Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Hét lépés a pozitív .....
  2011-05-05 19:33:25, csütörtök
 
 


Hét lépés a pozitív gondolkodástól a pozitív életig

1. Pozitív gondolkodás

Felismerni, hogy minden jól van, ahogy van, mert minden engem szolgál és nekem nyújt segítséget. Figyelmesen és kitartóan végigmenni az életúton. Teljes bizalommal, jó humorral, oldottan tenni, amit tenni kell. Hálatelt szívvel felismerni a látszat mögötti valóságot, és biztonságban élni a lét teljességében.

2. Pozitív érzés

Nyíltan és őszintén olyannak elfogadni az embereket, amilyennek megismertük őket. Bizalommal viseltetni érzéseink iránt, és ismerni értékeinket, a teljességben élni. Az életet csak szemlélni, de nem ítélni, nagy szeretettel hagyni, hogy az történjen, aminek meg kell történnie.

3. Pozitív akarat

Akarnunk kell tanulni és megérteni, megbocsátani és helyesen cselekedni. Azt kell akarnunk, amit tennünk kell! Meg kell hallanunk, mit akar az élet, és saját akaratunkat el kell engedni, és hagyni, hogy az Ő akarata beteljesüljön!

4. Pozitív beszéd

Meg kell tanulnunk, hogyan fejezzük ki magunkat világosan, és véget kell vetnünk a szavak inflálódásának. Meg kell tanulni, hogy kéretlenül senkinek ne adjunk tanácsot, és hallgatni is meg kell tanulni. Szavaink és cselekedeteink legyenek őszinték, bátorítsunk és vigasztaljunk, mondjunk köszönetet és áldást.

5. Pozitív cselekvés

Megfontoltan, jó érzékkel és körültekintően cselekedjünk. Legyünk szeretetteljesek, konstruktívak és segítőkészek. Legyünk tekintettel másokra, legyünk megbízhatóak és állhatatosak, függetlenül mások elvárásától. Legyünk felelősségteljesek és öntudatosak mindenben, amit teszünk. Tanuljunk meg adni és kapni, és a ,,belső vezetőre" hallgatva a megfelelő pillanatban azt tenni, amit kell. Tudatosan és mértékkel a legmegfelelőbbet fogyasztani. Örömmel és szabadon elfogadni és méltányolni mások szabadságát.

6. Pozitív tudat

Az igazság és a valóság felismerésével éljünk önzetlen, harmonikus életet. Rendszeresen vonuljunk vissza magányunkba, és szakítsunk időt az imára és a meditációra. Egész létünket irányítsuk a Legmagasabb felé. Ismerjük fel a pillanatnyi helyzetet, és éljünk értelmes életet.

7. Pozitív élet

A szellemi törvények figyelembevételével gondtalanul és higgadtan éljük az életünket, azzal a felismeréssel, hogy minden mind-egy. Ápoljuk harmonikus kapcsolatainkat, és örüljünk a legkisebb dolognak is. Örüljünk, hogy élünk, de legyünk készen bármely pillanatban a távozásra. Ameddig itt tartózkodunk, addig éljünk tisztességes, mintaszerű, egészséges életet.
(Karsay István)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pozitív gondolkodás
  2011-05-05 19:30:08, csütörtök
 
 


Pozitív gondolkodás

Minden úgy jó, ahogy van... ez a pozitív gondolkodás fokmérője! Ellenben minden "ha", és minden "de" a pozitív gondolkodás ellentéte.
Semmiképpen nem arról van szó, hogy mindent "szépnek gondoljunk", hogy a problémákat a szőnyeg alá söpörjük, hanem az, hogy a látszat alatt felismerjük a valóságot. A látszat lehet: nem szeretem, nem jó. stb...
A pozitív gondolkodás nem foglalkozik vele. Mélyebbre hatol, és felismeri a "jót", hiszen minden csak az én szolgálatomra, segítségemre van.
Pozitívan gondolkodni annyit jelent, mint figyelmesen és állhatatosan végigjárni az élet útját. Higgadtan, bizalommal, humorral, tettel, tenni azt, amit kell. Hálával ismerni fel a látszat mögött a valóságot, és biztonsággal élni a lét nyújtotta bőségben.
A pozitív gondolkodás a látszatot áttörő, mélyreható gondolkodás. Felold bennünket a kényszer alól, hogy mindent meg kelljen ítélnünk, hogy negatív módon el kelljen ítéljünk. A pozitív gondolkodásnak mindig van valami köze a szeretethez. Hisz minden szeretet az élet szerelmi vallomása, amely nekünk, embereknek szól. És a pozitív gondolkodás mindenben felfedi a szeretetet!
(szerzője ismeretlen)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Mit jelent a pozitív gondol...
  2011-05-05 19:27:14, csütörtök
 
 


Mit jelent a pozitív gondolkodás?

Mindaz, ami körülvesz bennünket, materializált elképzelés, megvalósított gondolatkép. Előbb ki kell gondolnom valamit, s az csak azutáni valósulhat meg. Az anyag nem más, mint az energia különféle megjelenési formája. A gondolatok energiát mozgatnak és formálnak. Az energiamegmaradás törvénye értelmében energia nem vész el, csak megjelenési formáját változtatja, átalakul.
Minden gondolat egy teremtés, amelynek meg kell valósulnia. Életkörülményeim létemet tükrözik, változtatni csak akkor tudok rajtuk, ha magam is megváltozom.
A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennélfogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.

A pozitív gondolkodáshoz hozzátartozik a rendszeres lelki higiénia is, ami azt jelenti, hogy reggelente mentálisan felkészítem magam a napra, és napközben újra meg újra rákapcsolódom az egyetlen tudatra, este pedig ellenőrzöm, mennyire sikerült saját mértékemhez tartanom magam, és mentálisan újraélni, mit nem sikerült még optimálisan megoldanom. Ekképpen azonnal megtisztogatok minden gondolatenergiát, mielőtt még sorscsapásként megvalósulhatna.
A sikertelenség mindig csak közbülső eredmény a végleges sikerhez vezető úton.
Bármit gondoljon is egy teremtő a hit bizonyosságával, annak meg kell valósulnia. Mindazt, amit elgondolok, el is tudom érni.
Tudatom gyengesége, hogy egyidejűleg mindig csak egy gondolatot tudok kigondolni. Ha a helyes, a megfelelő gondolatot gondolom, és azt megtartom, annak igazán nagy ereje lesz.
Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. Másfajta gondolatok átformálódnak vagy kilökődnek.

Visszatekintve életünk eddigi eseményeire, láthatjuk, hogy valamennyi kívánságunk megvalósult, mely kellő ideig foglalkoztatta tudatunkat. Ez sajnos negatív vágyainkra is igaz. A félelem, az aggodalom stb. pontosan azt vonzza magához, amitől fél az ember, hiszen ilyenkor tudatunkat a félelmeinkkel és gondjainkkal foglalkozó gondolatok töltik meg. A félelemérzet gondoskodik arról, hogy ez a gondolat újra meg újra aktiválódjon.
Ilyen esetben is csak a gondolati fegyelem és a rendszeres lelki higiénia segít, amely során a nemkívánatos gondolatokat azonnal kellemes gondolatokká transzformáljuk, még mielőtt sorscsapásként manifesztálódhatnának.
(Karsay I.)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Spirituális küldetésünk
  2011-05-05 19:21:56, csütörtök
 
 


Villás Béla: Spirituális küldetésünk

Hiszünk az emberiség egységében, abban, hogy minden ember egyenlő.
Hiszünk abban, hogy minden ember képes megteremteni belső békéjét, harmóniáját, amely szükséges ahhoz, hogy embertársainkkal, valamint a Földdel, a természettel békében és harmóniában éljünk.
Hiszünk a gondolatok teremtő erejében, abban, hogy fel tudjuk oldani negatív gondolat-mintáinkat, és számunkra, valamint a Létezés számára pozitív gondolatokat tudunk teremteni.
Hiszünk abban, hogy az élet nem harctér, hanem játszótér, ahol szabad és tudatos emberek tudnak együtt játszani, örülni.
Hiszünk abban, hogy mindezekhez az anyagi világon túlmutató felsőbb hatalmak nyújtanak segítséget.
Hiszünk abban, hogy Jézus Krisztus szavai és tettei a jelenkor embereinek is szólnak, és hiszünk az Ő második eljövetelében, azaz a szívünkben való megszületésében.
A hit alapja az Istenben való egység létezésének a felismerése, az amint fent, úgy lent" szervezőelve egyetemességének elfogadása, a minden egy - egy minden" elvének befogadása, annak felismerése, hogy a dualitás világában az ember célja a transzcendens egység újbóli megvalósítása.
Hisszük, hogy az emberi élet célja a test-lélek-szellem hármassága harmóniájának elérése, s ezáltal a magasabb világokkal, az Istennel való találkozás előkészítése, illetve megélése.
Hisszük, hogy eszközeink és lehetőségeink révén minél szélesebb körben meg tudjuk ismertetni, illetve terjeszteni a fizikai valóságon túlmutató spirituális ismereteket és ezáltal minél több ember számára lehetővé tudjuk tenni a test-lélek-szellem hármassága egészségének, harmóniájának helyreállítását.


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Pozitív gondolkodás- akaraterő
  2011-05-05 19:16:38, csütörtök
 
 


Akaraterő: Neked is sikerülhet!

Az agy csodálatos teljesítményekre képes, gondolataink teremtő erővel bírnak. Egyesek halálos betegségekből gyógyulnak fel, mások a természet erejével dacolva túlélnek olyan helyzeteket, amelyekbe mindenki más belehalna.
Nap mint nap hallhatunk csodákról.
Egy vonatszerencsétlenség egyetlen túlélője karcolás nélkül ússza meg a tragédiát. A nincstelen, árva kisfiúból milliárdos olajmágnás lesz. Az osztály legcsúnyábbnak tartott, örökösen gúnyolt leánya ünnepelt topmodellé válik, s most a legnagyobb divattervezők versengenek a kegyeiért. A beteg, akiről lemondott az orvostudomány, egyik napról a másikra meggyógyul. A szerzetesek jeges vízben fürödnek, tüzes parázsban edzik ökleiket, sérülés vagy a megbetegedés legkisebb jele nélkül. Mások elhiszik, hogy egy napon aranyéremmel a nyakukban a dobogó tetején fognak állni, miközben a tömeg egy ütemre skandálja a nevüket.
Vajon mi a közös ezekben az emberekben? Mi az, amitől úgy érezzük, hogy ők valamiben mások, mint mi? Nekik miért sikerül, nekünk miért nem?
(szerzője ismeretlen)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Gyógyulás a pozitív gondolk...
  2011-05-05 19:11:27, csütörtök
 
 


Gyógyulás a pozitív gondolkodás ereje által

Az ember testből, lélekből és szellemből álló egység. Az okok a betegségnél, hibás emberi magatartásban, helytelen gondolkodásban és életben gyökerezik.

Az egész kozmosz rezgésen, energián alapszik,
minden energia : úgy az anyag, a fény, a gondolatok és az érzések. Nem csak a külső behatások váltanak ki fizikai változásokat testünkben, hanem a gondolatok, érzések, befolyásolják szervezetünkben a biokémiai folyamatokat.

A negatív gondolatok megbetegítik az embert, a pozitív gondolatok által ismét egészséges lesz. Gondolatok, érzések, a lelki rezdülések formálják viselkedésünket, szavainkat és cselekedetünket, melyek még erősebb energiák. A belső befolyásolja a külsőt, ami azért lehetséges, mert az energiák állandóan cserélődnek és áramlanak. A bennük lévő erők állandóan kölcsönhatásban vannak és kommunikálnak egymással.
Ez lehet felépítő, erősítő és éltető, vagy romboló és végül betegséget okozó.

A pozitív gondolatok építőek, konstruktívak. Gondolatok melyeket az önzetlen szeretet érzése lelkesít, amelyek :a szeretet, jóság, szelídség, jóakarat, szolgálat. Ezek a béke és az egység gondolatai, itt a tőlünk jövő energia önzetlenül áramlik másokhoz és gazdagabban tér vissza hozzánk. Az önzetlen szeretet gondolatai, isteni energiák, mivel Isten a Szeretet, és aki szeret, az Istenben van, és Isten benne van. S Ő azt akarja, hogy egészségesek, erőteljesek szabadok legyünk.
Forrás: Egyetemes élet


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
A pozitív gondolat....
  2011-05-05 19:02:58, csütörtök
 
 

A pozitiv gondolat bevonzza a jót

Bizonyára mindenki ábrándozott arról, hogy képes belelátni mások gondolatába, megálmodja a jövendő történéseket. Aztán amikor szemtől szembe találkozik valakivel, aki azt állítja, hogy erre képes, gúnyos mosollyal csóválja a fejét: Na persze, majd éppen ő. Hiszen ránézésre is olyan hétköznapi, mint bármelyik ember!
A különleges képességekhez nem kell égi adottság. Még a gondolatolvasás vagy a jövőbe látás is feléleszthető képesség, hiszen ott szunnyad mindenkiben.
Gyerekszemmel - az aura
A gyerekek például még látják az aurát, és sokan közülük még emlékeznek az előző életükre is. Csak hát amit mondanak, rajzolnak, mesélnek, azt a ,,racionálisan gondolkodó" felnőttek képzeletnek, gyermeki fantáziának nevezik, és anélkül, hogy meghallgatnák, odafigyelnének rá, elkezdik átformálni a gondolkodását: ,,Okos kislány nem mond ilyen butaságokat, még hogy a mama feje zöld, a nagyapáé meg piros..."
A gyerek nem érti, hogy amit ő lát - a testet körülvevő színes felhőt -, a többiek miért nem látják. Aztán szép lassan elsorvad ez a képessége, mert nem használja, igyekszik nem is észrevenni, próbálja a felnőtteket utánozni, hogy mielőbb maga is felnőtté váljon. Felnőtté, aki fejcsóválva hallgatja, hogy a barátnője aurafotót készíttet, és a színes energiafelhő olyan színű, mint amilyennek a négyéves kislánya rajzolta minap a fejét. Ekkorra már teljesen elfelejtette, hogy egykor ő is ilyen színes alakokat rajzolt. Felnőttként szemfényvesztésnek tartja az egészet. És hitetlenkedve csóválja a fejét akkor is, amikor az auraelemző pusztán ,,rápillantásból" elkezdi sorolni az egészségi problémáit, amelyek nem a gyógyszeres kezeléstől fognak elmúlni, hanem akkor, ha kiszakad abból a környezetből, ahol nap mint nap gyengül az aurája, annyira, hogy már átengedi a negatív energiákat. És oda az egészség, a boldogság.
(forrás:astronet.hu)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Pozitív gondolatok
  2011-05-05 18:51:50, csütörtök
 
 


Árassz szerető energiát és bízzál benne, hogy a világegyetem pontosan azt adja neked, amire abban a pillanatban szükséged van.
Amit elutasítasz, rád tapad.
Ha békét akarsz a világban, légy békés önmagadban.
Az érzéseket, az álmodozást és a képzeletet gyakran azonosítják az időpazarlással vagy a képzelgéssel.

A képzelőerő az elmével való munka kulcsa, ami megengedi, hogy belépjünk a spirituális világba és visszaszerezzük az ősi tudást. A képzelőerő a magasabb látomás/felismerés és a jövőbe-látás képessége.
Ha nem ébredünk fel ebben a fizikai világban, nehézségeink lehetnek a felébredéssel a túlvilágon.
A dogma és az ideológia gyökerei a félelem talaján növekednek.
Ha ismerni akarod elmúlt életedet, nézd meg jelenlegi körülményeidet;
Ha ismerni akarod jövendő életedet, nézd meg jelenlegi cselekedeteidet.
(Varázskert)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Ne foglalkozz az ítélkezőkkel
  2011-05-05 18:48:02, csütörtök
 
 


CSAK AZ SZÁMIT, HOGY TE MIT GONDOLSZ MAGADRÓL!

Ne foglalkozz a bírálókkal és ítélkezőkkel!

Amikor valamire vágysz, valamit szeretnél megvalósítani, elérni az életedben, higgy benne, hogy a Magasabb Intelligencia ösztönöz erre. Téged választott erre a feladatra, mert tudja, hogy képes vagy rá, célja van veled és a terveiddel. Soha ne fojtsd el magadban ezt a vágyat, főleg akkor nem, ha mások nem hisznek benne, hogy meg tudod csinálni, esetleg (többnyire a hátad mögött) gúnyolódnak, bírálnak vagy elítélnek miatta.

Ne hagyd, hogy győzzön a "mit mondanak majd az emberek", vagy a "családom ezt sohasem értené meg", vagy "a barátaim elfordulnának tőlem". Csak az számít, hogy te hogyan érzel az adott dologgal kapcsolatban. Ha izgatottság fog el, amikor rá gondolsz, lelkes vagy, amikor azzal foglalkozol, újabb és újabb ötletek állnak sorban a fejedben, amikor azt a dolgot tervezed, akkor ne hagyd, hogy bárki visszahúzzon! Csak csináld! Biztos, hogy képes vagy rá! Minden terv, amiben rendületlenül és pozitív töltettel hiszel, megvalósul és sikert hoz! A legvadabb terved is.
Az ember csak akkor lehet maradéktalanul boldog, ha ott él, ahol igazán szeretne, ha úgy él, ahogy igazán szeretne, ha azzal él, akivel igazán szeretne, ha azt csinálja, amit igazán szeretne. A te vágyaid a tieid, nem másoké. Ne hagyd, hogy mások irányítsák az életed, hogy a racionalitásra hivatkozva mások döntsenek helyetted. Ha nem tesz boldoggá a munkád, lépned kell. Ha nem tesz boldoggá a kapcsolatod, lépned kell. Rajtad kívül senki sem tud változtatni a helyzeteden. Amint a jó érzéseidet kezded követni, rohamos mértékben válik jobbá az életed, szinte meseszerű lesz a köréd épülő új világ.

Ha a családi kötelékeid megsínylik a váratlan önbizalmadat, ne aggódj, már időszerű volt, hogy lazábbak legyenek. Ha a baráti kapcsolataid nem élik túl a fejlődésedet, ne aggódj, már időszerű volt, hogy véget érjenek.
Napoleon Hill így ír erről: "A legtöbb ember megengedi rokonainak, barátainak és másoknak, hogy olyan mértékben befolyásolják, hogy már képtelen élni a saját életét. Mindez csak azért lehetséges, mert félnek a bírálatoktól. Sokan rosszul házasodnak, kitartanak döntésük mellett, és szerencsétlenül élik le az életüket, mert félnek a bírálattól, ami akkor érheti őket, ha kijavítják a tévedésüket. (Mindazok, akik engednek ennek a félelmüknek, tudják, milyen jóvátehetetlen pusztítást eredményez, lerombolva az ambíciók és az eredmények elérésének vágyát.) Milliók és milliók nem mennek felnőtt korukban tanulni, mert félnek a bírálattól, vagy hogy esetleg megmosolyogják őket. Számtalan nő és férfi, fiatalok és öregek, kötelességtudatból megengedik rokonaiknak, hogy tönkretegyék az életüket, mert félnek a bírálattól. (A kötelesség egyetlen embertől sem követeli azt, hogy hagyja szétrombolni személyes ambícióit és azt a jogát, hogy a saját életét élhesse.) Az emberek nem mernek kockázatot vállalni az üzleti életben, mert félnek a bírálattól, amiben kudarc esetén részük lehet. A bírálattól való félelem ilyenkor erősebb, mint a siker utáni vágy."

Azt nem tudod megakadályozni, hogy mások véleményt alkossanak rólad, a külsődről, a gondolataidról, a kapcsolataidról, a tanulási vagy munkamorálodról, a gyereknevelési módszereidről, a karrierépítési technikáidról, a vállalkozó szellemedről, a vágyaidról. egyszóval az életedről, de azt igenis meg tudod akadályozni, hogy hatással legyenek rád. Meg tudod tenni, hogy ne foglalkozz velük. És ha boldogan akarsz élni, tedd is meg!
(forrás: lelki békénk.hu)



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Békében élni
  2011-05-05 18:36:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Wass Albert  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 854 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1773
  • e Hét: 6325
  • e Hónap: 14995
  • e Év: 70928
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.