Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Pappa Pia 2017
  2018-10-04 21:14:47, csütörtök
 
 Link 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-10-04 21:07:48, csütörtök
 
 Link 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2018-10-04 20:28:16, csütörtök
 
  "Néha könnyű szeretni, de a szeretetet elfogadni nehéz."

Brent Weeks

"És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet! Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát! Mennyit ad, milyen gazdag vagyok, milyen megajándékozott, micsoda bőség, minden napszakban, minden pillanatban! Ajándék ez, csodálatos ajándék. A földig hajlok, úgy köszönöm meg."

(Márai Sándor)

Gárdonyi Géza
,,A nő olyan fele a férfinak, mint a nappalnak az éj, a lombnak a virág. (...) Csak ránézni is gyönyörűség. Hát még ha ő tekint szeretve ránk. Semmi se szebb, jobb, édesebb. Testének szépségét felül nem múlhatja a művészetnek semmi remeke. - Lelkének édessége földi üdvösségünk."


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-04 20:06:12, csütörtök
 
  "Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy mennyire tudsz másokat arra kényszeríteni, amit te akarsz."
Larry Wall

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-04 20:00:14, csütörtök
 
  "Amikor megszólal az orgona zenéje,
Elhangzik mindkettőnk ajkán az igen,
Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze,
Szeretni akarlak és megtartani, mindörökre."
Kezem feléd nyújtom, szívem neked adom,
Melyet soha vissza nem kérek,
Szeress egy életen át úgy, mint ahogy én téged,
Akkor is, ha megöregszünk, és
Akkor is, ha már nem élek."

Ady Endre

"A boldogság talán az erdőben élő szarvashoz hasonlítható leginkább. Néha előjön az erdő sűrűjéből, és meglátogat. De a tolakodó közeledést nem szereti, ha meg üldözőbe veszed, biztosan elmenekül előled."(Phyllis Theroux 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-04 19:48:53, csütörtök
 
  "Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye."
Herbert N. Casson 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-04 19:42:31, csütörtök
 
  "Csak az a fontos, hogy éber légy, mert a leckék mindig akkor jönnek, amikor készen állsz a befogadásukra, és ha figyelsz a jelekre, mindig mindent megtanulsz, amire szükséged lesz a következő lépéshez."
Paulo Coelho

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-10-04 19:09:19, csütörtök
 
  "Egy ember soha nem magányos, ha érdekli egy másik ember sorsa. Segíteni mindig lehet, mindig lehet egy kicsivel többet adni."

(Szepes Mária)
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-10-04 18:41:29, csütörtök
 
 Ez a nap Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentjének a napja, és a mai nap nem csak a veszélyeztetett állatoknak szól, hanem minden állatnak és élőlénynek a földön. Szeressük őket!

Az Állatok Világnapját 1931-től ünnepeljük, ugyanis egy környezetvédelmi konferencián Firenzében (Olaszország) indult útnak, azóta pedig számos országban elterjedt. Ez a nap nem csak a veszélyeztetett állatoknak szól, hanem minden állatnak és élőlénynek a földön.

A dátumot október 4-ét nem véletlenül választották ki, ugyanis ez a dátum Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének a napja.


Assisi Szent Ferenc (1181-1226) gazdag családból származott, ám az évek során úgy döntött, szegénységben éli le az életét és katolikus szerzetesnek állt, majd később megalapította a ferences rendet.

Ettől fogva a világ számos pontján prédikált, a legendák szerint még az állatoknak is. Éppen ezért a régi festményeken, szobrokon, mindig valamilyen állat társaságában ábrázolták.

Egy napon ..."Szent Ferenc Cannarióban prédikálni kezdett a népnek, de előbb megparancsolta a fecskéknek, hogy hallgassanak, míg el nem mondja beszédét. Azok azonnal engedelmeskedtek... Továbbmenve fölemelte tekintetét, észrevette, hogy az úttól nem messze a fákat óriási madársereg lepte el. Egészen elámult a madarak hihetetlen sokasága láttán, és azt mondta társainak: ,,Várjatok meg itt, amíg prédikálok húgocskáimnak, a madaraknak." Letért a mezőre, odament a madarakhoz, és elkezdett beszélni a földön csipegetőkhöz, mire a fákon ülők is mind odasereglettek, valamennyien szép csöndben várták végig a beszédet, s el nem szálltak addig, amíg Szent Ferenc áldásával égnek nem eresztette őket. Amikor Szent Ferenc közöttük sétált, s csuhájával megérintette a madarakat, akkor sem repült el egyik sem."

Assisi Szent Ferenc számos prédikációjában beszélt az ember és állat kapcsolatáról. Azt mondta, hogy"az emberiségnek kötelessége védeni és élvezni a természetet."

Állítólag a halálos ágyán megköszönte szamarának, hogy szolgálta és mindenhova elvitte, a szamár pedig sírt.

1126 október 3-án hunyt el, IX. Gergely pápa pedig 1228. július 16-án avatta szentté.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-10-04 09:50:36, csütörtök
 
  Móri Bornapok 2018

Mór egyik legrangosabb rendezvénye, nagy eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Látogasson el 2018. október 4. és 7. között a Móri Bornapokra, ahol borkóstolás, borkirálynő választás, kiállítások, koncertek, utcabálok, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, gyerekműsorok, sportprogramok és színes forgatag fogadja Önt is! A fesztivál idejére szállás foglalható a Hétkúti Wellness Hotelben és az Öreg Prés Fogadóban.

A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek Móron

2018. október 4-én csütörtökön 18.00 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Janikovszky Éva: A lemez két oldala - egyfelvonásos előadás felnőtteknek női hangokra

Link
Dumaszínház: Életed filmje - Kovács András Péter önálló estje Móron
2018. október 4-én csütörtökön 20.30 órakor Móron az Erzsébet téri Művelődési Házban a Móri Bornapok keretében.
Link


Rendhagyó irodalmi óra
Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok - rendhagyó irodalmi óra a MIKSZ (Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége) egyesület közreműködésével


Helye: Móri Táncsics Mihály Gimnázium
Megjelent Lepsényi Bálint: Mélységek és magasságok c. kötete a Holnap Magazin kiadásában, gondozásában.

"Megtisztelő számomra, hogy én ajánlhatom Önöknek Lepsényi Bálint új kötetét. Bár előszó írása lett volna a feladatom, de úgy gondoltam, hogy azt inkább ajánlóként teszem Önök elé, mert nem értékelni szeretném e könyvet, hanem szívszeretettel ajánlani.

Bálint 2. verseskötetét tartja a Tisztelt Olvasó a kezében. Az első kötetében Bálint barátom szívdobbanásait olvashattuk.

Azóta eltelt jó pár év...
Azt gondolom, hogy a versek magukért beszélnek, ezért inkább születésük hátterét szeretném hangsúlyozni.
Bálint barátom élete nehéz sors. Isten nagy feladatot rótt rá és szüleire, családjára. Fogyatékkal, tolókocsiban él teste, de lelke szárnyal! Az igaz szülői szeretet és törődés, mellyel családja segíti életét teljessé tenni - nem bezárta őt, hanem kitágította számára a világot. Figyelmesen él az emberek között szívja magába a körülötte lévő világ rezdüléseit, történéseit.
Példát mutat sorstársainak és embertársainak életszemléletével: alázattal viseli sorsát, ugyanakkor tudja, hogy senki sem élhet csak magának, hanem - korlátait figyelembe véve - másokért, másoknak örömet szerezve. Kereste a számára is megvalósítható kifejezésmódot arra, hogy tudassa és megértesse szűkebb és tágabb környezetével: hogy csak a művészet pótolhatja számára azt, amit életében nélkülözni kénytelen. Bálint a külvilág impulzusainak sokaságát, annak hatásait, érzéseit versben fejezi ki. Ezzel a sok munkával, - melynek hátterét szeretős családja a nyugodt, békés légkörrel biztosítja számára - melyet versírással töltött, kivívta embertársai tiszteletét, elismerését és szeretetét. Fokozatosan alakult ki benne az az igény, hogy az írás napi életében olyan szükségletté váljon, mint az evés-ivás. Tisztán, érthetően adja tudtára az olvasóknak hitvallását,hogy számára az, ami a fejében és szívében egyesül, az a művészet.
Érzékeny lélekkel írja verseit az élet minden emberformáló momentumáról, mint a hit, vallás, szeretet, kötődés, család, barátok, szerelem, elmúlás. Különös helyet foglal el szívében Mór városa, ahol nagy tisztelet és megbecsülés övezi őt.
Ez a kötet nagy körültekintéssel összeállított vers-fűzérek sora, melyeket nagy irodalmi személyektől, példaképektől kölcsönzött idézetek köré font Lepsényi Bálint. A kötetet színesíti Abonyi Ria kiváló grafikus számtalan alkotása. Összeállításához Bálint nagy baráti segítséget kapott Kovácsné Babos Klára költőnőtől és tanártól: sok jó tanáccsal látta el őt, és vállalta a könyv lektorálását is. Bálint személyi-sége, tehetsége és családja, maga köré vonzott mecénásokat is, akik nevüket nem kívánják felfedni, mert önzetlen, tisztelő szeretet fűzi őket a családhoz.
E felsorolás kapcsán szeretném barátságunk okán Bálint e témához kapcsolódó szavait idézni:

"Köszönet és hála Drága Szüleimnek és mindazoknak a segítőimnek, akik nélkül ez a kötet nem jöhetett volna létre."

Én kívánom a Kedves Olvasónak, hogy örömmel forgassa e kötet lapjait és szeretős lélekkel vegyen részt Lepsényi Bálint "lélekutazásán", melyre e könyv megjelentetésével bennünket meghívott.
Végezetül még egy gondolatot engedjen meg nekem a Kedves Olvasó: Hogy miként viszonyul az egyik ember a másik ember lelkéből kiszakadó dal partitúrájához, azt bizony Babits Mihály nagy költőnk fogalmazta meg számomra a legékesebben:

,,Mindenik embernek a lelkében dal van, és saját lelkét hallja minden dalban, és akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."

Tisztelő szeretettel ajánlom minden Kedves Olvasónak Lepsényi Bálint verseskötetét."

Kozma Zsuzsánna

A kötet megrendelhető a szerzőnél.


Lepsényi Bálint

Én, naiv
Szívemet izzó tőr járja át,
Megint kicsavart, megint eldobott egy barát.
Barát volt? Vagy csak én láttam annak?
Van, hogy a szív nem engedelmeskedik az agynak.

Emberben még nem csalódtam akkorát, mint benned,
Kicsi szíved helyén mintha egy gumilabda lenne
Mely ellazul, majd megfeszül,
Vigyázz! Ha így folytatod, aki a legjobban szeret téged, szép lassan kikészül.

Megbíztam benned, s te elárultad titkomat
Pedig úgy szerettelek, mint a legkedvesebb rokonomat.
Becsaptál, elárultál. Döntöttem, ELÉG!
Akarsz majd te velem barátkozni még!

S ha majd egyszer egy üres szobában ülsz egymagad,
Gondolj akkor arra, hányan akarták neked egykor a legjobbat.


Kováts Judit fotókiállításának megnyitója


Helyszín: Lamberg-kastély parkjaDolhai Attila műsora Móron


2018. október 5-én pénteken 18.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.

A Móri Bornapok keretében.


Link

Szeder koncert Móron
2018. október 5-én pénteken 19.00 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.
Link

Partyaréna Móron - Powered by: Eleven Events


2018. október 5-én pénteken 21.00 órától és és október 6-án szombaton 21.00 órától a Wekerle Sándor Szabadidőközpont parkolójában:
Link

Kiscsillag koncert Móron
(Fotó:Facebook/Kiscsillag)2018. október 5-én pénteken 21.30 órakor Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon a Móri Bornapok keretében.

Link

Utcabál Móron a Tutti Zenekarral
2018. október 5-én (pénteken) 23.00 órától Móron a Kapucinus téri Nagyszínpadon.
A Tutti Zenekar 2001-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az élőzene varázsát, hangulatát népszerűsítse.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Napi hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 3315 db bejegyzés
Összes: 16400 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 7283
  • e Hónap: 16971
  • e Év: 16971
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.