Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kovászos uborka
  2017-07-12 12:34:26, szerda
 
   
 



Általában előírás, hogy az uborkát tűző napra kell tenni. Ez azonban nem feltétlenül igaz: az erjedéshez nem kell tűző napfény, csak 25-30 fok közötti, lehetőleg körülbelül egyenletes meleg.

Ha túl sok meleg éri, az erjedési folyamat leállhat, vagy az uborkák túlérhetnek, és pépessé puhulhatnak. Ha viszont megfázik, leállhat az érés.

Mennyi só kell a kovászos uborkához?

Kovászos uborka készítésnél az ajánlott sótartalom 5-10% között van. Tehát 1 liter vízhez 50-100 g sót kell adagolni. (egy evőkanál só kb 15-20g, 3-5 evőkanál só elegendő).

Miért olyan egészséges a kovászos uborka?

Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését és ez teljes szervezetünkre pozitív hatással van.

Mivel a fermentált ételek enzimekben gazdagok, segítik az emésztést, jobb a felszívódásuk, s értékes tápanyagokban gazdagabbak, mint a nem fermentált ételek. A fermentált ételek fontos szerepet játszanak az acetilkolin termelődésében, ami erősíti a beleket és segíti a bélmozgást.

A fermentált ételeket különösen az alábbi betegségekben érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani:

bélbetegségek (székrekedés)
allergia
Candida-fertőzés
gombás fertőzések
meggyengült immunrendszer.

Savanyú közegben a káros mikroorganizmusok nem képesek szaporodni, növekedni, így a fermentációs folyamat kiváló, természetes tartósítást eredményez.

Emellett a laktózérzékenyeknek jó hír, hogy az erjesztett és kellő ideig érlelt tejtermékekben a laktóz tartalom lecsökken, eltűnik. Így az érlelt joghurtok, kefírek, sajtok számukra is biztonságosan fogyaszthatóak.

Mikroséfjeink évezredek óta rendelkezésünkre segítenek nekünk. A káros folyamatokért, a rothadásért, méregtermelésért felelős ,,rokonaikra" pedig fordítsunk kellő figyelmet, és tartsuk be az élelmiszer-biztonságra, az élelmiszerek előállítására és tárolására vonatkozó szabályokat.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: méregtermelésért, rendelkezésünkre, termelődésében, szervezetünkre, tejtermékekben, fogyaszthatóak, folyamatokért, fogyasztanunk, immunrendszer, betegségekben, előállítására, felszívódásuk, mikroséfjeink, tápanyagokban, biztonságosan, bélbetegségek, rendszeresen, mennyiségben, élelmiszerek, egészségesek, fermentációs, fogyasztani, túlérhetnek, biztonságra, energikusak, puhulhatnak, meggyengült, székrekedés, szabályokat, rothadásért, természetes, tartósítást, gazdagabbak, feltétlenül, acetilkolin, készítésnél, uborkát tűző, erjedési folyamat, uborkák túlérhetnek, kovászos uborkához, ajánlott sótartalom, kovászos uborka, fermentált táplálékok, bennük található, fermentált ételek, acetilkolin termelődésében, fermentált ételeket, alábbi betegségekben, káros mikroorganizmusok, fermentációs folyamat, laktóz tartalom, érlelt joghurtok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A sors  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szép estét  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nem méltó hozzád  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Nagyon különös  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Lóhere  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogy lehet megtartani  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
uborkát tűző, erjedési folyamat, uborkák túlérhetnek, kovászos uborkához, ajánlott sótartalom, kovászos uborka, fermentált táplálékok, bennük található, fermentált ételek, acetilkolin termelődésében, fermentált ételeket, alábbi betegségekben, káros mikroorganizmusok, fermentációs folyamat, laktóz tartalom, érlelt joghurtok, káros folyamatokért, élelmiszerek előállítására, méregtermelésért, rendelkezésünkre, termelődésében, szervezetünkre, tejtermékekben, fogyaszthatóak, folyamatokért, fogyasztanunk, immunrendszer, betegségekben, előállítására, felszívódásuk, mikroséfjeink, tápanyagokban, biztonságosan, bélbetegségek, rendszeresen, mennyiségben, élelmiszerek, egészségesek, fermentációs, fogyasztani, túlérhetnek, biztonságra, energikusak, puhulhatnak, meggyengült, székrekedés, szabályokat, rothadásért, természetes, tartósítást, gazdagabbak, feltétlenül, acetilkolin, készítésnél, fermentált, fordítsunk, sótartalom, enzimekben, fertőzések, bélmozgást, rokonaikra, egészséges, tárolására, erjedéshez, tápanyagok, elősegítik, erjesztett, élelmiszer, eredményez, szaporodni, fiatalosak, egyenletes, táplálékok, körülbelül, működését, figyelmet, joghurtok, maradjunk, különösen, található, uborkához, emésztést, növekedni, általában, játszanak, évezredek, lehetőleg, vonatkozó, segítenek, lecsökken, közegben, folyamat, leállhat, ételeket, szerepet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 894
  • e Hét: 18055
  • e Hónap: 34455
  • e Év: 156328
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.