|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2014-04-09 19:27:04, szerda
|
|
|
Látogatók száma
Ma: 5025
e Hét: 26660
e Hónap: 42765
e Év: 576327
|
|
|
0 komment
, kategória: képek |
|
|
|
|
|
2014-04-09 19:00:49, szerda
|
|
|
Miért káros a cukor?
Nagyon érdekes a kérdéskör, és 10-ből 8 embernek szinte biztos, hogy téveszméi vannak a cukorral kapcsolatban. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a cukor talán az egyik legkárosabb ,,tápanyag", ami csak létezik az egyszerű ember életében, és sokszor még csak sejtésünk sincs róla...
Ezt főként annak köszönheti, hogy:
Hiába a répacukor természetes, de az ipari előállítás miatt a kristálycukor mindennek elmondható, de nem természetesnek vagy egészségesnek.
Napjaink élelmiszereinek 95%-a cukrot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha esik, ha fúj, mi cukrot fogyasztunk. Sokat. Ez már csak azért is baj, mert a tartós cukorfogyasztás tönkre teszi a szervezet szénhidrát anyagcseréjét. Lásd: cukorbetegség.
Kezdjük azzal, hogy a cukornak nincs túl sok haszna, mint tápanyag. Egyetlen - talán pozitív - tulajdonsága, hogy fogyasztása (szénhidrát tulajdonsága révén) kirobbanó energiaszintet ad, mivel nagyon magas a kalória tartalma.
Előnye viszont egyben hátránya is, ugyanis magas az energia tartalma, viszont rekordsebességgel égeti el a cukrot a test, és hacsak nem pótoljuk, akkor hiánya testi jelenségeket produkál: levertség, fáradtság, aluszékonyság, és - idővel - cukorfüggőség.
Na már most, ha magas a kalória tartalma, akkor igencsak hizlal is, de még mindig nem ez a legrosszabb tulajdonsága a cukornak...
A legrosszabb tulajdonsága, hogy hihetetlen mértékben savasítja a testet, ami számtalan betegség mellett korunk legrettegettebb betegségének melegágya: a rákos megbetegedéseknek.
Mondanom sem kell, hogy manapság lassan a só is cukrot tartalmaz, jó formán nem tudunk úgy megenni valamit, hogy az cukrot ne tartalmazna, így ne csodálkozunk, hogy korunk pestise a daganatos megbetegedések és a cukorbetegség...
Akkor mi a megoldás?
Nos, sokan édesszájúak vagyunk, én is. Nagyon szeretem az édes dolgokat, viszont attól, hogy a cukor káros, az nem jelenti az, hogy innentől kezdve lemondunk az édességekről.
Nagyon jó alternatíva: a xilit (nyírfacukor) vagy sztívia por, vagy jó minőségű, termelői méz, viszont az édesítőket messziről kerüld el, hiszen ugyanannyi kárt okoznak, amennyit hoznak a konyhára, de most ebbe nem megyek bele.
A hosszantartó boldog életnek nem része a cukor!
Minél hamarabb látod ezt be, annál kevesebb gondod lesz a jövőben!
Üdv, Budai Péter
|
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2014-04-09 18:31:30, szerda
|
|
|
SZIA DRAGA BARATNOM !
KELLEMES ESTET, CSODAS CSUTORTOKI NAPOT KIVANOK NEKED.
PUSZIM KULDOM : IRENKE |
|
|
0 komment
, kategória: képek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
622 db bejegyzés |
e év: |
7638 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 23631
- e Hónap: 40031
- e Év: 161904
|
|
|