Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
Valamiben hinni annyit jelent
  2013-02-02 18:03:14, szombat
 
  Valamiben hinni annyit jelent, mint gondolatban felépíteni vagy "megteremteni", aztán kitartani a gondolat mellett, és kételyek nélküli teljes belső bizonyossággal tudni, hogy a kívánt eredmény előbb-utóbb a fizikai világban is megjelenik.

Balogh Béla

...... ..........


Túl az elme határain

Csak légy tanú,messze a magasból, Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd,hogy az igen magasból jöjjön,egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból.Az elme követni fogja,és amikor magától követi,abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy,olyan intelligens,egy szikla vagy,és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja,az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet,megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet,megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat,és az egész mindenség kész táncolni,örvendezni,énekelni veled-hogy intenzíven élhess,és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika,ameléyel elérhető az eksztatikus állapot,ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait,a csend legnagyobb mélységeit,az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait,a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg.Szeresd az embereket,csak egy legyél közöttük, és
ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van,ahol a megvilágosodás kezdődik..A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba.Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap,jelentéstelivé válik. lehetővé teszi számodra,hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt,és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb álapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez,mert a meditáció egy közvetlen út az túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - ,amit az egészség jelent

Osho






Link

Sohasem késő feltenni magunknak a következő kérdést : vajon készen állok rá, hogy megváltoztassam az életemet, és én magam is megváltozzam ? Nem számít, mennyi idősek vagyunk, és mi minden történt már életünkben; teljesen megújulhatunk.
Neked csupán az a feladatod, hogy megtedd az első lépést. A többi úgyis jön magától.

Elif Safak
 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe...........
  2013-02-02 18:01:43, szombat
 
 

Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán cselekednünk kell, de álmodnunk is, és nem csupán terveznünk, de hinnünk is.

Anatole France


.....

 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Törj a cél felé.
  2013-02-02 17:44:02, szombat
 
  Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan, mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd.

Elbert Hubbard





Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.

Biblia





Az univerzum mindig a segítségünkre siet, amikor az álmunkért harcolunk, bármilyen hülyeségnek tűnik is az az álom. Hiszen a mi álmunk, és csak mi tudjuk, milyen áldozatot követel tőlünk.

Paulo Coelho






"A fényességünk, nem pedig a sötétségünk az,
ami leginkább megrémít minket.
A megvilágosodásnak semmi köze ahhoz,
ha lekicsinyíted magad, csak azért,
hogy mások ne érezzék kényelmetlenül magukat körülötted.
Azért születtünk meg, hogy kinyilvánítsuk Isten dicsőségét,
amely bennünk van.
Nemcsak néhányunkban, mindannyiunkban.
És ahogy hagyjuk saját fényünket felragyogni,
akaratlanul is hozzájárulunk ahhoz,
hogy mások is ezt tegyék.
A jelenlétünk önkéntelenül felszabadítja a többieket."

Marianne Williamson







Amit a felsőbbrendű ember keres, önmagában találja meg, amit a kis ember keres, másokban találja meg.

Kung Fu-Ce,





Mindennap tegyünk meg öt meghatározott dolgot, ami közelebb visz álmunk megvalósulásához.
Milyen lépéseket fogsz ma megtenni annak érdekében, hogy átértékeld azokat a dolgokat, amik elsőbbséget élveznek a napirendedben








Ha mindent megtettél, amire képességeidből telik, ember vagy. Ha mindent megtettél, amit akartál, akkor isten.

, Napoleon Bonaparte idézet





Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár.

, Elbert Hubbard idézet







Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.
Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Nincs jobb gyógyszer bánat és sajgó seb ellen, mint rá se gondolni."

Ezt nem én mondtam, hanem Goethe. Nagyon régen olvastam, és mélyen bennem maradt ez a gondolat. Sok bajból megmentett.

Persze, azt kérded, hogy is van ez? Néhány trükköt elmondok neked. Először is minden "bánatnak" van egy természetes gyógyulási ideje.
Amíg tart, nem tudsz másra gondolni. Fáj, de közben gondolj rá: "Jó, hogy fáj!" Mert érlel, gazdagabbá, bölcsebbé, elmélyültebbé tesz.
A lelki nemesség mögött mindig ott vannak a fájdalmak érlelő tapasztalatai. De! Egy percnél tovább se maradj bennük, mint ameddig kell.
Utána vedd a kalapod, sapkád, és menj tovább. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt, hanem akkor, ha te akarod felidézni. Lépj tovább! Kezdj új életet!
Jusson eszedbe, hogy az élet, egyetlen élet is: tapasztalatok sorozata. Akik pedig úgy vélik, van reinkarnáció, azoknak ez a szám végtelen. Ahhoz, hogy tudj élni, és a hajód menjen tovább, rengeteg érzést, fájdalmat, sorscsapást, gyászt, csalódást, nyomorúságot kell a hajófenékbe, az emlékezet passzív tartományába dobni.
Valahol ott van, le lehet szállni érte a mélybe, de nincs mindig szem előtt. A hajó megy tovább. Új partok, új kikötők felé. Vár a jövő, várnak a tapasztalatok, örömök és persze a csalódások is.
De hová teszed az újat, ha még mindig a régivel bíbelődsz?

MÜLLER PÉTER ÚTRAVALÓ








Erőt, tapasztalatot és önbizalmat merítünk minden élményből, amikor igazán sikerül letörölnünk arcunkról a félelmet. Meg kell tennünk azt, amire képtelenek vagyunk!

(Eleanor Roosevelt)




 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Az első lépés a célkitűzés megvalósítására.
  2013-02-02 17:38:28, szombat
 
  A dolgok leírásával járó fegyelem az első lépés a célkitűzés megvalósítására. Beszélgetések során az ember mindenféle homályos megfogalmazással és badarsággal élhet, gyakran észre sem veszi. De ha leírjuk gondolatainkat, valami arra kényszerít bennünket, hogy belemenjünk a részletekbe. Ily módon nehezebb becsapni önmagunkat.

Lee Iacocca

.....

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
A célok
  2013-02-02 17:36:29, szombat
 
  Tűzd ki célodul, hogy mindennap csinálsz valamit, amihez nincs kedved. Aranyszabály ez, ha meg akarod tanulni, miként teljesítheted fájdalommentesen a kötelességed.

Mark Twain





Az erős lélek, ha nagy cél van előtte, megacélosítja a gyönge testet.

Mark Twain



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
Soha nem lehetsz túl öreg egy újabb cél kitűzéséhez
  2013-02-02 17:32:28, szombat
 
 

Soha nem lehetsz túl öreg egy újabb cél kitűzéséhez és egy újabb álom megálmodásához.

Les Brown

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
Van egy kapocs ég és föld között…
  2013-02-02 17:25:45, szombat
 
  Van egy kapocs ég és föld között..., ha ezt a kapcsot megtalálod, minden értelmessé válik, még a halál is. Ha viszont nem leled meg, minden értelmét veszti, az élet is.

Göröngyös mennyország c. film


...... ........... ........... ........... ........... ..............



A létezés még nem élet.

Alfred Tennyson





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Az életről  
Az élet nagy titka az
  2013-02-02 17:22:39, szombat
 
  Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.

Oprah Winfrey


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
Az életről.....
  2013-02-02 17:17:45, szombat
 
  Élet: folyamatosan felfedezni egy új világot magadban, folyamatosan tágítani önmagad határait, és rájönni, mit vagy képes elérni azáltal, hogy új dolgokat tanulsz meg és sajátítasz el. Az élet az, ahol lehetőséget kapsz valóra váltani az álmaid.

Marie Clarence


...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Az életről  
Már tudom, hogy..........
  2013-02-02 17:16:49, szombat
 
  Már tudom, hogy érhetek el sok mindent. Mindig tenni kell valamit, nem pedig tehetetlenül üldögélni!

Thomas Brezina




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Vegyes**  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1201 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 399
  • e Hét: 4951
  • e Hónap: 13621
  • e Év: 69554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.