Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az alma
  2015-11-25 12:03:16, szerda
 
   
  ALMA

Ha eddig azt gondoltuk volna, hogy ez csak afféle ártalmatlan babona vagy legjobb esetben olyan nagybani jó tanács, amelyben az alma az általában vett egészséges étrendet szimbolizálja, akkor most újra leborulhatunk a természetgyógyászat, és a nép évezredes bölcsessége előtt.

A tudomány mai állása szerint ugyanis az alma valóban gyógyító vagy megelőző hatással lehet éppenséggel a legelterjedtebb betegségek esetében. Az alma áldásos hatásait persze valójában nem a mai orvostudománynak kellett felfedeznie: már Hippokratész (Kr. e. 460-377) is ajánlotta szívgyengeség, emésztési zavarok és veseproblémák kezelésére. Egy német orvos a XVIII-XIX. század fordulóján, bizonyos dr. Christoph Hufeland, aki többek között Goethét és Schillert is kezelte, felfedezte, hogy egy alma elalvás előtt alkalmas az álmatlanság megelőzésére.

Ez azért van, mert az elfogyasztott almának köszönhetően a vércukorszint az éjszaka során egyenletes marad.
A szívinfarktus és az érelmeszesedés megelőzését segíti napi két alma elfogyasztása, ugyanis ma már bebizonyosodott, hogy az almában található pektin csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Magas vérnyomás ellen minden reggel éhgyomorra együnk meg egy almát: az alma ugyanis mint egy szivacs, felszívja a szervezetből a fölösleges sót és vizet, ily módon leviszi a vérnyomást.

Emésztési zavarok, székrekedés ellen egy alma ebéd előtt üdvös hatású lehet, mert az alma szabályozza a bélflóra működését. A migrénes roham sok esetben megelőzhető, ha amikor közeledni érezzük a rohamot, megeszünk egy almát.

Másnaposság esetén három alma éhgyomorra megszüntetheti a macskajajt kísérő fejfájást.

Végül a fogápolás hatásos kiegészítője, ha étkezések után elropogtatunk egy almát: a rágáskor tisztítja a fogak közeit, egyesek szerint olyan hatásosan, mint a fogkefe.

A nyers, reszelt alma különböző eredetű hasmenésnek jól bevált gyógyszere.
Nyersen emésztést segítő hatású, vitamin, foszfor és almasav tartalma miatt pedig az agyműködésre is jótékony hatással van.
Szabályozza a vese és a máj működését.

Tapasztalatok azt mutatják, hogy azokon a helyeken, ahol az almát termesztik, ezáltal nagyobb mennyiségben fogyasztanak a gyümölcséből, a köszvényes betegség ritkán fordul elő.

Almakúrától az alma teáig

Almakúra ajánlott köszvény, elhájasodás, vese és húgycső betegségeinél. Ilyenkor az almán kívül a napi étrendbe esetleg egy kevés rozskenyér vagy kétszersült beiktatható. Általában szintén 3 napig ajánlott a kúra.

Az almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó hatású, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavaroknál kifejezetten ajánlott.

Figyelem! ha az almalé gyomornyomást vagy hasmenést okoz, a kúrát azonnal abba kell hagyni!
Amikor almalevet iszunk, nem ajánlott füstölt húsokat, erősen fűszerezett és pácolt ételeket fogyasztani, és az alkoholtól is ajánlott tartózkodni.

Az almasavó étvágynövelő hatású, a nyelv lepedékét eloszlatja, enyhíti a kínzó, hurutos köhögést. Ilyenkor az elfogyasztandó mennyiség egyénenként változik, gyenge gyomrúak naponta 1 - 2 evőkanállal fogyasszanak belőle.

Almamustot izületi, gyulladásos betegségeknél ajánlunk. Hasonló hatása van a tiszta almabornak is, melynek ezenkívül a nőknél menstruációt elősegítő hatása is van.
Az almamust és almabor kedvelt háziszer orsógiliszta és galandféreg kiűzésére is.

Az almahéj teája tápláló, legyengült szervezetnek nyugtató, elhízásra hajlamosaknak mindennapi italuk lehet.

Almasavó készítése: Almabort vízzel, tejjel egyenlő részben összkeverünk és felmelegítjük (nem főzzük!). A melegítés hatására túrószerű anyag válik ki belőle, ekkor egy szűrőbe öntjük, melyen a túró föntmarad, a szüredéket pedig a fent említett esetekben fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: orvostudománynak, legelterjedtebb, bebizonyosodott, érelmeszesedés, elfogyasztandó, megszüntetheti, elfogyasztása, szimbolizálja, tapasztalatok, szívinfarktus, elropogtatunk, vércukorszint, elfogyasztott, veseproblémák, betegségeknél, szívgyengeség, hajlamosaknak, gyomornyomást, betegségeinél, felmelegítjük, leborulhatunk, hippokratész, megelőzésére, köszönhetően, agyműködésre, fogyasszanak, étvágynövelő, menstruációt, orsógiliszta, szervezetnek, összkeverünk, kifejezetten, mennyiségben, fogyasztanak, gyümölcséből, kiválasztást, általában vett, alma valóban, legelterjedtebb betegségek, alma áldásos, német orvos, alma elalvás, álmatlanság megelőzésére, elfogyasztott almának, éjszaka során, érelmeszesedés megelőzését, almában található, alma ugyanis, alma ebéd, alma szabályozza, bélflóra működését, migrénes roham, Christoph Hufeland,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einsteinről  Png férfi  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Esti kép  Garai Gábor - Takarítás  Popper Péter szavai  Png csokor  Nem számIt  Radikális szeretet  Csak a fogyatkozás látható  A sors  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Hazára minden embernek szükség...  Nagyon különös  Alázat  Próbálj meg ...  Alázat  Gonosz démon-álarc  210 éve született a SZÓZAT meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Neked tudnod kell  Lóhere  Nagyon különös  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  Elköszönt  Nem számIt  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Szívem  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hiányzik  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Fekete-erdő desszert  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Alázat  Mi lenne ha  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Png ház  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
általában vett, alma valóban, legelterjedtebb betegségek, alma áldásos, német orvos, alma elalvás, álmatlanság megelőzésére, elfogyasztott almának, éjszaka során, érelmeszesedés megelőzését, almában található, alma ugyanis, alma ebéd, alma szabályozza, bélflóra működését, migrénes roham, macskajajt kísérő, fogápolás hatásos, rágáskor tisztítja, fogak közeit, almát termesztik, köszvényes betegség, alma teáig, almán kívül, napi étrendbe, kevés rozskenyér, almalé frissen, almalé gyomornyomást, kúrát azonnal, almasavó étvágynövelő, nyelv lepedékét, elfogyasztandó mennyiség, tiszta almabornak, nőknél menstruációt, almahéj teája, melegítés hatására, szűrőbe öntjük, túró föntmarad, szüredéket pedig, fent említett, orvostudománynak, legelterjedtebb, bebizonyosodott, érelmeszesedés, elfogyasztandó, megszüntetheti, elfogyasztása, szimbolizálja, tapasztalatok, szívinfarktus, elropogtatunk, vércukorszint, elfogyasztott, veseproblémák, betegségeknél, szívgyengeség, hajlamosaknak, gyomornyomást, betegségeinél, felmelegítjük, leborulhatunk, hippokratész, megelőzésére, köszönhetően, agyműködésre, fogyasszanak, étvágynövelő, menstruációt, orsógiliszta, szervezetnek, összkeverünk, kifejezetten, mennyiségben, fogyasztanak, gyümölcséből, kiválasztást, szervezetből, kiegészítője, beiktatható, kétszersült, fogyasztjuk, felfedeznie, álmatlanság, fogyasztani, fűszerezett, ártalmatlan, elhájasodás, szabályozza, székrekedés, megelőzését, megelőzhető, hasmenésnek, másnaposság, tartózkodni, almakúrától, evőkanállal, éppenséggel, egyénenként, bölcsessége, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 894
  • e Hét: 18055
  • e Hónap: 34455
  • e Év: 156328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.