Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
Nemzetközi cukrászverseny
  2018-03-13 13:51:57, kedd
 
  Káprázatos siker: magyar cukrásznő hozta el a nemzetközi cukrászverseny egyik fődíját!
Vargáné Orbán Anikó tortái és mézeskalácsai bámulatosak!

A Cake Masters Awards nevű cukrászati díjat cukrász-Oscarként is szokás emlegetni, mivel a nemzetközileg is elismert, rangos esemény a világ legjobb cukrászmestereinek versenye.

Az idei év óriási sikert hozott Magyarországnak: az egyik fődíjat egy honfitársunk hozta el! A képek láttán tökéletesen érteni fogod, hogy miért!

Vargáné Orbán Anikó 2013-ban ismerkedett meg a royal icing technikával, amely a cukormázas díszítést jelenti és Nagy-Britanniában 150 éves múltra tekint vissza. Épp ezért volt számára hatalmas megtiszteltetés, amikor 2017. november 4-én neki ítélték a Cake Masters Awards Royal Icing kategóriájában a fődíjat Birminghamben!

A képek az Ékes-Édes Stúdió honlapjáról származnak, ahol az Anikó által szervezett cukrász tanfolyamokról is tájékozódhatsz. Egytől egyig a cukrászmester munkái!
Nézd a csodákat! 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A tél még marad....
  2018-02-28 10:48:03, szerda
 
  Több megyében továbbra is várható hófúvás, de szerdára már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyére az extrém hideg miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnali veszélyjelzésében azt írta: a továbbiakban már csak helyenként (főként a középső megyékben és délen) lehet hószállingózás, havazás, de csak egy-két centiméternyi hó hullhat.

Az olykor erős szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat az utakra. Délutántól nyugaton mérséklődik a légmozgás, ott megszűnik a hófúvás. A hófúvás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték, hogy a reggeli órákban néhol, majd késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé (főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben) mínusz 15 Celsius-fok köré, majd alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt Baranya, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható. Késő estére mínusz 15 és mínusz 8 fok közé hűl le a levegő.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jégtörő Mátyás
  2018-02-25 13:02:23, vasárnap
 
  Február 24. Jégtörő Mátyás napja.

A néphagyomány úgy tartja, ahol Zsuzsanna nem vitte el a fagyot, Mátyás töri meg a tél uralmát. Vagy ha jeget nem talál, akkor csinál.
A halászoknak is jeles napja, ekkor kezdenek ívni a csukák. Az ezen a napon fogott csukát a nép "Mátyás csukájá"-nak nevezi, és egész évre bő hal-fogást ígér.

Főleg időjárási regulák fűződnek a naphoz.

,,Mátyás ront, ha talál (jeget), ha nem talál, csinál (akkor faggyal köszönt be).
Mátyás apostol vértanúságának eszköze és ikonográfiai jelvénye a szekerce. A nép képzelete a Szent ünnepe és a közeledő tavasz között kapcsolatot teremtett: mintegy az apostol szekercéje töri meg a tél hatalmát. Így tartja Apátfalva népe is, de Csíkszentmártonban az a tréfás hiedelem járja, ha nem indul meg a jégzajlás, akkor Mátyás a jégtörő csákányát pár hétre még éleztetni adta.

Szent Mátyás apostolt Krisztus feltámadása után választották maguk közé a hűtlen Júdás helyére, hogy az Úrtól rendelt tizenkettes szám teljessé váljék. Júdeában, majd Etiópiában hirdette a hitet. A pogányok megkövezték, majd bárddal lefejezték.

Míg Dorottya neve a görögöknek "Isten ajándéka", addig Mátyás a biblia nyelvén jelenti ugyanezt. Amikor névnapja van, akkor lép a nap a halak jegyébe, és töri meg a jeget, hogy immár jöhet a tavasz. Egyes magyar falvakban úgy tartják, ekkor osztja ki a madarak sípjait.

Mátyás feltöri a jeget;
ha nem talál, akkor csinál,
ha meg talál, akkor ront.

A gazdálkodók, a természet közelében élő szőlősgazdák előtt ismert volt az időjárás és a termés szoros összefüggése. Azt is mondták, ha esik az eső, akkor elveri a jég a termést, a szőlő pedig savanyú lesz.

A halászoknak is jeles napja, ekkor kezdenek ívni a csukák. Az ezen a napon fogott csukát a nép "Mátyás csukájá"-nak nevezi, és egész évre bő hal-fogást ígér.
Régóta, az emberek, hirtelen időjárás változást vártak ettől a naptól. Egyes vidékeken azt tartják a Mátyás-napkor kikelő kiscsirke verekedős lesz.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jólesik hátradőlni....
  2018-02-20 15:23:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Bálint napl
  2018-02-02 15:21:57, péntek
 
  BÁLINT-NAP
Öt szerelmes idézet, amit ma el kell olvasnod
Tűzpiros plüss szívecskék, állatfigurák, virágok árasztották el az üzletek, az ajándék- és virágboltok polcait. Ebből az is tudja, hogy közeledik a szerelmesek, a jó barátok napja, Valentin, aki nem kedveli az efféle - úgymond - üzleti jellegű kampányokat. Én azt mondom, minden, ami a szerelemről, a szeretetről szól, csak jó testnek és léleknek egyaránt! Ha tehát nem akarsz I love You feliratos sablonmacit adni a kedvesnek, egy szál virág mellé küldj egy verset, egy idézetet, ami megsúgja neki legbelsőbb érzéseidet. Íme néhány a kedvenceim közül!


“Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt.
Még ifju szivemben a lángsugarú nyár
S még benne virít az egész kikelet,
De íme sötét hajam őszbe vegyűl már,
A tél dere már megüté fejemet."

(Petőfi Sándor)“Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon.
Fájása édes, hadd fájjon, hagyom.
Ha balgaság, ha tévedés, legyen.
Ha szerelem, bocsásd ezt meg nekem!"

(Juhász Gyula)“Szeretlek, mint anyját a gyermek,
mint mélyüket a hallgatag vermek,
szeretlek, mint a fényt a termek,
mint lángot a lélek, test a nyugalmat!
Szeretlek, mint élni szeretnek
halandók, amíg meg nem halnak."

(József Attila)“Szerelmessé tettél,
Nem én tehettem róla,
Vágyat ébresztettél,
S végig tudtál róla."

(Kosztolányi Dezső)“Te egymagadban minden voltál,
mert szívvel szívemig hajoltál,
a te hűséged mindent pótolt,
melletted még a rossz is jó volt."

(Móra Magda) 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Pál-forduló napja van ma
  2018-01-25 16:21:34, csütörtök
 
  Néphit Pál napján

Falusi emberek, gazdák, kertészek, állattartók, erdészek következetesen Számon tartják, hogy a néphit melyik nevezetes nappal kapcsolatban milyen időjárást jósol, a terméskilátásokról milyen bölcsességeket őrzött meg.

Ma éppen Pál fordulásának napja van, amikor a tél fele már elmúlt, és az idő lassacskán tavaszba fordul. Az öreg gazdák most is azt vallják, hogy ha ezen a napon kellemes az idő, akkor jó termés lesz. A regula így szól:

Ha fényes Szent Pál, minden termés szépen áll.
Ha Pál fordul köddel, jószág hullik döggel.

Mi maradjunk egyelőre a fűtött szobában, az időjárástól védett helyen nevelt, ápolt növényeknél!

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
jó éjszakát Kedves látogatóim
  2018-01-20 18:26:14, szombat
 
  Látogatók száma

Ma: 2099
e Hét: 18350
e Hónap: 60746
e Év: 60746
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó éjszakát, szép álmokat - kedves látogatóimnak is
  2018-01-03 18:37:52, szerda
 
  Látogatók száma

Ma: 3256
e Hét: 10917
e Hónap: 8291
e Év: 8291 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
USA sajtó cikkei Orbánról
  2017-12-21 14:47:10, csütörtök
 
  Csak, hogy tudjátok, olvassátok és lássatok is Feleim!Tegnap az egyik legolvasottabb amerikai konzervatív hírportál, a Breitbart is beszámolt arról, hogy Donald Trump elnök a magyar kormányfő erejét és bátorságát méltatta. A cikkhez számtalan hozzászólás érkezett, az alábbiakban ezek közül válogattunk.


Breitbart.com

?Trump Amerikája minden olyan nemzettel összefog, amellyel közösek az érdekeink és a felfogásunk, mint például Magyarországgal vagy Lengyelországgal, és remélhetőleg elszigeteli magát a többitől. Az anarchia, a globalizmus és az iszlám bevándorlás segítségével megteremtett új világrend ellenkezik az amerikai konzervativizmussal és amerikai stabilitással?. (Edmund Burke)

?Magyarország és Lengyelország: a két ország, amely virágozni fog, miközben a többi összeomlik?. (Tony)

?Soha ne feledjük, hogy a nemzetközi szocializmus, nemzeti szocializmus, marxizmus, sztálinizmus, leninizmus, progresszivizmus és globalizmus elleni harc 1956. október 23-án kezdődött el?. (Boris Badenov)

?Egy fenét populista, Breitbart! Ne írjatok hülyeségeket! [Orbán] egy hazafi?. (TCS)

?Valódi reménysugár, hogy léteznek Európában olyan országok, mint Magyarország és Lengyelország, ha már a többi zuhanórepülésbe kezdett?. (lurjen)

?Vásárolj amerikai termékeket, de vásárolj magyar termékeket is!? (Paul Stable)

?Bár nem fog megtörténni, de szerintem az Egyesült Államoknak el kéne kezdenie megjutalmazni azokat az uniós országokat, amelyek visszautasítják a[z uniós] fasizmust, méghozzá erősebb gazdasági kötelékek kialakításával. Az első fegyver, amelyet az EU [a kvótát elutasítók ellen] használni fog, gazdasági fegyver lesz és nekünk készen kell állnunk arra, hogy a segítsünk nekik, hiszen egyértelmű, hogy ők a szövetségeseink és ugyanazon az oldalon állunk?. (Daneel)

?Orbán Viktor? a legkiemelkedőbb vezető Európában?. (AK)
?Vagy az egész világon. Soha nem ijed meg, soha nem píszí, és soha nem alkuszik, ha a nemzetéről és a nyugati értékekről van szó?. (Local Hero)

?Orbán és az országa lenyűgöző, a valódi országvezetés és nemzeti büszkeség iskolapéldája?. (Robert Kuntz)

?Trumpnak el kéne kezdenie Magyarország melletti Twitter-üzeneteket írni. Hangosan és büszkén. Tudatnia kell az EU-val, hogy az Egyesült Államok megbünteti őket, ha nem hagyják békén Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot?. (trobrianders)

?Orbán egy valóra váló csoda. Isten áldja!? (Iwasonemore)

?Trump és Orbán - nagy emberek a politikai nyúlbélák korában?. (Old Goat)

?Talán Orbán odaadhatná Trumpnak a [határkerítés] tervrajzait?. (Rick Jones Deplorable)

?Vakációzzunk Magyarországon! Gyönyörű ország ezeréves történelemmel! És az egész család számára biztonságos?. (Beach girl)
?Így van, ráadásul vendégszeretők, a nők pedig bámulatosak?. (Gino Santanglo)

?Orbán szembeköpte az ördögöt. Imádom!? (Anita Rabar)

?Ausztrál vagyok, és mi nagyon is tudunk Orbánról. Az új világ hőseinek csarnokába jutott és őszintén hálásak vagyunk a [magyar nemzet] bátorságáért és áldozataiért?. (Vivian Tzamis)?Én is ausztrál vagyok, és [Orbán] megtestesíti a különbséget az önző politikus és az országát szolgáló államférfi között?. (Mike)?Higgyétek el, akik igazán szeretik a hazájukat, azok tudják, ki Orbán. Egy valódi hős, a magyarok pedig nagyon szerencsések?. (Artaxerxes)


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A Színház házhoz jön
  2017-12-18 16:01:36, hétfő
 
  A Színház házhoz jön

Rengeteg színházi közvetítést tartalmaz!

Subject: A Színház házhoz jön

Mindegyik külön kinyitható, lejátszható.

: A Színházházhoz jön

Hosszú, téli estékre:

https://www.youtube.com/channe l/UCwuLenqA4M4Ih_AAky_rcfg/ videos


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 28 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 1614 db bejegyzés
Összes: 56659 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2187
  • e Hét: 5029
  • e Hónap: 61003
  • e Év: 243321
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.