Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tündököljön a fényed
  2015-05-01 18:11:38, péntek
 
  Nem az a legmélyebb félelmünk,hogy nem vagyunk megfelelőek.
Az a legmélyebb félelmünk,hogy tulságosan nagy a hatalmunk.
A fényünk ijeszt meg a legjobban,nem a sötétségünk.
Azt kérdezzük magunktól:hogyan lehetnék nagyszerü,remek,tehetséges és csodálatos?
Tulajdonképpen hogyan ne lehetnél az?Isten gyermeke vagy.
Az nem szolgálja a világot,ha kicsiben játszol.
Nem bölcs dolog összehúzni magad,hogy mások ne érezzék magukat bizonytalannak körülötted.
Mindannyian azért vagyunk,hogy ragyogjunk,mint a gyermekek.
Arra születtünk,hogy kifejezzük Isten dicsőségét,amely bennünk van.
Nem csak néhányunkban,mindannyiunkban.
És amikor hagyjuk,hogy fényünk ragyogjon,tudat alatt másoknak is megengedjük,hogy ugyanezt tegyék.
Ha megszabadulunk saját félelmünktől,a jelenlétünk autómatikusan felszabadít másokat.

(Marianne Wiliamson)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy-két lényeges dolog Eckharttól
  2015-05-01 18:09:12, péntek
 
  ,, A megvilágosodás" szó valamiféle emberfeletti teljesítményre utal, és az ego szereti is ily módon láttatni azt. Valójában a ,,megvilágosodottság" a természetes állapotod, amelyben átérzed egységed a Léttel.
Egységben vagy valamivel, ami mérhetetlen és elpusztíthatatlan, valamivel, ami - paradoxnak tűnő módon - lényegében te magad vagy, és ugyanakkor az mégis sokkal nagyobb nálad.
Ez azt jelenti, hogy megtalálhatod az elnevezésen és formán túli igaz természetedet.
Az egység érzékelésére való képtelenség, az önmagadtól és a körülötted lévő világtól való elkülönültség illúzióját okozza.
Ekkor - tudatosan vagy tudattalanul - elkülönült részként éled meg önmagad.
Ebből származik a félelem, amely mindennapossá teszi a külső és belső konfliktusokat.

A megvilágosodás azt jelenti, hogy újra tudatosul benned a Lét, és az ,,érző fölismerés" állapotában élsz.
...
Az Isten szó évezredek helytelen használata révén, értelmét vesztette. Előfordul, hogy használom, de takarékosan bánok vele. Helytelen használaton azt értem, hogy olyan emberek, akik soha, még csak be sem pillantottak a megszenteltség birodalmába, és nem tapasztalták meg az Isten szó mögött rejlő határtalanságot, oly nagy meggyőződéssel használják ezt a szót, mintha pontosan tudnák, hogy miről is beszélnek.
Vagy érvelnek ellene, mintha tudnák, hogy mi is az amit visszautasítanak.
Ez a helytelen használat képtelen hitrendszereknek, állításoknak és az ego teremtette téveszméknek ad teret.
...
Mi a legnagyobb akadálya a megvilágosodásnak?
Az elmével való azonosulás, ami a gondolkodást kényszerré teszi.
A gondolkodás megszakításának képtelensége rettenetes csapás, ám legtöbben nincsenek ennek tudatában, mert majdnem mindenki szenved tőle, és emiatt ezt tartják normálisnak.
Descartes, a filozófus, azt hitte, hogy a legalapvetőbb igazságra jött rá, amikor híres kijelentését tette: ,,Gondolkodom, tehát vagyok!"
Valójában a legalapvetőbb hibát foglalta szavakba: a gondolkodás azonosítását a Léttel, és az identitás azonosítását a gondolkodással.
A kényszeres gondolkodó - és az majdnem mindenkire vonatkozik - a látszólagos elkülönültség állapotában, a folyamatos problémák és konfliktusok őrülten bonyolult rendszerében él.
A megvilágosodás az egységben levés állapota és ily módon a lelki békéé is.
,,Egyben vagy" a világgal, tehát az élet megnyilvánult arculatával, és ,,egyben vagy" legmélyebb éneddel és a megnyilvánulatlan élettel.

...
Megfelelően használva az elme elsőrangú eszköz!
Helytelen használattal azonban rendkívül rombolóvá válik!
Pontosabban fogalmazva: nem is elsősorban arról van szó, hogy rosszul használod az elmédet, hanem, hogy általában egyáltalán nem használod.
Ő használ téged!
Ez a betegség.
Azt hiszed, hogy te vagy az elméd!
Ez a tévhit! Az eszközöd átvette a hatalmat.

...
Az, hogy meg tudsz fejteni egy keresztrejtvényt, vagy hogy atombombát tudsz készíteni, még nem jelenti, hogy elmédet használni is tudod.
Ahogy a kutya szereti a csontot rágni, ugyanúgy az elme is imád problémákon rágódni.
Éppen ezért fejti a keresztrejtvényeket, és ezért épít atombombát. Téged ezek egyike sem érdekel.
Hadd kérdezzem meg: képes vagy e függetlenné válni az elmédtől bármikor, amikor csak akarsz? Megtaláltad-e már elméd ,,kapcsológombját"?
...
Abban a pillanatban, ahogy elkezded figyelni a gondolkodót, egy magasabb szintű tudatosság kapcsolódik be. Ekkor elkezdesz ráébredni, hogy a gondolaton túl létezik az intelligenciának egy hatalmas birodalma, s hogy a gondolat csak parányi része ennek az intelligenciának.
Arra is rájössz, hogy minden, ami igazán számít - a szépség, a szeretet, a kreativitás, az öröm, a lelki béke - az az elmén túli birodalomból származik.
Elkezdesz fölébredni.
...
Gyakorlás révén a nyugalom és a béke érzése elmélyül. Mélységének történetesen nincs is határa...Egyúttal egy finom, bensődből kiáradó örömérzést is megtapasztalsz majd: a Lét örömét.
Ez nem valami transzszerű állapot. Egyáltalán nem az. Nincs szó tudatosságvesztésről.
Épp ellenkezőleg. Ha a lelki béke ára a tudatosság csökkenése volna, a nyugalom ára pedig az életerő és éberség csökkenése volna, akkor nem lenne érdemes megszerezni őket.
A belső összekapcsolódottságnak ebben az állapotában sokkal éberebb és fölébredtebb vagy, mint az elmével azonosult állapotodban.
Teljesen jelen vagy.
Ez az állapot annak az energiamezőnek a frekvenciáját is növeli, amely a fizikai testet élteti.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha hiszed, hogy többre születtél............
  2015-05-01 18:05:28, péntek
 
 
Ha hiszed, hogy többre születtél, figyelj befelé, csöndesedj el, ne hallgasd okos bolondok fecsegését, ismerd meg, teremtőd mit árul el. Ha az örökkévaló emel fel téged, megérted, isten vagy te is, megérzed, mit jelent az élet, megtudod, igazi nagyság van benned is.

Kurt Tepperwein


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl az elme határain
  2015-05-01 17:51:53, péntek
 
  Csak légy tanú,messze a magasból, Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd,hogy az igen magasból jöjjön,egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból.Az elme követni fogja,és amikor magától követi,abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy,olyan intelligens,egy szikla vagy,és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja,az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet,megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet,megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat,és az egész mindenség kész táncolni,örvendezni,énekelni veled-hogy intenzíven élhess,és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika,amellyel elérhető az eksztatikus állapot,ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait,a csend legnagyobb mélységeit,az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait,a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg.Szeresd az embereket,csak egy legyél közöttük, és
ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van,ahol a megvilágosodás kezdődik..A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba.Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap,jelentéstelivé válik. lehetővé teszi számodra,hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt,és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb álapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez,mert a meditáció egy közvetlen út az túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - ,amit az egészség jelent

Osho



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megvalósítás útja
  2015-05-01 17:47:11, péntek
 
  "A megvalósítás útja a gyakorlás. Reggel, délben, este. És másnap reggel és délben és este. És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben.
Egész életedben. Ez így van hivatással, sporttal, művészettel, mindennel. Először nehéz, mert a gyakorlatra ,,nem áll rá" sem tested, sem lelked.
Erőt kell venned magadon. Később, a gyakran megismételt cselekvések lassan - nagyon lassan - elkezdenek szokássá változni. A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet-lelkedet arra, hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás."

/Müller Péter/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha azt tartod, hogy...........
  2015-05-01 17:43:43, péntek
 
 
Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdıdik.

Lafayette Ron Hubbard idézet



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az akarat
  2015-05-01 17:40:49, péntek
 
 
Az akarat a szellem által determinált energia : az idea megvalósítási eszköze. Az akarat valamely célra irányított erőkifejtést jelent. A mód, amellyel akaratunkat keresztülvisszük, nem tartozik az akarás folyamatához - az már a kormányos, a felismerő és irányító értelem dolga.

Türelem, kitartás, szilárd várakozásra, kivárásra való képesség erős, egészséges akarat jele. Legtöbb nagyszabású elgondolást csak a kitartó, türelmes munka tesz megvalósíthatóvá.
A hallgatás erőt akkumulál. Ezért, ha a körülmények azt kívánják, hallgassunk és várjunk. A hallgatásba feszült akarat, amely mögött tudás és félelem nélküli merészség várakozik, megérleli számunkra az időt.

Szepes Mária



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önmagam útját járva, boldog vagyok, a létezésem örömteli.
  2015-05-01 17:34:59, péntek
 
 
Ha vannak álmaid, ne csak ábrándozz, higgyél benne és tegyél is érte, hogy megvalósuljanak ! Törj előre bátran és tartsd az irányt!
Ne félj nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis lépéssel nem jutsz át a szakadékon.
Ha csak bámulod a vizet, nem kelsz át a tengeren.
Bízzál magadban! Többre vagy képes, mint hinnéd. Minden csak addig nehéz, amíg bele nem vágsz, ne próbálgasd, csak tedd meg, amit a szíved diktál, ha sosem mozdulsz, az álmaid is csak ábrándok maradnak. Ne bújj a kifogások mögé!
Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hála mindenért !
  2015-05-01 17:32:04, péntek
 
  Hálás vagyok magamnak és mindenkinek aki elősegíti a felemelkedésemet és megerősít abban, hogy igen is nagyon jól csinálok mindent az életemben.Hálás vagyok és köszönöm, hogy ragyogóan süt a nap, hogy érzem melegét ! Hálás vagyok és köszönöm minden ember létét, aki szeretettel, jósággal nagyrabecsüléssel érez irántam! Hálás vagyok és köszönet minden anyagi javamért, mindenért, ami kényelmessé teszi életemet ! Hálás vagyok a csodálatos életért! Hálás vagyok a harmóniáért, a szépségért, az esőért, a szél hangjáért, minden mosolyért, simogatásért, szeretetért ! Hálás vagyok azoknak az embereknek akik írásaikkal egy-egy gondolattal megerősítenek ezen az oldalon. Hálás vagyok azoknak a felemelkedett mestereknek akik segítenek,és akik át adják a tanításaikat.Hálás vagyok a jóságért, megértésért, a segítő kezekért, a versekért, a dalokért, a kezek,- s lelkek alkotó munkájáért! Hálás vagyok a világért !
Köszönöm !!!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan nagyképűen, magabiztosan szoktunk ítélni !
  2015-05-01 17:29:24, péntek
 
  Olyan nagyképűen, magabiztosan szoktunk ítélni! Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan. Pedig dehogy tudjuk, milyen a másik ember! Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát. De hogy mi is történt egy másik ember életében a születésétől kezdve mostanáig, hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz, mennyi érték és szépség van benne, csak talán nem volt, aki előcsalogassa, észrevegye - sokszor alig-alig sejtjük!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1579
  • e Hét: 6131
  • e Hónap: 14801
  • e Év: 70734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.