Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-09-22 07:46:20, szombat
 
  Az elmúlt hét első felében még folytatódott a szinte egész augusztusra jellemző nagyon meleg és javarészt száraz időjárás, majd a hét végére megérkezett a bő 10 fokos lehűlés.





Az egész EU-ban sehol nem végez annyi emberrel rák és krónikus megbetegedés, mint Magyarországon, és az öngyilkosságokat nézve is az élen járunk. De máshol sincs minek örülni Kelet-Közép Európában.
A krónikus betegségek és a rák az egész Európai Uniót nézve Észak-Magyarországon szedi a legtöbb halálos áldozatot - szúrta ki a Portfolio.hu az Eurostat most megjelent Regionális Évkönyv 2018 című kiadványában.
Északon krónikus betegségek
A krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke Kelet-Közép Európában, azon belül pedig a magyar régiókban kimagasló.
Az EU-s átlag ebben a tekintetben 261,7 haláleset 100 ezer lakosra vetítve, míg Magyarországon ez az érték 337-360 eset között szóródik.
Az Eurostat dokumentuma (42. oldaltól) külön is foglalkozik a magyarországi helyzettel, annyira kirívó. A krónikus betegségekkel összefüggő halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában, de az 5. helyen végzett Észak-Alföld is.
Délen rákos megbetegedések
Hasonló a régiós kép a rákos halálozások tekintetében, és Magyarország ebben a tekintetben is kiemelkedően halálos hely, mint arra az Eurostat anyaga külön is felhívja a figyelmet. Különösen Dél-Dunántúlon halálos a rák - százezerből 367 életet követel, a 261,7-es uniós átlaghoz képest -, de
a hét vizsgált magyar régió mindegyike a legmagasabb értéket mutató térségek között helyezkedik el.
Különösen látványos a különbség az ország nyugati határán. Ausztriában a határ menti régióban 225 és 250 között van a százezer személyre jutó halálos kimenetelű rákos megbetegedések száma. Hazánkban, pár kilométerrel arrébb, már 300 fölött.
Öngyilkosság az Alföldön
Toplistás helyezést ért el Magyarország az öngyilkosságok terén is. Igaz, e tekintetben Litvánia jár az élen, de mögötte rögtön Észak- és Dél-Alföld következik a férfiaknál, és a nőknél is az első tízben vannak ezek a területek.
Ezekben a régiókban százezerből 40-50 férfi és nagyjából 10 nő vet véget saját életének.


Európa-szerte a tagállamok és érdekelt felek gyűjtik a növényekben, állatokban, élelmiszerekben és italokban előforduló kémiai anyagokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálati adatokat és elemzik ezeket az információkat. Ez a munka támogatja a nemzeti és európai hatóságokat abban, hogy tisztában legyenek az élelmiszer-biztonsági helyzettel, és felmérjék a hatósági ellenőrzések hatásait. Ezek az elemzések annak megértésében is segítenek, ha új biztonsági értékelésre vagy intézkedésekre van szükség, és lehetőséget adnak a kutatások és adatgyűjtési tevékenységek prioritásainak meghatározására.







"Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik. Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét vagy az életét.

Puszta mechanikai szempontból az emberi test, mint tudjuk, bámulatos, nincs hozzá fogható a készáruk világában. Már az ésszerűség kedvéért is jobban kellene törődnünk vele, mint a többi anyagi dologgal."

(Paul Pitchford - Gyógyító táplálkozás)





Link





Link





Link







 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Címkék: öngyilkosságokat, élelmiszerekben, meghatározására, magyarországon, megbetegedések, prioritásainak, öngyilkosságok, intézkedésekre, magyarországi, információkat, laboratóriumi, májbetegségek, rosszindulatú, cukorbetegség, tevékenységek, betegségekkel, kiemelkedően, kiadványában, szívbetegség, megbetegedés, tekintetében, magyarország, kilométerrel, folytatódott, adatgyűjtési, tulajdonukat, megértésében, ellenőrzések, öngyilkosság, foglalkozik, lehetőséget, tekintetben, táplálkozás, szempontból, legrosszabb, értékelésre, szinte egész, egész EU-ban, öngyilkosságokat nézve, élen járunk, krónikus betegségek, egész Európai, legtöbb halálos, magyar régiókban, érték 337-360, magyarországi helyzettel, krónikus betegségekkel, legmagasabb egész, rákos halálozások, legmagasabb értéket, ország nyugati, határ menti, Kelet-Közép Európában, Európai Uniót, Regionális Évkönyv, Különösen Dél-Dunántúlon, Paul Pitchford,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A kételkedés kezelése  Png férfi  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Erdőn  Esti kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  Őrizkednünk kell...  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kaffka_Margit  Sose bánj semmit  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  Fekete István - Akác  A jó emberek mindig szépek mar...  Irgalom és ítélet  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 21  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Esti kép  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ  Kaffka_Margit  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akik bántanak téged  Egy lelki imádság  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kövesd a cowboyt!  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Akik bántanak téged  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nevem  Lóhere  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
szinte egész, egész EU-ban, öngyilkosságokat nézve, élen járunk, krónikus betegségek, egész Európai, legtöbb halálos, magyar régiókban, érték 337-360, magyarországi helyzettel, krónikus betegségekkel, legmagasabb egész, rákos halálozások, legmagasabb értéket, ország nyugati, határ menti, százezer személyre, öngyilkosságok terén, első tízben, régiókban százezerből, munka támogatja, hatósági ellenőrzések, elemzések annak, emberek nagyon, legjobb olajat, tulajdon testét, emberi test, készáruk világában, ésszerűség kedvéért, többi anyagi, öngyilkosságokat, élelmiszerekben, meghatározására, magyarországon, megbetegedések, prioritásainak, öngyilkosságok, intézkedésekre, magyarországi, információkat, laboratóriumi, májbetegségek, rosszindulatú, cukorbetegség, tevékenységek, betegségekkel, kiemelkedően, kiadványában, szívbetegség, megbetegedés, tekintetében, magyarország, kilométerrel, folytatódott, adatgyűjtési, tulajdonukat, megértésében, ellenőrzések, öngyilkosság, foglalkozik, lehetőséget, tekintetben, táplálkozás, szempontból, legrosszabb, értékelésre, dokumentuma, hatóságokat, százezerből, legmagasabb, ausztriában, növényekben, halálozások, kapcsolatos, helyezkedik, augusztusra, megérkezett, következik, betegségek, férfiaknál, regionális, anyagokkal, előforduló, állatokban, kimenetelű, halálozási, összefüggő, helyzettel, dunántúlon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1775
  • e Hét: 11884
  • e Hónap: 21067
  • e Év: 73775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.