Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A büvös hetes szám
  2014-10-30 03:16:03, csütörtök
 
   
 




A hetes számnak már a régmúlt időkben is nagy jelentőséget tulajdonítottak az emberek, a mitológia és a vallási hagyományok egyaránt fontosnak tartották. Ma már az orvosok és a biológusok közül is sokan azt állítják, hogy az élőlények testileg a hetes szám jegyében változnak és fejlődnek, az ezoterikus világnézet hívei szerint pedig az ember esetében ugyanez vonatkozik a lelki folyamatokra is.
A nők életét köztudottan a hetes szám határozza meg, és ez által a Hold befolyása alatt állnak: elég ha csak arra gondolunk, hogy a menstruáció a szomszédos égitest 4×7 napos szakaszaihoz igazodik. Az orvostudomány azt is megállapította, hogy az ember genetikailag kódolt, hétnapos ritmus szerint él. Ez idő alatt megváltozik a bőrének hőmérséklete, a vérnyomása, a testünk szövetei pedig 7 évente újulnak meg. Az ember első tejfogai 7 éves korában esnek ki, ekkor kezdenek el a helyükre nőni az állandók.
A gyerek nagyjából 14 éves korára éri el a pubertáskort, a lányoknál ekkor veszi kezdetét a menstruáció, a fiúk férfiasabbá válnak. Az ember éretté válása teljesen 21 éves korára fejeződik be − nem véletlenül számít a 21. életév Amerikában ma is a felnőttkor kezdetének. A női klimax körülbelül 49 éves korban kezdődik el. Mindezek az információk arra világítanak rá, hogy a hetes szám valóban központi jelentőséggel bír.
A vallásos írásokban rengetegszer bukkan fel a 7-es szám. A keresztény hagyomány szerint Isten 7 nap alatt teremtette a világot, a Bibliában pedig 7 gazdag és előnyös esztendőt 7 kemény, megpróbáltatásokkal teli év követ. Az mohamedán vallás követői hétszer ismétlik el imáikat, a hinduk pedig hét évszakot ismernek, nem csupán négyet.
A régi maják kifejezetten központi szerepet szántak kultúrájukban a bűvös hetesnek: úgy gondolták, az ég 7 rétegből áll.
Brit etológusok megfigyelték, hogy a társas életet élő állatok a leggyakrabban 7 főből álló kisközösségekbe tömörülnek, később hasonló dolgot figyeltek meg az embernél is egy pszichológiai kísérletsorozat során.
Az iskolai osztályokban gyakori a ,,klikkesedés", és a kutatók megfigyelése szerint a gyerekek leginkább 7-es csoportokba verődnek. Bizottságok, üzleti társulások esetében is a hetes szám dominál, ennyien egyesítik legtöbbször az erőiket egy csapatban. A hadtörténet ismerői régóta tudják, hogy ha a csatatéren rosszul állt a sereg szénája, a katonák hetesével fogta össze, hogy túléljék a vérengzést.






BIBLIA SZÁMSZIMBOLIKA

Mint a Szentírásban mindennek, úgy a számoknak is mélyebb jelentésük van a betű szerinti jelentésen túl, és ha az önkényeskedő emberi fantázia olykor téved is ezen a téren, mégis, aki hűségesen olvassa Bibliáját, egyre inkább meggyőződik arról, hogy a Szentírás számai mögött hatalamasabb igazságok vannak elrejtve, mintsem az első pillanatra látszik.

A szent könyvekben semmi nincs, amely jelentéktelen, mellékes vagy céltalan lenne. Csupán hiányzik még a teljes betekintés Isten titkainak fenséges összhangjába és túláradó gazdagságába.

11 - alant felsorolt néhány példában nézzük meg a Biblia számszimbolika szerinti jelentését.

11 = A RENDETLENSÉG, A TÖKÉLETLENSÉG SZÁMA

A "11" megközelíti a földi rend és igazság "12"-es számát, de nem éri el azt. ezért az írásban gyakran a tökéletlenség és a rendetlenség száma.

- Az 1Móz.10, 15-18-ban olvassuk a megátkozott Kánaán 11 fiáról.

- Jákób-Izrael istentelen ellenpárjának, Ézsaunak 11 fejedelméről tudósít az 1Móz.36, 40-43.

- A 3Móz.21, 16-23 11 fogyatékosságot sorol fel, amelyek a papot kizárják a szentélybe való szolgálatból: Nem szolgálhat, ha 1/vak, 2/sánta, 3/csonka orrú, 4/hosszútagú(alaktalan), 5/törött lábú, 6/törött kezű, 7/púpos, 8/törpe, 9/szemfájós, 10/viszketeges vagy sömörös, 11/sérves.
Ennek a 11 kizáró föltételnek, mint Isten minden rendelésének nem csupán földi-természetes jelentése van, hanem építő mondanivalója is azok számára, akik papi szolgálatot végezhetnek az evangélium ügyében (Róm 15,16).

- Hórebtől (jelentése: száraz v. vadon pusztaság) Széir hegyén át (durva, göröngyös) 11 napi járásra van Kádes-Bárnea (megszentelt v. szentség), ahogy az 5Móz 1,2 találjuk. földi zarándokútunk is, mely a világ pusztaságából a halál göröngyös útján át vezet a szent célhoz, kívülről nézve bizony ugyancsak összhang nélküli és igen tökéletlen.

- 11 évig uralkodott Joákim Jeruzsálemben "és gonoszul cselekedett az Úr szemei előtt" (2Kir 23,36-37), valamint Sedékiás, aki szintén nem nyerte el Isten tetszését ugyancsak 11 évig volt király (2Kir 24,18-19)

-33= 3 x 11 földi életév után írtják ki a Messiást, és "senkije sem lesz" /Dán 9,26).

- Azexhomologeomai = megvallani vagy dicsőíteni kifejezést 11-szer találjuk ÚSZ-ben (Új Szövetségben)

-A pokolról vagy a halottak országáról = hádesz ugyancsak 11-szer olvasunk az ÚSZ-ben.

- A földi-természeti élet neve bios, szemben a zóéval, az isteni, krisztusi és szellemi élettel.
A bios szóval ugyancsak 11-szer találkozunk (jelenti a létalapot, s így a vagyont is).

- 11-szer fordul elő a bálvány, álom -vagy csalóka kép = eidólon. Ez a szó nem hű képmást jelent, hanem sokkal inkább az isteni lényeg és valóság elváltozott torzképét.

- A katabolé = alapítás, alapot lerak, vagy levettetés, anyagi világ megjelenését, és így látható teremtvényvilág kezdetét is jelenti- 11 helyen olvasható az ÚSZ-ben.

-Betegen feküdni vagy lent feküdni =katakeimai 11-szer található.

- Egyetlen emberi cselekedet sem ér fel Isten cselekedetéig és lényéig. 11 alkalommal használja az ÚSZ a pragma = dolog, cselekedet, magatartás kifejezést.

- Hústesti vagy földi =sarkikos szintén 11-szer taláható az ÚSZ-ben.

Sok olyan kifejezés van még, amelyek valamiképpen a tökéletlenséget és a rendetlenséget jellemzik, és amelyek 11-szer fordulnak elő.

Isten adja, hogy ne maradjunk meg - képes nyelven szólva - a 11 tökéletlen állapotában, hanem nőjjünk bele a tökéletességbe.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
Címkék: azexhomologeomai, tulajdonítottak, fogyatékosságot, kísérletsorozat, kisközösségekbe, tökéletlenséget, teremtvényvilág, megállapította, tökéletességbe, rendetlenséget, számszimbolika, ellenpárjának, kultúrájukban, tökéletlenség, jelentéktelen, cselekedetéig, zarándokútunk, orvostudomány, jelentőséggel, mondanivalója, jeruzsálemben, pszichológiai, pusztaságából, leggyakrabban, rendetlenség, fejedelméről, osztályokban, jelentőséget, önkényeskedő, hőmérséklete, rengetegszer, megfigyelték, szövetségben, genetikailag, folyamatokra, szakaszaihoz, hetes számnak, régmúlt időkben, vallási hagyományok, biológusok közül, élőlények testileg, hetes szám, ezoterikus világnézet, ember esetében, lelki folyamatokra, szomszédos égitest, ember genetikailag, bőrének hőmérséklete, testünk szövetei, ember első, helyükre nőni, gyerek nagyjából, BIBLIA SZÁMSZIMBOLIKA, TÖKÉLETLENSÉG SZÁMA, Joákim Jeruzsálemben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Nevem  Albert Einstein gondolata  Hogy lehet megtartani  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 21  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tavaszi kép  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  A másik dolog,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Idő  Adakozás  Lóhere  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Adakozás  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  George Byron - Ahogy itt jár -...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Popper Péter szavai  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Nevem  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyon különös  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Png férfi  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nevem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hetes számnak, régmúlt időkben, vallási hagyományok, biológusok közül, élőlények testileg, hetes szám, ezoterikus világnézet, ember esetében, lelki folyamatokra, szomszédos égitest, ember genetikailag, bőrének hőmérséklete, testünk szövetei, ember első, helyükre nőni, gyerek nagyjából, lányoknál ekkor, fiúk férfiasabbá, ember éretté, felnőttkor kezdetének, információk arra, vallásos írásokban, 7-es szám, keresztény hagyomány, mohamedán vallás, hinduk pedig, régi maják, bűvös hetesnek, társas életet, pszichológiai kísérletsorozat, iskolai osztályokban, kutatók megfigyelése, gyerekek leginkább, hadtörténet ismerői, csatatéren rosszul, sereg szénája, katonák hetesével, betű szerinti, önkényeskedő emberi, első pillanatra, szent könyvekben, teljes betekintés, földi rend, írásban gyakran, rendetlenség száma, megátkozott Kánaán, papot kizárják, szentélybe való, evangélium ügyében, világ pusztaságából, halál göröngyös, szent célhoz, halottak országáról, földi-természeti élet, bios szóval, isteni lényeg, rendetlenséget jellemzik, azexhomologeomai, tulajdonítottak, fogyatékosságot, kísérletsorozat, kisközösségekbe, tökéletlenséget, teremtvényvilág, megállapította, tökéletességbe, rendetlenséget, számszimbolika, ellenpárjának, kultúrájukban, tökéletlenség, jelentéktelen, cselekedetéig, zarándokútunk, orvostudomány, jelentőséggel, mondanivalója, jeruzsálemben, pszichológiai, pusztaságából, leggyakrabban, rendetlenség, fejedelméről, osztályokban, jelentőséget, önkényeskedő, hőmérséklete, rengetegszer, megfigyelték, szövetségben, genetikailag, folyamatokra, szakaszaihoz, megjelenését, kifejezetten, hatalamasabb, rendelésének, szentírásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 874
  • e Hét: 5426
  • e Hónap: 14096
  • e Év: 70029
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.