Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Meditáció
  2022-12-02 11:50:38, péntek
 
 




Azért meditálok.....
 

Azért meditálok, hogy lelkileg erősebb legyek.
Azért meditálok, hogy beteljesülés állapotát élhessem.
Azért meditálok, mert csak a külső világ nem képes maradéktalanul boldoggá tenni.
Azért meditálok, mert a belső csend átélése egyszerűen örömet ad.
Azért meditálok, hogy az élet óceánjának viharos felületéről mélyebb rétegbe jussak
és így életem mélyebb értelmét is láthassam.
Azért meditálok, hogy belső Lényemmel kapcsolatban legyek, mert azt az érzést,
amit ő ad semmi sem képes adni.
Azért meditálok, mert egyszerűen nem élhetek nélküle."

Sri Chinmoy







Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba.







Meditációval elérjük a boldogság folyamatos létállapotát.


A testi, lelki gyógyulást egyaránt elősegíti a mantra -- meditáció.

Ez egy olyan ősi módszer, melyet Indiában, már több évszázada használnak a mindennapi problémák enyhítésére. A napi stressz, és a vele járó feszült állapot is könnyen oldódik állta. A stresszes állapot oldása, pedig elősegíti a lelki problémák megszűnését.

Segítségével tehát nem csak nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lelkiállapotra tehetünk szert, hanem rávezet életünk útjára azáltal, hogy pozitív életszemlélettel éljük az életünket.

A ,,mantra" egy-egy szó, vagy mondat ismételgetését jelenti, amely mindenféleképpen pozitív töltéssel kell hogy bírjon a gyógyulás érdekében.
A mantra ismételgetésével a tudatos elme szinte átprogramozódik. Segítségével a negatív érzelmeket el lehet engedni és helyettük, új pozitív életszemlélet alakítható ki.
A tudat ilyen módon való tisztítása utat nyit belső énünk felé. Az intuíciós képességek felerősödnek, és a mantrát végző személy némi gyakorlással, mély meditációs állapot nélkül is elérheti a tudatállapot ilyen irányú újjászületését.

Az ,,Om" a legfőbb hindu mantra, három hangot (a, u, m) tartalmaz, amely a három tudat állapot vagyis az ébrenlétet, a mélyalvást, és a meditációs tudat állapotot jelöli.
Ismételgetése mély megnyugvást biztosít, ami a belső béke megteremtése felé vezet.

Természetesen bármilyen pozitív megerősítést használhatunk mantraként, amitől úgy érezzük, hogy számunkra kedvező változást idéz elő az életünkbe.

A mantrák ismételgetésének mennyiségére nincs külön szabály, de lehetőleg 9 x vagy annak többszöröse szerint ismételgessük. A 9-es szám az Isteni erővel tölti fel ezeket a megerősítések, melyek által közelebb kerülhetünk a égi segítőinkhez is.

Mikor és hol lehet mantrameditációt végezni:

Tulajdonképpen bárhol, bár mikor, ebben van a nagy előnye az egyszerőbb pozitív megerősítésekhez képest.

Ugyan annak a szónak a gyakori ismételgetéséhez, mint pl. szeretet nem kell külön alfába menni, elegendő csak magunkban ismételgetni, a hatása mégsem marad el.
Akinek lehetősége van magnóra, vagy MP3-rafelvenni saját pozitív megerősítéseit, az végtelenítheti ezeket a szavakat, mondatokat, és akár munkába menet, vagy a házi munka végzése közben is hallgathatja.

Az éjszakai pihenő előtt, amikor álomra hajtjuk a fejünket különösen hatásos ezeknek a hallgatása vagy magunkban mormolása. Így ezek a pozitív változást elősegítő gondolatok, utolsó éber emlékeinkként mélyen rögzülnek a tudat alattiban, és így míg álmodunk kellemes érzésekkel telítődünk.


Milyen mantrákat használjunk:

Szeretem Magam.
A mosoly engem is gyógyít.
Fényben élek.
Isten mutatja Nekem a tökéletes szeretet felé vezető utat.
Az Univerzális, Egyetemes, és Harmónia nevében élem az életemet, a legfőbb Jó szerint.
Harmóniában vagyok a testemmel, lelkemmel, szellememmel.
Egészséges vagyok.
Boldogság érzése jár át, amikor látom a napsütést.
Minden sejtem egészséges, és folyamatosan megújulni képes.
Befogadó állapotban vagyok.
Szeretetet tudok adni, és kapni is.

Kitalálhatsz bármilyen pozitív megerősítést, melyeket ismétléssel mondogathatsz egy-egy adott problémádra megoldásként.
Nem kell egyikhez sem ragaszkodni, belülről úgyis fogod érezni melyikre mennyi ideig van szükséged.


Szeretettel írtam Neked
B Nagy Magdolna





Forrás: Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
Címkék: életszemlélettel, mindenféleképpen, ismételgetésének, mantrameditációt, ismételgetésével, megerősítésekhez, ismételgetéséhez, átprogramozódik, újjászületését, tulajdonképpen, végtelenítheti, megerősítéseit, lelkiállapotra, maradéktalanul, ismételgetését, ismételgessük, mondogathatsz, használhatunk, ismételgetése, ráhangolódnia, természetesen, életszemlélet, megerősítések, emlékeinkként, mennyiségére, szellememmel, tudatállapot, ismételgetni, gyakorlással, felerősödnek, segítségével, folyamatosan, létállapotát, megerősítést, segítőinkhez, megteremtése, külső világ, belső csend, élet óceánjának, meditálónak sikerül, magasabb tudati, küzdelmekkel teli, boldogság folyamatos, mindennapi problémák, napi stressz, vele járó, stresszes állapot, lelki problémák, gyógyulás érdekében, mantra ismételgetésével, tudatos elme, negatív érzelmeket, Szeretem Magam, Nagy Magdolna, Keller Istvánné,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Irgalom és ítélet  Nagyon különös  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Sokan azt tartják  Png csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gonosz démon-álarc  Bertolt Brecht -től idézet  Reggel van  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem méltó hozzád  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Alázat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png kutya  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem tiéd  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png virág  képre írva  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png telefon  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  A másik dolog,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png férfi  Akarat  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
külső világ, belső csend, élet óceánjának, meditálónak sikerül, magasabb tudati, küzdelmekkel teli, boldogság folyamatos, mindennapi problémák, napi stressz, vele járó, stresszes állapot, lelki problémák, gyógyulás érdekében, mantra ismételgetésével, tudatos elme, negatív érzelmeket, tudat ilyen, intuíciós képességek, mantrát végző, tudatállapot ilyen, legfőbb hindu, három tudat, meditációs tudat, belső béke, mantrák ismételgetésének, 9-es szám, nagy előnye, egyszerőbb pozitív, gyakori ismételgetéséhez, hatása mégsem, végtelenítheti ezeket, házi munka, éjszakai pihenő, fejünket különösen, hallgatása vagy, pozitív változást, tudat alattiban, mosoly engem, tökéletes szeretet, életszemlélettel, mindenféleképpen, ismételgetésének, mantrameditációt, ismételgetésével, megerősítésekhez, ismételgetéséhez, átprogramozódik, újjászületését, tulajdonképpen, végtelenítheti, megerősítéseit, lelkiállapotra, maradéktalanul, ismételgetését, ismételgessük, mondogathatsz, használhatunk, ismételgetése, ráhangolódnia, természetesen, életszemlélet, megerősítések, emlékeinkként, mennyiségére, szellememmel, tudatállapot, ismételgetni, gyakorlással, felerősödnek, segítségével, folyamatosan, létállapotát, megerősítést, segítőinkhez, megteremtése, hallgathatja, kapcsolatban, megoldásként, kitalálhatsz, beteljesülés, küzdelmekkel, meditációval, meditálónak, problémádra, megnyugvást, felületéről, szeretettel, kerülhetünk, többszöröse, univerzális, használjunk, enyhítésére, ragaszkodni, ismétléssel, megszűnését, harmóniában, gyógyulást, mindennapi, használnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 530 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 785
  • e Hét: 17360
  • e Hónap: 34743
  • e Év: 151989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.