Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pár hasznos tanács
  2013-11-30 06:30:14, szombat
 
 
A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héját a hangyaboly köré
Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
A Tükör gyönyörű lesz ha Vhite Spirittel tisztitod (festék hígító)
Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe
A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !
Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg.
Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard ki.
Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,
Ha a hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.
Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát
Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.
Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet, ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.

Narancspucolás egyszerűen

A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát! :)






Így fogyaszd a görögdinnyét!

A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni - hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra! :)






Cérna szeletelés

Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot, használj cérnát!







KONYHAI TURPISSÁGOK

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. Kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni, és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedtem volna frissen a kertből.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem spriccel sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat,így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki..

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé
egfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhánypercre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forróvízbe. Gyors és nem maszatolós.

Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne..

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rá lisztet ! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem ..

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).

Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Együk kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót. Ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le,és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe.

A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!

Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!

Hogy a citrom kiadja az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard.

Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,(egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé)

A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.

Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.

Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.


konyhai trükk : Link

Népi hagyományokLink









 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Címkék: déligyümölcsöket, kifertőtlenített, összeturmixolom, felhólyagosodni, leveszöldségből, hűtőszekrényben, szódabikarbónát, felhasználáskor, elfogyasztására, faszénparázsra, eltüntetéséhez, befőttesüveget, narancspucolás, krumplifőzelék, újramelegíteni, beleaprítottuk, szárnyasoknak, fogpiszkálóra, megszabadulni, megmelegítjük, sómennyiségre, legkönnyebben, süteményekhez, megszurkáljuk, előmelegített, lefagyasztom, babérlevelet, grillezéskor, süteményekbe, eltávolítani, petrezselyem, vágódeszkára, ásványvízzel, ízesítéséhez, néhánypercre, panírozásnál, hangyaboly köré, szelet citrommal, meleg vízben, kávéskanál ecetet, citrom kiadja, órát meleg, káposzta főzéstől, szelet kenyeret, káposzta tetejére, hagymától könnyezik, krumpli előbb, egyik oldalát, naranccsal általában, fehér részével, narancs pucoláson, remek módszer, Vhite Spirittel, KONYHAI TURPISSÁGOK, HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mai harmónia kártyám  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  Mi lenne ha  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 19  Jó éjszakát  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Mi lenne ha  Idő  Szívem  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Erdőn  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png nő  Facebookon kaptam  Reggel van  Png fotel  Németh László tollából  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Png ház  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png nő  Örülök, hogy látlak!  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
hangyaboly köré, szelet citrommal, meleg vízben, kávéskanál ecetet, citrom kiadja, órát meleg, káposzta főzéstől, szelet kenyeret, káposzta tetejére, hagymától könnyezik, krumpli előbb, egyik oldalát, naranccsal általában, fehér részével, narancs pucoláson, remek módszer, tortalapot vagy, tyúk vastag, legdrágább alkatrésze, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzés, főzelék vagy, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, kézen lévő, masszához tegyünk, evőkanál étolajat, sovány húsokat, fejes saláta, húsokra tehetünk, húsok átveszik, aromás illatokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, tojás sárgája, bablevest rántás, benne főtt, szárított zeller-, túrógombócot érdemes, másnapos kenyeret, sűrű szövésű, fagylaltos kanál, mikróban újramelegíteni, magas falú, felezett hagymát, égett részt, sárgája kellett, fedele nélkül, legmagasabb fokozatra, piacon friss, benne lévő, hűtőszekrényben lehet, tésztája gyorsabban, befőttek vagy, palacsintatésztát szénsavas, főtt tészta, pohár hideg, citrom héját, hússzeletek közé, fagyasztani valót, összes levét, káposzta közé, területet ahol, déligyümölcsöket, kifertőtlenített, összeturmixolom, felhólyagosodni, leveszöldségből, hűtőszekrényben, szódabikarbónát, felhasználáskor, elfogyasztására, faszénparázsra, eltüntetéséhez, befőttesüveget, narancspucolás, krumplifőzelék, újramelegíteni, beleaprítottuk, szárnyasoknak, fogpiszkálóra, megszabadulni, megmelegítjük, sómennyiségre, legkönnyebben, süteményekhez, megszurkáljuk, előmelegített, lefagyasztom, babérlevelet, grillezéskor, süteményekbe, eltávolítani, petrezselyem, vágódeszkára, ásványvízzel, ízesítéséhez, néhánypercre, panírozásnál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 874
  • e Hét: 5426
  • e Hónap: 14096
  • e Év: 70029
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.