Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csirkemell őzgerincben sütve
  2013-07-03 11:34:46, szerda
 
 



: Link

Pacalpörkölt de luxe

Hozzávalók:

 1,5 kg nyers pacal
 10 dkg füstölt szalonna
 10 dkg vaj
 10 dkg libazsír
 75 dkg vörös hagyma
 2 db zöldpaprika
 2 db hegyes erős paprika
 3 db szárított cseresznye paprika
 1,5 dl 20 %-os ételecet
 2 dl vörösbor (Kékfrankos)
 1 db paradicsom
 3 cl ketchup
 fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.

Az elkészítés:

1. A főzés
A nyers pacalt gondosan meg kell tisztítani. El kell róla ill. belőle távolítani minden faggyút, még a legapróbbakat is! Ez azt jelenti, hogy kilónként kb. egy óra tisztítást lehet számolni. A gondosan megtisztított pacalt kb. 12 órán át főzzük babérlevél, ecet, egész bors hozzáadásával. Az első főzővízbe sót tenni nem szabad, mert megkeményedik véglegesen a pacal. A tizenkét óra letelte után a vizet leöntjük és a pacalt megtisztítjuk a rárakódott bors, vagy babérlevél darabkáktól.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. Az anyag végkifejlete:
A megfőzött, tisztított pacalt vékony csíkokra vágjuk. A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a csíkokra vágott pacalt. Ekkor befedjük és nagyon lassú tűzön párolni kezdjük. Még ekkor sem szabad megsózni! Sorban tesszük bele a paprikákat félbe vágva, a cseresznye paprikát negyedelve, a fűszereket (sót és pirospaprikát még nem!). Kb. 3 — 4 órai párolás után beletesszük a piros paprikát, majd megsózzuk. Minél tovább párolódik (pörkölődik) az anyag, annál ízletesebb lesz. Kb. 20 óra elegendőnek, 22 óra jónak és 24 - 26 óra ideálisnak mondható!
Jó étvágyat!


Vörösboros csirkemellfilé paprikás de luxe nokedlival

Hozzávalók:

 4 db csirkemell
 7 dkg füstölt szalonna
 10 dkg vaj
 7 dkg libazsír
 1,5 dl tej
 12 db tojás
 1 pohár tejföl
 kevéske mogyoróolaj
 40 dkg vörös hagyma
 1 db zöldpaprika
 1 db hegyes erős paprika
 1 db szárított cseresznye paprika
 1,5 dl vörösbor (Ostorosi Egri Bikavér)
 1 db paradicsom
2 cl ketchup
fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, őrölt szerecsendió szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.

Az elkészítés:

1. Az előkészítés:
A csirkemellet kifilézzük. (Nem baj, ha kicsit több hús marad a csonton, mert az finom lesz a húslevesben.) A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, a bőrét kb. 5 mm x 5 mm-es darabkákra aprítjuk.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. A paprikás:
A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a felvágott csirkemellet. Ekkor befedjük és lassú tűzön párolni kezdjük. Sorban tesszük bele a zöldpaprikát félbe vágva, a cseresznye paprikát egészben, a fűszereket. A pirospaprikát a végén tesszük bele. Kétféle pirospaprikát célszerű alkalmazni, egy színezőt és egy csípőset. A paprika is rottyanjon egyet, majd belekeverünk az egészbe egy pohár tejfelt. Miután ezzel is rottyant, a paprikás kész.
4. A nokedli:
1/2 kg liszthez 8 egész tojást és 4 tojássárgáját keverünk kevés tej, só és libazsír, vagy mogyoróolaj hozzáadásával. Célszerű dagasztógéppel végezni a keverést. Nem igaz az, hogy a nokedli-tésztát nem kell simára keverni!!! Sőt a simára keverés után a dagasztógépet automatára állítva kb. 45-50 percen keresztül habosra keverjük a tésztát! A főzővízbe használt libazsír és só kell. Az így elkészített és kifőzött nokedli azonnal tálalható.

Jó étvágyat!
: Link


A nagy grillkolbászteszt Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Címkék: dagasztógéppel, csirkemellfilé, hozzáadásával, tojássárgáját, legapróbbakat, pirospaprikát, dagasztógépet, megtisztított, megtisztítjuk, megkeményedik, csirkemellet, petrezselyem, belekeverünk, végkifejlete, belekeverjük, szerecsendió, pacalpörkölt, zöldpaprikát, zsiradékhoz, elegendőnek, beletesszük, elkészítése, megpirított, darabkáktól, húslevesben, zöldpaprika, mogyoróolaj, előkészítés, elkészített, bazsalikom, távolítani, paradicsom, cseresznye, hozzáadjuk, granulátum, elkészítés, nyers pacalt, gondosan megtisztított, első főzővízbe, vizet leöntjük, pacalt megtisztítjuk, rárakódott bors, pörkölt alap, egészen apróra, vajban barnára, apróra vágott, libazsír hozzáadásával, széle barnulni, anyag végkifejlete, megpirított hagymás, pohár vörösbort, csíkokra vágott, Ostorosi Egri Bikavér,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nevem  Akarat  Soha ne kedvezz...  Idő  Nagyi telefonál  Png kutya  Kövesd a cowboyt!  Png telefon  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Nem számIt  A kételkedés kezelése  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Png cica  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Rátalálsz  Png férfi  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Png lepke  Facebookon kaptam Krisztinától  Fehér virág  Sose bánj semmit  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Lóhere  Nevem  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyi telefonál  Németh László tollából  Hiányzik  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
nyers pacalt, gondosan megtisztított, első főzővízbe, vizet leöntjük, pacalt megtisztítjuk, rárakódott bors, pörkölt alap, egészen apróra, vajban barnára, apróra vágott, libazsír hozzáadásával, széle barnulni, anyag végkifejlete, megpirított hagymás, pohár vörösbort, csíkokra vágott, paprikákat félbe, cseresznye paprikát, piros paprikát, csirkemellet kifilézzük, finom lesz, csirkemell filét, felvágott csirkemellet, zöldpaprikát félbe, végén tesszük, pohár tejfelt, paprikás kész, simára keverés, dagasztógépet automatára, főzővízbe használt, nagy grillkolbászteszt, dagasztógéppel, csirkemellfilé, hozzáadásával, tojássárgáját, legapróbbakat, pirospaprikát, dagasztógépet, megtisztított, megtisztítjuk, megkeményedik, csirkemellet, petrezselyem, belekeverünk, végkifejlete, belekeverjük, szerecsendió, pacalpörkölt, zöldpaprikát, zsiradékhoz, elegendőnek, beletesszük, elkészítése, megpirított, darabkáktól, húslevesben, zöldpaprika, mogyoróolaj, előkészítés, elkészített, bazsalikom, távolítani, paradicsom, cseresznye, hozzáadjuk, granulátum, elkészítés, kifilézzük, tisztítást, automatára, babérlevél, paprikákat, ideálisnak, fűszereket, véglegesen, ízletesebb, pörkölődik, negyedelve, hozzávalók, csirkemell, nokedlival, vörösboros, tisztítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 781
  • e Hét: 5333
  • e Hónap: 14003
  • e Év: 69936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.