Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A sütőpor
  2012-11-06 01:13:37, kedd
 
   
 
A sütőpor erejét már nagyanyáink is ismerték, és nemcsak a sült tészták térfogatnövelésére, és színének feljavítására használták, de a makacs foltok, a penész, a kellemetlen szagok eltávolítására egyaránt. Házi sütőporos praktikákat kerestünk.

Sütőpor
A sütőpor európai elterjedése a német gyógyszerész, Dr. August Oetker nevéhez fűződik, aki 1898-ban kezdte el a sütőpor tömeges gyártását, és 1903-ban szabadalmaztatta is az általa kikevert port. A "sütésre kész lisztet" újságokban, receptekkel együtt, hirdette, vállalkozása pedig annyira beindult, hogy alig pár év leforgása alatt, több mint ötvenmillió tasak sütőport értékesített. Azóta nemcsak az Oetker családi vállalkozás virágzik, de a sütőpor háztartási sikere is töretlen - a hófehér por nemcsak a sütemények felturbózására alkalmas, de a legdrágább tisztítószereknek is odaver.

Sütőpor a hűtőben
A hűtőszekrények kellemetlen szaga ellen a legmodernebb hűtőket már felvértezték a szagok ellen - például egyes hűtőkben az úgynevezett turmalin kristály ionokat hoz létre, amik megakadályozzák a baktériumok elszaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását -, de a leghatékonyabb újítások ellenére a hűtők többsége még nem tartalmazza ezeket a hatékony újításokat, és más, olcsóbb praktikákhoz kell nyúlni. Míg egyesek rendszeresen ecetes vízzel mossák át a hűtő belsejét, addig mások egy pohár sütőport állandósítanak a hűtő egyik polcán, ami elveszi a kellemetlen szagokat.

Sütőpor a mosogatógépben és a mikróban
Bár a mosogatógépekhez kifejlesztett speciális tabletták, mosogatószerek megteszik a maguk hatását, és mosogatás után nemcsak az edények, de a gép is csillog-villog, mégis gyakori a panasz, hogy a gép belsejéből kellemetlen szag árad. Sok háziasszony ilyenkor a méregdrága kemikáliák helyett olcsóbb megoldások mellett dönt, és ecetet, szódabikarbónát vagy sütőport tesz a gépbe, és ezzel indít el egy üres programot. Sokan hasonlóképp járnak el a "szagos" mikró esetében is, egy pohár vízben sütőport - vagy szódabikarbónát - oldanak fel, majd pár percre elindítják a gépet, a sütőporos víz forrásnak indul, a pára a gép oldalán lecsapódik, amit eztán csak egy törlőkendővel kell áttörölni.
Sütőpor a mosógépben

Előfordul, hogy - a mosópor és az öblítő ellenére is - a ruhák kellemetlen szagúak maradnak. Egyesek ilyenkor is sütőporhoz nyúlnak, és a mosópor mellé egy tasak port is a gépbe tesznek.

Sütőpor, a házi súroló
Legyen szó a gáztűzhely, a sütő, a mikró vagy a hűtő tisztításáról, a sütőpor súrolóként is helytáll, takarításkor nem kell mást tenni, csak a vizes szivacsra borítani egy tasakot, és mehet a dörzsölés - aki esetleg növelni szeretné a súroló erejét, adagoljon néhány csepp citromot a porhoz. Ez a recept azonban nemcsak a konyhában jöhet jól, egy kis ecettel keverve, a csempéket, fugákat is tökéletesen rendbe rakja.

Sütőpor a nedvesség ellen
A lakásban sajnos számtalan olyan pont van, ahol a magas páratartalom miatt hamar megjelenik a penész. Ahol ez megoldható - például a mosogató dézsa vagy a mosdó alatt - érdemes elhelyezni egy kis tál szódabikarbónát, hogy a nedvességet felszívja.
Sütőpor a rozsda ellen
A rozsdaoldó receptje egyszerű: végy egy pohár ecetet, oldj fel benne egy tasak sütőport, majd súrold át vele a rozsdás felületet - a keverék ezeken a területeken is hatékonyan felveszi a kesztyűt.

Sütőpor a szemetesben
A lakás egyik leggyakoribb szagforrása nem más mint a konyhai szemetes. Akinek nincs elég ideje, hogy rendszeresen fertőtlenítse a kukát, az kiürítése után szórjon egy csomag sütőport a szemetes aljába, és várja a csodát, a szag perceken belül felszívódik. Amennyiben azonban a kuka állapota tarthatatlan, úgy érdemes sütőporos vízzel átmosni a szemetest.

Sütőpor a szőnyegen
Háziállatok tulajdonosai porszívózás előtt gyakran szórnak sütőport a szőnyegre, hogy a házi kedvencek által hátrahagyott kellemetlen szagokat kiszedjék a szőnyegből.(Nedves szőnyegre nem ajánlott sütőport szórni)!

Sütőpor a dugulás ellen
A sütőpor a lefolyót is kiválóan tisztítja, elég egy tasakot a lefolyóba önteni, majd egy-két pohár forró vízzel leöblíteni azt.
.
 
 
0 komment , kategória:  **** Semmi vegyszer**  
Címkék: mosogatógépekhez, szabadalmaztatta, megakadályozzák, szódabikarbónát, eltávolítására, felturbózására, mosogatószerek, hűtőszekrények, elszaporodását, leghatékonyabb, állandósítanak, mosogatógépben, tisztításáról, kifejlesztett, törlőkendővel, fertőtlenítse, feljavítására, tulajdonosai, rendszeresen, takarításkor, praktikákhoz, értékesített, kialakulását, hátrahagyott, páratartalom, felvértezték, legmodernebb, gyógyszerész, leggyakoribb, tarthatatlan, vállalkozása, felszívódik, háziállatok, kellemetlen, nagyanyáink, baktériumok, sütőpor erejét, sült tészták, makacs foltok, kellemetlen szagok, sütőpor európai, német gyógyszerész, sütőpor tömeges, általa kikevert, sütőpor háztartási, sütemények felturbózására, legdrágább tisztítószereknek, hűtőszekrények kellemetlen, legmodernebb hűtőket, szagok ellen, úgynevezett turmalin, baktériumok elszaporodását, August Oetker,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  A másik dolog,  Mindig jusson idő nevetni  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Minden harmadik...  Szívem  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Reggel van  Őrizkednünk kell...  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alázat  Fehér virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bounty krémes  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Elköszönt  Akarat  Png cica  A sors  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  Mindig jusson idő nevetni  Garai Gábor - Takarítás  Alvó cicák  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyon különös  Garai Gábor - Takarítás  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
sütőpor erejét, sült tészták, makacs foltok, kellemetlen szagok, sütőpor európai, német gyógyszerész, sütőpor tömeges, általa kikevert, sütőpor háztartási, sütemények felturbózására, legdrágább tisztítószereknek, hűtőszekrények kellemetlen, legmodernebb hűtőket, szagok ellen, úgynevezett turmalin, baktériumok elszaporodását, leghatékonyabb újítások, hűtők többsége, hatékony újításokat, hűtő belsejét, pohár sütőport, hűtő egyik, kellemetlen szagokat, mosogatógépekhez kifejlesztett, maguk hatását, méregdrága kemikáliák, üres programot, pohár vízben, törlőkendővel kell, öblítő ellenére, ruhák kellemetlen, mosópor mellé, tasak port, gépbe tesznek, házi súroló, mikró vagy, hűtő tisztításáról, sütőpor súrolóként, vizes szivacsra, súroló erejét, recept azonban, konyhában jöhet, nedvesség ellen, lakásban sajnos, magas páratartalom, mosogató dézsa, mosdó alatt, nedvességet felszívja, rozsda ellen, rozsdaoldó receptje, pohár ecetet, tasak sütőport, rozsdás felületet, keverék ezeken, lakás egyik, konyhai szemetes, kiürítése után, csomag sütőport, szemetes aljába, szag perceken, kuka állapota, házi kedvencek, dugulás ellen, lefolyóba önteni, mosogatógépekhez, szabadalmaztatta, megakadályozzák, szódabikarbónát, eltávolítására, felturbózására, mosogatószerek, hűtőszekrények, elszaporodását, leghatékonyabb, állandósítanak, mosogatógépben, tisztításáról, kifejlesztett, törlőkendővel, fertőtlenítse, feljavítására, tulajdonosai, rendszeresen, takarításkor, praktikákhoz, értékesített, kialakulását, hátrahagyott, páratartalom, felvértezték, legmodernebb, gyógyszerész, leggyakoribb, tarthatatlan, vállalkozása, felszívódik, háziállatok, kellemetlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 695
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 13917
  • e Év: 69850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.