Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bolygószférák és azok asztromágiához szükséges analógiák
  2017-06-28 23:11:22, szerda
 
  Aki mágiával (vagy valamiféle szellemi úttal) foglalkozik, előbb utóbb eljut odáig, amikor már nem csak különcnek tartanák, hanem egyszerűen nem értenék az emberek ha mindenkinek tanítani próbálna. Minél "feljebbről" látja egy mágus a dolgokat, annál nehezebb leadogatnia azt azoknak, akik alacsonyabb szintről nézik a világot. A tanítónak azzal kell foglalkoznia, hogy ha már sikerült bizonyos fokig elszakadnia az alsóbb síkoktól, ne essen az "elszállás" hibájába, ne felejtse el, még itt (is) él, de tanuljon meg hallgatni is. A kényszeres közlési vágy valamiféle hibára, esetleg kisebbrendűségi komplexusra hívhatja fel a figyelmet, amit sürgősen orvosolnia kell. A túlzott titokzatoskodás és a misztikus köd sem feltétlenül a tudás jele, sőt sok esetben az ismeretek hiányára utalhat.


Az alábbiakban következzenek itt a bolygószférák és azok asztromágiához szükséges analógiái, melyek összevetve a héber kabbala szefiráival a gyakorlati alkalmazás során hasznos segítséggel szolgálhatnak.

A Nap napja a vasárnap, féme az arany, kövei a gyémánt, a borostyán, a sárga gyémánt, a rubin és a topáz. Száma az 1-es, színe a sárga, az arany, a bronz, az aranybarna. Asztrológiai jegye az Oroszlán. Egészségügyileg hozzá tartozik a szív, a vérkeringés, a gerinc problémái, az agyhártyalob, az ideggyulladások, az agyi vérzés, a némaság, a b

eszédhiba, a hűdés, az ájulás, a fejfájás, a hát, a szívgödör, a véredények, férfiaknál a jobb szem, nőknél a bal szem. A Nap uralma alá tartozó életkor a 18-45 év.

A szférához sorolható többek között az ego, az uralkodás, a férfi, az apa, a támogatás, a szövetség, a vezetés, a szerencse, a vagyon, a pénz, az irányítás, a dicsőség és a gőg.

Szefirája a Tipheret.

A Hold napja a hétfő, féme az ezüst, köve a gyöngy, a berill, a smaragd, a különféle kristályok, a hegyikristály, a kvarc, az opál, a holdkő, a jáde és a halványzöld kövek. Száma a 2-es, színe az ezüst, a fehér, a viola, a halványzöld és a krémszín.

Asztrológiai jegye a Rák. Egészségügyileg ide tartozik a folyadék és nedvkeringés, a fejfájás, az álmatlanság, a szédülés, a fulladás, a hasmenés, a vízkór, az idegbaj, az elmebaj, a hisztéria, a neuraszténia, a kedélybetegségek. A szférához tartozó életkor a 0-4 (5) év.

A Holdhoz tartoznak az álmok, a vágyak, az intuíció, a lélek, a változás, a nő, az anya, a szülés, a víz, a jövendölések, az álomfejtés, a tengeri utazások, a romantika, a tudatalatti, a félelmek és a mágia.

Szefirája a Yesod.

A Merkúr napja a szerda, féme a higany és a tarka ötvözetek. Kövei az opál, az achát és a tarka kövek. Száma az 5-ös, színei a tarka színek, a világosszürke, a csillogó fehér és a narancssárga.

Asztrológiai jegye az Ikrek és a Szűz. Egészségügyileg ide tartozik az agy gyulladásai, a fejfájás, az idegesség, a beszédhiba, a süketség, a légzőszervi betegségek, a köszvény, a tüdő és a karok betegségei. A hozzá tartozó életkor a 4-10 (12) év.

A szféra uralma alá tartozik a kommunikáció, a beszéd, a tudás, a könyvek, a kereskedelem, a tanulás, az üzleti siker, a csalás, a lopás, az utazás, az információ szerzés, az üzenetváltás, a varázskönyvek, a mágikus ábrák, a hazugság és a szerencsejáték.

Szefirája a Hod.

Kabbalista Életfa




A Vénusz napja a péntek, féme a réz, köve a smaragd, a jade, az achát, a zafír, a korall és a türkiz. Száma a 6-os, színe a zöld, a piros és a sötétkék.

Asztrológiai jegye a Bika és a Mérleg. Egészségügyileg ide tartoznak a meghűlés, a légzőszervi- és a nemibetegségek, a golyva, a vérbaj, a daganatok, a méhbaj, a kiütéses fertőzések. A Vénuszhoz tartozó életkor a 12-18 év.

A szférához sorolható a szerelem, az érzelmek, az erotika, az élvezet, a boldogság, a kényelem, a művészet, a harmónia, a szórakozás, a szexuálmágia és a kapcsolatok.

Szefirája a Netzah.

A Mars napja a kedd, féme a vas, köve a rubin, a gránát, az obszidián, a vérkő és a vörös kövek általában. Száma a 9-es, színe a vörös, a rozsdaszín, a karmazsin vörös.

Asztrológiai jegye a Kos és a Skorpió. Egészségügyileg ide tartozik a láz, a hőguta, a napszúrás, az agyguta, a delírium, a sérülés, a sebesülés, a baleset, az operáció, a vesegyulladás, a migrén, álmatlanság, a törés, a mérgezés. A Marshoz tartozó életkor a 12-18 év.

A szféra uralma alá tartozik az őserő, a férfierő, a férfiasság, a küzdelem, a háború, a harc, az ellenségeskedés, a bosszú, a fegyverek, a börtön, az erőszak, a kitartás, a sport, a rontás, a gyilkosság és a bátorság.

Szefirája a Geburah.

A Jupiter napja a csütörtök, a féme az ón, a bronz és az elektrum. Kövei a zafír, a lapis- lazuli, a türkiz és az ametiszt. Száma a 3-as, színe a kék, a világoskék, a bíbor, a mályvaszín és a viola.

Asztrológiai jegye a Nyilas, másodlagosan a Halak. Egészségügyileg ide tartozik a szédülés, az agyi vértolulás, az ájulás, a gyomorsav problémák, a csípő, a máj, a zsír, az agyguta, a daganatok és a burjánzás. A Jupiterhez tartozó életkor a 45-65 év.

A szférához sorolható a hit, a bölcsesség, a bőség, a gazdagság, a jólét, az egészség, a törvény, az utazás, a szerencse, a gyógyítás, a hatalom és a világnézet.

Szefirája a Chesed.

A Szaturnusz napja a szombat, féme az ólom, kövei az ónix, a malachit, a turmalin, a fekete kövek, az ametiszt, a fekete gyöngy, a fekete gyémánt, a sötét zafír. Száma a 8-as, színe a fekete, a sötétkék, a barna, a szürke, a sötétzöld és általában a föld színek.

Asztrológiai jegye a Bak, másodlagosan a Vízöntő. Egészségügyileg ide tartozik a térd, a bőr, a csontok, a fogak, a lép, a meghűlés, az asztma, a sérv, a süketség, a sorvadás, az őrület, az öngyilkosság, a gyomor- és bélproblémák, a zuhanás. A Szaturnuszhoz tartozó életkor a 65- év feletti időszak.

A szféra uralma alá tartozik a beszűkülés, a meditáció, a korlátok, az egyedüllét, a magány, a kitartás, a föld, a földművelés, a bánya, a fizikai halál, a temető, az alapítás, az építkezés, a megerősítés, a nekromancia, a démonidézés, az épületek erősítése, védelme és a titkos tudás.

Szefirája a Daath.

Az Uránusz a Merkúr felső oktávja. Napja a szombat, féme az uránium és az elektrum. Kövei az ametiszt, a hegyikristály, a topáz, a zafír és a borostyán. Száma a 4-es, színe az acélkék, a kék, a szürke, az indigó, a lila, a fémes és az elektrikus színek.

Asztrológiai jegye a Vízöntő. Egészségügyileg ide tartozik a fejgörcs, az agyhártyagyulladás, a látóidegbénulás, a koponyafájdalmak, a morális zavarok, a skizofrénia, a víziók és az áramütés.

A szféra uralma alá tartoznak az újítások, a mágia, a találmányok, a miszticizmus, a forradalom, a bizarrság, a felfedezések, a magasabb értelem, a megértés, a felvilágosodás, a belső látás, az őrület, a lázadás és az anarchia.

Szefirája a Binah.

A Neptun a Vénusz felső oktávja. Napja a csütörtök, féme a platina és az aluminium. Kövei a fehér és irizáló kövek, a holdkő, a macskaszem, a kalcedon, a tűzopál, a nemesopálok, a gyöngy. Száma a 7-es, színei a rózsaszín, a fehér, a zöld, a sárga és a pasztell színek.

Asztrológiai jegye a Halak. Egészségügyileg ide tartozik a megszállottság, az agy, a depresszió, a szenvedélybetegségek, a kötőhártya gyulladás, az idegrendszeri problémák, a perverzitás, a homoszexualitás, az öngyilkossági hajlam és a mérgezés.

A szférához tartoznak a felsőbb rendű szeretet, a vágyak, az álmodozás, az intuíció, a megérzések, a költészet, a zene, a művészetek, az okkultizmus, a mágia, a bűvölet, a miszticizmus, a bódulat, az ihlet és a képzelet.

Szefirája a Chokmah.

A Plútó a Mars felső oktávja. Napja a kedd, féme a plutónium és a magas rendszámú fémek, amik a földi körülmények között csak mesterségesen léteznek és gyorsan elbomlanak. Kövei a vörös és fekete vagy az idegen eredetű kövek. Száma a 0, színei a vörös és a fekete.

Asztrológiai jegye a Skorpió. Egészségügyileg ide tartoznak a szaporítószervek, a belső nemi szervek, a húgyhólyag, a végbél és az orr.

A szféra uralma alá tartoznak a hirtelen fordulatok, az ellentétek, a törekvés, a haladás, a rombolás és az építés, az "oldás és kötés", a vakmerőség, az elszántság, a rontás, a harc, az átalakítás, a lázadás, a bosszúállás, az előrelátás, a regenerálódás, a tömegek, a járványok, a vitalitás, a tüntetések, a beavatások és a (nem csak fizikai) halál és az újjászületés.

Szefirája a Keter.

A Malkhuth bolygószféra megfelelője a Föld, a Yesod-é a Hold, a Tipheret-é a Nap, a Geburah-é a Mars, a Chesed-é a Jupiter, a Daath-é a Szaturnusz, a Binah-é az Uránusz, a Chokhmah-é a Neptun és a Keter-é a Plútó.

A régebbi értelmezés szerint a Szaturnusz uralja a Binah szefirát, ami az új korszak ismeretei és a Binah jobb megértése révén átértékelhető. Az Uránusz felfedezése és a kabbala magasabb szintű művelése elengedhetetlenné teszi azt, hogy a két bolygót megcseréljük, és ezáltal egy újfajta értelmezését ismerjük meg a felső háromszögnek és a Daath-nak. Frater Achad Q.B.L. or The Bride's Reception-ja a Keter-hez Primum Mobile-t, a Chokmah-hoz a zodiákust és a Binah-hoz a Szaturnuszt köti. Más források a Keter-hez az Univerzumot, a Chokmah-hoz a Naprendszert, a Binah-hoz a Szaturnuszt és a Daath-hoz szintén az Uránuszt rendelik hozzá.








Mágia és Okkultizmus - Kabbala - Bevezetés a Kabbalába : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Címkék: koponyafájdalmak, kedélybetegségek, szaporítószervek, egészségügyileg, ideggyulladások, látóidegbénulás, titokzatoskodás, kisebbrendűségi, homoszexualitás, ellenségeskedés, asztromágiához, felvilágosodás, szerencsejáték, nemibetegségek, megszállottság, átértékelhető, bolygószférák, mesterségesen, következzenek, világosszürke, szolgálhatnak, vesegyulladás, szaturnuszhoz, hegyikristály, varázskönyvek, öngyilkossági, regenerálódás, idegrendszeri, asztrológiai, másodlagosan, újjászületés, nedvkeringés, felfedezések, miszticizmus, narancssárga, öngyilkosság, tanítónak azzal, alsóbb síkoktól, kényszeres közlési, túlzott titokzatoskodás, tudás jele, ismeretek hiányára, alábbiakban következzenek, héber kabbala, gyakorlati alkalmazás, sárga gyémánt, gerinc problémái, agyi vérzés, jobb szem, szférához sorolható, különféle kristályok, halványzöld kövek, Kabbalista Életfa, Frater Achad, Keter-hez Primum Mobile-t,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 19  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  A sors  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyon különös  Idő  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A kételkedés kezelése  Erdőn  A sors  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Lóhere  Tavaszi kép  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Julian Brass gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Nagyon különös  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Akarat  Png virág  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Nevem  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 21  képre írva  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png nő  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
tanítónak azzal, alsóbb síkoktól, kényszeres közlési, túlzott titokzatoskodás, tudás jele, ismeretek hiányára, alábbiakban következzenek, héber kabbala, gyakorlati alkalmazás, sárga gyémánt, gerinc problémái, agyi vérzés, jobb szem, szférához sorolható, különféle kristályok, halványzöld kövek, szférához tartozó, tengeri utazások, tarka ötvözetek, tarka kövek, tarka színek, csillogó fehér, légzőszervi betegségek, karok betegségei, hozzá tartozó, szféra uralma, üzleti siker, információ szerzés, mágikus ábrák, kiütéses fertőzések, vörös kövek, karmazsin vörös, lapis- lazuli, agyi vértolulás, gyomorsav problémák, fekete kövek, fekete gyöngy, fekete gyémánt, sötét zafír, föld színek, fizikai halál, épületek erősítése, titkos tudás, elektrikus színek, morális zavarok, magasabb értelem, belső látás, pasztell színek, kötőhártya gyulladás, idegrendszeri problémák, öngyilkossági hajlam, szférához tartoznak, felsőbb rendű, magas rendszámú, földi körülmények, idegen eredetű, belső nemi, hirtelen fordulatok, régebbi értelmezés, kabbala magasabb, újfajta értelmezését, felső háromszögnek, koponyafájdalmak, kedélybetegségek, szaporítószervek, egészségügyileg, ideggyulladások, látóidegbénulás, titokzatoskodás, kisebbrendűségi, homoszexualitás, ellenségeskedés, asztromágiához, felvilágosodás, szerencsejáték, nemibetegségek, megszállottság, átértékelhető, bolygószférák, mesterségesen, következzenek, világosszürke, szolgálhatnak, vesegyulladás, szaturnuszhoz, hegyikristály, varázskönyvek, öngyilkossági, regenerálódás, idegrendszeri, asztrológiai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 4877
  • e Hónap: 13547
  • e Év: 69480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.