Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szúnyogcsapda - házilag
  2015-05-15 12:23:22, péntek
 
   
  A kertes házban élők, tóparti nyaralók és a hétvégi kertben tartózkodók figyelmét hívjuk fel, egy igen ötletes, házi készítésű szúnyog csapdára. Hasznos lehet a kellemetlen rovarok ellen.

Ezek kellenek a házi szúnyog csapdához:
-1 csésze víz
-1/4 csésze barna cukor
- 1 gramm élesztő
- egy 2 literes PET palackban

Így kell elkészíteni:
1. Vágd le a műanyag palackot a felénél.
2. Keverd el a barna cukrot forró vízzel. Hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, öntsd a palack alsó felébe.
3. Add hozzá az élesztőt. (Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat.)
4. Helyezd a tölcséres részt, fejjel lefelé, az alsó palackba, szigetelő szalaggal, vagy celluxszal rögzítsd őket, ha szükséges.
5. Tekerd a palack alsó felét valamilyen fekete anyaggal, míg a felső rész maradjon átlátszó, és rakd oda, ahol sokat tartózkodsz! (Szúnyogok is állítják, hogy sötét helyen jó a pihenés...)

Ha úgy érzed ötletes kis tippet adtunk, oszd meg másokkal is. (Németh György Tibor)

Forrás :filantropikum







Szúnyogok - védekezés
2010-07-20 08:23:44, kedd

Ön is vonzza a szúnyogokat?

1 / A szúnyogok és a kémia .....
2 / Hogyan védekezhet ?

Szakértők már régóta próbálják megfejteni a titkot, miért van az, hogy egyeseket sokkal jobban "szeretnek" a szúnyogok, mint másokat?

A szúnyogoknak megvan a maguk ízlése, és bár jóval többnek érezzük, csak minden tizedik ember igazán vonzó a számukra. A nőstény szúnyogoknak (a hímek nem csípnek!) a peterakáshoz van szüksége az emberi vérre, és nem is akármilyenre.


A legújabb kutatások szerint azok, akik bőrfelszíne nagy koncentrátumban tartalmaz szteroidokat vagy koleszterint, sokkal vonzóbbak a szúnyogok számára. Emellett a szúnyogok jobban szeretik azokat, akik szervezete bizonyos savakat (pl. húgysavat) nagyobb mennyiségben állít elő. Ezek mind olyan illatok a vérszívók számára, mely arra csábítja őket, landoljanak a gyanútlan áldozaton.

Ez a vonzás azonban jóval a leszállás előtt kezdődik. A szúnyogok már 50 méterről megérzik a számukra vonzó illatokat. Mindez nem hangzik bíztatónak azok számára, akik sok szén-dioxidot juttatnak a levegőbe. Mivel a nagyobb ember több szén-dioxidot bocsát ki, a szúnyogok inkább választják a felnőtteket, mint a gyerekeket. A terhes nők szintén vonzóak a számukra, mivel ők is az átlagosnál több szén-dioxidot lélegeznek ki. A mozgás és a meleg szintén vonzza őket.

Jobb a nyugalom?
Tehát, ha el akarja kerülni a szúnyogcsípéseket, jobb, ha a gyerekkel való focizás helyett inkább a kártyázást választja. Miért? A szúnyogok érzékelik a mozgást, közelebb repülnek. Mivel a futás miatt gyorsabban kapkodjuk a levegőt, több szén-dioxidot lélegzünk ki, ami még közelebb vonzza a vérszívókat, akárcsak az izzadságmirigyekből áradó tejsav!

Még ha a testünk kémiája nem is vonzó a szúnyogok számára, az lehet a hely, ahol tartózkodunk. Mindenki tudja, hogy a legtöbb szúnyog a vízpartokon található, ám a parttól távolabb sincs biztonságban, mivel akár 65 km-t is megtesznek élelemszerzés céljából. Noha bármilyen víz megteszi a szúnyoglárvák bölcsőjének, leginkább az állóvizeket szeretik. Tehát, ha szeretné, hogy a kertje szúnyogmentes övezet legyen, kerti tó helyett inkább kis csobogót építsen, vagy telepitsen bele pár halat, mert azok szeretik a szúnyoglárvát.

HOGYAN VÉDEKEZHET ?

Természetesen a fent leírtak figyelembe vétele mellett még bizonyos krémekkel, spray-kel védekezhet a szúnyogcsípések ellen. Ha csak rövid ideig tartózkodik a szabadban, legjobb, ha csak kis koncentrációjú termékeket használ, és amint lehet, bő, szappanos vízzel lemossa magáról.

Jól beválik az ugynevezett elektromos rovarcsapda amely kékes fénnyel vonzza a szúnyogokat.

Figyelem !
Léguti betegségekkel küzdők számára fontos átgondolni a kémiai szereket tartalmazó elektromos szunyogrisztók használatát !


Ha inkább a "zöldebb" megoldások híve:

Próbálja ki a szójabab olajat, mely akár másfél órára is távol tartja a szúnyogokat, illetve a citrom-, cédrus-, borsmenta-, citromfű- és eukaliptusz, levendula kivonatokat, melyek rövid időre szintén hatásosak.

Ezeket az olajakat egyszerű krémmmel elkeverve a bőrünkre is felvihetjük.

Megfigyelések alapján a szúnyogok elkerülik a vanilia illatot is.

Hatásos lehet még a diólevél-gesztenyelevél főzete, melyhez pár csepp citromolajat tehetünk a hatás fokozására.

A citromillatú muskátli, rozmaring, macsakmenta, bársonyvirág is távoltartja valamennyire a szúnyogokat, ha tehetjük célszerű az ablak közelébe helyezni egy-két virágládát. E növények nem igényelnek különösebb gondozást.

Mécsebe is csepegtethetünk párcsepp citronella, citrusfélékből készült olajakat.

Van egy régi elfelejtett magyar találmány, ami alig nagyobb mint egy kisebb elem, ruhára tűzhető, igen halk hangot ad ki, és kb 5 méter távolságban valóban távoltartja a szúnyogokat.

Amennyiben nem szeretné kenegetni magát, megoldást jelenthet a szúnyog- és légycsapda használata, mely a vérszívók számára vonzó illatanyagokat tartalmaz, hogy odacsalogassa őket. Amennyiben ezeket a peterakás szempontjából fontos helyekre teszi ki (pl. kerti tó), akkor a szúnyogok számát jelentősen csökkentheti!

Célszerű átnézni cserepes virágainkat is, ha alul víz marad vonzó a szúnyogok számára.

Az irás a webbeteg anygának felhasználásával is készült .
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Címkék: felhasználásával, csepegtethetünk, szúnyogcsípések, koncentrátumban, gesztenyelevél, szunyogrisztók, koncentrációjú, illatanyagokat, citrusfélékből, szempontjából, szúnyoglárvát, betegségekkel, odacsalogassa, szúnyoglárvák, élelemszerzés, szúnyogmentes, filantropikum, megfigyelések, természetesen, koleszterint, citromillatú, szúnyogoknak, mennyiségben, szteroidokat, csökkentheti, valamennyire, tartózkodunk, bársonyvirág, citromolajat, peterakáshoz, biztonságban, akármilyenre, szúnyogokat, tartózkodsz, eukaliptusz, távoltartja, kertes házban, hétvégi kertben, igen ötletes, kellemetlen rovarok, házi szúnyog, műanyag palackot, barna cukrot, palack alsó, tölcséres részt, alsó palackba, felső rész, szúnyogoknak megvan, maguk ízlése, nőstény szúnyogoknak, emberi vérre, legújabb kutatások, Németh György Tibor, HOGYAN VÉDEKEZHET,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Tavaszi kép  Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Még csak most kezdődik a nap  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Rátalálsz  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Idő  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Fekete István - Akác  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Png cica  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem számIt  Png kislány  Alvó cicák  Popper Péter szavai  Adakozás  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Erdőn  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Akarat  Esti kép  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Próbálj meg ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Erdőn  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einsteinről  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szívem  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png fotel  A sors  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
kertes házban, hétvégi kertben, igen ötletes, kellemetlen rovarok, házi szúnyog, műanyag palackot, barna cukrot, palack alsó, tölcséres részt, alsó palackba, felső rész, szúnyogoknak megvan, maguk ízlése, nőstény szúnyogoknak, emberi vérre, legújabb kutatások, szúnyogok számára, szúnyogok jobban, vérszívók számára, gyanútlan áldozaton, vonzás azonban, leszállás előtt, számukra vonzó, nagyobb ember, szúnyogok inkább, átlagosnál több, meleg szintén, gyerekkel való, kártyázást választja, szúnyogok érzékelik, futás miatt, testünk kémiája, legtöbb szúnyog, vízpartokon található, parttól távolabb, szúnyoglárvák bölcsőjének, állóvizeket szeretik, kertje szúnyogmentes, fent leírtak, szúnyogcsípések ellen, ugynevezett elektromos, kémiai szereket, szójabab olajat, olajakat egyszerű, szúnyogok elkerülik, vanilia illatot, hatás fokozására, citromillatú muskátli, ablak közelébe, régi elfelejtett, kisebb elem, peterakás szempontjából, szúnyogok számát, webbeteg anygának, felhasználásával, csepegtethetünk, szúnyogcsípések, koncentrátumban, gesztenyelevél, szunyogrisztók, koncentrációjú, illatanyagokat, citrusfélékből, szempontjából, szúnyoglárvát, betegségekkel, odacsalogassa, szúnyoglárvák, élelemszerzés, szúnyogmentes, filantropikum, megfigyelések, természetesen, koleszterint, citromillatú, szúnyogoknak, mennyiségben, szteroidokat, csökkentheti, valamennyire, tartózkodunk, bársonyvirág, citromolajat, peterakáshoz, biztonságban, akármilyenre, szúnyogokat, tartózkodsz, eukaliptusz, távoltartja, macsakmenta, bölcsőjének, bőrfelszíne, landoljanak, kivonatokat, felnőtteket, felvihetjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1579
  • e Hét: 6131
  • e Hónap: 14801
  • e Év: 70734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.