Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Tornázik a hölgy
  2013-08-25 16:23:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Délutánra egy kis zene
  2013-08-25 16:07:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kellemes napot
  2013-08-25 15:47:41, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2013-08-25 15:44:17, vasárnap
 
 






 
 
0 komment , kategória:  képek  
Napraforgó
  2013-08-25 15:43:00, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép estét
  2013-08-25 15:41:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kékes kép
  2013-08-25 15:39:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kakurda Klára levele és képei
  2013-08-25 15:19:50, vasárnap
 
  Szia Kedes Barátnőm.
Köszönöm a látogatásodat és a csodás üzenetedet.
Csodálatos szép napot és további kellemes hétvégi pihenést kívánok neked! Puszi Klára










>"

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csodás napot
  2013-08-25 15:11:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Légzés-terápia
  2013-08-25 15:08:46, vasárnap
 
  A légzés természetes folyamat, nem igényel tudatos figyelmet. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogyan végzed. Akármennyire furcsa is, létezik felületes légzéstechnika, mellyel nem biztosítasz elegendő oxigént a sejtjeidnek. Helyes légzéssel számtalan betegséget megelőzhetsz, egyes gyakorlatokkal a fennálló tüneteidtől is megszabadulhatsz. Mindössze néhány nyugodt perc szükséges hozzá.

Fújd el a fáradtságot!
Ezt szó szerint megteheted, hiszen a megfelelő légzés fokozza a vérkeringést, bőséges oxigénnel árasztja el minden szervedet. Az agysejtek is megkapják a működésükhöz nélkülözhetetlen tápanyagot, így növekszik szellemi és fizikai teljesítőképességed. A célzott gyakorlatokat érdemes elvégezned, ha reggel nem érzel elegendő energiát a napi tevékenységeid megkezdéséhez. Akkor is sikerrel alkalmazhatod, ha nehéz feladat előtt szeretnél erőt gyűjteni.
Az egyik módszert követve ülj egyenes gerinccel, és képzeld el, amint egy porszemet fújsz messzire az orrodon keresztül kilélegezve. Eközben a hasadból szoríts ki minden levegőt! Az intenzív kifújást kövesse egy normál lélegzetvétel, majd jöhet újra az erőteljes, orron kifújás. Végezz 22 váltakozó légzést, és visszatér az erőnléted.
A másik módszer a tűzlégzésnek nevezett gyakorlat. Ülj a sarkadra, és nincs más dolgod, mint az orrodon keresztül olyan gyorsan be- és kilélegezni, amilyen sebesen képes vagy rá. Hatékonyabb, ha úgy képzeled el a tüdődet, mint egy biciklipumpát. Kezdetben 15 másodpercig tartson a gyakorlat, majd fokozatosan emelheted az időtartamot. Ha elszédülnél, tarts rövid szünetet.
Stresszoldó, vérnyomáscsökkentő trükkök
Ha hatalmába kerít a feszültség, akaratlanul is felgyorsul a légzésed, és a vérnyomásod magasba szökhet. Tudatos légzéstechnikával megszüntetheted a tüneteket, és lelkiállapotod is újra kiegyensúlyozott lesz.
A polarizált légzés lényege, hogy először befogod a bal orrlyukadat, és a jobbon keresztül veszel levegőt. Ezután a jobb orrlyukat fogd be, és lélegezz ki a balon keresztül. Ezt ismételd meg háromszor, majd csere következik: bal orrlyukon lélegzetvétel, és kifújás a jobbon. Néhány perc után meglepő nyugalom áraszt el.
A vérnyomáscsökkentés másik hatékony módja a koncentrált hasi légzés. Helyezd egyik kezed a mellkasodra, másikat a hasadra. Vegyél mély levegőt, és figyelj, hogy közben a hasadon a kezed emelkedjen. Tartsd benn a lélegzetet, míg hétig számolsz magadban. Kifújáskor ürítsd ki teljesen a tüdődet. Ez lassan történjen, számolj közben nyolcig. Négyszer-ötször ismételd a kört. Közben nemcsak a vérnyomásod csökken, de a stressz hatására gyengülő immunrendszered is újból visszanyeri egészségét a nyirokkeringés fokozása által.

Búcsú a krónikus fejfájástól
A gyakran ismétlődő fejfájás hátterében szervezeted sav-bázis egyensúlyának zavara állhat. A helytelen étrend és a mozgáshiány a vér és a testnedvek elsavasodását okozza. A salakanyagok felhalmozódása is fejfájáshoz vezethet. A méregtelenítő légzés segít a problémán, hiszen az oxigéndús vér könnyebben szállítja el a káros anyagokat. Fontos, hogy a légzőgyakorlatokat ne csak akkor végezd, ha már eluralkodott rajtad a fejfájás, hanem rendszeresen, hetente több alkalommal.
A legegyszerűbb módszer, mikor a mély belégzést hosszú, elnyújtott kilégzés követi, akár 20-30 másodpercen keresztül kifújva a levegőt. Ezt kezdetben nehéz lesz végrehajtani, de idővel képes leszel rá.
A fejfájás ellen a négyütemű méregtelenítő légzés is kiváló. Ekkor a négy másodperces belégzés után két másodperc levegőbenntartás következik, majd négy másodpercnyi kilégzés, és újra két másodperc légzésszünet. Fejfájásaid ritkulását tapasztalva meggyőződhetsz róla, hogy szervezeted méreganyag-terheltsége csökken.
A kínzó migrénes fejfájásnak elejét veheted a bevezető tünetek, a látászavar, a rossz közérzet megjelenésekor. Fújj nagy levegőt egy zacskóba, és egy ideig ezt a kilélegzett levegőt szívd be ismételten. A szén-dioxiddal telt levegő hatására az összeszűkült agyi erek kitágulnak. A módszert csak a migrén előjeleinek feltűnésekor vesd be, ha a roham már elhatalmasodott, ne alkalmazd.
Emésztésed is fellélegezhet
Az étkezést követő fáradtság, gyomortájéki nyomásérzés azt jelzi, hogy emésztőrendszered energiahiányban szenved. A kellemetlen tünetek mellett az a veszély is fenyeget, hogy a tápanyagok nem jutnak el megfelelően a sejtjeidhez. A légzőgyakorlat kettős segítséget nyújt: ellazítja a görcsösen összehúzódott bélizomzatot, emellett serkenti az emésztőnedveket termelő mirigyek működését.
Első lépésben feküdj a hátadra, lazulj el, és néhány másodpercig lélegezz saját ritmusodban. Majd feküdj a bal oldaladra, kissé felhúzott térdekkel. Bal kezedet tedd a fejed alá, jobb kezed fektesd a jobb lábadra. Lélegezz 21 alkalommal be és ki, majd fordulj ismét a hátadra. Újabb néhány nyugodt levegővétel következik, ezután fordulj jobb oldalra, jobb kezed a fejed alatt, a bal pedig a bal lábadon, és ismét 21 levegővétel következik. Így finoman, belülről masszírozod az emésztőszerveket, hogy visszanyerjék egészséges működésüket. Néhányszor ismételd a forgásokat, és a gyomrod megkönnyebbül.
Lényeges, hogy minden légzőgyakorlatot jól szellőztetett helyiségben végezz, laza öltözékben, és ne közvetlenül étkezés után. Szánj rá megfelelő időt, most nincs helye a sietségnek. A levegővétel gyógyító erejét bármikor megtapasztalhatod - már a hozzá vezető utat is ismered.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 625 db bejegyzés
e év: 7481 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3140
  • e Hét: 20301
  • e Hónap: 36701
  • e Év: 158574
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.