Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
9 élelmiszer, amiből fogyasszunk kevesebbet melegben
  2015-07-29 18:31:16, szerda
 
   
 
Íme kilenc élelmiszer, amiből fogyasszunk keveset ezekben a forró napokban.

1. Licsi és longán (sárkányszem)
Ha sok licsit és longánt fogyasztunk a hőségben, akkor ezek a gyümölcsök megakadályozzák, hogy a szervezetünk megszabadulhasson a hőségtől. A leggyakoribb tünet az álmatlanság, az éjszakai forgolódás. Azok sem szabad fogyasszanak az említett gyümölcsökből, akik lázasak, vagy belső gyulladásban szenvednek. Ezek az édes gyümölcsök nyáron nem előnyösek, ilyen többek között még a kajszi- és őszibarack, kókuszdió, cseresznye, és a durián.

2. Dió
A dió fogyasztása azért nem alkalmas nyáron, mert magas az olaj- és zsírtartalma. Ilyen még a mogyoró, a kesudió, a fenyőmag, a dinnye magja, a mandula, vagy a pisztácia. A dió amúgy egészséges, de nyáron a magas olaj- és kalóriatartalma miatt megakadályozza, hogy a szervezet megszabadulhasson a fölösleges hőtől.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

3. Túlzott húsfogyasztás
Ha odakint a hőmérséklet árnyékban meghaladja a 35 Celsius fokot, azok, akik túl sok húst fogyasztanak ezekben a napokban, könnyen feszülté, ingerülté, agresszívé válhatnak. Ennek oka, hogy a húsban lévő állati fehérjék lebontása miatt az agyban csökken a triptofán nevű boldogság hormon, ami a kiegyensúlyozott közérzetért is felelős. Melegben az állati fehérjék lebontását a szervezet csak nagy erőfeszítések árán tudja megoldani, ami fokozatos hőemelkedéssel is párosul, ezért érezhetjük egy nagy szelet hús elfogyasztása után, hogy rögtön hőgutát kapunk.

4. Tea és kávé
Ezek az italok is hozzájárulnak ahhoz, hogy megugorjon a testhőmérséklet, ezért mértékkel kell fogyasztani, a legmelegebb napokban egyáltalán nem ajánlott kávézni, teázni. A koffein, a cukros üdítők, teák kiszáradást okozhatnak, pedig a kánikula legjobb ellenszere a víz, és az, hogy a szervezetünk vízkészleteit folyamatosan pótoljuk.

5. Csípős ételek
A csípős ízért felelős kapszaicinnak sok jótékony hatása ismert, mégis egyes kutatások szerint, ha odakint 38 fokos hőség tombol, érdemes kihagyni az étrendünkből a csípős dolgokat, mert ez ha rövid időre is, de megemeli a testhőmérsékletet.

6. Tejtermékek
A forró napokban érdemes a tejtermékekből is kevesebbet enni, inni. Nem szabad kint tárolni ezeket az élelmiszereket, mert a különböző baktériumok sokkal gyorsabban szaporodnak a melegben, és gyorsan megromolnak a tejből készült dolgok, mint például a túró, a joghurt, amelyek könnyedén gyomorrontást okozhatnak.

etel1

7. Zsíros ételek
Itt több fajta élelmiszer is szóba jöhet: a gyorsételek, a sült krumpli, amelyekben rengeteg kalória van. A vaj, az ételek elkészítéséhez használt olajos rántás, a cukrok káros transzzsírokat tartalmaznak, amelyek megemelik a koleszterinszintet is.

8. Szószok, majonéz
Ezeket a készítményeket nehéz mellőzni, hiszen a kinti sütögetéskor gyakran szokás használni például barbecue szószt, de ha nagyon nagy a meleg, akkor inkább mellőzzük. Ahogyan érdemes a majonézt, és a többi csípős, paradicsomos szószt is hanyagolni. Ezekben a termékekben sok só, cukor található, ami puffadást eredményezhet.

9. Fagylalt
Sajnos a fagyi és a sör sem ajánlott a nagy melegben. Ugyan rövid távon enyhülést hoz, hosszabb távon pedig épp ellenkezőleg hat, hiszen a Seattle Times-ban megjelent írás szerint bármilyen élelmiszer, amelynek hőmérséklete alacsonyabb a test hőmérsékleténél ugyan hűsítően hat, de 15-20 perc múlva a szervezet felmelegszik.









http://filantropikum.com/ezt-a-9-elelmiszert-keruljuk-nyaron-ha-jol-akarjuk-erezn i-magunkat/
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Címkék: kiegyensúlyozott, megakadályozzák, hőmérsékleténél, testhőmérséklet, kalóriatartalma, élelmiszereket, tejtermékekből, elkészítéséhez, transzzsírokat, készítményeket, hőemelkedéssel, megakadályozza, húsfogyasztás, elfogyasztása, gyomorrontást, eredményezhet, gyümölcsökből, filantropikum, erőfeszítések, hozzájárulnak, kapszaicinnak, vízkészleteit, fogyasztanak, zsírtartalma, leggyakoribb, sütögetéskor, étrendünkből, paradicsomos, szervezetünk, gyulladásban, fogyasszanak, felmelegszik, hőmérséklete, tartalmaznak, folyamatosan, ellenkezőleg, forró napokban, gyümölcsök megakadályozzák, szervezetünk megszabadulhasson, leggyakoribb tünet, éjszakai forgolódás, említett gyümölcsökből, édes gyümölcsök, dinnye magja, magas olaj-, szervezet megszabadulhasson, fölösleges hőtől, hőmérséklet árnyékban, húsban lévő, agyban csökken, triptofán nevű, kiegyensúlyozott közérzetért, Seattle Times-ban,
Antal Mária (#1)   2015-07-29 21:08:59
Szia kedves Marika
A borús, kissé hűvös idő ellenére további csodás, pihentető nyarat kívánok Neked és kedves Családodnak.
Balatonfüreden nyaraltam 8 napig. Végig kánikulai meleg volt.
Utolsó este volt vihar esővel, de másnap, amikorra elromlott az idő már haza jöttem.
Kacsák a vízen
.......


Hotel strandja délután
.......


Pihenő kacsák a parton
.......


Balcsi kora esti fényben
.......


Selfi rólam a halászok szobránál
...............


Halászok szobra
.......


Tagore szobor
Nagyobb kép Link
.......


Tagore sétány
.......



Baráti ölelésem, és puszi szeretettel


Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Png telefon  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Adakozás  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  Png telefon  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogy lehet megtartani  Sose bánj semmit  Tanuld meg ezt a versemet  Őrizkednünk kell...  Nem számIt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Png ház  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
forró napokban, gyümölcsök megakadályozzák, szervezetünk megszabadulhasson, leggyakoribb tünet, éjszakai forgolódás, említett gyümölcsökből, édes gyümölcsök, dinnye magja, magas olaj-, szervezet megszabadulhasson, fölösleges hőtől, hőmérséklet árnyékban, húsban lévő, agyban csökken, triptofán nevű, kiegyensúlyozott közérzetért, állati fehérjék, szervezet csak, nagy szelet, legmelegebb napokban, cukros üdítők, kánikula legjobb, szervezetünk vízkészleteit, csípős ízért, csípős dolgokat, különböző baktériumok, tejből készült, sült krumpli, ételek elkészítéséhez, cukrok káros, készítményeket nehéz, kinti sütögetéskor, többi csípős, nagy melegben, test hőmérsékleténél, szervezet felmelegszik, kiegyensúlyozott, megakadályozzák, hőmérsékleténél, testhőmérséklet, kalóriatartalma, élelmiszereket, tejtermékekből, elkészítéséhez, transzzsírokat, készítményeket, hőemelkedéssel, megakadályozza, húsfogyasztás, elfogyasztása, gyomorrontást, eredményezhet, gyümölcsökből, filantropikum, erőfeszítések, hozzájárulnak, kapszaicinnak, vízkészleteit, fogyasztanak, zsírtartalma, leggyakoribb, sütögetéskor, étrendünkből, paradicsomos, szervezetünk, gyulladásban, fogyasszanak, felmelegszik, hőmérséklete, tartalmaznak, folyamatosan, ellenkezőleg, kiszáradást, legmelegebb, fogyasztása, termékekben, fogyasztani, tejtermékek, baktériumok, hőmérséklet, szaporodnak, fogyasszunk, álmatlanság, fogyasztunk, sárkányszem, alacsonyabb, gyorsételek, közérzetért, megromolnak, elelmiszert, fölösleges, érezhetjük, egészséges, élelmiszer, megugorjon, hanyagolni, amelyekben, cseresznye, agresszívé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3459
  • e Hét: 20620
  • e Hónap: 37020
  • e Év: 158893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.