Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 295 
Szép álmokat kicsi tündér! Jó éjszakát!
  2015-11-30 19:49:48, hétfő
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
Üzenet a mai napra
  2015-11-30 19:46:40, hétfő
 
  A hétvégén feltörődtek olyan rétegek az aurában, amelyek gátolták a további fejlődést.

Ezek a rétegek már egy ideje kijátszás alatt voltak, és a test felső rétegeiben sebként, fájdalomként, lerakódásként, kiütésként, sérüléskén ezernyi módon jelezték, hogy gyógyulásra vágynának. Mivel a testünk egy összefüggő hálórendszer, ezért már igen nehéz az ok forrást megtalálni, hiszen a hálózaton keresztül az eddig levált ,,törmelékek" bárhová eljuthattak. Egy adott ponton aztán akadályt képeznek, ami csak torlódik torlódik, az energiaáradás pedig leáll.

Amit tegnap lejátszottunk indulati helyzetet, ki is vezette a torlódás ok forrását a felszínre. Az energia veszteség okát, ami miatt képtelenek vagyunk egy adott frekvenciánál tovább emelkedni hosszabb időre. Vagy megtartani egy erő állapotot.

Ahogy tisztul a kép, egyre érdekesebb összefüggésekre lehet rálátni ebben a világban.

Ami nagyon nyilvánvaló, hogy olyan döntéseket kell hoznunk, ami ellentmond önmagunk eddigi beállítottságának.

Ez el van rejtve, és senki nem mondhatja el számunkra. Mert onnantól nem a mi felismerésünk. Mindenki sorsában van egy ,,mártír" effekt. Szolgálat. Ez igen nagy hajtóerő. ,,hülyeségünk", vakságunk, legtöbbször ebből fakad. Aztán később az indulataink, amikor már belenehezedünk saját ,,vállalásainkba", ami aztán le is blokkolja a nyakat és a vállat. Onnantól aztán nem is tudjuk kivezetni belső erőinket a fizikai világba.

Érdemes átgondolni:

Mi az az áldozati rítus, aminek az egész sorsunk rabja lett. Vélhetően anyáink is ezt játszották már. Jelen pillanatban a férfiaknál is az anya kép a domináns.

Kar és láb fájdalmak hol jelentkeznek. Ott átmasszíroztatni erősen azt a részt. Ha fáj, hát had fájjon. De törjenek a lerakódások.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Mr Bean szendvicsezik
  2015-11-30 19:44:07, hétfő
 
 


Link

Mr Bean szendvicsezik: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Tolsztoj: ... az emberi lélek mindig növekszik
  2015-11-30 19:42:04, hétfő
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Helló!
  2015-11-30 19:41:05, hétfő
 
  ​


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
Szép álmokat kívánok!
  2015-11-30 19:20:58, hétfő
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
Virágok között
  2015-11-30 19:19:35, hétfő
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
NEVESS, mert ez remek!!
  2015-11-30 19:17:13, hétfő
 
  NEVESS, NEVESS, MERT EZ REMEK!
Megint egy dolog, amire csak mi, magyarok vagyunk képesek. Melyik más nyelven lehet elmondani e-betűvel ennyi mindent: csókról, szexről, moziról, meg egy csomó minden másról!
Ráadásul ilyen viccesen?! Nevess velünk!


Mozi

Egy terem, melyben rengeteg ember les egy megfeszegetett leplen megelevenedett jeleneteket

Hamburger

Egy zsemle, melyben egy letepert egyedet lelsz veres cseppekkel

Inkvizíció:

Szerzetesek kegyetlen szervezete, mely elrendelhette: egyes emberek szenesedjenek el elevenen.

Országhatár

Ezen kerettel lerekesztve, emberek egy nemzetbe egyhelyen megtelepednek. Egyszer meg felkerekednek, s ezen kerevetet keresztbe szelve, meglesnek ezermegezer nevezetes helyeket.

Pap:

Fekete lepelbe tekeredett szentember

Foci:

Eszetlen emberek kergetnek egy kerek fekete pettyest, mellyel cselezve keveregnek, esetleg eleshetnek, de eme pettyes egy fejessel e ketrecbe belemenne, ezer ember kedve fellegekbe emelkedne.

Eszperente:

Nyelvezet, mellyel emberek rengeteg \e\-t elzengve mekegnek szellemesen, esetleg ellenszenvesen.

Képeskönyv:

Egy megszerkesztett egyed, melyben remek képek rengetege terjeng el, s ezt megszerkesztette egy remek fej

Naplemente:

Eme helyen ment el egy ember, melynek egyetlen szelleme elveszett mert e hegy lenyelte kendet

Iskola:

Szeptember elseje reggelen ezer s ezer gyerek ment egy helyre, mely helyen nyelveket, neveket, embereket, helyeket s egyebeket tesznek fejedbe. S ezeknek fejedben helyet kell keresned. E nyelveket, neveket, embereket, helyeket s egyebeket eszes emberek, melyek nem szeretnek nem eszes gyereket, helyeznek te fejedbe, eszedbe. S ezt nem felejtheted el.

Bor:

Eme remek szesz nekem kedvencem, melynek becses neve : hegynek szeszes leve

Szex:

Perc melyben egyenes megmerevedett szervedet egy csecses egyedbe vezeted be, s mellette fenekedet fel le emelgeted!

Szőrszálhasogató:

Egyedek, melyek nem repkednek, ellenben -mert fejlettebbek- zsenge gyermekeket kezdetben tejjel etetnek: ezeknek meztelen teste leple -mely rendesen nevelve meleget rejteget-, ennek egyetlen egyede, melyet eme ember lehellet keskenyre repesztget, mert ezer meg ezer helyes eset mellett fenekedve keres egyet, melyet nem kedvelhet.

Színház:

Emeletesre megszerkesztett hely, melyben egyesek egy emelkedettebb, lepellel elrekesztett helyen fejben megjegyzet
​t​
szerepeket csevegnek; esetleg szerelmes jeleneteket lejtenek. Ezer ember remegve, esetleg nevetve mered ezen jelenetekre, s egyszerre tenyereket hevesen egybever. Ezt befejezve egyszerre elmennek, megjegyezve: ejnye, de kellemesen telt el e remek este.

Szék:

Hely, melyre feneked lehelyezheted, benne kellemesen eltespedhetsz, tested erre meg erre lengetheted, kezed mellette leeresztheted. Lehet benne rengetegnek eleme megtekerve, egybeszerkesztve, szegelve, esetleg enyvvel megeresztve. Egyes esetekben felemelheted, s fejbe verhetsz vele megveszekedett, ellened hergelt embereket.

Rádió:

Szerkezet, melyben kedves zene s szellemes csevely kellene legyen, de nem ez megy, mert serceg, recseg, s nyekereg.

Lepra:

Rendellenes eset, melyben kegyetlen szenvedsz, mert tested egy-egy szeglete testmeleg erjedt nedve megdermedve kellemetlen szeleket ereget, s e gerjedelem e testnek eleve nem kedves, mert elengedhetetlen el kell kezdened kezeddel fel- s le reszelned; eme testszegleted be kell tekerned, mert lebegve remeg, esetleg leeshet.

Kimonó:

Kellemes lepel, melyet emberek testekre tekernek. Ezen emberek messze keleten lettek; eme helyen termetes meleg, nemes test megy fel egekbe. Egyebekben egyes jelek, melyeket kezeddel ne keress, ellenben szemeddel megtesztelhetsz, s mely jeleket ezen, egyebekben nem szerfelett termetes emberek teste leple ereget, szemembe bemenve nem veres rezet eszembe fellebbent.

Ikrek:

Ketten lettek egyszerre.

Csók:

Szerelem kedves, gerjedelmes jele, melyben nedvem nedveddel keveredve, egyre-egyre belemelegedve nyelvem nyelveddel tekeregve enyeleg. Teljesen belefeledkezhetek, szemem nem meresztem, ellenben szemfedelem leeresztem, s jelenem pereme, melyen egyebek leledzenek, rettenetes messze dereng, s szellemem felemelkedve mennyekben lebeg. Mellesleg nemegyszer fellelheted szerelmes versekben, jelenetekben s esetekben, melyekben zene mellett nyelved zengedezve rezgetve lelked lengeted.

Boci, boci, tarka, se füle, se farka:

Tehenek gyermeke, tehenek gyermeke, fekete pettyes, sem szerved teneked, mellyel zengzeteket fejedbe bevehetsz, sem szerved, mellyel legyeket elhessegethetsz.



Tetszett? Remek!
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Cirque du Soleil
  2015-11-30 17:21:47, hétfő
 
 


Link

Hát nem csodálatos produkció? Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
MOBILTELEFONOK ! Megrendítő!!
  2015-11-30 17:16:09, hétfő
 
  MEGRENDITŐ !

Szeretném Nektek elmondani azt a megrendítő élményt, amelyben részem volt a napokban.

Az egyik súlyosan beteg családtagom betegsége miatt az utóbbi időben sajnos gyakrabban fordulok meg az egyik budapesti kórházban. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kórtermekben szokatlanul sok a fiatal. Megtudtam, hogy a kórházban, és szerte az országban nagyon sok a 20-25-30 éves fiatal- kapaszkodjatok meg- agydaganattal. Fiatalok agydaganattal! Kérdésemre, - mi az oka ennek?- egyértelmű választ kaptam: a mobiltelefonok.

Nyáron a fiam combján egy jókora vörös folt éktelenkedett. A bőrgyógyász messziről ránézett, írt is valami krémet, ami semmit nem használt. Mire rájöttem, hogy a fiam rendszeresen a nadrágja zsebében tartja az ,,okos telefonját", pont ott, ahol a sérülés látható, a vörös folt már a fél combját beterítette.

Normális dolog ez? Az utcán, a közlekedési járműveken minden második fiatal kezében ott a mobiltelefon, ész nélkül nyomogatják a gombokat, a fülükben pedig ott van az a kis vezetékes kütyü, amely folyamatos sugárzással bombázza az egészséges szervezetet. A kórházak meg tele vannak agy- és hallójárat daganatos 20- 30 éves fiatalokkal!

Miért nem vigyázunk a gyerekeinkre? Ennyire vakok vagyunk? Hol vannak az orvosok, akik felvilágosíthatnák a gyerekeket az elektromágneses- és mikrohullámú sugárzások egészségre káros hatásairól, a mobiltelefonok ész nélküli használatáról? És hol vannak a szülők, a nagyszülők, ennyire nem törődünk a gyerekeinkkel, az unokáinkkal? Nem Ők a legfontosabbak?

Felelőtlenül tesszük tönkre a jövő nemzedékét! Mi lesz velünk a gyerekeink nélkül, és mi lesz a világgal az egészséges, életerős fiatalság nélkül?

Szeretettel: Anna

Emberromboló az okostelefon
Digitális diéta kellene




Link

Egy szakember szerint ideje lenne visszafognunk az okostelefonjaink használatát.
Alexander Markowetz, a Bonni Egyetem Informatikai Intézetének adjunktusa a Menthal projekt keretében 200 000 okostelefon-tulajdonos szokásait vizsgálta meg. Eredményei szerint az okostelefonok használata mára egészségtelen méreteket öltött és a digitális világban az elhízás szinonimájává vált. Sokan folyton mobil készülékeiket nyomogatják vacsoránál és összejöveteleken is, elhanyagolják a családjukat és a munkájukat.




Link

"Eddig körülbelül 200 000 ember telepítette fel a telefonjára a Menthal nevű alkalmazást és körülbelül 50 000 személy használja is. Az első és legfontosabb megállapításunk az, hogy a projektben résztvevők egyáltalán nem telefonálnak. A telefonálási funkciók kínálta lehetőségekkel a felhasználók naponta átlagosan kevesebb, mint 10 percig éltek, ugyanakkor naponta körülbelül 3 órán át voltak használatban a készülékeik. Naponta 35 perc ment el a WhatsApp, 15 perc a Facebook, 3-4 perc pedig az Instagram használatára. A különböző játékok, például a Candy-Crush körülbelül 25 percig futottak, szintén sok időt töltöttek el az emberek a YouTube-videók megtekintésével és a hírek elolvasásával."

"S van még egy kategória, ami minden más szolgáltatást tartalmazott, ide vehetjük a banki, a parkolási, a levelező- és a közlekedési szoftverek használatát. Alapvetően persze semmi rossz nincs abban, hogy az okostelefonunkat naponta 3 órán át használjuk, mindenki maga dönti el, hogy miként pazarolja el az idejét. Nem az okostelefon előtt eltöltött időtartam a lényeges, hanem sokkal érdekesebb, hogy naponta hányszor lépünk kapcsolatba az eszközzel: átlagosan 55 alkalommal kapcsoljuk be. Ez a szám annál magasabb, minél fiatalabb az illető. A projektben résztvevők körülbelül 12 százaléka naponta 96-szor kapcsolja be a készülékét és minden tizedik percben használja azt. Ez oda vezet, hogy az emberek nem tudnak összpontosítani egyéb dolgokra. Ugyan dolgozniuk kellene, de nem csinálnak gyakorlatilag semmit, mert még gyorsan megnézik az e-mailjeiket vagy még előtte elolvassák a legfrissebb Facebook-bejegyzéseket" - összegezte a tapasztalatait a szakember.




Link

Alexander Markowetz hozzátette, hogy ha valaki naponta 90-szer kapcsolja be majd ki a telefonját, akkor ezzel biztos nem hoz mindegyik esetben racionális döntést, ezek sokkal inkább reflexszerű dolgok. Nem lehet kijelenteni, hogy az okostelefonjaink butábbá tesznek minket, de az biztos, hogy a túlzott mértékű használat csökkenti az intellektuális produktivitásunkat.

hőkamerás felvétel mobiltelefonálás előtt és után




Link

A hosszú távú következményeket is figyelembe kell venni: nagyon szétszórttá válhatunk. Korábban ez a jelenség nem volt ennyire jelen az életünkben, televíziót például csak addig tudtunk nézni, amíg a tévé előtt ültünk, a mobilok megjelenésével viszont minden megváltozott.

Napjainkban a válásoknál a túlzott mértékű mobiltelefon-használat gyakrabban szerepel indokként, mint a hűtlenség. Felmérések alapján ma már minden negyedik ember féltékenyebb a partnere mobiljára, mint egy lehetséges szeretőjére, s legkésőbb innentől kezdve ez a jelenség egyáltalán nem vicces.

A Bonni Egyetem Informatikai Intézetének adjunktusa szerint a jelenség a munka világára is komoly hatással van, hiszen ne feledjük: a pénzünket a fejünkkel és nem mobilnyomogatással keressük meg. Ellenben a munkaidő utáni levelezés betiltását is elítéli, ugyanúgy, amikor azt mondja egy cég, hogy akkor dolgozhat a munkatársa amikor akar, ugyanis mindkét dolog kommunikációs káoszhoz vezet. Szerinte ehelyett fel kellene mérni a munkanap menetét: hány e-mailt ír valaki? Hány emberrel kommunikál és milyen gyakran szakítják félbe? Milyen gyakran és milyen hosszú ideig használja a mobilját, a laptopját és a táblagépét? Csak ezután lehetne kidolgozni egy tartós kommunikációs kultúrát és személyre szabott digitális diétát.

"A mobilgyártók kedvesek. Minden évben szeretnének nekünk egy új modellt eladni, lehetőleg minél drágábban, az viszont egyáltalán nem érdekli őket, hogy mennyi időt töltünk a készülékek használatával. A vállalatok számára az az egyetlen dolog a fontos, hogy jó tapasztalataink legyenek a termékeikkel és a következő évben is pénzt adjunk ki az új eszközökre. Viszont jelenleg számos rossz tapasztalatunk van: túlterheltek vagyunk, sokszor irracionálisan cselekszünk és olyan dolgokat csinálunk, amik boldogtalanná tesznek bennünket. Vásárlóként azt mondom: ha egy készülékkel rosszak a tapasztalataink, akkor ez a termék hibája. A következő telefongenerációnak gondoskodnia kellene a kognitív ellazításunkról, ennek kellene a központi funkciónak lennie.

Jelenleg teljesen rosszul mérjük fel a telefonhasználatunkat:túlbecsüljük a használat időtartamát és alábecsüljük a gyakoriságát. Meg kell tanulnunk megfontoltan használni a készülékeinket. Vagyis csak akkor kapcsoljuk be őket, ha valóban szükségünk van rájuk. Digitális diétára kell fognunk magunkat" - fejtette ki a kutató.

Ezt is tudnod kellene

WiFi és egyéb EMF eszközök hogyan okoznak biológiai ártalmat?

A 21-dik század gyógyíthatatlan betegsége.




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link

Minden egyes szavunkat rögzítik az okostelefonok




Link

Az Apple, a Microsoft és a Google is eltárol mindent, amit kimondunk, ha fut a telefon hangvezérlő programja.
Jó eséllyel mind az Apple, mind a Microsoft, mind pedig a Google rögzíti és két évig tárolja azokat a parancsokat, amelyeket az olyan okostelefonos hangvezérlő alkalmazásoknak adunk, mint a Siri, a Now vagy a Cortana. Ráadásul mindez a beleegyezésünkkel történik, ha elfogadtuk az általános szerződési és felhasználási feltételeket - írja aThe Telegraph.

Ismert, nemrég napvilágra került a hangvezérléssel is használható tévék kapcsán, hogy az ott eltárolt hibás parancsokat - tehát mondjuk egy a készülék előtt állva lefolytatott beszélgetést, amelyet a rendszer a hossz vagy szöveg miatt nem tud utasításként értelmezni - a szolgáltató továbbküldheti egy harmadik félnek értelmezés céljából. Ezek a felvételek általában nincsenek titkosítva, így a hekkerek kiváló célpontjaivá válhatnak.

A Samsung adatvédelmi szabályzatában figyelmeztet rá, hogy beszélgetéseinket elemzés céljából eljuttatják egy harmadik félnek, így ha a társalgás alkalmával személyes vagy kényes információk is elhangzanak, azok is az elküldött felvételek között lesznek.
Tényleg mindent felvesznek

A helyzet az okostelefonok esetében ennél is komolyabb problémákat vet fel. Az itt adott parancsok a tévékkel közöltekkel ellentétben olyan lényeges információkat is tartalmazhatnak, mint az aktuális tartózkodási helyünk, telefonkönyvünk, naptárbejegyzéseink, de akár pénzügyi adatokhoz is hozzáférhet így a hangfelismerő, és ezen ,,hibás parancsok" megosztása bárkivel különösen érzékeny kérdés.

Egy férfi, aki állítása szerint egy ilyen rögzített hangokat elemző cégnek, a Walk 'N' Talknak dolgozik - bár nincs bizonyíték arra, hogy ez a vállalat valóban létezne -, a Redditen osztotta meg tapasztalatait a nyilvánossággal. ,,Ha mondasz valamit a telefonodnak, az bizony rögzítve lesz, és piszok jó az esélye, hogy azt egy harmadik fél is hallani fogja" - írta. Személyes élményként hozzátette, hogy sokkal több szexuális töltetű szöveget hallott, mint amit el tudott volna képzelni.
De legalább nem tudják, hogy én mondtam

A Google elismerte, hogy a Now alkalmazásuk rögzíti a parancsokat a szövegfelismerés fejlesztése érdekében. Ugyanakkor a felhasználók is hozzáférhetnek saját hangfelvételeikhez, ha bejelentkezés után fiókjuk előzményeire navigálnak. Noha nincs lehetőség a rögzítés megakadályozására, azt a beállítások között elérhetjük, hogy hangfelvételeinket ,,lekapcsoljuk" fiókunkról.

A Microsoft Cortana nevű hangvezérlő alkalmazása kapcsán azt közölte, az olyan védett technológiákat alkalmaz, mint például egy szövegfeldolgozó, ami rögzíti és értelmezi a kimondott utasításokat. Az Apple pedig beismerte, hogy a Siri révén felvett hangmintákat két évig tárolja, azok elemzésével pedig a program fejlesztésén dolgoznak. A cég ugyanakkor azt is közölte, hogy ezeket a felvételeket a felhasználó személyazonosságától függetlenül, egy nyilvántartási számmal jelölik, majd hat hónap elteltével ezeket az azonosítókat is leválasztják a hangmintákról.

Arra a kérdésre viszont, hogy miképpen kezelik ezeket a felvételeket, a három vállalat közül egyik sem volt hajlandó válaszolni.




Link

Megbetegít az okostelefon




Link

Nem kell állandóan nyomkodni , vagy simogatni!

Kétség nem fér hozzá, hogy az okostelefonok mindennapjaink részévé váltak, ezen élünk társas életet, ezzel tervezzük meg az útvonalainkat és ezen hallgatunk zenét is.




Link

Számos előnye mellett azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy a különféle modern eszközök - telefonok és tabletek - nem kevés egészségkárosító hatással is bírnak.




Link

A Nokia által nemrégiben készített felmérés szerint egy átlagos okostelefon felhasználó 16 órányi ébrenlét során nagyjából 150-szer ellenőrzi készülékét, ez pedig már számos mentális vagy egészségügyi probléma okozója lehet. Phil Reed, a Swansea Egyetem pszichológia professzora, aki régóta kutatja az internetfüggőség okait és következményeit, arra hívta fel a figyelmet tanulmányában, hogy azok, akik a telefonjukat előnyben részesítik a személyes kapcsolatokkal szemben, többnyire nehezen kontrollálják az indulataikat, könnyen felidegesíthetőek, és sokszor csak az nyugtatja meg őket, ha minden reakcióikra azonnali elismerést - like-okat, hozzászólásokat - kapnak.Az ilyen emberek könnyen elszigetelődhetnek és depresszióssá válhatnak. Ez azonban csak néhány a mobilok okozta károk közül, az alábbiakban további példákat olvashatunk ezekre.

Az angolszász nyelvterületen nomophobia-ként emlegetett állapot arra a helyzetre utal, amikor valakinél véletlenül nincs ott a telefonja, vagy lemerült az akkumulátora, netán a feltöltő kártyáján nincs elég pénz, vagy egyszerűen csak nem talál internetkapcsolatot. A legtöbb ember ilyen helyzetben szorongani kezd, feszültté válik és képtelen koncentrálni. A leginkább érintettek a 18 és 24 év közöttiek, akik közül 77 százalékuk képtelen egy percnél tovább meglenni a telefonja nélkül, a nők körében pedig 17 százalékkal nagyobb arányban fordul elő ez a jelenség, mint a férfiaknál.

Egy másik kóros jelenség az alvás közbeni sms-ezés, ami leginkább az elalvás utáni 1-2 órában fordul elő. Ilyenkor az illető nincs is tudatában annak, hogy üzenetet küldött valakinek, ami miatt egyrészt kínos helyzetbe kerülhet, másrészt a pihentető alvás híján agyi funkciói is károsodást szenvedhetnek. Dr. Josh Werber alvásszakértő szerint erre az egyetlen megoldás, ha száműzzük a telefont a hálószobából.



A fantomrezgés szindróma arra utal, amikor valaki olyankor is úgy érzi, hogy a telefonja cseng vagy rezeg, amikor valójában nem. Ez a jelenség tízből egy telefonhasználót érint, 87 százalékuk hetente, 13 százalékuk naponta tapasztalja. Meg kell említeni a különféle cyber-betegségeket is, amit az okoz, hogy a felhasználó szeme és az egyensúlyrendszere által érzékelt mozgás között nincs összhang. Ilyenkor az agy azt hiszi, hogy az illető mozog, holott nem. Ez hányingert, szédülést és a szem túlzott megerőltetését okozhatja és leggyakrabban az Apple iOS 7 felhasználói körében fordul elő. A tünetek csökkenthetőek, ha változtatunk a telefon beállításain vagy néhány pillanatig felemeljük a tekintetünket a készülékről.

A telefon gyakori nyomogatása a kezünkre is károsan hathat, hiszen végig ugyanazt a motoros mozgást végezzük, ráadásul legtöbbet a hüvelykujjunkat használjuk, ehhez pedig olyan pózban tartjuk azt, ami nem természetes a számára. Mindez a csuklóízületeket is megterheli és gyulladást okozhat. A felhasználók 43 százaléka érzett már fájdalmat a hüvelykujjában, ezt elkerülni csak úgy lehet, ha pihentetjük a kezünket, nem tartjuk olyan szorosan a telefonunkat és csak finoman érintjük a képernyőt.

Telefon - és számítógép-használat közben a testtartásunkra sem ügyelünk, pedig a görnyedt póz nagy megterhelést jelent a gerinc számára, ami nyak-, fej- és vállfájást okozhat. Egy angliai felmérés szerint a 18 és 24 év közöttieknek 84 százaléka tapasztalt ilyen tüneteket az elmúlt év során, ők azok, akik átlagosan 8,83 órát töltenek egy nap képernyő előtt. Az okostelefonok a látásra sincsenek jó hatással, David Allamby szemész megállapítása szerint az 1997-es megjelenésük óta 35 százalékkal nőtt a rövidlátók aránya, és a következő tíz évben akár 50 százalékkal is nőhet azok száma, akiket érinteni fog ez a probléma. Normális esetben a rövidlátás a húszas évek elején megszűnik, ám az okostelefonok terjedése miatt mostanra már a 30-as, 40-es évekre is kihúzódik ez az állapot.

A szemnél maradva, még egy komoly gondot okozhatnak ezek a készüléket, és ez a szemszárazság. Amikor valaki a képernyőre összpontosít, harmadával csökken a pislogásai száma, ennek következtében a szem kiszáradhat és komoly károsodást is szenvedhet. Reed professzor szerint a fenti következményeket elkerülhetjük, ha betartunk néhány szabályt. Elalvás előtt ne ellenőrizzük Facebook-oldalunkat és email-jeinket, ne vigyük magunkkal napközben a töltőnket, hogy ezzel is korlátozzuk a telefonhasználatunkat, munkába menet inkább olvassunk, kirándulásokon és nyaralásokon fényképezőgépet használjunk, hogy ne érezzünk kényszert arra, hogy azonnal megosszuk másokkal is az élményt, válasszunk valamilyen sportot, amiben örömünket leljük, továbbá töltsünk minél több időt a barátainkkal és családtagjainkkal.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 295 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 121
  • e Hét: 539
  • e Hónap: 6961
  • e Év: 100666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.