Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A hála érzése
  2014-09-24 08:11:45, szerda
 
 



Forrás : : Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Hálatelt szíved.
  2014-09-24 08:06:01, szerda
 
 



Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Hála
  2014-09-24 07:44:38, szerda
 
 
Mikor eléred a hála legmagasabb szintjét
Minden gondolatod ,minden szavad
és minden tetted színtiszta
jóságból fakad...




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Radikális hála
  2014-09-24 07:36:02, szerda
 
 

"Minden körülmények között legyetek hálásak, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztusban." (1Thessz 5,18)

A hálaadásnak nem csupán az év egy ünnepnapját kellene jelentenie. Ennek egy lelki gyakorlatnak kellene lennie az elkötelezett hívő életében. Minél jobban megérted a Krisztus szeretetét, annál hálásabb tudsz lenni.

Szóval mit is jelent az, hogy eltökélten hálásnak lenni? A Biblia ezt mondja az 1Thesszalonika 5,18-ban: Minden körülmények között legyetek hálásak, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztusban. Ez az eltökélt hála. Minden körülmények között hálát adni, mert ez az Isten akarata. Hálás lehetsz Istennek minden helyzetben, mert Isten az, aki felügyeli a dolgokat. Ki tudja hozni a jót a gonoszból. Jóvá tudja tenni a hibákat amiket elkövettél. Mindegy mi történik, Isten akkor is szeret. Száz okunk van hálásnak lenni akkor is, ha a körülmények borzalmasak.

Az elkötelezett hála - minden körülmény között - Isten akarata, mert közösséget teremt. Mit értek ez alatt? A hála mindig mélyebb kapcsolatot épít ki közted és más emberek, illetve közted és Isten között. Bárki iránt, akihez közelebb szeretnél kerülni, kezdd el kifejezni a háládat. Ha eltávolodtál a házastársadtól, akkor kezdd el azt tenni, amit a randizgatásotok idején: mutasd ki a háládat iránta. Írj neki kis biztató és kedves jegyzeteket. Írj neki SMS-t vagy hívd fel nap közben, vagy mondd neki, hogy hálás vagy érte. Tedd azt, amit az elején. Annak, hogy ez az első időszakra jellemző szeretetteljes érzés elmúlt, az az oka, hogy abbamaradtak azok a dolgok, amiket az elején tettél, és természetesnek vettétek egymást.

(Daily hope by Rick Warren 2013.11.28)




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Mit ír a Biblia, különböző dolgokról
  2014-09-24 07:15:02, szerda
 
  Link...







Szerinted mitől mindenható Isten ? : Link
Nekem tetsző vélemények :

1. Ennek a világnak nem Isten az ura.
Isten a benne hívők számára és a hitük által mindenható.

2. A szeretete teszi Őt mindenhatóvá. Istent csak a szeretet körén belül mindenható, azon kívül nem találod meg Őt.

3. Van egy szellemi látásmód amelyet az ember csak a szellemi szemeivel láthat csak. De a testivel nem. Ez a látásmód a láthatatlan világban minden teremtett lénynek látható módon ábrázolja rólunk, hogy mennyire vagyunk egyformák és mennyire különbözünk akár hatalom tekintetében.
Azt a hatalmat amelyet látnak, azt Jézus vérén át látják, mert meg van írva, hogy minden térd meghajol Jézus nevére a földön is és a föld alatt lévőké is és minden nyelv vallja, hogy Jézus az Úr!
Jézus vére pedig a megtért emberen van szellemi értelemben. Az engesztelés vére, a megbocsátásra épülő vér befedezi az embert aki elfordul a bűntől. Ebből kifolyólag hatalma lesz Jézus neve által minden teremtmény felett. S mivel a sátáni erőkkel kell harcolnia a keresztény embernek, természetesen Jézus nevébe vetett hit által harcol az ember. Hiten alapul az egész Isteni tudomány, az Ige.

4. Amennyiben te (és mindenki más) nem érsz el �--NERŐBŐL egy magas lét-energetikai faktort (lelkiszintet), ahol a lét-tudatosságod fokozatos de egyenesági természetes velejárója lesz a TISZTASÁG, addig nem válhat részeddé az, amit Jézus kért tőled. Addig milliószor és milliószor visszahuppansz a vétek állapotába, és a bűntudatba.
A lelki Tisztaság az ember által nagyon is keményen megdolgozott, és az élettapasztalásai által megérett hosszú-hosszú folyamat gyümölcse.
A Tisztaságot nem lehet bűnbánattal és hittel kiérdemelni. A megbocsájtás általi tisztaságnak semmi értéke nincs mert nem dolgoztál meg érte, mert az - amint a hétköznapi élet is mutatja - újra és újra beszennyeződik az emberi lényed lélek-tudatosságának hiányosságai következtében. A Tisztasághoz tehát fel kell nőni, sok-sok-sok keserves élettapasztalat izzadságos felismerésének tisztító hatása által.

A hibáinkat nekünk kell leraknunk egyenként, lépésről-lépésre - mindörökre - , mintegy felülírva önmagunkban a régebbi hibás (hiányos) programokat. Csakis a régi (hibás) berögződéseinktől fokozatosan (de végérvényesen) megszabadulván kerülhetünk abba az állapotba, amit Jézus kért (de ugye messze nem az ő kedvéért !!). Ez pedig nagyon-nagyon hosszútávú vállalkozás egy ember részére.
A lelki Tisztaságot másként nem lehet elérni.

5. Az emelkedett, lelkek a fény útját járják, és ebben segítenek embertársaiknak, s tetteik, gondolataik által egyre közelebb kerülnek Istenhez. A lelkük rezgésszáma egyre magasabb.

A sötétség útján haladóknak alacsony még a rezgésszáma. Őseink ezt tudták. Rengeteg szavunk , kifejezésünk utal erre. Amikor boldog vagy repülni tudnál, amikor szomorú, a padlón vagy. Az emelkedett embereknek világosabb az aurája, a gonosz gondolatok piszkos, sötét színnel jelzik azt. A fájdalom színe is sötét.

Isten, amikor segít, felemeli az energiaszinted, hogy több energiád legyen, képes legyél venni az akadályt. Ezt nem teheti akármilyen rezgésszinten, mert a túl nagy különbségbe is belehalsz. É itt magamnak mondtam ellent. Mert, ha valami korlátozza Őt, akkor már nem mindenható.

Tehát a két szemléletet egyeztetni kell.

=> Isten mindent áthat, maximális jóindulattal segít bennünket.
=> De tennünk kell a dolgunkat, fejlődnünk kell, mert ezzel növeljük a rezgésszintünket, így lehetőséget adunk magunknak, hogy leküzdjük az akadályokat, Neki, hogy magasabb szinten segíthessen.

6. Mi mindannyian isten részei vagyunk. Mivel isten (a Lélek)mindenben benne van,így a mindenhatóságának legékesebb bizonyítéka éppen az általunk ismert és nem ismert mindenség megléte,és alakulása!
A szerintünk bűnös vagy ártatlan,a halott vagy élő,ezek mind isten (A Lélek) részei és meglétének,mindenhatóságának bizonyítékai!
Már az is fura lenne ha mi határoznánk meg a mindenhatóságot! Hisz ha megtudnánk határozni akkor mi is úgy gondolkodnánk mint isten! Persze ez egy paradoxon,hisz bennünk van isten (A Lélek)tehát csak a tudásunk gátol a meghatározásban. De egyet azért kijelenthetünk,bennünk van isten (A Lélek)tehát MI vagyunk az ISTEN!!

7.A hit valóságos hatalom amely hegyeket mozgat. A láthatatlan világban pedig az egyes emberek hite csuda dolgokat visz végbe Jézus hatalma által amelyet az Ő benne hívőknek adatott.

8. Valamint addig van értelme egy-egy vitának, amíg azok érvekre épülnek, és nem berögződések általi ellenkezésre. Ezenkívül az is teljesen igaz, tehát hogy csak érveket ütköztetve lehet vitázni, és érzelmekkel szemben felesleges a vita.


9. Bizony mondom néktek: tisztánlátó, bölcs ember minden vallásban
meglátja az igazságot, a szüklátókörű ember csak abban amiben
hisz, de sokszor még abban sem. (2Tam.12.7)

10. Tisztánlátó, bölcs ember minden vallásban
meglátja az igazságot, a szüklátókörű ember csak abban amiben
hisz, de sokszor még abban sem.

11. A lét-energiák minden egyes lénynek, teremtménynek (még a tárgyaknak is) jellemzői (akár egy ujjlenyomat, csak hát ez "lét-lenyomat" ). Minden teremtmény önmagában hordozza a saját személyreszabott frekvenciájú (erejű) lét-energiáját (ez nem pedig nem más, mint a tudatosságunk, vagy ha úgy tetszik jobban, az egyéni lelkünk). És ezen energiák erőssége (frekvencia-szintje) határozza meg minden egyes lénynél, hogy ők mennyit, és milyen tisztán képesek érzékelni a Létezés tiszta valóságából (így Istenből is). Ez határozza meg az emberi cselekedeteinket, reakcióinkat, empátiánkat, és a gondolataink minőségét is.
Isten a Mindenséget betöltő leges-legnagyobb frekvenciát foglalja önmagában, azaz a Teremtő a legnagyobb energiahordozó (és információ hordozó) a Mindenségben, ezért is képes teremteni a Teremtő.
Az emberi lények valójában a Teremtő végtelenül nagy energiájának a töredékei, apró szikrái. Azonban az emberi lényekben nem egyforma mértékben (erősségben) van jelen a lét-energia itt a fizikai életben. És pedig akiben magasabb erejű (frekvenciájú) ez az energia, az egyszerű metafizikai törvényszerűségek (Lét törvények) következtében közelebbi "hullámsávon" rezonál a Teremtőhöz, azaz többet érzékel és ért Istenből.

12. Isten tesztel téged (és mindnyájunkat) minduntalan. A saját belső békédet, a lelked harmóniájának megőrzését teszi próbára minden alkalommal Isten a vitákban. Ez a te erőpróbád (mint ahogy mindannyiunké is).
Semmi nem történik véletlenül az életben, minden cselekményben és gondolatban benne van Isten jelenléte. Szólít téged, hogy maradj nyugalomban, és éljen benned a belső szent figyelem minden élethelyzetedben, mert a nyugalmad, a belső békéd tesz téged lélekben emelkedetté (ha úgy tetszik, Istenhez méltóvá).
Minden élethelyzeted Isten egy-egy üzenete feléd. Amíg ezt nem látod/érzékeled/ érted, addig semmit sem értesz.
Mindezt veheted most itt kioktatásnak is, személyeskedésnek is, de ha bölcs vagy, akkor isteni üzenetként éled meg elsősorban, ami téged hivatott építeni lélekben.
És hogy miért így nyilvánosan ?
Mert nem csak rád vonatkozik ez mint üzenet, hanem bármelyikünkre aki letér (néha vagy gyakran) a saját belső békéjének útjáról.
Minden ember, aki Istent, a Lelket, vagy akár a belső harmóniát keresi, csak egyetlen módon közelítheti meg azt. Ez pedig az éber belső FIGYELEM útja, mert Isten a szívünkön át szól hozzánk minduntalan.
" ...... mert ime az Isten országa ti bennetek van."


13. A vitában az emberek összecsapnak. Nyilván azért teszik, mert másban hisznek, mint itt is. Hitbéli dolgokat érveléssel körbeírni nehéz, mert másról szól.

14.
Nálad miben nyilvánul meg, hogy a szentlélek benned van?
A Szent Szellem vezetése hogy történik nálad?
Hogyan tudod, azaz miképp tudod megkülönböztetni, hogy a gyümölcsfa termése jó, vagy rossz?
Számodra mit jelent, hogy Jézus vére által?
Miből gondolod, hogy a Biblia olyan szövegezésű, hogy csak a tisztalelkű emberek érthetik meg, és miért kell a megértéséhez a Szent Szellem vezetése? Akit nem a Szentlélek vezet, az miért nem értheti meg a Bibliát?
Ki által lettél vízből és szentlélektől újjá születve, és hogy történt meg az eset?


15. A vitákban (bármineműekben és bárhol), nem maga a vita témája hangsúlyos az épülő lélek számára nagyáltalában, hanem csakis az, hogy miként, milyen belső állapotban éljük meg magunkban tudatosan a vitákat (mint élethelyzeteket). Minden vita egy-egy belső önvizsgálat kell hogy legyen a felszín alatt (a tudatos ember esetében). Tehát ha lecsúszunk a viták közben az önharmónia hullámsávjáról, azt tudnunk kell felismerni önmagunkban (még ha esetleg csak utólag is, hiszen már ez is jó eredmény). Tehát nem a nyugalom üres bizonygatása a mód, mert ez csak önbecsapás.

16. A bibliai isten a bibliában ellentmondásokkal terhelt((remélem nem kell felsorolnom,
rengeteg példa van rá))
A bibliában leírtak és a valóság között óriási a külön(m)bség.
Erre több ékes példa is kikivánkozik.
1-a Vatikáni bank(mit is tett a kufárokkal jézus))
2-az inkvizició--(A szeresd felebarátodat ilyenkor hol is van))
3-a ne készíts faragott képet (bálványimádás)A templomban mi is van a főhelyen?egy faragott bálvány,a haláltusáját vívó emberáldozatról!
4-olvass el egy-két biblia elemzést,és meglátod hogy az isten több embert ölt meg mint a sátán.
5-stb,stb.....
Ezek és még rengeteg más nem a hitedet kérdőjelezik meg!!
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Mit ír a Biblia a háláról és a hálaadásról ?
  2014-09-24 07:10:40, szerda
 
  "Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!"

Zsoltárok könyve 42:6


"Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni."

Kolossébeliekhez írt levél 4:2


"Hálaadással áldozz Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat!"

Zsoltárok könyve 50:14


"Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek értetek mindazért az örömért, amellyel megörvendeztettek minket a mi Istenünk előtt."

Thesszalonikaiakhoz írt első levél 3:9


"Aki hálaadással áldozik, az dicsőít engem, és aki ilyen úton jár, annak mutatom meg Isten szabadítását."

Zsoltárok könyve 50:23


"Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra."

Thesszalonikaiakhoz írt első levél 5:18


"Menjünk eléje hálaadással, ujjongjunk előtte énekszóval!"

Zsoltárok könyve 95:2


"Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért."

Timótheushoz írt első levél 2:1


"Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét!"

Zsoltárok könyve 100:4


"Megteremtem ajkán a hála gyümölcsét: Békesség, békesség közel és távol! Ezt mondja az ÚR: Meggyógyítom őt!"

Ézsaiás könyve 57:19


"Mert az Isten minden teremtménye jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással élnek vele."

Timótheushoz írt első levél 4:4


"Hálaének hangzik belőlük, örvendezők hangja. Megszaporítom őket, nem fogynak el, megbecsültekké teszem őket, nem lesznek lenézettek."

Jeremiás könyve 30:19


"Elvették tehát a követ, Jézus pedig felemelte a tekintetét, és ezt mondta: "Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál."

János evangéliuma 11:41


"De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!"

Korinthusbeliekhez írt első levél 15:57


"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt."

Filippibeliekhez írt levél 4:6


"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek."

Kolossébeliekhez írt levél 3:16


"Hálát adunk neked, Urunk, mindenható Isten, aki vagy, és aki voltál, hogy kezedbe vetted nagy hatalmadat, és uralkodsz."

Jelenések könyve 11:17

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Hálaadás
  2014-09-24 07:00:50, szerda
 
 
"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb."

Kolossé 2,7)







A mélységesen hálás magatartás Isten akarata számodra, mert ezáltal fejleszti a hitedet.

Hogyan fejlődik a hited a hála által? Akkor történik, amikor nehéz időket élsz - amikor nem látod a dolgok értelmét, amikor nem tudsz azokra rájönni, amikor az imáid megválaszolatlanok, amikor minden olyan úton halad, amelyen nem szeretnéd. Akkor történik, mikor az ilyen helyzetekben azt tudod mondani, hogy "Istenem, tudom, hogy te mindent kezedben tartasz. Tudom, hogy szeretsz, és tudom, hogy még ebből az egészből is tudsz kihozni valami jót. Hálás vagyok, hogy nagyobb vagy, mint a problémám."

Mindenki hálás tud lenni Istennek a jó dolgokért. De ha a nehéz időkben is hálás tudsz lenni, akkor a hited erősebb lesz és mélyebben meggyökerezik.

Habakkuk nehéz dolgokon ment keresztül, mégis ezt mondta: "Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt." (Habakuk 3,17-18)

Mindazok a dolgok ellenére, amelyek nem jól alakultak, Habakuk örvendezett. Mi volt a hálájának az oka? Én örvendezek az Úrban, az én szabadítómban! Mikor minden összeömlik az életben, még mindig hálás lehetsz azért, hogy az Úr a te Szabadítód: Ő kihúz téged, hiszen nem vagy egyedül! Ő nem hagyott el téged. Adj hát ezért hálát Istennek!

Így tudod leginkább leellenőrizni a hited mélységét. Tudsz-e hálás lenni Istennek, amikor az életedben nem jól mennek a dolgok? Amikor kemény időkön mész keresztül, ne azt nézd, hogy mit vesztettél el. Arra figyelj, ami a tiéd maradt, és légy hálás érte!

Hálás lehetsz Istennek csak azért is, hogy Ő Isten. Megígérte neked, hogy veled lesz ezekben a nehéz időkben, és a hited még erősebb lesz ezáltal.

A Kolossé 2,7-ben ez áll: "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb."

Isten akarata a radikális hála - minden esetben adjunk hálát. Miért? Mert a hálaadás megtiszteli Istent, közösséget alkot, és fejleszti a hitedet.

Beszéljünk róla:


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.29)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 6851
  • e Hónap: 15521
  • e Év: 71454
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.