|
2017-07-12 12:34:26, szerda
|
|
|
|
|
|
Általában előírás, hogy az uborkát tűző napra kell tenni. Ez azonban nem feltétlenül igaz: az erjedéshez nem kell tűző napfény, csak 25-30 fok közötti, lehetőleg körülbelül egyenletes meleg.
Ha túl sok meleg éri, az erjedési folyamat leállhat, vagy az uborkák túlérhetnek, és pépessé puhulhatnak. Ha viszont megfázik, leállhat az érés.
Mennyi só kell a kovászos uborkához?
Kovászos uborka készítésnél az ajánlott sótartalom 5-10% között van. Tehát 1 liter vízhez 50-100 g sót kell adagolni. (egy evőkanál só kb 15-20g, 3-5 evőkanál só elegendő).
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését és ez teljes szervezetünkre pozitív hatással van.
Mivel a fermentált ételek enzimekben gazdagok, segítik az emésztést, jobb a felszívódásuk, s értékes tápanyagokban gazdagabbak, mint a nem fermentált ételek. A fermentált ételek fontos szerepet játszanak az acetilkolin termelődésében, ami erősíti a beleket és segíti a bélmozgást.
A fermentált ételeket különösen az alábbi betegségekben érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani:
bélbetegségek (székrekedés)
allergia
Candida-fertőzés
gombás fertőzések
meggyengült immunrendszer.
Savanyú közegben a káros mikroorganizmusok nem képesek szaporodni, növekedni, így a fermentációs folyamat kiváló, természetes tartósítást eredményez.
Emellett a laktózérzékenyeknek jó hír, hogy az erjesztett és kellő ideig érlelt tejtermékekben a laktóz tartalom lecsökken, eltűnik. Így az érlelt joghurtok, kefírek, sajtok számukra is biztonságosan fogyaszthatóak.
Mikroséfjeink évezredek óta rendelkezésünkre segítenek nekünk. A káros folyamatokért, a rothadásért, méregtermelésért felelős ,,rokonaikra" pedig fordítsunk kellő figyelmet, és tartsuk be az élelmiszer-biztonságra, az élelmiszerek előállítására és tárolására vonatkozó szabályokat.
|
|
|
0 komment
, kategória: Belső kör |
|
Címkék: méregtermelésért, rendelkezésünkre, termelődésében, szervezetünkre, tejtermékekben, fogyaszthatóak, folyamatokért, fogyasztanunk, immunrendszer, betegségekben, előállítására, felszívódásuk, mikroséfjeink, tápanyagokban, biztonságosan, bélbetegségek, rendszeresen, mennyiségben, élelmiszerek, egészségesek, fermentációs, fogyasztani, túlérhetnek, biztonságra, energikusak, puhulhatnak, meggyengült, székrekedés, szabályokat, rothadásért, természetes, tartósítást, gazdagabbak, feltétlenül, acetilkolin, készítésnél, uborkát tűző, erjedési folyamat, uborkák túlérhetnek, kovászos uborkához, ajánlott sótartalom, kovászos uborka, fermentált táplálékok, bennük található, fermentált ételek, acetilkolin termelődésében, fermentált ételeket, alábbi betegségekben, káros mikroorganizmusok, fermentációs folyamat, laktóz tartalom, érlelt joghurtok,
|
|
|
|
uborkát tűző, erjedési folyamat, uborkák túlérhetnek, kovászos uborkához, ajánlott sótartalom, kovászos uborka, fermentált táplálékok, bennük található, fermentált ételek, acetilkolin termelődésében, fermentált ételeket, alábbi betegségekben, káros mikroorganizmusok, fermentációs folyamat, laktóz tartalom, érlelt joghurtok, káros folyamatokért, élelmiszerek előállítására, méregtermelésért, rendelkezésünkre, termelődésében, szervezetünkre, tejtermékekben, fogyaszthatóak, folyamatokért, fogyasztanunk, immunrendszer, betegségekben, előállítására, felszívódásuk, mikroséfjeink, tápanyagokban, biztonságosan, bélbetegségek, rendszeresen, mennyiségben, élelmiszerek, egészségesek, fermentációs, fogyasztani, túlérhetnek, biztonságra, energikusak, puhulhatnak, meggyengült, székrekedés, szabályokat, rothadásért, természetes, tartósítást, gazdagabbak, feltétlenül, acetilkolin, készítésnél, fermentált, fordítsunk, sótartalom, enzimekben, fertőzések, bélmozgást, rokonaikra, egészséges, tárolására, erjedéshez, tápanyagok, elősegítik, erjesztett, élelmiszer, eredményez, szaporodni, fiatalosak, egyenletes, táplálékok, körülbelül, működését, figyelmet, joghurtok, maradjunk, különösen, található, uborkához, emésztést, növekedni, általában, játszanak, évezredek, lehetőleg, vonatkozó, segítenek, lecsökken, közegben, folyamat, leállhat, ételeket, szerepet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 894
- e Hét: 18055
- e Hónap: 34455
- e Év: 156328
|
|
|