Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket
  2017-11-17 11:08:41, péntek
 
 





Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket



Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a munkások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.
- Hogy a ménkű verje meg! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
- Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
- Milyen asszonynak? - felelte Sam. - Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet."
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben








 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Légy olyan, mint a gyermek
  2017-11-17 08:28:59, péntek
 
 





Légy olyan, mint a gyermek


Légy olyan, mint a gyermek, aki képes észrevenni és élvezni az élet látszólag jelentéktelen apró csodáit: egy virág szépségét, egy madár dalolását, a napkelte ragyogását, az ablaküvegen lepergő esőcseppeket. Mennyire egyszerűek, és mégis mennyire igaz szépségűek mindezek a dolgok, ha olyan szemmel nézed őket, amelyek képesek valóban látni, és ha felhagysz az állandó rohanással, ami miatt nem vagy képes észrevenni az apró csodákat.

Eileen Caddy







 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
10 csodálatos lecke az életről Louise L. Haytől
  2017-11-17 08:22:28, péntek
 
 





10 csodálatos lecke az életről, melyet a nemrég elhunyt Louise L. Haytől tanulhattunk!


Cikkünkben a pár nappal ezelőtt elhunyt Louise Hayről emlékezünk meg, aki motivációs írásain és publikálásain keresztül számos ember életét reformálta meg. A hölgy augusztus 30.-án távozott az élők soraiból, 90 éves volt. Karrierje igencsak példaértékű, hiszen vállalkozását a nappalijából indította, majd hosszas és kemény munka árán könyveinek millióit értékesítette világszerte, irodákat létrehozva Kalifornia, New York, London, Sydney és Új-Delhi területén is.


Első könyve a ,,Gyógyítsd meg a tested" címet viseli, melyet 1976-ban publikált. Írói munkáján kívül a vizualizáció, az öntisztítási folyamatok, valamint a fizikoterápia nagymestere is volt, így a rákot is sikeresen leküzdötte.

Most pedig szemezgessünk a szép számban lévő tanító és sorsváltoztató üzenetei közül:

,,A szeretet egy varázslatos gyógymód. Csodákat művelhet az, ha szeretjük önmagunkat."
Teljes mértékben igaza volt a hölgynek, hiszen a szeretet az, ami minden egyben tart. Ha teljes mértékben képes vagy elfogadni önmagad, hihetetlen dolgokat tapasztalhatsz meg. Saját magunk elfogatása és szeretése mások szeretetére is felkészít, így hozva létre egy boldogabb életet.

,,Képes vagyok elengedni azt az érzést, hogy méltatlan vagyok néhány dologra. A legjobbat érdemlem az élettől, és önzetlenül hagyom önmagamnak, hogy éljek is ezekkel a jó dolgokkal."
Igen, itt jön a képbe az a fránya önértékelés. Ahelyett, hogy önmagadat marcangolod mindenért és magadban keresed a hibát, inkább arra koncentrálj, ami jó az életedben. Amin nem tudsz változtatni, azon nincs amiért fennakadj, persze ha tudsz tegyél ellene, de semmiképp se ostorozd önmagad.

,,Minden egyes gondolatunkkal meghatározzuk a jövőnket."
Kísérd figyelemmel milyen gondolatok cikáznak a fejedben a nap folyamán. A pozitív gondolatok jó dolgokat, míg a negatív gondolatok rossz dolgokat szülnek. Miért pazarolnánk az időnket aggodalmakra, szorongásra, amikor teremthetünk magunknak egy szebb életet is? Mi teremtjük meg azt, amiben élünk.

,,Nyitott vagyok a külvilág ajándékaira."
A jó és szép dolgok mindenhol jelen vannak körülöttünk, csak nyitott szemmel kell járnunk. Az aggódás semmi jót nem hozhat, ne stresszeljünk felesleges dolgokon, mert elűzzük magunk mellől a pozitív dolgokat.

,,Észrevettem, hogy az Univerzum szereti a hálás embereket. Minél hálásabb vagy, annál több jóval van dolgod."
Lélegzel? Ideje hálásnak lenned érte! Olvasás útján képes vagy ezt a cikket elolvasni? Csodás dolog, légy hálás érte. Emberek vesznek körül, akik szeretnek? Mondj köszönetet értük. Mindenért, amid van hálásnak kellene lenned.

,,Merd megtenni az első lépést, nem számít, hogy apró lépés."
A legjobb dolgok az életben váratlanul és spontánul történnek. Ha egy új és remek lehetőség kopogtat az ajtódon, merj élni vele. Ha nem is úgy sül el, ahogyan te azt szeretnéd, rengeteget tanulhatsz általa. És ez a legfontosabb: tanulni és tapasztalni. Ettől válhatsz bölcs emberré.

,,Többek vagyunk, mint egy-egy test vagy személyiség. A belső szellem az ami gyönyörű és szerethető, minden külsőség nélkül."
A belső értékek sokkal nagyobb erővel bírnak, mint hinnéd. Benned van a fény és az Univerzum energiája. Feledkezz meg a médiából áradó szépségideálokról, te is gyönyörű vagy, úgy ahogy vagy!

,,A boldogságot és az örömöt helyezd életed középpontjába!"
Egy nevetés nélkül eltelt nap elfecsérelt idő. Élj a mában, éld meg a pillanatokat és nevess annyit, amennyit csak bírsz! Louis szerint: ,,Emlékezz vissza milyen boldog voltál, mikor még gyerek voltál. Tégy így most is, éld át azokat a boldogságokat a jelenlegi életedben is."

,,Amikor megbocsájtunk és elengedjük a problémát, nem csak egy óriási súlytól könnyebbül meg a vállunk, hanem saját magunkat is jobban el tudjuk fogadni."
Nincs is jobb érzés, amikor valakinek képesek vagyunk megbocsájtani. Ilyenkor a lélek újra szárnyra kaphat és megszabadulhatunk a negatív érzelmektől.

,,Az erő mindig a jelen pillanatban rejlik."
Sose becsüld le a jelen pillanat erejét! A múltnak már vége. A jövő még ismeretlen. A jelen egy ajándék, ami számtalan lehetőséget kínál, csak élnünk kell vele.

Eme csodálatos gondolatokkal búcsúzunk Louis Haytől, írásaiban továbbra is fennmarad emléke. Nyugodjon békében!


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12896 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 186
  • e Hét: 826
  • e Hónap: 8417
  • e Év: 98027
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.