Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szabadon engedték azt a 13 éves fiút
  2014-01-07 18:09:21, kedd
 
  Szabadon engedték azt a 13 éves fiút, aki megtámadott és kirabolt egy idős nőt a napokban Egerben, a nyílt utcán. A gyermekkorú gyanúsított letartóztatását a bíróság nem tartotta indokoltnak - értesült a HavariaPress.

Január 4-én délben, a megyeszékhely Mekcsey István utcájában történt a rablótámadás. Egy 13 éves fiú, miután kivált egy több fős, fiatalokból álló társaságból, odalépett az utcán egy idős asszonyhoz, s megpróbálta kitépni kezéből a táskát. Az áldozat nem engedte el a táskát, ezért támadója a földre lökte, majd így megszerzett zsákmányával menekülni kezdett.

Egy arra járó férfi fogta el a fiút és visszatartotta, míg a rendőrök a helyszínre értek. A rablással meggyanúsított fiút őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az Egri Járásbíróság a keddi meghallgatáson úgy döntött, nem indokolt a gyermekkorú útonálló előzetes letartóztatása, ezért szabadon engedték.




Hát igen, kimondva-kimondatlan az idős nőt tartja bűnösnek a bíróság, mert nyilván ő vonzotta oda a táskájával és csábította bűnözésre a tzigányt.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Nótár Mary szerint lenézik
  2014-01-07 17:57:54, kedd
 
  Nótár Mary szerint lenézik Magyarországon a mulatós műfajt, de azt állítja, ezzel nem akart üzenni Radics Giginek, mint ahogy az az egyik újság címlapján megjelent. Az énekes a TV2 Mokka című műsorában fejtette ki véleményét.

- Leszögezném, hogy nem történt semmiféle üzengetés sem Giginek, sem senkinek, hiszen én nem az a stílusú lány vagyok. Itt egész egyszerűen az történt, hogy szerintem divat lett manapság szapulni, lenézni a mulatós műfajt és ezzel kapcsolatban nyilatkoztam az egyik újságnak. Nem tudom, miért lett ebből címlap - magyarázta a reggeli műsorban Nótár Mary.

- Már 12 éve benne élek ebben a zenei világban. Tudom, hogy volt egy olyan időszak, amikor nagyon sokan próbáltak érvényesülni ebben a műfajban, mert úgy látták, hogy könnyű pénzkereseti lehetőség. De ez nem igaz. Mindenért meg kell dolgozni, a mulatós műfaj is nagyon nehéz, bonyolult - tette hozzá az énekesnő.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök
  2014-01-07 17:41:46, kedd
 
  A jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök az energiaszolgáltató cégek esetében működni látszó receptet használja arra, hogy a bankszektort is magyar, jobban mondva állami irányítás alá vonja. Pénzügyi elemzők szerint akár működhet is a dolog, de hatalmas kockázatokat rejt.

"Senki nem veszítene, ha a kormány visszaszerezné a hibásan eladott monopóliumokat, a befektetők például elkerülnék későbbi veszteségeiket" - írta épp egy évvel ezelőtt Matolcsy György, akkor még gazdasági miniszterként a Heti Válasz hasábjain. A nem túl burkolt fenyegetés egyértelműen az energiaszolgáltatóknak szólt: addig nyomjuk le hatóságilag az árakat, hogy ne érje meg itt maradni. Az állami kézbe vétel ezek után már gyerekjáték, hisz a befektetése ellehetetlenítését látó külföldi tőke inkább szabadul a veszteségessé tett cégtől, mintsem úgy harcoljon a kormány ellen, hogy még bíróságra sem érdemes mennie. (Amikor a közműszolgáltatók ez utóbbit megtették - és nyertek - a Fidesz gyorsan hozott egy törvényt arról, ahogy akkor is nekik van igazuk, a verdikt pedig érdektelen.) Úgy tűnik, a tavalyi, két alkalommal, összesen 20 százalék erejéig végrehajtott rezsicsökkentés sem volt elegendő figyelmeztetés a cégeknek, ezért - mint azt ma bejelentette Fónagy János államtitkár - még januárban számíthatnak az újabb, harmadik körös visszavágásra. Minthogy a lakossági ellátás eddig is a legtöbb vállalatnak veszteséges volt, várható, hogy végre a legtöbb multi megérti Matolcsy tavalyi üzenetét és önként adja át az államnak érdekeltségeit.

A recept tehát egyszerű: a kétharmad addig üti az állami piacszabályozás bunkójával a külföldi tulajdonosok fejét - jobban mondva pénztárcáját -, amíg azok fel nem adják a szélmalomharcot és elkotródnak., mint egy "három betűs intézmény". Mindez persze nemcsak az energiacégekkel szemben működik, úgy látszik, a bankszektorban is hatásos lehet a módszer. A megvalósítás eszközei: gránitba vésett különadó, tranzakciós illeték, a készpénz-felvétel költségeinek el nem ismerése, végtörlesztés - és az utolsó nagy horog a devizahitelesek végső megmentése lesz. Amíg pedig a kabinet a piac - számukra üdvös - megtisztulására vár, addig előkészítik a terepet később elfoglaló állami takarékszövetkezeteket és minden olyan bankot, amire rá tudják tenni a kezüket.

A pénzpiacok már kongatják a vészharangot: legutóbb a Nomura cég londoni elemzői állítottak össze egy listát a régiónk idei problémáiról, amelyen első helyen szerepel Orbán és Matolcsy - eddig még ismeretlen terve - a devizahitelesekkel kapcsolatban. A szakértők szerint a kabinet még a választások előtt elfogadja az ezzel kapcsolatos új jogszabályokat, majd hatalmon maradásuk esetén meg is valósítja a tervet. Hogy mennyire lesz drasztikus - vagyis a bankok számára veszteséget generáló - az attól is függ, miként reagál a nemzetközi pénzpiac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pénzkibocsátási aktivitásának csökkenésére. Ha a befektetőket ez nem rázza meg különösebben, akkor nagyon durva lépésekre is elszánhatja magát a Fidesz - nem kell attól tartania, hogy a megcsappanó pénzbőség veszélybe sodorná az ország finanszírozhatóságát.

A Nomura elemzői szerint első körben a lakáscélú jelzálog devizahitelek kerülhetnek sorra, majd a második körben az önkormányzati adósságok újrastrukturálása jöhet az év első felében, végül nagyon valószínű, hogy a kormány kiterjesztené a devizahiteles csomagot a nem lakáscélú jelzáloghitelekre is az év vége felé. A befejezés ütemezése - vélik a szakértők - kulcsfontosságú, ugyanis a bankszektor átrendezéséhez kötődik. Az Orbán szája íze szerint valóan durva lépések felgyorsíthatják az amúgy is veszteségbe kergetett pénzintézetek kivonulását.

Milyen következményekkel járhat, ha Orbán Viktor sikerre viszi tervét? Példa és ellenpélda mindenre akad. Az elsöprő mértékben hazai kézben lévő bankrendszer nem véd meg semmitől, hisz ez a helyzet Görögországban is. De nem is feltétlenül jelent csődöt, hisz Németország is ilyen bankszektorral büszkélkedhet. Az bizonyos: ha a gazdasági válság előtt valósult volna meg ez az elképzelés, abba Magyarország belerokkant volna. Az ír példa igazolja: nemzeti kézben lévő bankrendszerrel is el lehet adósodni külföldi irányba. A szigetországban a GDP 36 százalékát kitevő összeggel kellett a bajba került bankokat konszolidálni. Ezzel szemben Magyarországon egyetlen adóforint sem került ilyen okokból pénzintézetekhez, míg a magyarországi leánybankok külföldi tulajdonosai a magyar GDP 3 százalékát kitevő tőkepótlást hajtottak végre leányvállalataiknál.

Válság esetén tehát a magyar bankokat az államnak kéne istápolnia az adófizetők pénzéből, míg a külföldi pénzintézetek maguk kénytelenek viselni a veszteséget.

Azonban nem ez az egyetlen különbség a magyar tulajdonú és a nemzetközi bankok között. Nagyon leegyszerűsítve a helyzetet: a bankok abból a pénzből hiteleznek, amelyet a betétesek elhelyeznek a pénzintézetben. Magyarországon - köszönhetően a jegybank folyamatos alapkamat-csökkentésének, az állam egyre újabb és újabb adóinak - csökken a bankban tartott megtakarítás, vagyis egyre kevesebb pénz kerül a hitelpiacra. Hitel nélkül - mint ezt már Széchenyi István is megírta - a gazdaság leáll, nincs befektetés és növekedés.

A külföldi tulajdonú bankházak hitelforrásai nem korlátozódnak a magyar betétesek pénzére, idehozzák más államok polgárainak megtakarításait is. Ezzel szemben ha egy bank kizárólag magyar - avagy egyenesen állami - kézben van, nem tud pénzhez jutni máshonnan. Legfeljebb akkor, ha maga is kölcsönt vesz fel külföldi bankoktól. Ez pedig - látva az ír példát - nem vezet jóra.

Orbán Viktor másfél évvel ezelőtt azzal indokolta, hogy magyar tulajdonosokra van szükség a pénzügyi szektorban: a külföldi bankok kiviszik az országból a pénzt. Ez azonban, ahogy korábban is jeleztük, nem felel meg a valóságnak, sőt, az igazság az, hogy sokkal több tőkepótlást hajtottak végre az elmúlt három évben az anyacégek, mint amennyi pénzt osztalékként kivittek volna. (Utóbbit megnehezíti, hogy a legtöbb pénzintézet a Fidesz hatalomra kerülése óta veszteséges.)

A miniszterelnök és Matolcsy terve tehát egy hazug indokon alapuló elképzelés, amelynek érdekében feláldoznák a magyar gazdaság döcögősen meginduló növekedését is.


 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
A művészet nem ismer határokat
  2014-01-07 17:20:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Ez......
  2014-01-07 15:33:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
Eva Longoria az év legjobb nője
  2014-01-07 15:24:12, kedd
 
 







A 38 éves színésznő a Maxim szerint lett a legjobb nő, annyira, hogy azonnal a magazin címlapjára került. Longoria, aki eddig egyedálló módon kétszer is vezette a Maxim Hot 100-as listáját (2005-ben és 2006-ban), ezúttal egy egyszerű trikócskában mutatta meg, mennyire jó nő. Jól tudja ezt Jose Antonio Baston is, akivel mostanság jár. A szexi színésznő egy interjúban így vallott önmagáról: "Az emberek általában meglepődnek, amikor kiderül, mennyire házias vagyok. Ha látod a szexi képeket a Maximban, és utána elképzeled, hogy egy kötényben állok, és lisztes a hajam, akkor nehéz összeegyeztetni a két képet."
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
eltévedt az erdőben
  2014-01-07 15:17:11, kedd
 
  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányságra január 6-án délután telefonált be valaki, hogy eltévedt az erdőben - közölte a Police.hu a "Fényhídon a biztonságba" című hírében. A húszéves kázsmárki férfi elmondta, hogy a helyi temető melletti erdőbe ment ki, de rásötétedett, eltévedt és nem találja a haza vezető utat.

A szikszói rendőrőrs járőrei a helyszínre mentek, ahol szolgálati autó fényhídjával, a kék fénnyel sikerült helyes irányba terelni. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében lakására szállították a

 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Már januárban döntenek a rezsicsökkentés folytatásáról
  2014-01-07 14:56:38, kedd
 
  Már januárban döntenek a rezsicsökkentés folytatásáról, de addig is besegít az enyhe időjárás a számlák lefaragásába. A szokatlanul meleg tél miatt az ország naponta átlagosan 12 millió köbméterrel fogyasztott kevesebb gázt az elmúlt három hónapban, mint 2011 ugyanezen időszakában, derül ki az Energiahivatal adataiból.

2011-es utolsó negyedév földgázfogyasztási adatai átlagosak voltak, három hónap alatt 4 milliárd köbméter gázt fűtöttünk el. 2013 végén mindössze 2,9 milliárd köbméter gáz fogyott. Az okok egyértelműek: 1,6 fokkal volt magasabb a napi középhőmérséklet átlaga, mint két évvel korábban.

A hivatal adatai szerint egy családi házban élő kétgyermekes család nagyjából 2700 köbméter gázt használ el évente, az enyhe idő miatt így egy nap alatt az ország több mint 4300 család éves fogyasztását takarította meg.

Szokatlanul enyhe időjárás miatt virágzásnak indult meggyfa Debrecen határában 2014. január 4-én.
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
Legyen szép....
  2014-01-07 14:36:36, kedd
 
 

Legyen szép a reggeled és legyen jó napod!
Tarts magadtól távol mindenféle haragot!
A napi munkád legyen inkább szórakozás,
És a teendőkön kívül ne legyen gondod más!
Töltsd az estédet azzal, ki szívedhez közel áll,
Ki jóban, rosszban, ha kell melletted ki áll!
 
 
0 komment , kategória:  Képes idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 474 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2445
  • e Hét: 8861
  • e Hónap: 18044
  • e Év: 70752
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.