Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balatonról /régi képek/
  2015-10-15 16:50:49, csütörtök
 
  Ez volt a Balaton aranykora
Nekünk, azaz a Kádár-korszak gyermekeinek az igazi nyári szünet mindig csak akkor kezdődött el, amikor a család Trabantjával magunk mögött hagytuk Osztapenko kapitány szobrát, és az M7-esen ledöcögve a vállalati beutalóval végre birtokba vehettük a balatoni SZOT-üdülő Junoszty tévés, csipketerítős szobáit. Sokunknak még a világútlevél kiváltása után is a magyar tenger maradt a világ legjobb üdülőhelye, ahol sosem bántuk, hogy csak a vasúti sínen átvágva, kockanyaralók labirintusát leküzdve lehetett lejutni a tópartra, hogy ott aztán farzsebükben fésűt hordó német turistákkal fussunk versenyt a friss lángosért és főtt kukoricáért, vagy a családdal közösen alufóliából majszoljuk el az otthon sütött csirkecombot. A balatoni turizmus aranykora egyértelműen a Kádár-rendszer időszakára esett, ezért most mi is a Fortepan-gyűjtemény '60-as, '70-es és '80-as évekből származó privát fotói közül válogattuk ki a leghangulatosabb nyári képeket. Nosztalgiamaratonra és gumimatracra fel!




Link

A nagy balatoni út előtt mindig érdemes volt még Budaörs vagy Diósd környékén feltankolni egy olyan tipikus Áfor-kútnál, mint ami a fenti képen is látható, hogy ne legyen gond később a benzinnel. A fotó egyébként 1970-es, és az állami benzinkút mellett a régi balatoni műút jellegzetes rázós betonkockáit is gyönyörűen megörökítette. A műút fővárosi szakaszát már 1937 nyarán átadta az utazóközönségnek dr. Szendy Károly, Budapest akkori polgármestere - az eseményről természetesen a kor divatja szerint filmhíradó is készült. A Balatonhoz való eljutást megkönnyítő M7-es viszont jóval később készült el, és csak 1975-re kötötte össze Balatonaligát Budapesttel.
(Fotó: Fortepan)




Link

A déli part egyik legnépszerűbb üdülőhelye a mai napig Balatonlelle. Bár sokan valószínűleg inkább Boglárlelleként ismerik, mivel 1978-ban ezen a néven egyesült Balatonboglárral (hogy aztán a rendszerváltás után végül mégis különváljanak). Lelle a politikai széljárástól függetlenül száz éve közkedvelt nyaralóhely: már a Tanácsköztársaság is ide vitte le vonattal ,,a kis proletárokat" a gyereknyaraltatási programja idején, a két világháború között Mussolini ifjúavantgardistái fürödtek itt, '36-ban pedig a Horthy-korszak ipari tanoncait is Lellére küldte kikapcsolódni az Országos Társadalombiztosítási Intézet. A szocializmusban pedig sok szálloda nyílt, és számos állami vállalat épített üdülőt a városban a Szakszervezetek Országos Tanácsától kezdve a TERTA telefongyárig A fenti kép 1968-ban készült, a lellei hajóállomás mólóján. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

A Siófok tőszomszédságában fekvő Zamárdi ma a balatoni idegenforgalom egyik fellegvára, a regisztrált vendégéjszakák száma meghaladja a 300 ezret. További turisztikai érdekesség, hogy már több mint száz éve pancsolnak itt magyarok: a Balatonzamárdi Fürdőegyesület 1913-ban alakult meg. A strand az 1930-as években látványos fejlődésnek indult, a Kádár-korszakban pedig már közkedvelt üdülőhelynek számított, többek között az 1961-ben megépített kertmozi miatt, ami annyira népszerű volt, hogy már egy hétre előre el tudtak adni minden jegyet. De a fenti, 1974-es fotón látható autós kemping is megnövelte Zamárdi népszerűségét, mivel ekkorra már nem csak a kiválasztott keveseknek volt autójuk. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

Ma már Siófok a Balaton fővárosa, a szocializmusban viszont még egyértelműen Zánka viselte ezt a titulust - legalábbis a hivatalos állami propagandában. Itt épült fel ugyanis 1975. május 25-re a tábortűz körül mozgalmi dalokat éneklő, vidám, piros nyakkendős kispajtások Mekkája, az Úttörőváros (mai nevén: Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum). Az évente 25 ezer gyereket nyaraltató tábort a berlini Wuhlweide parkban és a ma már Ukrajnához tartozó Artyekben kialakított úttörőtáborok mintájára kezdték el kiépíteni 1968-ban a Balaton-felvidéken, a Csorsza-patak völgyében. Az épületkomplexumnak saját könyvtára, társalgója, ülésterme, strandja, sportcsarnoka, sportpályája, étterme és úttörő-történeti múzeuma volt, ahová a kommunista ifjúságpolitika célkitűzéseinek megfelelően elsősorban a munkásszülők gyermekeit várták, 3000 fős turnusokban.
(Fotó: Fortepan)




Link

Balatonszemes a déli part kirakattelepülése volt a szocializmusban, akárcsak az északi parton Zánka. Az itteni egykori főúri nyaraló helyén, a Hunyady-telepen épült fel a mára már teljesen elfeledett gyermektábor, ahová a Szovjetunió úttörői jártak le nyaranta, hogy a magyar pajtásokkal közösen csobbanjanak a Balatonba. A fenti képen az 1968-as Hajómodellező Országos Úttörő Bajnokságon feszítenek kis lurkók, a délutáni technikaszakkörök alatt barkácsolt vitorlásaikkal. Balatonszemes környéke egyébként nemcsak a régi rendszer gyermekei között volt népszerű, hanem a felnőttek körében is: a szovjet úttörőtábortól nem messze, Balatonőszödön épült fel a Minisztertanács őrzött üdülője. Igen, ebből lett később az a kormányüdülő, ahol Gyurcsány Ferenc 2006-ban elmondta a híres beszédét. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

Íme egy 1968-as fotó a szántódi rév jellegzetesen szocmodern épületéről és neonfeliratáról, ami ma már ipar- és kultúrtörténeti kuriózumnak számít. A ,,Somogy északi kapujának" is nevezett Szántód a turisták körében ma is népszerű, mert menetrend szerinti kompjárattal köti össze a déli partot a Tihanyi-félszigettel. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

A balatoni kompjáratok már a '70-es években is igen népszerűek voltak a két part között, mert a magyar tengert átszelő hajójáratokkal a Trabantokban, Wartburgokban, ©kodákban vagy épp bogárhátú Volkswagenekben utazó turisták és munkába igyekvők lerövidíthették az utat, nem kellett megkerülniük az egész tavat. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link



Nekem a Balaton a Riviera,
Napozni ott szeretek a homokon,
Nekem csak jó estét a buona sera,
nem töröm más szavakon a kobakom.

Nekem a Balaton a Riviera,
Ettől nem tántorít el a tél, a fagy.
Szívedet akarom elvenni még ma,
Mert az egész nagy világ nekem te vagy!

Nekem a Balaton a Riviéra,
Mert az egész nagy világ nekem te vagy!
Mert a Lollobrigida és a Sophia Loren,
Meg a Marina Vlady nekem te vagy!

Ezt énekelte Németh Lehel és Felföldi Anikó a '60-as évek közkedvelt popslágerében. A fenti, 1962-es fotón úgy látszik, a Siófokon nyaralók is pont olyan jól érezték magukat a lángosszagú, ,,Zimmer frei" táblás Balatonon, mintha a Riviérán napoztak volna.
(Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

Így nézett ki 1960-ban egy szoba a tihanyi Balaton Motelben. Ekkoriban a tó idegenforgalma látványos fellendülésnek indult az '50-es évekhez képest. A pártállami vezetés ugyanis rájött, hogy a Balatont nemcsak a pihenni vágyó targoncakezelők és fodrászasszonyok számára kell vonzóvá tenni, hogy az üdülés után jobban menjen a munka, hanem a külföldiek számára is. Így az NDK-ból érkező kempingezők mellett egyre több NSZK turista jött a Balaton-partra. Ők persze inkább a part mentén felépült, jellegzetesen szocmodern kockahoteleket választották (ahol a parkolóban megcsodálhattuk a menő, nyugati autóikat). Az egymással sokszor titokban a Balatonnál találkozó kelet- és nyugatnémetek idővel olyan sokan lettek, hogy elindult a jól ismert zimmer frei korszak, a horroráron kibérelhető balatoni nyaralókkal. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

A siófoki Hotel Európában 1971-ben a kép tanúsága szerint még meg lehetett szállni kutyával, és nyugodtan lehetett sétálgatni a blökivel a Petőfi sétányon vagy közvetlenül a vízparton. Ma ez már bajosan menne, a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) kormányrendelet szerint ugyanis ,,állatot a fürdőhely területére bevinni - a kistérségi intézet által engedélyezett őrkutyás biztonsági szolgálat, illetve a vakvezető kutya kivételével - tilos". Kijelölt fürdőhelyek alatt pedig nemcsak az elkerített, klasszikus strandokat kell érteni, hanem minden olyan partszakaszt, ahol tábla jelzi, hogy az adott vízterületet az ÁNTSZ fürdésre alkalmasnak találta (jellemzően a májustól szeptemberig tartó időszakra). Régen minden jobb volt?
(Fotó: Fortepan)




Link

A Tihanyi-félsziget, a Belső-tó és az 1055-ben alapított bencés apátság templomtornyának festői szépségét a Palma Gumigyár vezérigazgatója is felfedezte, így 1969-ben itt készült reklámfotó az állami vállalat által gyártott színes gumimatracokhoz, amik nagyon hamar kötelező nyári kellékei lettek a korszak minden háztartásának. Akárcsak a képen látható lila szódásszifon! (Fotó: FORTEPAN)




Link

,,Egy balatoni üdülő gondnoki lakásában élhettem ifjúságom hajnalán, napi szinten láttam egy nagyvállalat és több SZOT üdülő életét, Siófoktól Szárszóig a komplett part életét, gyakorlatilag 1985-ig. Nem volt üvöltő zene, ellenben kötelező csendespihenő volt, az M7-es ragyogó volt a régi 7-eshez képest, szinte minden működött, ment a seft és a csencselés a dugig tömött kempingek külföldijeivel. A dollárboltban megvehettük a dobozos sört, a diszkókban, csárdákban, szállodai bárokban szórakozni, táncolni lehetett, zenére, összebújva a csajokkal. A személyzet nem vert véresre, ha szóltál a meleg sörért, és hosszan sorolhatnám az általam egyébként gyűlölt komcsi világ éppen használható szolgáltatásait!" - így számolt be a Kádár-kori nyarairól egy olvasó a Timelord blogon. A fotón a siófoki Motel Étterem látható, 1962-ben.
(Fotó: Fortepan)




Link

A balatoni személyhajózás már 1846. szeptember 21-én megindult: ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. A széles körben népszerű turistalátványosságot természetesen a szocialista tervgazdaságban is megtartották. Sőt, a képen látható Helka csavargőzöst át sem keresztelték, pedig még a Monarchia idején épült, és 1891 óta szelte ezzel a névvel a Balaton habjait. Persze miért is nevezték volna át? A Helka név minden rendszert túlélhetett, hiszen egy régi balatoni mondából származott: így hívták a balatoni Rohan herceg lányá, akinek végül csak a sok veszéllyel szembenéző parasztlegény, Kelén nyerhette el a kezét. Ezért is hívták a Helka nevű gőzhajó párját Kelénnek. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

,,A '70-es évek közepére a balatoni nyaralás természetessé válik. Alig akad család, ahol a munkahely, egy szomszéd vagy egy nagybácsi révén ne juthatnának el a szülők a gyerekekkel egy hétre szemesre vagy Siófokra. 1978-ra nyilvánvalóvá válik, hogy a Balaton megtelt. A strandokon már reggel 9-kor elfogynak az árnyékos helyek, a tihanyi révnél végtelen kocsisorok állnak." - Részlet Papp Gábor Zsigmond Balaton retró című, 2007-es dokumentumfilmjéből. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

1952-ben (amikor ez a fotó is készült) viszont még egyáltalán nem volt jellemző a tömegturizmus a Balatonon. A vízparti falvak szolid, rendezett nyaralóövezete a régi középosztály életstílusát idézte, és az itteniek még az évtized végén is csak nagyon nehezen tudtak megbirkózni a gombamód szaporodó vállalati üdülőkkel és az azokat nyaranta sáskarajként megszálló munkáscsaládokkal. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

1980-as balatoni életkép, a korszak jellegzetes beton virágtartójával, padjaival és sóderkaviccsal felszórt partszakaszával. Bár a fotó épp egy nyugodt pillanatot ábrázol, a hivatalos Kádár-kori propagandagépezet pont ezeknek a pihenőhelyeknek a tönkretételével vádolta meg az autóstoppal közlekedő, kempingekbe belógó, farmernadrágos huligánokat, hippiket, hobókat és csöveseket. A korabeli véleményformálók szerint ráadásul a Balaton nemcsak a munkásosztály kedvelt pihenőhelye volt, de a bűnöző életmódra hajlamos, szabados életvitelükkel a nyugati életérzést majmoló, megtévesztett fiatalok gyűjtőhelye, valamint a nyaralókiadással munka nélkül, többhavi fizetésnek megfelelő összeget kereső fusizók és ügyeskedők paradicsoma is, akiknek a tevékenységét az állam minden áron szabályozott keretek közé akarta szorítani. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)




Link

,,Felhő nincs az égen, és elbódít a csend,
erre vártunk télen, s a pihenés újra szent.
Úszkálunk a réven, s a kedvünk újra fent,
mert ez a tó, olyan jó.

Itt szenved a strandon, a felnőttek hada,
sőt, minden általános- és középiskola.
Nappal együtt izzad, s együtt mulat éjszaka,
ez a nyár szava, ez a nyár szava.

Vajon mi lenne velünk, mi lenne velünk,
ha nem lenne többé szép, ha nem lenne többé jó?
Mert susoghat a patak és zúghat a folyó,
és hívhatnak a hegyek én messzebb úgyse megyek!
Még megélni sem akarom, hogy egyszer
kiszáradjon a Balaton.

Mi lenne velünk, mi lenne velünk,
ha egyszer kiszáradna a Balaton?"

Ezt énekelte Demjén Ferenc 1975-ben a Bergendy-együttes frontembereként egy irgalmatlanul vicces videoklipben, miközben félmeztelenül gitározott a Balatonban. A gumikrokodilos fotó ugyan a hatvanas évek első felében készült, de a Bergendy-dal ugyanúgy illik ide is.
(Fotó: Fortepan)




Link

Autóval jöttünk le a magyar tengerhez, vonattal megyünk haza. Ez az 1975-ös balatonlellei kép amilyen színes, olyan lehangolóan mutatja be a nyár végét. Hiszen mindig ez volt a legszomorúbb pillanat a balatoni nyaralásokban: ácsorogni az állomáson és várni, hogy az egyetlen magányos sínpáron befusson végre a vonatunk, és hazazötymörögjünk a szürke hétköznapokba. (Fotó: Fortepan) (Fotó: FORTEPAN)

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: leghangulatosabb, templomtornyának, követelményeiről, balatonboglárral, utazóközönségnek, véleményformálók, fodrászasszonyok, nyaralókiadással, targoncakezelők, gumimatracokhoz, tervgazdaságban, kormányrendelet, célkitűzéseinek, megcsodálhattuk, üzemeltetéséről, pihenőhelyeknek, tönkretételével, lerövidíthették, frontembereként, virágtartójával, ifjúságpolitika, neonfeliratáról, szolgáltatásait, szocializmusban, partszakaszával, szakszervezetek, volkswagenekben, vezérigazgatója, boglárlelleként, minisztertanács, kultúrtörténeti, vitorlásaikkal, külföldijeivel, idegenforgalom, életvitelükkel, hajójáratokkal, igazi nyári, család Trabantjával, vállalati beutalóval, balatoni SZOT-üdülő, világútlevél kiváltása, magyar tenger, világ legjobb, vasúti sínen, friss lángosért, családdal közösen, otthon sütött, balatoni turizmus, leghangulatosabb nyári, nagy balatoni, olyan tipikus, fenti képen, SZOT-üdülő Junoszty, Szendy Károly, Balatonaligát Budapesttel, Országos Társadalombiztosítási Intézet, Szakszervezetek Országos Tanácsától, Balatonzamárdi Fürdőegyesület, Zánkai Gyermek, Ifjúsági Centrum, Hajómodellező Országos Úttörő Bajnokságon, Gyurcsány Ferenc, Sophia Loren, Marina Vlady, Németh Lehel, Felföldi Anikó, Balaton Motelben, Hotel Európában, Palma Gumigyár, Siófoktól Szárszóig, Motel Étterem, Részlet Papp Gábor Zsigmond Balaton, Demjén Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Németh László tollából  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Nevem  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akik bántanak téged  Boldog születésnapot a ma ünne...  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png fotel  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Png ház  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png lepke  Kövesd a cowboyt!  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Alázat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png nő  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
igazi nyári, család Trabantjával, vállalati beutalóval, balatoni SZOT-üdülő, világútlevél kiváltása, magyar tenger, világ legjobb, vasúti sínen, friss lángosért, családdal közösen, otthon sütött, balatoni turizmus, leghangulatosabb nyári, nagy balatoni, olyan tipikus, fenti képen, fotó egyébként, állami benzinkút, régi balatoni, műút fővárosi, eseményről természetesen, déli part, néven egyesült, rendszerváltás után, politikai széljárástól, szocializmusban pedig, lellei hajóállomás, balatoni idegenforgalom, regisztrált vendégéjszakák, 1930-as években, 1961-ben megépített, hétre előre, kiválasztott keveseknek, szocializmusban viszont, titulust &#8211, hivatalos állami, tábortűz körül, berlini Wuhlweide, kommunista ifjúságpolitika, munkásszülők gyermekeit, északi parton, itteni egykori, magyar pajtásokkal, 1968-as Hajómodellező, délutáni technikaszakkörök, régi rendszer, felnőttek körében, szovjet úttörőtábortól, híres beszédét, 1968-as fotó, turisták körében, déli partot, balatoni kompjáratok, magyar tengert, egész tavat, buona sera, egész nagy, tihanyi Balaton, pártállami vezetés, pihenni vágyó, üdülés után, külföldiek számára, part mentén, parkolóban megcsodálhattuk, egymással sokszor, horroráron kibérelhető, siófoki Hotel, természetes fürdővizek, természetes fürdőhelyek, fürdőhely területére, kistérségi intézet, vakvezető kutya, adott vízterületet, májustól szeptemberig, 1055-ben alapított, állami vállalat, korszak minden, képen látható, balatoni üdülő, komplett part, régi 7-eshez, dugig tömött, dollárboltban megvehettük, dobozos sört, meleg sörért, általam egyébként, siófoki Motel, balatoni személyhajózás, napon bocsátották, első gőzhajót, széles körben, szocialista tervgazdaságban, balatoni Rohan, balatoni nyaralás, szomszéd vagy, nagybácsi révén, hétre szemesre, árnyékos helyek, tihanyi révnél, vízparti falvak, régi középosztály, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2721
  • e Hét: 9639
  • e Hónap: 20653
  • e Év: 126797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.