2014-12-23 15:54:32, kedd
|
|
|
Link
Karamellás-diós mézes krémes : Link
A túrógombóc titkai : Link
Így készül a tökéletes piskóta | femina.hu : Link
Citromkrém torta
Hozzávalók:
1 csomag vanília puding
½ liter tej
15 dkg vaj - esetleg jó minőségű margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
½ evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva
A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, amit folpack-al letakarunk, hogy ne legyen bőrös, és hideg helyre tesszük - én a kamra kövére szoktam, ott hűl leggyorsabban.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és fokozatosan, kanalanként belekeverjük a krémet, hozzáadjuk a citromhéjat, bele tesszük az átszűrt citrom levet, majd belekeverjük a feloldott zselatint is.
A kihűlt piskótát hosszában és keresztben is félbevágjuk, így négy hosszúkás lapot kapunk, amit a krémmel megkenünk.
Úgy osszuk el rajta, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből.
1 ½ dl tejszínből vagy habmesterből kemény habot készítünk, és azzal díszítjük a tetejét.
klasszikus-meggyes-piskota : Link
Elkészítése
Habosra keverjük a vajat vagy a margarint a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit a zsiradékkal kikenünk, és beszórjuk annyi liszttel, amennyit a vaj vagy margarin felvesz. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a kimagozott meggyel, és egy kávéskanálnyi fahéjjal meghintjük. Forró sütőbe toljuk, majd a hőfokot fokozatosan mérsékelve 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni. Még langyosan |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Édes finomságok |
|
|
|