Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Boldog hétvégét
  2017-11-11 15:27:10, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Tánc az esőben
  2017-10-01 14:08:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kellemes hétvégét - Erzsi
  2017-09-09 16:14:53, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Darálthúsos rakott tészta
  2017-06-21 12:01:56, szerda
 
  Darált húsos rakott tészta recept Legújabb receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 6 főre
? 500 g tészta - penne (száraz)
? 1 közepes fej vöröshagyma
? 1 teáskanál köménymag (őrölt)
? 5 evőkanál olívaolaj
? 1 közepes fej lilahagyma
? 4 gerezd fokhagyma
? 1 teáskanál só
? 5 csipet fehérbors (őrölt)
? 200 ml víz
? 500 g sertés darált hús (sovány)
? 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
? 1 levél babérlevél (friss, vagy szárított)
? 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
? 1 teáskanál majoránna
? 200 g trappista sajt (reszelt)
? 400 g tejföl (12%-os)
? A tepsi kikenéséhez 2 evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.

Kicsit hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, és már tálalhatjuk is a darált húsos rakott tésztát.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Köszöntő - Kiss Marika
  2017-05-07 15:23:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Töltött gomba
  2017-04-06 13:27:45, csütörtök
 
  Töltött gomba

Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 evőkanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %-os
őrölt bors
konyhasó
A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul. Fogyasztható köretként bundázott húsokhoz, vagy hústalan menübe feltétként (feltétnek fél adag is elég).




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Fánk, tepsiben sütve - Brokk Oli javaslata
  2017-01-13 12:20:24, péntek
 
  Itt a farsangi időszak vége, a fánksütés ideje. A hagyományos szalagos fánk mellett ezt a tepsiben sült változatot is kipróbálhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája

A töltelékhez
sárgabaracklekvár

A tetejére
porcukor

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.

A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Süssünk valamit
  2016-12-29 12:39:53, csütörtök
 
  Extra gyors sajtos rúd recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dk liszt
25 dk margarin
20 dk reszelt sajt
2 tk só
2 dl tej
1 db tojás
szezám mag v. füstölt sajt

Elkészítés:
50 dkg lisztet morzsolj össze 25 dkg margarinnal, adj hozzá 20 dkg reszelt trappista sajtot, 2 tk sót és 2 dl tejet. Gyúrd össze, nyújtható állagú tésztát kapsz (amennyiben túl ragacsos, akkor kis lisztet adj hozzá). Lisztezett deszkára borítsd, és kb. fél cm-es vastagságúra nyújtsd. 1 tojást verj fel, majd kend meg vele a tésztát. Ezután szórd meg szezámmaggal (vagy akár füstölt sajttal, stb.). Derelye- vagy pizzavágóval kb. 1 cm x 8 cm-es csíkokra vágd. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd (ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek), előmelegített sütőben addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje (kb. 15 perc, 180 fok, légkeverés).

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Virágos ruhában
  2016-12-06 14:24:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Borsós raguleves csurgatott tésztával
  2016-08-11 13:09:44, csütörtök
 
  Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt

Elkészítés:


A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk.

Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk.

Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük.

A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 6757 db bejegyzés
Összes: 54271 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 732
  • e Hét: 22259
  • e Hónap: 76512
  • e Év: 866751
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.