Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csak kétféle ember van: jó és rossz. Búcsú
  2020-07-14 17:17:10, kedd
 
 


Kezdetektől figyelemmel kisértem ezt a fiatalembert és csodáltam teremtőképességét, emberségét. számomra ismeretlen fogalom az antiszemitizmus, mint a címben is írtam csak kétféle ember létezik. Most egy jóembertől búcsúzom, aki több támogatást, több odafigyelést érdemelt volna, de nem kapott.
A sok méltatás közül Alföldi Róbert szavait választottam - egy másik igaz emberét. Mindketten sokat tettek embertársaink szellemi fejlődéséért, mindketten saját környezetükben.
Nyugodjon békében Bogdán László, kisérjék angyalok az Úr elé.

Szívet tépő sorok - A jó barát, Alföldi Róbert búcsúja Bogdán Lászlótól


Ha a világ bármikor is jobbá és emberibbé tud válni,
az csak az olyan különös embereknek köszönhető,
mint amilyen Bogdán Laci volt.
Az olyan embereknek, akik sem Istent, sem embert nem ismerve - és ugyanakkor Istent és embert is sokkal jobban ismerve, mint talán bármelyikünk - csak mennek előre,
tűzön és vízen át, erővel - szinte már fájó erővel, de mennek, mert tudják, hogy hova kell eljutni ahhoz, hogy
a világ jobb és emberibb legyen.
Laci olyan volt, mint egy keleti guru és egy keresztény angyal, egy tűzpalossal álló térítő és egy hatalmas családot szeretettel néző és óvó apa keveréke. Minden pillanatban, minden mondatában, minden gesztusában ez mind egyszerre ott volt. Mert belülről, onnan, abból az őstudásból tudta, hogy neki mi a dolga itt a földön, hogy a legönzetlenebbül, de kompromisszumot nem ismerve, a tényeket soha el nem hallgatva, a valóságot soha nem színezve tudta, hogy jobbá lehet tenni a világot. És ő jobbá tette.
És megmutatta mindannyiunknak, hogy csak duma van, meg kifogáskeresés, mert igenis meg lehet csinálni. Hogy mindannyian ugyanazok vagyunk, és ugyanannyit érünk, és eljuthatunk bárhova.
,,Csak" egy olyan ember kell hozzá, mint a Laci. Egy olyan különös és kiválasztott ember, aki jobbá és emberivé tudja tenni a világot.
És akinek nincs más dolga, és aki egyedül van legnagyobb harcaiban, legfeljebb Isten, aki rá tud nézni, és meg tudja simogatni a lelkét.
Az ilyen kiválasztottaknak valahogy nem jut erő és idő önmagukra, hogy éljék a bogdánlaci életüket, mert más dolguk van.
És elfáradnak.
De, drága Laci, elvégezted.
És elfáradtál.
És elmentél.
Te döntöttél, mint mindig.
Nagyon bízom benne, hogy nyugalmad van már.
És az Isten, olyan színes, mint az a póló, amit szó nélkül nekem adtál, amikor Cserdiben megjegyeztem, hogy milyen jó póló. Pár perc múlva már egy másik volt rajtad, ezt meg nekem adtad.
Egy nagyon színes, boldog póló, amin Jézus mosolyog.
Biztos vagyok benne, hogy Jézus mosolyog rád.
BOGDÁN LÁSZLÓ, kedves barátom - NAGY EMBER VOLTÁL.
Köszönjük mindannyian, romák és nem romák, mindannyian.
ölellek robi
Forrás: Alföldi Róbert közösségi oldala


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ember vagy
  2020-07-14 11:35:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját írott képek  
Ladányi Mihály idézet
  2020-07-14 11:33:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját írott képek  
Remarque idézet
  2020-07-14 11:24:42, kedd
 
 


A fantáziának néhány szögre van szüksége mindössze, hogy legyen mire felaggatni a lepleit. Hogy azután aranyból vagy bádogból vannak-e a szögek, vagy rozsdásak is netán, neki édesmindegy. Ha valahol fennakad, akkor fennakad. Tüskebokron vagy rózsán... ha ráterül a hold gyöngyházszínű fátyla, mind a kettőből az Ezeregyéjszaka legszebb meséje lesz
Remarque
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy "fészbukos síralmai"
  2020-07-14 10:49:33, kedd
 
 


Most, hogy feje tetejére állt a világ és ellenségekké vált, ki régen ha nem is volt barát, de jó viszonyt ápoltatok nehéz azt leírni: kedves barátaim, ismerőseim.
Már nem vagyok kedves, mert az én köpönyegem a régi,- tudod a kritikus. Nem voltam se kisdobos, se úttörő és később párttag sem, de amikor titeket narancs szinben tündökölni láttalak igen elcsodálkoztam. Ezt az arcotokat nem mutattátok eddig. Kik vagytok ti tulajdonképpen, melyik arcotok igaz? És most megsértődtök, már nem vagytok olyan szivélyesek, mert nem értek egyet veletek? Már nem klikkeltek, némelyek hova tovább ki is oktatnak jelen politika csoda számba menő eredményeiről. Higgyétek el, én mindent meg teszek annak érdekében, hogy megértselek benneteket, sokat olvasok, de nem csak a kormány által terjesztett sajtót, hanem a kormány által még ki nem végzettet is. Nézem a tévét, de nem csak Gönczi Gábort és Marsi Anikót. Nagy hiba. Így nehezebb nekem, mert látom amit valami érthetetlen módon ti sehogyan nem akartok. A neve politikai túlkapások. Látom az embert aki tegnap úgy szedte le az égből az Istent, hogy behúztam a nyakam, ne is halljam szörnyű káromkodását, ma ott van az Isten házában szentmisén imára kulcsolt kézzel, tekintetét az égre emelve.
Persze maradtak kedves ismerőseim elegen, nincs ezzel semmi gond és nem is lesz, a többiek meg nem hiányoznak. Mint a ,,fészbukos-kékharisnya" sem aki törölt az ismerősei közül, mert nem az ő műveit osztottam meg, hanem egy macskát. Írtam neki: kit mi boldogít van akit a macska... Törölt.
Csákányi László anno énekelt egy dalt, valahogy így :"állítsátok meg a földet, le akarok szállni róla..."
Ez jutott eszembe erről az egészről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 135 db bejegyzés
e év: 1777 db bejegyzés
Összes: 10110 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1777
  • e Hét: 8631
  • e Hónap: 18217
  • e Év: 87137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.