Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Anch kereszt
  2013-10-08 18:37:37, kedd
 
 



Ankh kereszt ősi, Atlantiszból származó jelkép.
Nemcsak a véges földi életet jelképi, hanem a halál utáni megdicsőült halhatatlanságot is.
A fáraók a tudás, a hatalom és az örök élet jelképeként viselték.
Később az Anch vált minden titkos tudomány jelképévé.
A hagyomány szerint az Anch viselése fokozza az életerőt, távol tartja a betegségeket és egyéb káros hatásokat, elűzi a démonokat, megtöri a rontást, valamint hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.
Megtanítja viselőjét együtt élni a múltjával.
A halottról és a halál misztériumáról szóló egyiptomi sírfeliratokon és dombormûveken rendszerint fellelhető a lélekmadár, csőrében ezzel a jellel.


Forrás : Link
























Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Megvilágosodás
  2013-10-08 18:17:48, kedd
 
 
Csak egyetlen dolog van ezen a világon, amit érdemes birtokolnunk, és ez a megvilágosodás. Ahhoz, hogy a megvilágosodás a miénk lehessen, őszinteségre és alázatosságra van szükségünk. Sajnos ebben a világban az őszinteség rég halott, az alázat pedig még meg sem született. Próbáljuk meg újjáéleszteni őszinteségünket, és próbáljuk meg, törekvésünk erejénél fogva, meggyorsítani alázatosságunk megszületését. Csak így leszünk képesek megvalósítani Istent.

A megvilágosodás nem valami nagyon távoli dolog. Nagyon is közel van; bennünk rejtezik. Belső fejlődésünk által minden pillanatban tudatosan belenőhetünk a megvilágosodásba. A legmagasabb megvilágosodás az Isten-megvalósítás. A megvilágosodásnak nem csak a lélekben, hanem a szívben, az értelemben, az életerőben és a testben is végbe kell mennie. Az Isten-megvalósítás tudatos, teljes és tökéletes egyesülés Istennel. Amikor belépünk saját létezésünknek és a világ létezésének a Forrásába, akkor a Valóságot közelítjük meg. Ez a Valóság a mi állandó Gyönyörünk, és a Gyönyör Isten Lélegzete.

A megvilágosodás a lélek tudatos tudása. Az emberiség a megvilágosodásban ismeri fel először Isten mindenható Erejét, határtalan Részvétét, végtelen Fényét és hiánytalan Tökéletességét. A megvilágosodás érezteti meg velünk, hogy mi is Isten valójában. A megvilágosodás előtt Isten elméleti; a megvilágosodás után Isten gyakorlativá válik.

Amikor valaki valóban megvilágosult, nem látja a többi embert tökéletlennek és reménytelennek. Attól a pillanattól, amikor megvilágosul, valódi egységet fog érezni másokkal, és mások úgynevezett tökéletlenségeit úgy fogja látni, mint Isten tapasztalatát, amit rajtuk keresztül él át.

A megvilágosodással korábban már rendelkeztél, csak elfelejtetted; már nem teljesen új a számodra. Ha valakinek valóban fontos a megvilágosodás, annak éreznie kell, hogy a fénytől a még több fény, a bőséges fény felé halad.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
A spirituális ember
  2013-10-08 18:10:58, kedd
 
 

Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, és valódi elégedettséggel teli életet élni.

Örömben élni annyit tesz, mint belső életet élni. Ez az élet vezet az önmegvalósításhoz. Az önmegvalósítás Isten-megvalósítás, mivel Isten nem más, mint a mindannyiunkban mélyen ott rejlő, felfedezésre és feltárásra váró Isteniség. Istent úgy is említhetjük, mint a Belső Vezetőt vagy a Legfelsőbb Urat, a Supreme-ot. De bármelyik fogalmat használjuk is, a bennünk rejlő legmagasabbat értjük rajta, ami spirituális keresésünk végső célja.

A spirituális embernek normális és épp embernek kell lennie. Ahhoz, hogy elérje Istent, a spirituális ember istenien gyakorlatias kell legyen mindennapi tevékenységeiben. Az isteni gyakorlatiasságban megosztjuk belső gazdagságunkat. Minden cselekedetben isteni indíttatást érzünk, eredményét pedig megosztjuk másokkal. A spiritualitás nem tagadja meg a külső életet. A külső életnek a bennünk rejlő isteni élet kinyilvánulásának kell lennie.

Sri Chinmoy, Az öröm szárnyai


...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Mi a célunk ?
  2013-10-08 17:58:57, kedd
 
  A célunk bennünk van. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, spirituális életbe kell kezdenünk. A spirituális életben a legszükségesebb dolog a tudat. Enélkül minden kietlen sivatag. Ha sötét helyre lépünk, zseblámpát viszünk magunkkal, vagy valami más fényforrást, hogy tudjuk, merre járunk. Ha meg akarjuk ismerni megvilágosulatlan életünket, a tudatot kell segítségül hívnunk.

Az ember külső életében vagy külső eredményeiben nagyon korlátozott. De ugyanez az ember, ha belép szívének legbelső rejtekébe, érzi, hogy van ott valami, ami állandóan igyekszik önmagát kiterjeszteni. Ez a valami a tudat. Ez a tudat összeköti őt a legmagasabb Abszolúttal.

A tudat maga egyszerre Fény és erő. Mint Fény, azonosul belső világunk tiszta inspirációjával és mély törekvésével. Mint erő, gyakorolja isteni felségjogát külső világunk legsötétebb kötődése és legvadabb tudatlansága felett.

A cél most még elérhetetlen, de nem szabad elcsüggedned. Lépésről lépésre, lassan és fokozatosan el fogod érni a célt. Az óvodából általános iskolába mész, onnan középiskolába és onnan az egyetemre. Tehát ne légy nyughatatlan és türelmetlen. Isten tudja csak, hogy mikor jön el számodra az Ő választott Órája. Tehát járjuk a valóság útját! Belső törekvésünk segítségével a cél maga jön el hozzánk.

Ha a Legfelsőbb Úrnak szenteljük magunkat, az Isten-megvalósítás páratlan céljának, az élet csak akkor fogja feltárni magát előttünk, mint az Igazság üzenete, a végtelenség, az örökkévalóság és a halhatatlanság üzenete.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
AUM szumbólum
  2013-10-08 17:48:27, kedd
 
 



Mi az AUM jelentése?

Az AUM egy szótag, aminek különleges jelentősége és teremtő ereje van. Az AUM minden mantrák anyja. Mikor az AUM-ot énekeljük, valójában az történik, hogy békét és fényt hozunk le fentről, és egy egyetemes harmóniát teremtünk önmagunkban és magunk körül. Mikor az AUM-ot énekeljük, belső és külső lényeink ösztönzötté válnak és eltelnek isteni érzéssel és törekvéssel. Az AUM-hoz semmi sem fogható. Végtelen erővel rendelkezik. Csak az AUM ismétlése által megvalósíthatjuk Istent.

Mikor az AUM-ot ismétled, kérlek, próbáld megfigyelni, hogy valójában mi történik. Ha egy macska, egy kutya, egy majom vagy akár egy közönséges ember nevét ismétled, attól nem kapsz ösztönzést. De mikor az AUM-ot ismétled, ami a Teremtő szimbóluma, a Teremtő életlélegzete, azonnal kapsz egy belső érzést, egy érzést, ami belső és külső mozdulataidat arra ösztönzi, hogy kitágítsák látomásodat és betöltsék az életedet itt a földön. Ez az AUM titka. Ha egész életedben becsben akarsz tartani egy titkot, hát itt van a titok. Kérlek ismételd az AUM-ot, és minden a tiéd lesz.






Hogyan énekeljük az AUM-ot?

Az AUM rezgése páratlan. Általában akkor hallunk egy hangot, ha két dolgot egymásnak ütünk. De az AUM-nak nincs szüksége erre a külső hatásra. Ez anahata, vagyis a hangtalan hangzás. Egy jógi vagy spirituális mester szíve legmélyebb rejtekén hallhatja az AUM-ot, amint önmagát teremtve rezeg.

Az AUM-ot sokféleképpen lehet énekelni. Ha hangosan ismétled, akkor a Legfelsőbb mindenhatóságát érzed. Ha lágyan ismétled, akkor a Legfelsőbb gyönyörét érezheted. Ha csendben ismétled, akkor a Legfelsőbb békéjét érzed.

Az egyetemes AUM, melyet a Legfelsőbb teremtett, a végtelen óceán. A személyes AUM, amit az ember ismétel, egy csepp az óceánban, de nem választható el az óceántól, és a végtelen óceánt teljesen a sajátjának tekintheti. Ha az AUM-ot hangosan ismételjük, akkor az ember megérinti és előidézi a legfelsőbb Hang kozmikus vibrációját.

Az AUM-ot legjobb hangosan énekelni, hogy hangzása fizikai fülünkben is rezegjen, és átitassa egész testünket. Ez meggyőzi külső értelmedet, és nagyobb örömérzést és sikerélményt nyújt. Amikor az AUM-ot hangosan énekled, akkor az "M" hangozzon legalább háromszor olyan hosszan, mint az "AU".




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Jin és Jang
  2013-10-08 17:14:10, kedd
 
 







Pozitív és negatív töltések váltakozása...


A jin-jang (yin-yang) elmélet

Az ősi Kínában az emberek a természetben lezajló folyamatok és azok egymással való viszonyának vizsgálatára nagy hangsúlyt fektettek. A dolgokat nem elkülönült létükben, önmagukban vizsgálták. A világot egy harmonikus, holisztikus egységnek tekintették, amelyben önmagában nem létezhet lény vagy forma (senki és semmi). A létezés csak az őt körülvevő környezethez való kapcsolódás és viszony keretein belül lehetséges. Ezeknek a kölcsönhatásoknak a vizsgálatával, rendszerezésével alkottak meg egy olyan elméletet, ami nagyon jól, átlátható összefüggésekkel modellezi az univerzum bonyolult eseményeit. A természet törvényeinek ezen megfeleléseit alkalmazták a társadalmi jelenségekre is. A jin-jang elmélet legkorábbi írásos emléke a Változások könyvében található.

A jin-jang elve abból az ősi kínai elképzelésből ered, hogy minden emberi, természeti és világegyetemi jelenség két egymással ellentétes (de nem szembenálló) ősprincípiumból áll, a jinből és a jangból.

A jin és a jang fogalma a természet megfigyeléséből ered. A jin eredetileg a hegy árnyékos oldalát, míg a jang a hegy napos oldalát jelentette.






A jin és jang jelleg tovább bontható jin és jang részekre. Például testünkön a fej (fent) jang, de a fejen az ajak jin (lent). E két elválaszthatatlan fogalom mindig relatív, azaz mindig valamihez viszonyítható csak. Például a Nap fényesebb (jang) a Holdnál (jin), de a Hold fényesebb (jang) a gyertya lángjánál (jin).

Ez a megközelítés fokozatosan olyan gondolatrendszerré fejlődött, amit az élet minden területére alkalmazni lehetett. A hagyományos kínai orvoslásban is a jin-jang elméletet alkalmazták, hogy megértsék az emberi testben lezajló összetett folyamatokat. A betegségek diagnosztikai és kezelési elvei is a jin-jang elméleten nyugszanak. Az elmélet szerint a normál életfolyamatok, az egészség feltétele a jin és a jang közötti dinamikus egyensúly fenntartása. Orvosi értelemben tehát a jin-jang harmónia jelenti az egészséget.






A jin-jang elv legfontosabb jellemzői:
1. A jin és jang párok egymás ellentétei

A jin-jang elmélet szerint minden létezőnek van egy egymással ellentétes jin és jang oldala. Bár a jin és a jang egymással ellentétesek a kapcsolatuk azonban ennél sokkal összetettebb. Ellentétes jellegük révén ezek az oldalak kölcsönösen ellenőrzik és gátolják egymást, ami egy folyamatos dinamikus egyensúlyi állapotot eredményez. Például, a szervezetben a serkentő (jang) és a gátló (jin) funkciók folyamatosan, egymást kölcsönösen ellenőrző dinamikus egyensúlyban vannak. Ha az egyensúly fenntartásában zavarok keletkeznek, akkor az egyik oldal túlsúlya vagy hiánya egészségi problémákhoz vezet.
2. A jin és jang kölcsönösen egymásból keletkeznek és függnek egymástól

A jin és a jang egymást kölcsönösen kiegészítő fogalmak, mert önállóan nem létezik sem jin sem jang, egymástól függnek és csakis a másikhoz viszonyítva értelmezhetőek. Például meleg (jang oldal) nem létezhet hideg (jin oldal) nélkül. Ha pedig nem létezne hideg és meleg, akkor csak egyféle hőmérséklet lenne. A jin-jang elmélet szerint testünk aktivitását (jang) a fizikai forma (jin) táplálja, a fizikai formát pedig a fizikai aktivitás tartja fenn. Egymásra vannak utalva annak érdekében, hogy fenntartsák a kiegyensúlyozott egészség állapotát.
3. A jin és a jang növekedése és változása ciklikusan és kiegyensúlyozottan megy végbe.

A jin és a jang az egyensúlyi állapotot egymás kölcsönös ellenőrzése és gátlása útján tartja fenn. Az egyensúly azonban se nem statikus, se nem abszolút, csak bizonyos határokon belül tartható fenn. Egy időben a jin kiterjed, növekszik, a jang szinte eltűnik, majd azután pedig az ellenkezője történik, ezzel visszatér a kiindulási ponthoz és kezdődik egy újabb ciklus. Erre ismert példa az évszakok változása. A téltől (nagy jin) tavaszig és nyárig (nagy jang) haladva az időjárás hidegről melegre változik. Ebben az időszakban növekszik a jang és csökken a jin. A nyárból az őszön át visszatér a tél, ebben a ciklusban pedig a jang csökken és a jin növekszik. Hosszabb távon a jin (hideg) és jang (meleg) kiegyensúlyozott és harmóniában áll egymással.
4. A jin és a jang átalakul egymásba.

Ha az egyik oldal eléri a szélső értékét, akkor a másik oldal irányába mutató ellenkező irányú átalakulás veszi kezdetét. Például, amikor a nyár eléri a csúcspontját (nagy jang), akkor indul meg az ellenkező irányú változás. A további felmelegedés helyett hűvösebbre fordul az idő. Amikor pedig a tél eléri a leghidegebb állapotát (nagy jin) megkezdődik a felmelegedés. A kínai gondolkodásmód ezt úgy írja le, hogy a jin nyáron születik (nagy jangban), a jang pedig télen (nagy jinben). Ez az átalakulás a forrása minden változásnak, fejlődésnek. Testünkben is állandó ez a jin jang átalakulás, például a serkentő és gátló folyamatok állandóan átalakulnak egymásba, a normál életfolyamatok fenntartása a jin és a jang közötti dinamikus egyensúly függvénye.

A hagyományos kínai orvoslásnak szerves része a csikung. Ez azért van így, mert a csikung gyakorlása szorosan összefügg a jin-jang egyensúly változásaival. A mély nyugalomban (csikung állapot), amit csikung gyakorlás során elérünk és fenntartunk, a test anyagcsere folyamatai egyensúlyba kerülnek, a túl- és alulműködés korrigálódik, elérhetjük a jang és a jin kiegyensúlyozását, vagyis az egészséges állapotot.

A jin-jang egyensúlyi állapot tehát ciklikusan változik. Az ősi tanítások ezeket a ciklikus változásokat öt fázisra osztották. Kínában az öt fázis tulajdonságait leíró a rendszer a vuhszing (wuxing) elnevezést kapta. (Az öt elem elméletként általánosan elterjedt fordítás megtévesztő, hiszen nem elemekről van szó, hanem energia minőségekről)

Az öt fázis elmélete a csikung másik alapvető elméleti alapja.














 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Atlantiszi gyűrű
  2013-10-08 17:10:38, kedd
 
 



André de Bélizal, a modernkori radiesztézia egykori úttörője elsőként végzett komplex radiesztéziai vizsgálatokat a gyűrűn, és már az első pillanatban megértette, hogy rendkívüli erővel és hatáskörrel bíró tárggyal van dolga. Rájött, hogy az egyszerű geometriai formáknak egyenként saját, meghatározott jelentésük és rendeltetésük van, csakúgy, mint a teljes mintázatnak. A gyűrű köralakjának, azaz a forma megválasztásának is lényeges a jelentése. Rajzolata három hosszú téglalapból, hat négyzetből és a formát két oldalról lezáró két háromszögből áll.

Még érdekesebb, hogy elvileg Egyiptomban találták, az ottaniak nem is ismerik, nem vették fel azon tárgyak körébe, amelyeket általában minden bazárban árulnak. Pedig anyaga teljesen mindegy, akár papirból is el lehet késziteni, akkor is hat...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Egyik kedvenc idézetem
  2013-10-08 16:58:40, kedd
 
 






....

 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Mandala
  2013-10-08 16:54:33, kedd
 
 




Az élet sokszinüségét és folyamatosságát jelképező egymásra épülő háromszögek




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Képek  
A Mer-Ka-Ba
  2013-10-08 16:35:22, kedd
 
  Merkaba Merkaba . . . más néven Merkabah. . . mesterek mennyei fényszekere, amely segitségével magasabb dimenziókhoz kapcsolódhatnak. A Mer-Ka-Ba a bibliában az Ezekiel által leirt fényszekér.





Mindig ugyanabba az irányba... Elvileg a fölső kup balra, az alsó jobba, de az áttünések miatt érzékeljük ugy, hogy változik az irány.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 318 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 599
  • e Hét: 5151
  • e Hónap: 13821
  • e Év: 69754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.