Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jeremiás 8-9. fejezetei
  2009-05-16 00:23:17, szombat
 
   
 



1 Abban az időben, azt mondja az Úr, kihányják majd Júda királyainak csontjait és az ő fejedelmeinek csontjait, a papok csontjait és a próféták csontjait és Jeruzsálem lakosainak csontjait az ő sírjaikból;


2 És kiterítik azokat a napra és a holdra és az égnek minden serege elé, amelyeket szerettek, és a melyeknek szolgáltak, és a melyek után jártak, és a melyeket kerestek, és a melyek előtt leborultak; nem szedetnek össze, el sem temettetnek, ganéjjá lesznek a föld színén!


3 És inkább választja a halált, mint az életet az egész maradék, [mindazok,] a kik megmaradtak a gonosz nemzetségből, mindazokon a helyeken; [a hol] megmaradtak, a hová kiűztem őket; azt mondja a Seregek Ura!


4 Ezt is mondjad nékik: Így szól az Úr: Úgy esnek-é el, hogy fel nem kelhetnek? Ha elfordulnak, nem fordulhatnak-é vissza?


5 Miért fordult el ez a nép, Jeruzsálem [népe,] örök elfordulással? A csalárdságnak adták magokat, visszafordulni nem akarnak.


6 Figyeltem és hallottam: nem igazán beszélnek, senki sincs, a ki megbánja az ő gonoszságát, ezt mondván: Mit cselekedtem? Mindnyájan az ő futó-pályájokra térnek, mint a harczra rohanó ló.


7 Még az eszterág is tudja a maga [rendelt] idejét az égben, és a gerlicze, a fecske és daru is megtartják, hogy mikor kell elmenniök, de az én népem nem tudja az Úr ítéletét!


8 Hogyan mondhatjátok: Bölcsek vagyunk, és az Úr törvénye nálunk van? Bizony ímé hazugságra munkál az írástudók hazug tolla!


9 Megszégyenülnek a bölcsek, megrémülnek és megfogattatnak! Ímé, megvetették az Úr szavát; micsoda bölcsességök van tehát nékik?


10 Azért az ő feleségeiket idegeneknek adom, mezőiket hódítóknak; mert kicsinytől fogva nagyig mindnyájan nyereség után nyargalnak; a prófétától fogva a papig mindnyájan hamisságot űznek.


11 És hazugsággal gyógyítgatják az én népem leányának romlását, mondván: Békesség, békesség, és nincs békesség!


12 Szégyenkezniök kellene, hogy útálatosságot cselekedtek; de szégyenkezni nem szégyenkeznek, még pirulni sem tudnak: ezért elesnek majd az elesendőkkel; az ő megfenyíttetésök idején elhullanak, azt mondja az Úr.


13 Végképen véget vetek nékik, azt mondja az Úr! Nincs gerezd a szőlőtőkén, nincs füge a fügefán, a levele is elhervadt; azt teszem azért, hogy tovavigyék őket.


14 Miért ülünk [még?] Gyűljetek össze, és menjünk be az erősített városokba, és hallgassunk ott; mert az Úr, a mi Istenünk hallgatásra juttatott minket, és mérges vizet adott innunk; mert vétkeztünk az Úr ellen!


15 [Miért] békességre várni, holott nincs semmi jó; gyógyító időre, holott ímé [itt] van az ijedelem.


16 Dántól fogva hallatszik az ő lovainak tüsszögése; méneinek nyerítő hangjától reng az egész föld; és eljőnek és megemésztik e földet és mindenét, a mije van, a várost és annak lakóit.


17 Mert ímé, én vipera-kígyókat bocsátok reátok, a melyek ellen nincsen varázslás, és megmarnak titeket, azt mondja az Úr!


18 Megnyugodhatom-é a nyomorúság felett? Szívem eleped én bennem!


19 Ímé, az én népem leányának kiáltó szava a messze földről: Nincsen-é ott az Úr a Sionon? Nincsen-é azon az ő királya? Miért ingereltek fel engem az ő faragott bálványaikkal, az idegen semmiségekkel?


20 Elmult az aratás, elvégződött a nyár, és mi nem szabadultunk meg!


21 Az én népem leányának romlása miatt megromlottam, szomorkodom, iszonyat fogott el engem!


22 Nincsen-é balzsamolaj Gileádban? Nincsen-é ott orvos? Miért nem gyógyíttatott meg az én népem leánya?

...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ........... ........... ........... .........


1 Bárcsak a fejem vízzé változnék, a szemem pedig könyhullatásnak kútfejévé, hogy éjjel-nappal sirathatnám az én népem leányának megöltjeit!


2 Bárcsak pusztába vinne engem valaki, utasok szállóhelyére, hogy elhagyhatnám az én népemet, és eltávozhatnám tőlök; mert mindnyájan paráznák, hitszegők gyülekezete!


3 Felvonták nyelvöket, [mint] kézívöket, hazugsággal és nem igazsággal hatalmasok e földön; mert gonoszságból gonoszságba futnak, engem pedig nem ismernek, azt mondja az Úr.


4 Mindenki őrizkedjék a barátjától, és egyetlen atyátokfiának se higyjetek, mert minden atyafi cselbe csal, és minden barát rágalmazva jár.


5 Egyik a másik ellen csúfoskodik, és nem szólnak igazat; nyelvöket hazug beszédre tanítják, elfáradtak a gonosztevésben.


6 A te lakásod az álnokság közepében van; az álnokság miatt nem akarnak tudni felőlem, ezt mondja az Úr.


7 Azért ezt mondja a Seregek Ura: Ímé, én megolvasztom őket, és megpróbálom őket, mert mit cselekedjem [egyebet] az én népem leánya miatt?


8 Sebző nyíl a nyelvök, álnokságot beszél; szájával békességesen szól barátjához, a szívében pedig lest hány.


9 Avagy ne fenyítsem-é meg [őket] ezekért? azt mondja az Úr; vajjon az efféle nemzetségen ne álljon-é bosszút a lelkem?


10 A hegyeken sírást és zokogást támasztok, és a pusztai ligetekben gyászéneket; mert kiégnek úgy, hogy senki se megy keresztül rajtok, és nem hallják a nyájak bégetését; az ég madaraitól fogva a barmokig minden elköltözik és elmenekül.


11 Jeruzsálemet pedig kőhalommá teszem, sakálok tanyájává, és Júda városait sivataggá változtatom, hogy lakatlan legyen.


12 Kicsoda olyan bölcs férfiú, hogy értse ezeket, [és] a kihez az Úr szája szólt, hogy hirdesse azt, hogy miért vész el a föld, és ég ki, mint a puszta, a melyen senki se menjen keresztül?


13 Monda továbbá az Úr: Mivelhogy elhagyták az én törvényemet, a melyet eléjök adtam, és nem hallgattak az én szómra, és nem jártak a szerint;


14 Hanem jártak az ő kevély szívök után és a Baálok után, a mikre atyáik tanították őket:


15 Azért, ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ímé, én megétetem őket, ezt a népet, ürömmel, és megitatom őket mérges vízzel.


16 És szétszórom őket a nemzetek között, a melyeket nem ismertek sem ők, sem atyáik, és utánok küldöm a fegyvert, a míg megsemmisítem őket.


17 Ezt mondja a Seregek Ura: Figyelmezzetek reá, és hívjátok a sirató asszonyokat, hogy jőjjenek el, és a bölcs asszonyokhoz is küldjetek, hogy jőjjenek el,


18 És siessenek és fogjanak síráshoz miattunk, és a mi szemeink [is] hullassanak könyeket, és szempilláink vizet ömleszszenek!


19 Mert a Sionról siralomnak szava hallatszik: Oh, hogy elpusztultunk! Igen megszégyenültünk, mert elhagyjuk [e] földet, mert széthányták lakhelyeinket!


20 Bizony halljátok meg, ti asszonyok, az Úrnak szavát, és vegye be a ti fületek az ő szájának beszédét, és tanítsátok meg leányaitokat a sírásra, és egyik asszony a másikat a jajgatásra;


21 Mert feljött a halál a mi ablakainkra, bejött a mi palotáinkba, hogy kipusztítsa a gyermekeket az útakról, az ifjakat az utczákról.


22 Szólj! ezt mondja az Úr, és az emberek holtteste hever, mint a ganéj a mezőn, és mint a kéve az arató után, és nincs, a ki összegyűjtse.


23 Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék a bölcs az ő bölcseségével, az erős se dicsekedjék az erejével, a gazdag se dicsekedjék gazdagságával;


24 Hanem azzal dicsekedjék, a ki dicsekedik, hogy értelmes és ismer engem, hogy én vagyok az Úr, a ki kegyelmet, ítéletet és igazságot gyakorlok e földön; mert ezekben telik kedvem, azt mondja az Úr.


25 Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és megfenyítek minden körülmetélkedettet a körülmetéletlenekkel együtt:


26 Égyiptomot és Júdát, Edomot és az Ammon fiait, Moábot és mindazokat, a kik nyírott üstökűek [és] a pusztában laknak; mert mindez a nemzet körülmetéletlen, és Izráelnek egész háza [is] körülmetéletlen szívű.



 
 
0 komment , kategória:  Jeremiás könyve/Ószöv.  
Címkék: megszégyenültünk, megfenyíttetésök, megszégyenülnek, körülmetéletlen, könyhullatásnak, gonosztevésben, megfogattatnak, megnyugodhatom, figyelmezzetek, visszafordulni, szégyenkezniök, atyátokfiának, gyógyíttatott, gyógyítgatják, lakhelyeinket, bálványaikkal, semmiségekkel, szállóhelyére, megsemmisítem, elfordulással, csalárdságnak, útálatosságot, fejedelmeinek, eltávozhatnám, szégyenkeznek, gazdagságával, bölcseségével, elpusztultunk, nemzetségből, ömleszszenek, megromlottam, asszonyokhoz, fordulhatnak, gonoszságból, szempilláink, bölcsességök, papok csontjait, próféták csontjait, égnek minden, melyeknek szolgáltak, melyek után, melyeket kerestek, melyek előtt, föld színén, egész maradék, gonosz nemzetségből, hová kiűztem, csalárdságnak adták, harczra rohanó, írástudók hazug, prófétától fogva, papig mindnyájan, Seregek Ura, Izráel Istene,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Szép álmokat!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A másik dolog,  Png virág  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kutya  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete István - Akác  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Nem tudhatod  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Idő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reggel van  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png kutya  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Esti kép  Nem tudhatod  George Byron - Ahogy itt jár -...  Popper Péter szavai  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 20  Egy maradéktalanul uralt világ  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Lóhere  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
papok csontjait, próféták csontjait, égnek minden, melyeknek szolgáltak, melyek után, melyeket kerestek, melyek előtt, föld színén, egész maradék, gonosz nemzetségből, hová kiűztem, csalárdságnak adták, harczra rohanó, írástudók hazug, prófétától fogva, papig mindnyájan, erősített városokba, egész föld, melyek ellen, nyomorúság felett, messze földről, idegen semmiségekkel, fejem vízzé, szemem pedig, másik ellen, álnokság közepében, álnokság miatt, szívében pedig, efféle nemzetségen, hegyeken sírást, pusztai ligetekben, nyájak bégetését, barmokig minden, melyen senki, melyet eléjök, mikre atyáik, nemzetek között, sirató asszonyokat, bölcs asszonyokhoz, emberek holtteste, arató után, pusztában laknak, nemzet körülmetéletlen, megszégyenültünk, megfenyíttetésök, megszégyenülnek, körülmetéletlen, könyhullatásnak, gonosztevésben, megfogattatnak, megnyugodhatom, figyelmezzetek, visszafordulni, szégyenkezniök, atyátokfiának, gyógyíttatott, gyógyítgatják, lakhelyeinket, bálványaikkal, semmiségekkel, szállóhelyére, megsemmisítem, elfordulással, csalárdságnak, útálatosságot, fejedelmeinek, eltávozhatnám, szégyenkeznek, gazdagságával, bölcseségével, elpusztultunk, nemzetségből, ömleszszenek, megromlottam, asszonyokhoz, fordulhatnak, gonoszságból, szempilláink, bölcsességök, békességesen, elesendőkkel, szabadultunk, leányaitokat, szégyenkezni, jeruzsálemet, mondhatjátok, összegyűjtse, feleségeiket, megolvasztom, elhagyhatnám, temettetnek, elvégződött, megemésztik, dicsekedjék, törvényemet, gyermekeket, kipusztítsa, változtatom, szomorkodom, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1494
  • e Hét: 5597
  • e Hónap: 9975
  • e Év: 48465
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.