vajon hova?
  2022-09-01 11:50:59, csütörtök
 
 




Rohanunk... De vajon hova?

Senki nem tudja rá a választ. Mégis mindannyian csak rohanunk. Hajtunk, pörgünk, sietünk, szaladunk, futunk, vagyis mást se csinálunk, csak tényleg folyamatosan rohanunk. Rohanás közben pedig jól elmúlik az életünk. Úgy, hogy mindeközben nincs időnk figyelni. Semmire és senkire. Rohanás közben azonban nem is látunk. Semmit és senkit. Sőt, a rohanástól egy idő után érzéketlenek leszünk. Mindennel és mindenkivel. De a rohanás kiöli belőlünk az érzelmeket is. Pedig ha az kihal a lelkünkből, akkor jön az, hogy akit nem szeretnénk, az is távozni fog az életünkből. Mert nem figyeltünk rá eléggé. Hiszen csak rohantunk. A nagy rohanásban már nem érintjük meg a társunkat, nem öleljük meg őt, nem látjuk meg rajta vagy éppen benne a szépet, nem kérdezzük meg, ,,hogy van", és már-már azt sem tudjuk valójában, hogy ki ő és mi van vele. Elmúlik a legszebb érzés, ami két ember között csak létezhet, az összetartozás. Ezt váltja fel a rohanás. A rohanástól mennek tönkre kapcsolatok. A rohanástól múlnak el szerelmek. A rohanástól kallódik el a gyermekünk is. Majd aztán a rohanástól végül megbetegszik a lelkünk, a lelkünkkel együtt pedig a testünk. Hogy mi a megoldás? A lassítás. És az egymásra koncentrálás. Hogy figyeljünk oda jobban a szeretteinkre és az életünkre! Hiszen, mit ér a rohanás, ha közben minden széthullik körülöttünk? Ér annyit a rohanás, hogy közben meg elveszítjük azt az embert, akit a legjobban szeret(t)ünk? Mit ér a rohanás, ha közben a gyermekünk eltávolodik tőlünk, netán kisiklik az élete, csak mert a rohanástól nem tudtunk rá elegendő időt fordítani? Szóval, rohanunk a nagy büdös semmiért, ahelyett, hogy míg nem késő, lassítanánk, hálásak lennénk az életért, az életünkért, és, hogy velünk lehetnek a szeretteink, azért.

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték...
  2022-09-01 11:43:05, csütörtök
 
 




" Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert "fáradságos életükkel kiérdemelték", nem is abból a józan előrelátásból, hogy "egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre", hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelentetett meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt. (...)
Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó a teste, hanem hogy ki lakik benne! "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Egyszer egy idős ember vonaton utazott.
  2022-09-01 11:37:51, csütörtök
 
 




Egyszer egy idős ember vonaton utazott. Éjjel, amikor elszunyókált, a pénztárca kiesett a zsebéből.
Másnap reggel az utas társa megtalálta a földön és érdeklődve kérdezősködött, hogy kihez tartozik a tárca. Az idős ember mondta, hogy az övé.

A pénztárcában lévő Jézus kép volt a bizonyíték, hogy a tárca hozzá tartozik.
Ekkor az idős ember elmesélte a pénztárca történetét. Hamarosan sok kíváncsi fül hallgatta a történetet. Mindenki szeme láttára felemelte a tárcát és azt mondta:

"Ennek a tárcának már történelme van. " Az édesapám adta nekem, amikor még iskolás fiú voltam. Akkoriban a zsebpénzemet tartottam benne és egy képet a szüleimről.
Az évek teltek múltak. Felnőttem és egyetemre kezdtem járni. Mint minden fiatal, engem is el kezdett foglalkoztatni a külső megjelenésem. Így lecseréltem a szüleimről készült képet a sajátomra és gyakran nézegettem. Saját magam rajongója lettem. Majd a házasodás következett. A csodálatom tárgya a család lett. A képem helyére a feleségemről készült fotó került. Napközben is sokszor kinyitottam a tárcát, hogy megnézegessem a képet. Ilyenkor minden fáradtságom elmúlt és újult erővel tudtam végezni a munkám. Ezután megszületett a gyermekünk. Micsoda öröm volt számomra, amikor apa lettem! Munka után mindig rohantam haza, hogy játszhassak a kisbabával. Szükségtelen mondanom, hogy a feleségem képét felváltotta a gyermekem fényképe.
Az öreg férfi egy pillanatra csendben maradt. Megtörölte könnyes szemét, körülnézett, majd szomorú hangon így szólt: Drága barátaim, a szüleim már hosszú évekkel ezelőtt meghaltak. A fiam, az egyetlen fiam megnősült. Nincs ideje rám. A halál szélén állok és nem tudhatom mit tartogat a jövő a számomra. Mindent amit szerettem, minden amit a sajátomnak tartottam elhagyott engem.
Most az Úr Jézus képe foglalja el a helyét a pénztárcámban. Tudom, hogy Ő soha nem fog elhagyni. Bárcsak az elejétől fogva az Ő képét tartottam volna a tárcámban (és a gondolataimban)!

Csak ő az egyedüli igazság! Minden más, csupán tovatűnő árnyék..
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1750
  • e Hét: 12595
  • e Hónap: 29978
  • e Év: 147224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.