Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
Europe: Végső visszaszámlálás
  2016-12-31 21:11:48, szombat
 
 


Link

Europe: Végső visszaszámlálás Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Ünnepi díszben
  2016-12-31 21:04:54, szombat
 
 


Link
Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Járművek  
Egyél meg egy marék diót
  2016-12-31 21:00:36, szombat
 
 


Link

Egyél meg egy marék diót: 4 órán belül ez történik a szervezeteddel!

A legújabb kutatások szerint a dió érdekes dolgokra képes a szervezetben! A legújabb kutatások szerint egy marék dió naponta megóvja az embert a szívbetegség minden formájától. A dióban található dióolaj ugyanis rugalmassá teszi az ereket, és lebontja a rossz koleszterint. A pennsylvániai Penn State

Egyetem kutatója szerint a dióban található olaj a gyümölcsben vagy kisajtolva fogyasztva már 4 órán belül rugalmassá teszi az ereket, és ha naponta fogyasztunk 5-6 szemet, akkor folyamatosan védelmet nyújt a szívbetegségek ellen.

Forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
... a régi NAGYOK egyike
  2016-12-31 20:55:02, szombat
 
 


Link

... a régi NAGYOK egyike
Még a csúcson:
Link
.... és már halálos betegen.Ereje utolsó morzsáival :

Mezey Mária korának egyik legkiemelkedőbb színművésze volt. Betegsége fájdalmasan korán véget vetett színészi pályájának. A 70-es évek közepétől jobbára ágyhoz kötötten élt, és oxigénpalackra volt szüksége. Hangja tönkrement, állandóan fulladt.

Noha akkor már 10 éve nem lépett színpadra, 1980-ban Vitray Tamásnak mégis sikerült rábeszélnie, hogy vegyen részt a veszprémi tv filmszemle gálaestjén. Verset szavalt.

Babits Mihály Zsoltár gyermekhangra című költeményét választotta. A vers témája nem igazán illett a kor viszonyaihoz, de Mezey nem törődött vele.

Nem törődött ő semmivel, csak állt hosszú, fehér ruhájában és szavalt. Hirdette a békét, a könyörületet. A Gondviselés erejét, higgyen bármiben is az ember.

A fellépést követően még néhány mondat erejéig magához ragadta a szót, hogy elmondja utolsó üzenetét: hogy hisz a csodákban, és noha már állni, és menni is alig tud, a szeretet erejének engedve mégis eljött. Mert a szeretet a legfontosabb.

Továbbiak az alábbi linkeken:
Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Okos magyarok
  2016-12-31 20:50:32, szombat
 
 


Link

OKOS MAGYAROK
De mikor nem volt találékony, ötletes, dolgos, kreatív a magyar? Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mézes Áron: Ima a magyar népért
  2016-12-31 20:48:57, szombat
 
 


Link

IMA A MAGYAR NÉPÉRT Uram, jövök hozzád e nemzetért,

Uram, jövök hozzád e nemzetért,
a Magyar népért könyörgöm.
Add hogy megtaláljon téged,
és megláthasson a problémák között!

Refr.:
Bocsájtsd meg vétkeinket!
Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent lélek, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést, és a felüdülést!x2
Hozd a gyógyulást és a szabadulást!
(Mézes Áron)

És videón is: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ima  
Egy kis vidámság: 25 zseniális Hofi Géza idézet
  2016-12-31 20:46:42, szombat
 
  Egy kis vidámság

25 zseniális Hofi Géza idézet
1. A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
2. -Hát veled mi van, hogy vagy?
-Miniszter lettem.
-Miniszter?
-Igen! Tengerészeti miniszter!
-Tengerészeti? Hát te hülye vagy, nincs is tengerünk!
-Géza, te vagy a hülye! Hát van népjóléti miniszter is!
3. Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?
4.A fociban az a lényeg, hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad.
5. Politikusok. Tudod, ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből!
6. Mi az: Negyven kiló és legel?
Jövőre Te!
7. -Te képzeld, a feleségem krumplipürét akart csinálni a rántott húshoz, de amikor kiment a kamrába krumpliért, összeesett, és meghalt.
- És te, mit csináltál?
- Há' rizst.
8. -Te, és ti a feleségeddel hogyan csináljátok? Te vagy felül?
- Nem, úgy tériszonyom van.
- S alulról?
- Úgy meg fulladok.
- S oldalról?
- Úgy meg nem látom a tévét.
9. Józsi bácsi a szemésznél:
-Józsi bácsi! Rég láttam!
-Ja, régen én is.
10. Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma: kettő.
11. A korrupció az, amiből mi kimaradunk.
12.Én elszabtam,
te elszabtad,
ő elszabta,
mi elszabtuk;
ha elszabtuk,
hát elszabtuk,
utólag már szabhatjuk.
13. Ezekhez képest a ház nélküli csiga gerincoszlop...
14. Te figyelj, a te feleséged hogy szeretkezik? - Van, aki dicséri, van aki nem...
15. Ott van a Nagy Kínai fal .... Érdekes, a kis kínai az meg nem mindig fal.
16. -Te figyelj, haver. Magyarországon jobb lett az élet!
-Tényleg?
-Nem, de képzeld el.
17.
18. Az élet olyan, mint a motor. Be kell rúgni, másként nem megy.
19. Anyósom fekszik az ágyon: - .Jaaaaj. ...Meghalok... Egy pók mászik a plafonon...
- Anyuka! Egyszerre csak egy dologgal tessék foglalkozni!
20. Az igazságból elveszett az "i".
21. "A választás végén az egyik nagy politikus, már nem ismerni, de az a nagy politikus azt mondta, tévé, nyilvános, egyenes adás. Nagyon európai hangon azt mondta, hogy "Minket legyőztek, gratulálunk az ellenfeleinknek." Erre a másik: "Nana, nana! Minket nem győztek le, csak kevesebb szavazatot kaptunk!" Ötlet! Ha ezt drága anyámnak elmondhattam volna, hogy "Anyucikám, én az érettségin nem buktam meg, hanem csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy!"
22. Útban a Bahamákra
- Etensön-etensön! Nó szmóking plíz!
- Mit mond?
- Lengén kell öltözni, mert kurva meleg lesz.
- Etensön-etensön!
A szigetek lakosságának 70%-a AIDS-es, 30%-a asztmás.<
- Mit mond?
-Aki köhög, meg lehet dugni.
23. Isten, Haza, család
Az Isten se megy addig haza, amíg otthon van a család.
24. Az volt a baj, hogy az első két gól hamar jött. Ühüm. Mihez képest? Ugyanis: amikor a bíró beveszi a szájába, az nem azért van, mert jó a sípnak, hanem onnantól az már a mérkőzés, tudod?
25. "Bolond is lennék normálisnak lenni."

A MI HIMNUSZUNK MÁS , MINT A TÖBBI ...
A Himnuszról:

193 éves Nemzeti HIMNUSZUNK

193 éve, 1823. január 22-én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg.

Gyönyörű költői mű e 64 sor.

A tudós irodalomtörténészek azonban nem túl gyakran emlegetik, hogy valójában miért is más ez, mint sok európai ország himnusza.

Mindjárt válaszolok rá - három példával is:

A németek például a Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt kezdetű szöveget ma már nem éneklik. A második világháború után - mondjuk így - a győztes Európa tiltakozott e megfogalmazás ellen, mert e szöveg ugyebár annyit jelent, hogy Németország mindenek feletti, mindenek felett áll - az egész világon. Megmaradt Haydn gyönyörű zenéje és ma, az eredeti himnusz-vers harmadik szakaszát éneklik a németek. - Bármily hihetetlen is, de csak 1991 óta.

A Szovjetunió himnusza a soha nem létező szabadságot az emberiség legnagyobb pusztítóit, Lenint és Sztálin éltette évtizedeken át. A mostani Oroszországnak - mondjuk így a jogutódnak - csupán 10 esztendős a himnusza.

A franciáké, az úgynevezett La Marseillaise - a vérben álló harcról szól és fegyverbe hív.

E rövidke európai példákat csak azért hoztam ide, hogy lássuk a legfontosabbat. Azt ugyanis, hogy a mi Himnuszunk nem éltet királyt, uralkodót, nem himnusza még a honszerző Árpádnak sem, az ország építő IV. Bélának úgyszintén nem, de még a diadalt diadalra halmozó Mátyást sem dicsőíti. A mi Himnuszunk az évszázadokon át szorongatott, kétségbeesett nép IMÁDSÁGA a mi megtartó Istenünkhöz. Az irodalom tudós művelői tehát gyakran felejtik el - így emlegetni e csodálatos
64 sort. Tehát, hogy ez IMÁDSÁG: Isten áldd meg a magyart!

Amíg nem volt Kölcsey Himnusza, addig is volt a magyarságnak összetartó, kollektív imádsága, a nép ajkán őrzött énekekkel. Nem minden időszakban, nem mindig azonos belső erővel, hiszen pl. az elmúlt század diktatúrái / 1919-re gondolok és az 55 évig tartó magyar bolsevizmusra / tűzzel-vassal irtottak mindent, ami nem a parancsszó ideológiája szerint született. De mondom: voltak a nép ajkán őrzött énekek, pl. a Boldogasszony Anyánk, a Csíksomlyói Szűz Mária (A székelyek régi nemzeti imádsága), később a Székely Himnusz / ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk /, a reformátusok 90-ik zsoltára: "Te benned bíztuk eleitől fogva", vagy az evangélikusok "Erős vár a mi Istenünk"
kezdetű Luther éneke.

Tehát mindig az Isten segítségét, áldását kértük harcaink elcsüggedésünk, elnyomatásaink nehéz éveiben, vagy balsors tépte évtizedeink alatt.

Ilyen Himnuszt tehát egyetlen európai nép sem mondhat magáénak, mint amilyet nekünk hagyott örökül a 33 éves Kölcsey, a szatmárcsekei szoba csendjében. A Nemzeti Múzeumban őrzött kéziratban csak egy-egy parányi javítás látható, tehát szinte ömlött a tolla alól e felséges 64 sor.

Sajnos mindmáig nem védi az Alkotmány nemzeti imádságunkat, pedig rátört a sorokra maga Rákosi is az 50-es évek elején mondván: az mégsem lehet, hogy a dolgozó nép Himnusza, vagy bármely ünnepség az Isten nevével kezdődjön. Alattomos terve céljából magához kérette Kodály Zoltánt azzal a felszólítással, hogy írjon másikat, a szocializmushoz illőt. Kodály rövid választ adott az élet és halál diktátorának. Ezt mondta: Jó a régi. Kodály a fejével játszott ebben a percben, de akkor Ő már Kodály Zoltán volt, a magyar zenekultúra és művelődés világszerte megkérdőjelezhetetlen tekintélye.

Rákosi nem nyugodott. Illyés Gyulát is magához intette, aki akkor a költészet, a haladó magyar gondolkodás legnagyobb vezéreként volt számon tartva itthon is, külhonban is, különösen Franciaországban.
Írjon egy új Himnusz szöveget, mondta Rákosi, majd keresünk hozzá zeneszerzőt. A felszólításra Illyés ennyit válaszolt csupán: meg van az már írva.

Miért fontos ma, hogy a hamar árvaságra jutó, betegségekkel küzdő, Kölcsey mit hagyott ránk e nemzeti imában?

Azért fontos, mert a Himnusz megírásának napját január 22-ét 1989 óta a Magyar Kultúra Napjának mondjuk ugyan - ám a magyar művészetek, a kultúra a szemünk előtt silányul el vagy hever romokban.

Ez az állapot kiállásra, kitartásra, s ha kell kiáltásra kell, hogy kényszerítsen minden jóérzésű, gondolkodó embert, a magyar értelmiséget pedig kötelezően.

Mert látható módon megszűnt a tudás, a kultúra, az ifjúság oktatása és az Istenhit közötti sok évszázados, megbonthatatlan egység. Ez, amit mondok nem vallási, és még kevésbé templomi kérdés. Mert ott, ahol az iskolaügy, tehát a jövő nemzedékének oktatása, nevelése csak tantervi, tantermi feladat vagy egyszerűen csak munka vagy pénzkérdés - ott ezt az első számú nemzeti feladatot - elárulták!

OTT, ahol nem a magyar nyelv és történelem a legfontosabb tárgy, ott a jövő sírját ássák a nemzetoktatást eláruló politikusok.

OTT, ahol iskolákat zárnak be, vagy síneket szednek fel politikai parancsra - mindegy, hogy milyen indokkal - ott, azokon a helyeken temetők lesznek. Ha hagyjuk.

OTT, ahol oly módon bomlik fel rend, hogy tanárverést látunk a képernyőn, ott, a kisebbség törvénytelensége tobzódik a többség felett egy - állítólagos jogállamban. Olyan kisebbségé, amely a Kárpát-medencében az elmúlt 6 évszázad alatt nemhogy egy templomot vagy iskolát, de még egy önsegélyező alapítványt sem tudott létrehozni magának, legjobb szándékú vezetőinek erőfeszítésével sem.

OTT, ahol a tovább tanuló gyerek miatt a családoktól elvesznek és nem adnak nekik, ott szellemi tolvajok járkálnak közöttünk és a társadalom legfontosabb sejtje a család ellen intéznek, előre megfontolt, sátáni támadást.

OTT, ahol az emelkedő árak ellenére - lassan SEM tud szaporodni a családi könyvtár - csak és kizárólag a CD-k és DVD-k - ott már a globalizmus ütött tanyát. És úgy lesz, miként a globalisták szeretnék:
lassan elvész a Pál utcai fiúk, a Robinson, Fekete István Tüskevára, Vörösmarty, Petőfi, Kölcsey, Arany költészete, Jókai száz meg száz felejthetetlen hőse. Ott apránként le lehet majd tagadni Móricz Zsigmondot, s hogy egyáltalán élt Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Német László vagy Kányádi Sándor.

OTT, ahol az orvost, a rendőrt, a papot az éppen uralkodó hatalom nem fizeti meg kellő megbecsülés mellett ott a nemzetet a tekintélynélküliség barbár útjára akarják lökni.

És cselédsorba a 21-ik században.

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, Téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

Mert, ha nem így tesszük, úgy némaságunkkal és bénaságunkkal hitelessé tesszük valamennyi, galád mozdulatukat.

A Magyar Kultúra Napján, csodálatos nemzeti közbenjáró imádságunk születésének évfordulóján tehát szomorúsággal kell megállapítanunk,
hogy:

Magyarország bajban van!

S legelsőül azért, mert 93 ezer négyzetkilométeres ország az egyetlen a világon, amely saját országával van körülvéve.

Magyarországot - viharos, ám gyönyörű történelmével, máig példát adó kultúrájával, évszázadok óta a mai napig csodált művészetével - a jövő magyar generációjának kell átadnunk.

Mert Magyarországot, a mi Hazánkat, csupán megőrzésre kaptuk elődeinktől.

Magyarországot tehát meg kell menteni!

Kölcsey szavaival kérjük ezt, Himnuszunk utolsó versszakával:

Szánd meg Isten a magyart, kit vészek hányának, Nyújts feléje védő kart tengerén kínjának, Balsors, akit régen tép, hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt
Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Tóth Árpád - Jelentem hát...
  2016-12-31 13:15:11, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Közelgő évvége
  2016-12-31 13:11:19, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Koccintunk?
  2016-12-31 13:10:12, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 204 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 1505
  • e Hónap: 9610
  • e Év: 164320
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.