Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A lenmag ereje
  2015-02-28 04:35:54, szombat
 
 

Valamikor a nép életében egyik fontos ipari növény volt. Abból készült a finomabb kelme a ruházkodáshoz, és az ünneplőbb használati textíliák. Ma is létezik még egyes vidékeken ez az iparág, de mind több teret hódít egy rokona az ipari lennek, amit magjáért termesztenek.

Tápértéke:

A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A mind több feldolgozott élelmiszer sûrûjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Hogy ez miért jó, már sokat szóltunk róla, had említsük meg, hogy szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak, kevésbé sebezhetők mindenféle szempontból, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.
A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben.

Tartalmaz:
- a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.

Gyógyhatása:
- a len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak.

A lenmag, illetve a lenolaj mind több teret hódít táplálékozásunkban. Napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását.

Serkenti az agymûködést:
- a test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek mûködésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Izületi gyulladás:
- megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve az össz autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez járul hozzá.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
- a lenmag kitünő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.

A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.

Ekcéma:
- a lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen:
- epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.

Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:
- a gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:
- a sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.

Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tûzön forraljuk felére a vizet. Szûrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:
- a prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák:
- a rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
- a szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:
- a lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés:
- a téli rostalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk.

Rovarcsípés:
- a rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képpes kiszívni minden mennyiségû mérget a szervezetből, ami csak csípés utján került be.

Gyulladásos sebek:
- a gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

Elkészítési mód:
- a lenmagot két féle képpen fogyaszthatjuk. Nehezebb megemészteni a ledarált magot, így a súlyos betegek a nyersen préselt olajat fogyasszák salátára, illetve túróval. Az egészségesek számára ajánlatos, ha frissen őrölt lenmagot fogyasztanak reggelire, szójával, napraforgóval, szezámmal egy kis lekvárra, vagy gyümölccsel ízesítve, de sóval is ízesíthetjük. A friss őrlést végezhetjük kávédarálóval, így megakadályozzuk az avasodást.

Ha teát főzünk a lenmagból, előtte megőrölhetjük, a magot egészben is megfőzhetjük. De mivel kemény zárt magról van szó, sokáig kell főzni, legalább fél órán át forraljuk.

forrás: http://www.geocities.com/zold_gyum/index.html



Gyógyító táplálékok : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Gyógyító számsorok
  2015-02-28 04:35:35, szombat
 
  Gyógyító számsorok 1. Lukács Évi





Grigorij Petrovics Grabovoj tisztánlátó, a matematika, fizika, alkalmazott mechanika és az orvostudomány doktora, akadémikus. Nevéhez többféle alternatív gyógymód fűződik, többek között a gyógyító számsorok használata is. Tisztánlátása már kora gyermekkorában kiderült, például a csernobili katasztrófát is előre jelezte.

Grabovoj szerint a betegség nem más, mint amikor a sejtek, és a szervezet működése eltér a szabályostól. Minden sejtnek, minden szervi egységnek megvan a maga rezgése, ritmusa, összhangja, sőt az egyes szervek közötti kapcsolatoknak is. Az összhangnak minden esetben meg kell lennie, mert a betegség akkor kezdődik, ha valamelyik szerv, vagy a szervek közti valamely kapcsolat eltér a szabályostól. Mikor a szervezet visszanyeri a harmóniát, és újra szabályosan működik, csak akkor lesz a gyógyítás is eredményes. Ebben segítenek az alábbi számsorok. Minden szám, számsor mögött megfelelő belső szellemi, energetikai rezgésforma található. A helyesen kiválasztott számsor visszaállítja a szervezet normális állapotát, harmonikus működését. A betegséghez tartozó számsorra való összpontosításkor a szervezet ráhangolódik a számok szabályos rezgésére, vagyis az egészséges állapotra.

A számsorok használata:

- Koncentrálj a megfelelő számsorra, lásd fehér fényben világítani, és ezt a fényes számsort gondolatban vetítsd, tedd a homlokod belső részébe, így elindul a gyógyulási folyamat.
- Képzelj magad elé egy aranyszínű gömböt, majd azt a számsort, amit használni szeretnél, helyezd bele a gömbbe. A számokat lásd fehér fényben világítani, majd ezt a gömböt a számokkal együtt kicsinyítsd le, helyezd a gyógyítandó testrészedre, vagy vidd be egyenesen a beteg szervbe.
- Bármikor, bárhol, koncentrálj a gyógyító számokra, majd magadban, vagy hangosan többször mondd ki, vagy olvasd fel. Lehet egyenként, vagy csoportosítva is mondani.
- Írd fel egy papírra és hord magadnál, vagy a beteg testrésznél.
- Írd a testedre, ruhádra.
- Írd fel a tükörre, számítógépedre, asztalodra, falra, bárhova, és nézegesd sokszor.
- Aludj a gyógyító számsoron.
- Másnak is segíthetsz vele, ha a beteg engedélyt adott rá. Gondolj a gyógyítandó személyre, és a homlokára összpontosítva mondd el az őt gyógyító számsort.
- Állatokat is gyógyíthatsz vele.
- A gyógyító számokkal feltölthetsz tárgyakat is. Ha például egy házat szeretnél eladni, keress harmonizáló számsorokat és a fenti mód valamelyikével, töltsd be a házba a számsor rezgéseit. Például az arany gömbbe képzeled bele a 1888948 számot, ami az átváltozás negatívból pozitívvá rezgést jelenti, vagy a 1231115025 számot, ami a Teremtő jelenléte mindenben, és mindenki jól-létéért végzett munka rezgése, esetleg a védelem számát, a 71931-et, vagy a minden sikerül, minden lehetséges 5197148 számsort. A számokat felírhatod a falra, vagy lásd, ahogy a falakon vibrál fehér fényben, vagy vizualizáld az arany gömböt, amint a számsorral a házban óriásira nő és betölti az egész helységet. Bízz a kreativitásodban. Ha feltöltöd pozitív rezgéssel a helyet, azt a vevők is érezni fogják, és vonzóbbnak érzik majd a házat. Egy próbát megér.
Mindezt megerősítheted azzal, hogy felmész thétába, vagy lemész alfába, és úgy képzeled el a gömböt, vagy alkalmazod a homlok technikát.

Alkalmazhatod a GyorsEFT technikát is. Minden pozícióban mond ki hangosan a számokat és közben kopogtass. Először a két szemöldök között, a szem mellett, a szem alatt, a kulcscsont és mellkas területén, majd szorítsd meg a csuklódat és mondd ki, hogy béke. Ezzel zárod a kört. Nekem szinte azonnal hatott, amire dolgoztam vele. Persze lehet véletlen egybeesés is, de én hiszem, hogy használ. De ugye tudjátok, hogy a gyökér okot, amiért lett a betegség, vagy a negatív állapot, azt mindig meg kell keresni, úgy lesz igazán hatásos. A számok könnyítenek és talán jobban rálátsz a problémára is.

A teljesség igénye nélkül néhány fontosabb szám:

Kapcsolat a Teremtővel: 12370744
Teremtőhöz fordulás: 11981
Átváltozás negatívból pozitívvá: 1888948
Örök fiatalság, minden betegségre is jó: 1489999
Teremtő jelenléte mindenben, és mindenki jól-létéért végzett munka: 1231115025
Összehangolt kapcsolatok építése a család minden tagjával és barátokkal: 814418719
Minden lehetséges! Nincs semmi, ami lehetetlen ebben a világban: 5197148
Mindig elérheti másoknak vagy saját magának kitűzött célokat: 8947197848
Védelem mindenre: 71931
A kisvállalkozás fejlesztése közép- és nagyvállalkozássá az örök élet és fejlődés módszerének alkalmazásával: 41981971981
Jó hírnév a közvéleményben az örök élet és fejlődés irányában végzett munkájára nézvést: 419818719914481
Makró megmentés az egész világra vonatkozik: 319817318

Betegségekre:
Agydaganat: 5451214 - Alkoholizmus: 48543292 - Alvászavar: 514248538 - Aranyér: 58143219 - Daganatok: 4541548 - Ekcéma: 548132151 - Elhízás: 4812412 - Emésztési zavar: 1112223 - Emlőbántalom: 84854321 - Emlőmirigy-daganat: 4854312 - Epehólyag-gyulladás, heveny: 4154382 - Epekő: 0148012 - Epilepszia: 484855 - Fejfájás: 4818543 - Fogfájás, heveny: 5182544 - Fogbél-gyulladás: 1468550 - Fogérzékenység: 484312 - Fogszuvasodás: 5148584 - Frigiditás: 5148222 - Hasmenés: 5843218 - Hólyaggyulladás: 48543211 - Hörghurut: 4812567 - Hüvelyfolyás: 5481489 - Hüvelygyulladás: 5148533 - Impotencia: 8851464 - Influenza: 4814212 - Ízületi gyulladás: 8914201 - Klimax: 4851548 - Kopaszság, kopaszodás: 5484121 - Meddőség: 9918755 - Méhmióma: 51843216 - Migrén: 4831421 - Pattanás: 514832185 - Petefészek ciszta: 5148538 - Petefészek-gyulladás: 5143548 - Pikkelysömör: 999899181 - Székrekedés: 5484548 - Szemölcs: 5148521 - Szívmegállás: 8915678 - Tüdőgyulladás: 4814489

Vitaminhiány:
A vitamin: 4154812, B1 vitamin: 1234578, B2 vitamin: 1485421, B3 vitamin: 1842157, B6 vitamin: 9785621, B12 hiány: 5481254, C vitamin: 4141255, D vitamin: 5421432, K vitamin: 4845414.

A fentiek nem helyettesítik az orvosi kezelést, vagy bármilyen más gyógyítást. Mindenki használja a saját felelőssége szerint. Forrás: Grabovoj Grigorij Petrovics: Gyógyító számok könyve, vegtelenforras.hu

http://lelekhangolo.blogger.hu






Forrás : Link


Előzzük meg a cukorbetegséget és hosszabbítsuk meg életünket szezámmagga : Link

Hétfő a Hold napja

Víz nap, családlátogatás, babanéző, anya nap. Erre a napra érdemes ütemezni a nagymosást, a ruhák tisztábbak fehérebbek lesznek. Egészségünk, szépségünk, testünk karbantartására fogyasszunk több folyadékot, főleg vizet. Ezen a napon érdemes úszni, szaunázni, gőzfürdőzni. Színe a fehér, kiegyenlíti a lelki bizonytalanságot.
Kedd a Mars napja

Ez a hét energianapja, ekkor érdemes javításokat végezni a lakásban és a házkörül. Ilyenkor hatékonyabbak az erősítő, önvédelmi edzések. Fogyaszthatunk fűszeres, csípős ételeket. Színe a vörös, erőt és magabiztosságot ad, fokozza a testi vágyat.
Szerda a Merkúr napja

Ez az intellektus napja, a nagy beszélgetések, hatékony tárgyalások, jobb tanulási kapacitás napja, olvasásra és tervezésre is alkalmas. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, ez a nap a legalkalmasabb a futósportokra. Színe a tarka és a tengerkék, jó koncentrációt ad.
Csütörtök a Jupiter napja

Szerződések, üzletkötések, hivatali ügyek intézésére alkalmas nap. A hitünket, optimizmusunkat erősíthetjük. Sportban a csapatjátékok napja. Nehezebb, kiadósabb ételeket is fogyaszthatunk. Színe a bíbor, ibolya, vidámságot hoz.
Péntek a Vénusz napja

Ez a nap alkalmas a pénzügyek intézésére, szépítkezésre, randizásra, szórakozásra. Büntetlenül fogyaszthatunk édességet. Sportként a test szépségét növelő dolgok, pl. aerobik. Színe a rózsaszín és a világoskék, boldogságot hoz.
Szombat a Szaturnusz napja

Kimért nap, pihenjünk, elmélkedjünk, meditáljunk. Ekkor érdemes kirándulni a természetbe. A gondolkodás napja. Sportja a jóga. Színe a fekete, barna, szürke. Belső rendeződést ad.
Vasárnap a Nap napja

A családi és baráti összejövetelek, az apa napja, Sportokban a versenyre és a győzelemre kiélezett nap. Színe a narancs és a sárga, erősíti az önértékelést.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 978
  • e Hét: 5530
  • e Hónap: 14200
  • e Év: 70133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.