Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cukorbetegségről
  2015-06-12 09:30:50, péntek
 
   
  A 2. típusú cukorbetegségnek olyan tünetei is vannak, amelyekről kevesen tudnak. Erre legyél figyelmes:
Ha valaki túl sok folyadékot iszik, egyfolytában szomjas, szédül, akkor elég nagy az esélye, hogy baj van a vércukorszintjével. Azonban a 2-es típusú cukorbetegségre még egy sor tünet is utalhat, amelyről az átlagember szinte semmit sem tud.
Ha az alább felsorolt 8 tünet közül, valamelyik rendszeresen előfordul, mindenképp fel kell keresni egy szakorvost.

1. Halláskárosulás

Ha azt vesszük észre magunkon, hogy a fülhallgatón keresztül egyre hangosabban kell a zenét hallgatnunk, vagy a hozzánk beszélőre rá kell szólnunk, hogy mondja hangosabban a mondandóját, akkor nem árt, ha megméretjük a vércukor szintünket. Kutatások szerint ez a cukorbetegséggel is összefüggésben van, hiszen a betegség a belső fül idegeit is károsíthatja.

2. Horkolás


Ha hangosan horkolunk, mindig fáradtan, kialvatlanul ébredünk, forduljunk orvoshoz és kérjük, nézze meg a vércukorszintünket. Egy kutatás során megállapították, hogy azoknál, akiknél alvás közben légzési szünet alakul ki, öt és fél év múlva nagyobb volt a cukorbetegség kialakulásának esélye. Mikor alvás közben légzés kihagyás keletkezik, megnő a szervezet stressz-szintje, amely a diabétesz kialakulásához vezethet.

3. Javul a látás

Sok helyen olvasható az, hogy a látás romlása is a cukorbetegség egyik tünete, de ennek a fordítottja is igaz, van, aki éppen tisztábban, élesebben kezd látni. Sajnos ennek nem mindig szabad örülni, inkább jelezni kell a családorvosnál, aki majd útbaigazít, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégezni. Ha beállítják a kezelést, akkor már a páciens ismét gyengébben fog látni, és a szemüveget is újra fel kell tegye.

4. Viszketegség

A cukorbetegség negatívan befolyásolja a vérkeringést is, így sokszor a bőr kiszárad, viszketni kezd. Ez a kellemetlen tünet a lábfejen, a kezeken, karon jelentkezik a leggyakrabban. Ha nem bőrbetegség áll a háttérben, és a hidratáló krémek sem segítenek, forduljunk szakorvoshoz a problémával.

5. Bőrelváltozások

A bőr felszínén, főként a nyak környékén megjelenő pöttyök, foltok a cukorbetegség egyik jelére utalhatnak. A magas inzulinszint serkenti a bőr melanin termelését, ennek köszönhetően bukkannak fel a sötétebb foltok. A konkrét okok kiderítéséről ez esetben is szakorvos véleményére van szükség.

6. Túlzott éhségérzet

Mikor a vérben lévő cukorszint csökkeni kezd, a szervezet úgy értékeli, hogy nem jutott kellő mennyiségű táplálékhoz, így glükózt követel magának, hogy a sejtek megfelelően tudjanak működni.

7. Fáradékonyság, ingerültség

Mikor a vércukorszint magas, ez sok esetben fáradékonysággal, ingerültséggel társul. Ez pedig a munkahelyi teljesítmény és a személyes kapcsolatok megromlását eredményezheti.

8. Fertőzések

A magas vércukorszint következtében a gombás fertőzések is a test több tájékán megjelenhetnek. Ahhoz, hogy visszaszorítsuk a candidát, forduljunk szakemberhez.

Forrás: filantropikum.com
OLDALUNK A TÁJÉKOZÓDÁSODAT SEGÍTI, DE KONKRÉT ORVOSI KÉRDÉSEKKEL, PANASZODDAL FORDULJ KEZELŐORVOSODHOZ!
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: cukorbetegségnek, cukorbetegséggel, fáradékonysággal, kezelőorvosodhoz, megállapították, halláskárosulás, bőrelváltozások, tájékozódásodat, cukorbetegségre, visszaszorítsuk, összefüggésben, eredményezheti, megjelenhetnek, kialakulásának, kialakulásához, családorvosnál, ingerültséggel, kiderítéséről, vércukorszint, fáradékonyság, cukorbetegség, következtében, vizsgálatokat, filantropikum, leggyakrabban, köszönhetően, szakemberhez, fülhallgatón, befolyásolja, vérkeringést, kialvatlanul, teljesítmény, inzulinszint, károsíthatja, szakorvoshoz, egyfolytában, 2-es típusú, átlagember szinte, alább felsorolt, fülhallgatón keresztül, zenét hallgatnunk, hozzánk beszélőre, vércukor szintünket, kutatás során, cukorbetegség kialakulásának, szervezet stressz-szintje, diabétesz kialakulásához, látás romlása, cukorbetegség egyik, páciens ismét, cukorbetegség negatívan, kellemetlen tünet, OLDALUNK TÁJÉKOZÓDÁSODAT SEGÍTI, KONKRÉT ORVOSI KÉRDÉSEKKEL, PANASZODDAL FORDULJ KEZELŐORVOSODHOZ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Akarat  Nem számIt  Szép napot kívánok  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Png kutya  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nevem  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szívem  Png kislány  Adakozás  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  képre írva  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Reggel van  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fehér virág  Próbálj meg ...  Png rózsa csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
2-es típusú, átlagember szinte, alább felsorolt, fülhallgatón keresztül, zenét hallgatnunk, hozzánk beszélőre, vércukor szintünket, kutatás során, cukorbetegség kialakulásának, szervezet stressz-szintje, diabétesz kialakulásához, látás romlása, cukorbetegség egyik, páciens ismét, cukorbetegség negatívan, kellemetlen tünet, hidratáló krémek, nyak környékén, magas inzulinszint, sötétebb foltok, konkrét okok, vérben lévő, sejtek megfelelően, vércukorszint magas, munkahelyi teljesítmény, személyes kapcsolatok, magas vércukorszint, gombás fertőzések, test több, cukorbetegségnek, cukorbetegséggel, fáradékonysággal, kezelőorvosodhoz, megállapították, halláskárosulás, bőrelváltozások, tájékozódásodat, cukorbetegségre, visszaszorítsuk, összefüggésben, eredményezheti, megjelenhetnek, kialakulásának, kialakulásához, családorvosnál, ingerültséggel, kiderítéséről, vércukorszint, fáradékonyság, cukorbetegség, következtében, vizsgálatokat, filantropikum, leggyakrabban, köszönhetően, szakemberhez, fülhallgatón, befolyásolja, vérkeringést, kialvatlanul, teljesítmény, inzulinszint, károsíthatja, szakorvoshoz, egyfolytában, viszketegség, rendszeresen, hallgatnunk, hangosabban, táplálékhoz, véleményére, problémával, kellemetlen, fordítottja, jelentkezik, bőrbetegség, megméretjük, mondandóját, kérdésekkel, megfelelően, ingerültség, kapcsolatok, panaszoddal, megromlását, forduljunk, szemüveget, gyengébben, beállítják, fertőzések, termelését, munkahelyi, utalhatnak, szintünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1933
  • e Hét: 19094
  • e Hónap: 35494
  • e Év: 157367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.