Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mudrák
  2015-11-20 16:43:20, péntek
 
  Mudrák

A mudra sok jelentést hordozó fogalom. Mudrának neveznek egy gesztust, egy misztikus kéztartást, vagy egy szimbólumot. Vannak szemállások, testtartások, légzőtechnikák is, melyeket így neveznek. Ezek képiesen jelenítenek meg egy tudati folyamatot. És fordítva is igaz. A mudrák agyunk, illetve lelkünk meghatározott területeire hatnak, de természetesen a testre is.

Ujjaink összeérintésével, keresztezésével, begörbítésével hatékonyan befolyásolhatjuk testünket és szellemünket. Ujjaink jógájának is nevezhetjük. A kézmudrák megerősítik akaratunkat, mert befolyással vannak a testre, szellemre és lélekre. Ezek a mudrák hatékony segítők lehetnek, hisz segédeszköz nélkül, szinte bárhol végezhetőek.

Hogyan hatnak a mudrák? Több síkon is hatnak. Testi síkon, melyhez a durva anyagi energiák tartoznak, valamint több finomanyagi síkon is. A kéz minden részén vannak reflexzónák. Ezek a test és az agy megfelelő részéhez kapcsolódnak.

Helyes gyakorláskor, mintha 2 mágnes tartaná össze az ujjakat. Az ujjak egymásra ható nyomása finom legyen. Ellazult állapotban végezzük. Kellemes környezetben végzett mudragyakorlatok eredményesebbek. Fáradság érzetekor, javasolt a rövid szünet, - leengedett kezekkel. Majd folytassuk a gyakorlatot. Legyen a mudra gyakorlata egy szertartás, - egy gyógyerejű szertartás. Egészségünkért - a betegségek ellen.

Minden ujjbegyünkön, ujjpercünkön, ujjunkon, az egész kezünkön ott található az egész testünk, lelkünk, szellemünk. Tehát ujjaink és kezünk révén, testünk minden részére tudunk hatni.

A kéz, közvetlenül a nyakra van hatással. A kéz mozgékonysága összefügg a nyak mozgékonyságával. A kézgyakorlatok oldják a nyaki feszültséget!
A szétterpesztett tíz ujj, tágítja a mellkasi csigolyákat, így több levegőt tudunk felvenni!
Ha nem tudjuk teljesen ujjainkat kinyújtani, az szívkörnyéki feszültségre utal, - szívbetegség és csontritkulás előhírnökeként!
A kéz könnyed begörbülése jelzi, hogy a tüdőbe - különösen a széleire -, nem jut elég mennyiségű levegő, így a salakanyagok lerakodása könnyebbé válik.

Fordítsuk figyelmünket a kéztartásra és a légzésre. 10 - 15 lélegzetvétel után rátérhetünk a pozitív megerősítésre. Mindig pozitívan gondoljunk az aktuális témára. A nagyobb hatás kedvéért, alkalmazzunk segítő eszközöket. Tehát, hallgassunk zenét, énekeljünk, táncoljunk. A színek, kövek, illatok használata is nagyon jó. Ezeket ne váltogassuk sűrűn. Tudatalattink nagyon jól reagál az ismétlésre.
hüvelykujj - tűz (agni)
mutatóujj - levegő (vayu)
középső ujj - éter (akash)

gyűrűsujj - föld (prithvi)

kisujj - víz (jal)
Link




Link

Az ujjhegyeken sok idegvégződés található. Tudósok megerősítik, hogy minden egyes ujjhegy körül szabad elektronok koncentrálódnak. Amikor az ujjhegyeket összeérintjük vagy a tenyér egy bizonyos részéhez tesszük, egy pszicho-neurális ujjzár, kör jön létre, ezáltal a szabad energia visszafelé áramlik a test irányába egészen az agyig, kiegyensúlyozva az öt alapelemet a testben érzékszervekre, érrendszerre, inakra is hatással van.

Számos ősi gyógyító rendszer is az öt elem egyensúlyára épül, ezáltal segítve az egészség visszaszerzését.

Néhány mudra akár pár másodpercen belül egyensúlyba tudja hozni a test elemeit, de vannak olyanok, amelyeknél 40-60 perce is szükség van.

A mudrákat bármikor, bárhol, ülés, állás, sétálás akár utazás közben is végezhetjük.

Amikor van egy kis szabad időnk, akkor vegyük fel a kéztartást.

Kezdetben gyakoroljuk legalább 10 percig, majd később ezt az időtartamot növelhetjük.

http://www.asha.hu/joga_mudra.

Íme néhány gyakorlat:

Ha valaki rendszeresen ad, de közben boldogtalan az élete, az azt jelenti, hogy az adás folyamatában nem érzi jól magát és, akkor igazából nem is ad sem másnak, sem önmagának! Mert az adás pillanatában feszültséget, ellenállást érez magában, esetleg kompenzálni akar valami hiányosságot, amit önmagában lát.
Ha valóban, örömmel adsz, akkor soha nem érzed azt, hogy kevesebb lettél, és mindig bőségesen visszakapod azt, amit adtál.
Fontos, hogy lássuk, amikor adunk, akkor voltaképpen nem fizikai dolgokat, hanem rezgéseket, érzéseket adunk. És amilyen érzéseket, rezgéseket bocsátunk ki magunkból, pontosan azt kapjuk vissza - mert a Vonzás Törvénye így működik.
-asajah-facebook

Az áldás mudra



A hétköznapokban mikor találkozhatunk az ,,Áldással" ? - Talán mindenki részt vett már legalább egy templomi szertartáson, pl. esküvőn, ahol a pap megáldja a párt több alkalommal is. Miért teszi ezt? Az áldás, csak egy szimbolikus mozdulat, vagy valamilyen jelentősége is van?

Régen, ha egy asszony babát várt, azt mondták rá: ,,áldott állapotban" van, amiből arra következtethetünk, hogy egy gyermek Isten áldása, amit megerősít az Ave Maria egyik mondata is: ,,mert Áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus"

Az újszülötteket is áldásban részesítik kereszteléskor,

A miséken a pap Áldást oszt a hívőknek,

Régen a fiatalok házasságát a szülői áldás erősítette meg,

Ha valaki hosszú útra indult a paphoz ment, hogy áldását kérje,

A halottakat is megáldják a temetéseken,

A rontás ellen is áldással védekeztek,

A házszentelés is mindennapos volt régen stb.

Mi magunk is tapasztalhatjuk, hogy szavaink befolyásolják a körülöttünk élőket, a hangosan kimondott áldás pedig reményt, bátorítást adhat, ha azt a családra, barátokra és másokra irányítjuk.

Az áldás jót tesz azoknak, akiknek szánják, a bibliában több utalást is találni erre; ,,Adjon neked az Isten égi harmatot, zsíros földet, sok gabonát és mustot. Népek szolgáljanak neked, nemzetek boruljanak le előtted! Légy parancsolója testvéreidnek, boruljanak le előtted anyádnak fiai! Átkozott lesz, aki áthoz, áldott lesz, aki téged áld!" (Mózes 27,28-29)

,,Lépes méz a kedves beszéd: édes a léleknek és gyógyulás a testnek." (Példabeszédek: 16, 24)

Az Áldott szó, a magyar nyelv egyik legszebb szava! Gyakran használjuk ma is; légy áldott, megáldott, áldás rád, Isten áldjon, áldás békesség, add Apai, Anyai áldásod - de eredeti jelentése, csak napjainkban vált köztudottá.




Link

A kezekből áradó energiát ősidőktől használják arra, hogy tárgyakat, helyeket, tereket, embereket, vizet, ételt magnetizáljanak különféle célból. A magnetizálás aktusa a felszentelés. Az áldás egy sajátos formája a felszentelésnek.Az áldás mudra az áldás tettét vagy a felszentelést könnyíti meg.

A bal kéz a szív fölött, a jobb kézen a hüvelyk-, a mutató- és középső ujj felemelése - a gyűrűs- és kisujj tenyérbe hajlítása - az éter, levegő és tűz elemek formális rítusa.

Legmagasabb Énünk kódját nyitja meg, jelt adva azoknak a magasabb lényeknek, akiktől az együttműködést várjuk. Az áldást (barokah) végző személynek - aki az Isteni Szellemmel tiszta eszközökön keresztül végzi dinamikus operációit - testét, lelkét, szellemét a megfelelő módon be kell hangolnia. Az energia akkor változik nála erővé, ha az fel tudja venni egy bizonyos minőség formáját, és a hit manifesztáló erejével meg tudja tölteni azt.

Ezzel a mozdulattal a következő módon lehet megáldani egy tárgyat, vagy személyt:

Ráhangolódás az egyénre - szellemi és érzelmi fókuszálás.

A szellemi és érzelmi kapcsolódás kialakítása után képzelje el, hogy fény árad a korona csakráján keresztül szemöldökei közé (a harmadik szemébe), majd a szívcsakrájába, onnan az áldást osztó jobb kezébe.

Mondja az áldás szövegét: ,,Elohim, Elohim, Elohim! Felkérem a Világegyetem angyali erőit a Legmagasabb Egység nevében, Megnyilvánuló Isten Szellemem és Krisztus Tudatom nevében, hogy xy-t hassák át az Igazság, a Fény, az Élet és a Szeretet erejével. Ateh Gadol Le Olam AMEN. AMEN. AMEN. - utóbbit keresztvetéssel.

Lássa, hogy a személyt vagy tárgyat pontról pontra beburkolja a fény, öröm, béke, boldogság tölti meg lángoló isteni ragyogással.

Pecsételje le a lehívott energiákat a személy aurájába egy keresztvetéssel.

(Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert különleges élményt “ad".)

A fentiek szerint, amikor másokat megáldunk, közvetlenül Isten jóságát közvetítjük, és örök törvény, ha valamit szívből és önzetlenül kívánunk, annak jótékony ereje eljut a címzetthez, majd többszörösen visszaszáll ránk. Ezért mondja tanítás; ,,Csak azt kívánd másoknak, amit magadnak is kívánnál" - így tulajdonképpen, ha valakinek áldást küldünk, az rajtunk is segít.

Mint minden feltétel nélküli cselekedet, ez is csupa haszonnal jár! ( :

Küldjünk ,,Áldást" mindennap, mert a jó és igaz szavakra a mai világban mindenkinek fokozottan szüksége van.

Késmárki László: Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2012.

1. Méregtelenítő mudra




Link

Kiegészítője a 3 - 5 napos kúrának. Ez alatt az idő alatt pihenjünk sokat, a mozgás (jóga, gyaloglás) mellett.

Együnk reggelire: könnyen emészthető kenyeret, csalánteával. ebédre + vacsorára: rizst, vagy burgonyát, párolt leveles zöldséggel.

Étkezések között igyunk vizet, vagy teát, és a méregtelenítést segítendő, végezzünk pakolást.

A burgonyapakolás kihúzza a testből a mérgeket. Tehetjük a májra, vesére, fájó testrész-re. Héjában főzzük meg a burgonyát, villával törjük össze, tegyük gyapjúkendőbe, és te-gyük a testrészünkre. Kössük át a pakolást egy meleg kendővel. 30 percig hagyjuk hatni.

Leghatásosabb, ha ekkor lepihenünk és alkalmazzuk a méregtelenítő mudrát, a pozitív megerősítésekkel.

Gyakorlat ideje: naponta 3x 10 perc.

Pozitív megerősítés: ,,Testemet elhagyják a méreganyagok. Ezek a káros anyagok folyamatosan ürülnek szervezetemből. A testem egészséges működéséhez szükséges energiákkal, anyagokkal töltődöm fel."

2. Stressz-elleni mudra avagy Idő mudra




Link

Ha ,,egyáltalán nincs" időnk valamire, akkor eljött az ideje ennek a mudrának. A gyakorlat után, minden ,,megy, mint a karikacsapás". A gyakorlatra 5 - 7 perc elég is általában.

A mudra gyakorlása közben lélegezzünk mélyeket lassan, ritmusosan. A be-, és kilégzés közötti szüneteket nyújtsuk meg.

A pajzsmirigy működését szabályozza.

Ha túlműködik, nyugtalanok, stresszesek, izgatottak, türelmetlenek vagyunk.
Alulműködés esetén viszont, kedvetlenek vagyunk, gátolva, fékezve érezzük magunkat, nincs meg a belső hajtóerőnk.

Hosszan tartó stressz esetén tegyük fel az alábbi kérdéseket és gondoljuk át, mit kellene megváltoztatnunk:

Mindent egyszerre akarok?
Tökéletességre törekszem?
Nem tudok nemet mondani?
Nem tudok segítséget elfogadni?
Hagyom, hogy mások kihasználjanak, vagy manipuláljanak?
Azért van a stresszre szükségem, hogy ne kelljen az életemen elgondolkodnom?

Válaszoljunk őszintén!

A gyakorlat alatt: Képzeljük el, hogy mi mindent tennénk, ha lenne rá időnk. Aprólékosan, élénken, ki is színezhetjük az elképzelt estéinket, hétvégéinket.

Pozitív megerősítés: Az idő, az én legértékesebb javam - bölcsen bánok vele és tudom, hogy minden szépség a lelkemet táplálja.

3. Lazító mudra avagy Feszültségek elleni mudra

Előkészítés: dörzsöljük össze a kézhátakat és rázogassuk meg a kezeket.




Link

Kulcsoljuk össze a két kezünket, és ,,érezzük" az ujjhegyeket a kézháton. A bal mutatóujj a jobb hüvelyk- és mutatóujj közötti hajlatban fekszik. A két hüvelykujj nem érhet össze.

Ha ülve végezzük a gyakorlatot, akkor a tenyerek felfelé nézzenek, és lazán pihenjenek a combon.

Ha fekve végezzük, tegyük a kezeinket, lefelé néző tenyérrel a hasunkra.

A combunk alá helyezzünk egy összecsavart törölközőt, ez segít ellazulni és az energia áramlását is segíti.

Vizualizáció: Képzeljük el, hogy egy régi római fürdőben vagyunk. A víz, mely csodásan ellazít, és amelytől elkalandozik a lelkünk, egy forró forrásból fakad, és pompás illatot áraszt. Engedjük, hogy mindenfélével kényeztessenek. finom ételekkel, italokkal, talán egy masszázzsal vagy akármi mással, amitől abszolút jól érezzük magunkat. Bármi is tesz jót nekünk, vagy okoz örömet, azt részletesen képzeljük el.

Megerősítés: Úgy érzem magam, mint a hal a vízben, hajlékony, oldott vagyok, csupa-csupa jó érzéssel.

4. Ég mudra avagy Fül- és hallási mudra




Link

Mindkét kézzel végezzük: Hajlítsuk be a középső ujjat úgy, hogy megérintse a hüvelykujj párnáját, és hüvelykujjával finoman nyomja le középső ujját. A többi ujj maradjon nyújtva.

Gyakorlat ideje: szükség szerint, vagy kúraként naponta 3 x 15 percig.

Hatása: Egy speciális gyakorlat fül- és hallási problémákra. Gyorsan meggyógyítja a fülfájást, hosszabb távon pedig szinte minden fülbetegséget.

A hallási problémák alapja mindig az, hogy valamit már nem akarunk, vagy nem vagyunk képesek meghallani. Ez áldás és csapás is lehet.

A középső ujj az éghez tartozik. Itt van a magasabb dimenziókba vezető kapu - a mennyország kapuja. Régi mítoszok szerint, ha valaki oda akar jutni, annak alaposan meg kell tisztulnia. Ehhez nagyon jó, ha befelé fordulunk, és jóváteszünk minden régi tévedést.

Vizualizáció: Hallgasson tudatosan lágy, felemelő, ellazító zenét, és hagyja, hogy gondolatokat és képeket hívjon elő a tudatalattija. A kellemetlen képeket és gondolatokat engedje el, a kellemeseket színezgesse kedve szerint.

Megerősítés: Az égi hangban felismerem az univerzum jóságát.

5. Életmentő avagy Elsősegély szívroham esetén




Link

Mindkét kézzel végezzük: A mutatóujjat behajlítjuk, hegye a hüvelyujj párnájára ér. Eközben a középső és gyűrűsujj hegyét összeérintjük a hüvelykujjéval. A kisujjat kinyújtjuk.

Gyakorlat ideje: Szükség szerint, amíg a hatás beindul, vagy kúraként naponta 3 x 15 percig.

Hatása: Vészhelyzetben még gyorsabban hat, mint a nyelv alá helyezett elsősegély-tabletta. Ezt a mudrát használhatjuk a szív általános gyógyítására és erősítésére.

A szívbetegségek mindig arra utalnak, hogy életünket újra kell gondolnunk, át kell alakítanunk. Töltsön el sok időt a következő képpel - még akkor is, ha nem ér rá. Hallgasson közben olyan zenét, melytől könnyűnek érzi magát.

Vizualizáció: Képzeljen el a szívében egy vörös rózsabimbót. Amikor kilégzik, mindig megnyílik egy szirom, egészen addig, amíg az egész virág kinyílik. A szirmok végül egy rozettát képeznek, amely minden lélegzettel egyre nagyobb, egészen addig, amíg a rózsa akkora lesz, mint a mellkasa. Lehet, hogy még a súlyát is érzi. Ahogyan légzés közben emelkedik és süllyed a mellkasa, úgy mozog a virág is. Lehet, hogy még a rózsa illatát is érzi.

Megerősítés: Van elég időm, hogy meglássam a szépet, és élvezzem a nyugalmat.

6. Ököl mudra avagy Emésztés mudra
Mushti mudra




Link




Link

A Mushti-mudra aktiválja a máj és a gyomor energiáját, serkenti az emésztést. Szorítsd ökölbe a kezed.
Ha valakinek az öklünket mutatjuk, az megérti ezt a gesztust, és dühvel, szitkozódással vagy ellentámadással válaszol rá. Ez azonban nem oldja meg a problémát. Sajnos az agressziónak rossz híre van, és ezért sok ember annyira elnyomja magában, hogy nem is érzékeli. Nem jó, hogy minden agressziót azonnal kiélünk, de az sem, ha elfojtjuk. Jelentősen csökkenthetjük ezt az erőt, ha ismerjük az okát.
Sok testi panasz - például májgyengeség, emésztési problémák, székrekedés, feszültségek, szívpanaszok stb. - oka az elnyomott és kontrollálatlan agresszió. A legtöbb agresszió oka. hogy az illető nem tud nemet mondani, nem tudja lehatárolni magát, engedi sarokba szorítani magát stb.

Az alapvető baj a félelem.
.
Mindkét kézzel végezzük: Ujjainkat hajlítsuk be, a hüvelykujjat tegyük a gyűrűsujjunkra.

Hatása: Aktiválja a máj, és a gyomor energiáját, serkenti az emésztést, segít a székrekedésben.

A májgyengeség, emésztési problémák, székrekedés, feszültségek, szívpanaszok oka az elnyomott agresszió. A legtöbb agresszió oka, hogy nem tud az illető nemet mondani, nem tudja lehatárolni magát, engedi sarokba szorítani magát, stb. ha az agresszió jelentkezik, akkor minél hamarabb ki kell engedni: lehet párnát püfölni, kocogni, ugrálni, nagytakarítást végezni. Ezután ki kell kutatni a valódi okot, és ki kell fejleszteni egy stratégiát az ok feloldására. Beszéljük meg nyugodtan, akár tisztázódhat is a feszültséget okozó.

Vizualizáció: Képzeljen el olyan jelenetet, ahol félénken, vagy agresszíven viselkedik. Alakítsa a jelenetet úgy ahogyan szeretné. Így gyakorolhatja például, a ,,nemet" mondást, vagy azt, hogy nem futamodik meg felettese, házastársa, vagy a szülei támadása elől. A nemet mondás önmagában még nem old meg mindent, ezért keressen okos megoldásokat. Akár egy hétvégét tervez meg, akár munkája átszervezését, eközben edzheti fantáziáját - és élete hamarosan színesebb és gazdagabb lesz.

Megerősítés: Minden helyzetben nyugodt és oldott vagyok.

Link

ANDZSALI MUDRA
“üdvözlet"




Link

Más néven namaszkára mudrá. A hagyományos indiai üdvözlő gesztus; tiszteletet, alázatot fejez ki. Ha a két tenyér a fej fölött van összetéve (eredetileg elsősorban ezt illene andzsalinak nevezni), akkor alázatos kérést fejez ki.

A leggyakoribb kéztartás - ma is így köszöntik az érkezőt Indiában és még néhány keleti országban.

Ez az ima kéztartása a keresztény kultúrában is és majd minden népnél az átszellemült belső kiegyensúlyozottság kéztartása.

Az ind gondolatkörben azt jelenti hogy: "Te és én egyek vagyunk."

Hogyan végezzük ezt a kéztartást?

A két tenyerünket egymáshoz nyomjuk úgy, hogy egészen a tenyértőtől összeérjen a két kéz.

Egymáshoz simítjuk a tenyereket és az összezárt ujjakat megnyújtjuk annyira amennyire csak lehetséges.

Próbáld az ujjaidat egészen a csuklóból kinyújtani.

Ügyelj arra, hogy mindkét kéz egyformán nyomja a másikat.

Nem fontos, hogy túl nagy erővel nyomd össze a tenyereket, de azért érezd a két tenyeredet egymáson.

A két hüvelykujj a mellkas közepéhez, a szegycsonthoz nyomódik.

Ez a kéztartás a test két oldalát, a női és a férfi energiákat egyenlíti ki és segíti az összpontosítást is.

Link

Abhaya-mudra, Oltalom mudra

Abhaya szanszritul félelemnélküliséget jelent. Ez a kéztartás védelmet,

békét jelent, és a félelemtől való megszabadulást. Jobb kézzel végzik, a váll

magasságába emelve, a könyök behajlítva, a tenyér előrenéz, az ujjak
egymáshoz simulnak. A bal kéz lazán csüng a test mellett. Thaiföldön,




Link




Link

Abhaya szanszritul félelemnélküliséget jelent. Ez a kéztartás védelmet,

békét jelent, és a félelemtől való megszabadulást. Jobb kézzel végzik, a váll

magasságába emelve, a könyök behajlítva, a tenyér előrenéz, az ujjak

különösen Laoszon ez a kézmozdulat a járó Buddhát jelenti ("Buddha, ki elhelyezi lábnyomát").

A képeken Buddha nem ül, hanem áll, vagy jár.

Ez a mudra ősidők óta a békés szándékok kifejezője, az antikvitás korától kezdve azonban a

hatalom jelzésére is használták, mint a római császárok magna magnusát.

A buddhista hagyomány érdekes történetet szőtt eköré a mudra köré:

Devatta, a Buddha unokatestvére büszkeségtől hajtva megpróbálta megölni a Buddhát, ezért egy

rohanó elefántot terelt az útjába, hogy eltiporja. Buddha azonban kezét Abhaya mudra tartásba

helyezte, mely azonnal lecsendesítette a megvadult állatot. Ezért tartják azt, hogy ez a kéztartás

nemcsak a békét hozza el, hanem a félelmeket is elûzi.

Az Abhaya mudra az ötödik Dhyani Buddhához, Amoghasiddhihoz tartozik. Õ a Karma Ura, és

rá meditálva a gyakorló megszabadul a féltékenységtől, mely a beteljesülés bölcsességévé válik.egymáshoz simulnak. A bal kéz lazán csüng a test mellett. Thaiföldön,

------

Jobb kezünket emeljük fel mellmagas­ságba, tenyerünk mutasson előre.
A bal kéz a bal combon nyugszik az ölünkben vagy a szívünkön.
Ezt a gesztust sok istenábrázoláson láthatjuk.

Ez a hívőknek oltalmat ígér, és megszabadítja őket a félelemtől, és az istenség erejét is mutatja.Gondoljuk csak meg, hogy a félelem a gyengeség jele.

A kínai öt elem tan szerint a tûz elem gyengesége miatt félhetünk például az emberektől, a fa elem gyengesége miatt minden idegen dologtól, a fém elem gyengesége miatt túl kicsi vagy túl nagy távolságot tartunk (magány), a föld elem és víz gyengesége miatt félünk az élet próbatételeitől.

A félelemnek ezerféle arca van, de oka gyengeség.
A jógik legfontosabb parancsolata az erőszakmentesség.

Minél erősebb az ember - és itt a szellemi-lelki síkra gondolok - annál kevesebb erőszak lesz az életében, hiszen az erős embert ritkán támadják meg.

Sokan belső küzdelmeik miatt gyengék, azért, mert nincs bennük egység.

Ezt a belső küzdelmet kivetítik, és ,,bevonzzák" életükbe a megfelelő embert, akivel harcolhatnak.
Minderre gondolnunk kell, amikor a menedék mudráját tartjuk.

A mudrával azonban nem tettünk meg mindent. Mivel a negatív lelki minták feldolgozása hosszú folyamat, az alábbi vizualizáció - a mudrával együtt - segíthet a nehéz.

Gyakorlat:

Képzeljen el a fejére egy ezüst vagy arany tölcsért. S közben isteni fény (bátorság, jóakarat, bizalom) árad a tölcséren keresztül a testébe.

Töltődjön fel ezzel. Kilégzés közben jobb kezén keresztül áramlik a fény, amelyet annak az embernek vagy dolognak küld, akivel szembe kell néznie. Végezze el többször ezt a meditációt azzal a személlyel vagy dologgal, aki/ami gondot okoz Önnek, és várja a változást.

Megerősítés:

Hiszem, hogy jó ez az ember, ez a dolog, és ez a jó megnyilvánul előttem.Sok hindu istenség Abhaya Mudrában tartja a kezét, ami azt jelenti: "Ne félj, megvédelek!"

Link

USHAAS-MUDRA




Link




Link

Jókedvet ad: kulcsold össze a kezed, a hüvelykujjadat tedd egymásra!
Ez a mudra a kezdettel és az újrakezdéssel van kapcsolatban.

Szellemileg frissé tesz, örömmel és vitalitással ajándékoz meg, valamint kiegyensúlyozza a hormonrendszer működését.

Fűzd egymásba az ujjaid úgy, hogy a jobb hüvelykujjad tedd a bal hüvelyk- és mutatóujjad közé, aztán enyhén nyomd meg a bal hüvelyujjaddal a jobb hüvelykujjad.

A Ushas Mudra ideális az új kezdethez. Ez Mudra szimbolizálja éberséget, a felkelő napot, a reggelt.
http://larcsu.blog.hu

Ganesha mudra




Link




Link

Ganésa az elefánt alakú indiai isten minden akadályt legyőz.
Ez a mudra erősíti a szív izomzatát, és javítja annak működését, megnyitja a szívcsakrát, bátorsággal, bizalommal, nyitottsággal, szeretettel tölti fel az embert.
A bal kezed a jobb tenyereddel kifelé tartsd a mellkasod előtt, az ujjaid görbítsd be, majd fordítva, a jobb kezed fogd meg a ballal úgy, hogy a bal kézfejed tenyérrel kifelé forduljon.
Lélegezz be, majd ha kifújod a levegőt, húzd szétfelé a kezeid anélkül, hogy változtatnál a kéztartásodon. Mindkét irányba végezd el 6-szor a gyakorlatot. (ezt kicsit nehezen értelmeztem, de ezért kerestem hozzájuk képeket)
Kubera mudra vagy Kivánság mudra




Link

Mindkét kézzel végezd. Érintsd össze a hüvelyk-, a mutató és a középső ujjak hegyét. A másik két ujjadat nyújtsd ki.
A Kubera-mudrát a legkülönfélébb célokra használhatjuk. Nem az a fontos, hogy milyen sokáig tartjuk ki, hanem, hogy milyen intenzíven. Sokan "három ujj technika" néven ismerik az Alfa-tréningből, és akkor használják, ha valamit keresnek: szabad parkolóhelyet, egy ruhadarabot, egy megfelelő könyvet, hiányzó információt stb. Mások akkor alkalmazzák, ha jövőbeli terveiknek több erőt akarnak adni.
Mindig célokról vagy kívánságokról van szó, amelyek beteljesülését várjuk. Összezárt ujjakkal többleterőt adunk egy dolognak vagy gondolatnak. Világos, hogy valami történik, amikor a Mars-ujjat (a megvalósító erőt), a Jupiter-ujjat (a bőséget és a jólétet), valamint a Szaturnusz-ujjat (a lényeges dolgok lerögzítését és egy új kapun való áthaladást) egyesítjük. Örömet okoz, ha a hétköznapokban céltudatosan használjuk ezt a mudrát. Éles látás javítás.

Kubera mudra

Előtte dörzsöljük melegre a tenyereinket A meditációt nem csinálni kell, hanem hagyni hogy megtörténjen :

Egy pohár vizet megiszunk és ledőlünk az ágyunkra...jobb kezünk újait megfelelő mudrába tesszük . Hagyjuk a gondolatainkat rohanni...ilyenkor gondolatok sora követi egymást, míg le nem csendesül a tudat ,,,mikor csend lesz végre , nos ez az ami érték számunkra , a CSEND .Ekkor vagyunk önmagunk, a saját frekvenciánkon ! Ezekben a pillanatokban gyógyulunk, töltődünk ! -répa-

A mudráról : A jobb hüvelyk és jobb mutató és a jobb középső uj hegyének összeérintése a többi ujj ökölbe szorítva .

Hatása : összehangolja az agyféltekéket, -celebrális dominancia- ilyenkor könnyebben gyógyulunk.
Serkenti a tobozmirigy működését,életenergiával tölt fel. Csökkenti a neurotikus depressziót , szorongásos depressziót, hisztériát , pszichogén ásítást , csuklás, köhögés...orrvérzés orrpolip. Jó hatással van szemekre fülekre . Fokozza a koncentrációt , és az emlékezőképességet ...-Késmárki László.
Budhi mudra




Link




Link

Mindkét kézzel végezd. Kezeidet emeld magad elé, tenyérrel felfelé, majd hajlítsd be a mutatóujjadat, a többi ujj legyen lazán kinyújtva. A hüvelykujj kissé mutasson előre.
Valószínűleg azért választottad ezt a mudrát, mert vízmegtartási gondokkal küzdesz. Ez a kézjóga gyakorlat segíthet ebben a problémádban. Testünk folyadéktartalma több mint a testsúlyunk fele. A Bhudi mudra egy alap kézjel, mivel segít folyadék háztartásunkat egyensúlyba hozni, vagy egyensúlyban tartani. Használhatjuk, ha száraz a szánk, a szemünk, de kiegészítésként alkalmazhatjuk vese- és hólyagpanaszoknál is. A mudra javítja az ízlelést is.
BUDHI MUDRA




Link




Link

Mindkét kézzel: Érintse össze a hüvelyk- és a kisujját, a többi ujja legyen lazán kinyújtva.

Szükség szerint, vagy kúraként naponta 3-szor 15 percig végezzük.

Testünk folyadéktartalma több, mint a testsúlyunk fele, és a Bhudi mudra segít egyensúlyban tartanii, vagy hozni a folyadékháztartást. Használhatjuk, ha száraz a szánk, a szemünk, de kiegészítésként alkalmazhatjuk vese- és hólyagpanaszoknál is. A mudra javítja az ízlelést.

Az orvosok véleménye eltérő abban, hogy mennyit kell naponta inni. A túl kevés biztosan nem jó, de a túl sok sem (akkor sem, ha csak vizet iszunk). Nekem az a jó, ha naponta 1-1,5 liter folyadékot iszom, Egy ideje vizet iszom, egy rituáléval összekötve, ami nagyon jót tesz nekem. Az alábbiak miatt jutottam erre az elhatározásra:

Először: ősi szokás szerint a vizet a felhasználás előtt egy bizonyos céllal megáldják. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a víz valóban felveszi és elraktározza a gondolatok és a szavak energiáját.

Másodszor: a víz energetikailag lehet gyenge, vagy erős. Ez a folyó mozgástól függ. Egy patakban, ahol a víz a kövek között kanyarog (nem egyenesen folyik, mint a vízvezetékben), sokkal több energia van a vízben. Ezért teszem egy kis időre a vizeskancsót egy nyolcas formára.

Harmadszor: és valószínûleg ez a legfontosabb: tudatosan összekapcsolódom Istennel, majd tisztelettel és hálával veszem magamhoz a víz elemet. Mielőtt megiszom vizet, a poharat mindkét kezemmel fogva magam előtt tartom, majd elmondom a megerősítést, és ezután pár pillanatig csendben maradok. Ha vezetékes vizet iszik, akkor érdeklődjön a helyi víz minőségéről.)

Link

Apan mudra




Link




Link




Link

Feltöltődés energiával

Fizikailag és pszichikailag egyaránt ellazít.

Az apan-mudra olyan ujjgyakorlat,amely az ázsiai gyógyászatból ered,és energiával tölt fel.

Üljön törökülésbe a földön,húzza ki a hátát,helyezze az alkarját a combjára.Hajlítsa be a hüvelyk-,a középső és a gyűrűsujját,a többi ujját pedig nyújtsa ki.

Tartsa így az ujjait negyedórán keresztül,és lélegezzen be az orrán keresztül,a száján át pedig fújja ki a levegőt.

Slayer Mudra




Link

Mindkét kézzel: Érintsük össze a hüvelyk-, a középső és a gyûrûsujj hegyét, a többit nyújtsuk ki.

Szükség szerint 5-45 percig, vagy kúraként naponta 3-szor 15 percig végezzük.

Ez a mudra eltávolítja a salak- és méreganyagokat a testből, és Keshav Dev szerint gyógyítja a vizeletproblémákat is.

Az Apan-mudra a fa elemet serkenti, amely a máj és az epehólyag energiájához tartozik. Ehhez az elemhez tartozik a tavasz, az új kezdet, az indulás és a jövőkép kialakításának minden ereje. Az Apan-mudra ezen kívül kiegyensúlyozza a kedélyállapotot, aminek az alapja a jól működő máj. Ez a mudra türelemmel, oldottsággal, bizalommal, belső kiegyensúlyozottsággal és harmóniával ajándékoz meg. Szellemileg elősegíti a látomásokat. Minderre szükségünk van, amikor a jövőbe tekintünk, amikor új feladatok előtt állunk, és amikor vágyaink beteljesülésére várunk.

Apan-Vayu mudra (Mrit Sanjeevani mudra)




Link

Hajlítsuk be a mutatóujjat és érintsük a hüvelykujj tövéhez, majd érintsük össze a hüvelyk, középső és gyűrűs ujj hegyét. A kisujj lehetőleg maradjon egyenes.

Ez a kéztartás szívinfarktus esetén egy alternative, gyors segítség lehet. Szapora szívverés, szív eredetű mellkasi fájdalom esetén jótékony hatású.

Meao Mudra




Link

Szorítsuk mindkét kezet ökölbe, az ujjakat mélyesszük a tenyerünk közepébe.Nyújtsuk ki a mutató, kis és a hüvelykujjat.

Hatása:

- beszabályozza a vérnyomást (magasat, alcsonyt egyaránt)

Surya mudra







Link

Hajlítsuk be a gyűrűsujjat és gyakoroljunk enyhe nyomást a hüvelykujjal.

Hatása:

Fokozza a test hőmérsékletét, ezáltal segíti a tökéletes emésztést. Csökkenteni a testben felhalmozódott zsírt és a vér koleszterin szintjét. A mudra jótékony hatású cukorbetegség, májproblémák esetén.

Gyenge személy ezt a kéztartást ne végezze. Nyáron, nagy melegben ne gyakoroljuk hosszan.

Mukula mudra fájdalomcsillapitó és regeneráló




Link

Mindkét kézzel végezd. Emeld fel a kezed, és mind a négy ujjadat érintsd össze a hüvelykujjal. Az ujjaid hegyét helyezd arra a testrészedre, ahol több energiára van szükséged.
Ezt az erősítő és egyben ellazító mudrát a fájó, a gyenge vagy a feszült testrészünkre, szervünkre kell helyezni. Úgy hat, mintha regeneráló energiát vezetnénk lézersugárral az érintett testrészbe. Samuel West, amerikai tudós és gyógyító a Mukula-mudrát akkor használja, ha egy szervet elektromosan kell feltölteni, és nagy sikere van vele. Bebizonyította, hogy minden betegség, de sok meghatározhatatlan fájdalom oka is az, hogy azon a helyen gyenge az elektromos mező.

Kapitta mudra




Link

Érintsd össze a hüvelyk- és a gyűrűsujjadat, majd hajlítsd be mellé a kisujjat. A mutató és a középső ujjakat nyújtsd ki.
A jógik mindig hangsúlyozták a napi kiválasztás és béltisztítás jelentőségét. Az eltömődött, és ettől stresszes bél gyakran okoz kellemetlen közérzetet, rosszindulatot, haragot és görcsös ragaszkodást.
Gondolatban lásd magad nagyvonalúnak, olyan embernek, aki szívesen ad feltétel nélkül -, aki pénze egy részét bőkezűen szétosztja, aki magának és másnak is meg tud bocsátani, aki maga mögött tudja hagyni az előítéleteket, és bele mer vágni az új tapasztalatokba, aki mindennap új emberként, új lendülettel kel fel. Ezeket a belső képeket fokozatosan ültesd át a gyakorlatba is.

Link

Jnana mudra Chin Mudra dnyána mudrá




Link

“érvelés"

Egy vagy két kézzel is lehet végezni. Amikor egy kézzel végezzük, a

bal az ölben nyugszik, a másik bármilyen pozícióban

elhelyezkedhet. Amikor a bal kéz van Dhyana tartásban, ez a

bölcsesség női útját szimbolizálja. A bal kéz nyitott tenyerébe

különböző rituális tárgyak is kerülhetnek, pl. tekercsek, de még

gyakrabban alamizsnás edény, mely a lemondást szimbolizálja.

Mindkét kézzel végezve a kezek a gyomor vagy a combok

magasságában helyezkednek el. A jobb kéz a balon nyugszik,

mindkét tenyér felfelé néz, az ujjak kinyújtva. Néha a két kéz

hüvelykujjainak hegyei érintkeznek, háromszöget formázva.

Rengeteg jelentése közül legfontosabb a tûz, mely megtisztítja a

gyakorlót. De jelenti pl. a Három Drágaságot is.

Ez a meditáció kéztartása, a törvényre való koncentrálásé, és a spirituális tökéletességre való

törekvésé. A hagyomány szerint Buddha akkor tartotta így a kezét, mikor megvilágosodása előtt

meditált. A jógik szintén ezt a mudrát használják a leggyakrabban

gyakorlataik során. A gondolat, az érzékek és a nyugalom teljes

összhangjáról szól.

Ez a mudra a negyedik Dhyani Buddhát, Amitabhát jelképezi (másik neve

Amitayus). A megszerzésre irányuló vágy az ő segítségével válik a

megkülönböztetés bölcsességévé.

-------------------

Más néven dnyána mudrá (“tudás", “bölcsesség") vagy csinmudrá (“tudat") - az utóbbi nevet elsősorban vízszintesen (tenyérrel felfelé) tartott változatára használják. Tanítást, magyarázást kifejező gesztus, illetve (elsősorban vízszintesen tartva, ülő alak combjára vagy térdére fektetett kézzel) meditációt jelent. Tanító, érvelő értelemben olyan változata is van, amelyben a gyűrűsujj képez karikát a hüvelykkel (a fenti kartari hasztához hasonlóan).


Kivitelezés: Meditációs ülőhelyzetben tegyük a kezünket a térdünkre. A tenyér felfelé néz. A hüvelykujj és a mutatóujj kört képezve összeér; a másik három ujj lazán legyen kinyújtva.

A chin mudrá egyesíti a kozmikus tudatot az egyéni tudattal. Ez a bölcsességelérésének kéztartása. Úgy képezzük, hogy a mutató és a hüvelyk ujj egy kört alkot. A másik három ujj nyújtva, a tenyér felfelé néz. A mutatóujj az egyéni tudatot jelképezi, a hüvelykujj a egyetemes tudatot.

Amikor a hüvelyk ujj és a mutató ujj összekapcsolódik, akkor egy végtelen kört alkot. Ez a végtelenné válás szimbóluma. A maradék három ujj a világot alkotó három minőséget jelenti.

A Tamasz a lehúzó, a nehéz, a sár, a sötét megnyilvánulása. Mint minőség ez az Anyag. A Radzsasz a tűz, a vörös, a fűszeres, a lendületes. Ez az Erő, amely mozgásban tartja a világot. A Szattva a könnyű, a légies, a fehér, a tisztaság. A Szattva az Értelem szimbóluma. Anyag, Erő és Értelem alkotja a világ megnyilvánult részét. E-három mindenben benne van, néha az egyik, néha a másik kerül túlsúlyba. A jógi célja, hogy főként csak szattvikus legyen benne, hogy ezzel a tisztasággal megvalósíthassa a végtelent önmagában és egyesüljön az Egyetemes Lélekkel

----

A leghíresebb buddhista szobrok klasszikus kéztartása ez a mudra. Szimbolikája szerint az emberi és az isteni egyesülést jelképezi.
Két csuklódat tedd a térdedre, tenyérrel felfelé. Érintsd össze a hüvelyk- és mutatóujjaidat, a többit kinyújtva, de ne mereven tartsd.
Ez a mudra egyrészt segítséget nyújt álmatlanság ellen, fő funkciója szerint pedig megteremti az egyensúlyt testünk energiaáramlása között. Amikor fáradt vagy, esetleg túl stresszes a napod, ennek a mudrának a segítségével feltöltheted az akkumlátoraidat.

Hatása:

növeli a koncentrációt
hatásos álmatlanság, fejfájás esetén
javítja a memóriát
segít érzelmi instabilitás esetén
csökkentei a negatív gondolatokat
feszültségoldó hatású
Álmatlanság, stressz oldására

Link

Vajra mudra




Link

Szükség szerint, vagy naponta 3-szor 5 percig végezzük.


Kiegészítésként a középső ujjunkkal masszírozhatjuk az orrgyököt, a homlok közepét, a fejünket és a nyakunkat hátul (tarkó).

A vérkeringést gyengítheti az alacsony vérnyomás, a gyenge föld elem amelyhez a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy tartozik -, vagy a meggyengült szív. A következmények: kevés életerő, levertség és szédülés.

A Vajra-mudrával lendületbe hozhatjuk a vérkeringést. A jógában a hátra és oldalra hajlások is aktiválják ezeket az energiákat.

Ha jól kikiabáljuk magunkat, vagy ha vérpezsdítő zenét (például Beethoven 1., II., V. vagy VII. szimfóniája, Gershwin F-dúr zongoraversenye, jazz, rock'n roll, technorock stb.) hallgatunk, az szintén feltölthet megfelelő erőkkel.

Az is segíthet, ha csuklónkra forró vagy hideg vizet engedünk.



Figyelem: A belső hajtóerő hiánya testi vagy szellemi fáradtság következménye is lehet. Ilyenkor jobb pihenni, és nem ajzószereket keresni

Emeld magad elé a jobb kezed, tenyérrel felfelé. A mutatóujjadat nyújtsd ki, majd a hüvelykujjadat nyomd oldalról a középső ujj körméhez, a gyűrűsujjadat a középső ujj körmének másik oldalához, a kisujjat tedd a gyűrűsujj körméhez, egymás mellé sorba.
A Vajra mudra a tudást szimbolizálja, a kilenc legfontosabb kéztartás egyike. A szellemi tevékenység hasznos segítője.
Akkor végezd, ha kimerülőben vannak energiatartalékaid. A Vajra-mudra a test szintjén egy energetizáló gyakorlat, mellyel lendületbe hozható a vérkeringés. Vérszegénység, alacsony vérnyomás esetén is hatékony. Alkalmazd még, ha nincs életkedved, vagy nincs elég erőd a napi teendők elvégzéséhez.

Link

Link

UTTARABODHI - MUDRA




Link




Link




Link
(A kiöntés és az elengedés mozdulata)

Két mutatóujjunkat egyenesen egymáshoz támasztjuk, a többi ujjunkat összekulcsoljuk, az ujjhegyek a kézháton nyugszanak. Hüvelykujjaink keresztezik egymást. Kezeink között van egy kis rés. Ülés közben a mutatóujjak a padló felé, fekvés közben a lábak felé mutatnak. Mindkét kezünk egészen laza.

Csak 7-15 lélegzetvételnyi ideig tartsuk ezt a mudrát, és a kilégzésre összpontosítsunk. Közben háromszor sóhajtsunk mélyen. Ezután kezünket felfelé fordított tenyérrel tegyük a combunkra.

A Ksepana-mudra serkenti a kiválasztást a vastagbélen, a bőrön (kipárolgás) és a tüdőn Gobb kilégzés) keresztül, és kiválasztja az elhasznált energiát.

Nem szabad hosszú ideig tartani, mert néhány lélegzet utána friss energiát is eltávolítja. Segít feloldani mindenféle feszültséget.

Ha sok ember között vagyunk, gyakran negatív energiákat is felveszünk, különösen, ha saját energiaszintünk is alacsony.
Ez a mudra elősegíti az elhasznált, vagy negatív energiák eltávozását, és utána a friss, pozitív erők felvételét.

Időnként az izzadás is megtisztít, különösen, ha_a megfázás kezdetén vagyunk.

Egy meleg fürdő után feküdjünk le, és igyunk 2-3 csésze hársfa vagy bodzavirágteát.
----



Link

A gyomor magasságában kulcsoljuk össze két kezünket, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat érintsük össze. A mutatóujjak a mennyezet felé, a hüvelykujjak a padló, vagy a gyomor felé mutatnak.

Ha fekve végzi a mudrát, akkor hüvelykujja hegyét a mellcsontja alsó végére
helyezheti.

Az Uttarabodhi-mudrát mindenhol, mindenkor és tetszés szerinti ideig tarthatjuk ki.
Ezt a mudrát akkor 'alkalmazhatja', ha testileg és szellemileg fásultnak érzi magát, ha el akar
lazulni, vagy ha jó ötletre van szüksége.

A belső vezetékekről van szó, de a külsőkről is, amelyek összekötik az embert a külvilággal
és a kozmosszal.

Képzeljen el egy vezetéket, amely a medencéjétől a szívén és a fején át a feje fölé fut, és elvész a végtelenségben. Mindaz, amit kíván megoldások, válaszok, gyógyítás, tisztaság stb.
ezen a vezetéken keresztül jön a kozmoszból.
Megerősítés: Kapcsolatban vagyok a kozmosz erőivel, és ez új fényt ad az életemnek

Link

Hakini mudra




Link

Ha valamire emlékezni szeretnél, vagy ismét meg szeretnéd találni valamiben a vezérfonalat, akkor próbáld ki a Hakini mudrát.
Tenyereidet fordítsd egymás felé, és érintsd össze ujjaid hegyét. Közben nézzél felfelé.
Akkor is jó hasznát veheted ennek a mudrának, ha hosszabb ideig kell koncentrálnod valamire, ha jó ötletekre van szükséged, vagy ha emlékezni szeretnél arra, amit olvastál. Szellemi munka közben ez a mudra valóságos csodát tesz, ezért legyen mindig a tarsolyodban, hogy szükség esetén azonnal alkalmazhasd. Ez a mudra segít megnyitni a jobb agyféltekét, ahová az emlékezet is tartozik.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: lélegzetvételnyi, összekapcsolódik, megerősítésekkel, mozgékonyságával, befolyásolhatjuk, megkülönböztetés, folyadéktartalma, mudragyakorlatok, megváltoztatnunk, összeérintésével, összekapcsolódom, istenábrázoláson, összpontosítsunk, hüvelykujjunkat, kiegészítésként, megnyilvánulása, keresztezésével, koncentrálódnak, hüvelykujjainak, amoghasiddhihoz, masszírozhatjuk, felszentelésnek, magnetizáljanak, lecsendesítette, megvalósíthassa, energiaáramlása, tapasztalhatjuk, tapasztalatokba, zongoraversenye, beteljesülésére, ellentámadással, akkumlátoraidat, összekulcsoljuk, összpontosítást, kiegyensúlyozva, keresztvetéssel, misztikus kéztartást, tudati folyamatot, mudrák agyunk, kézmudrák megerősítik, mudrák hatékony, durva anyagi, ujjak egymásra, rövid szünet, mudra gyakorlata, gyógyerejű szertartás, betegségek ellen, egész kezünkön, egész testünk, nyak mozgékonyságával, kézgyakorlatok oldják, nyaki feszültséget, Vonzás Törvénye, Legmagasabb Énünk, Isteni Szellemmel, Legmagasabb Egység, Megnyilvánuló Isten Szellemem, Krisztus Tudatom, Ateh Gadol Le Olam AMEN, Késmárki László, Ankh Kiadó, ANDZSALI MUDRA, Dhyani Buddhához, Karma Ura, Abhaya Mudrában, Ushas Mudra, BUDHI MUDRA, Slayer Mudra, Keshav Dev, Mrit Sanjeevani, Meao Mudra, Samuel West, Chin Mudra, Három Drágaságot, Dhyani Buddhát, Egyetemes Lélekkel, Gershwin F-dúr,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Alvó cicák  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Még csak most kezdődik a nap  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Éretlen vers  Németh László tollából  Bertolt Brecht -től idézet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Régi emberek, akikre máig büsz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Popper Péter szavai  Egy lelki imádság  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Akarat  Lóhere  Radikális szeretet  Minden harmadik...  Hazára minden embernek szükség...  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png cica  Hogy lehet megtartani  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  Popper Péter szavai  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
misztikus kéztartást, tudati folyamatot, mudrák agyunk, kézmudrák megerősítik, mudrák hatékony, durva anyagi, ujjak egymásra, rövid szünet, mudra gyakorlata, gyógyerejű szertartás, betegségek ellen, egész kezünkön, egész testünk, nyak mozgékonyságával, kézgyakorlatok oldják, nyaki feszültséget, mellkasi csigolyákat, szívkörnyéki feszültségre, salakanyagok lerakodása, pozitív megerősítésre, aktuális témára, nagyobb hatás, ujjhegyeket összeérintjük, bizonyos részéhez, pszicho-neurális ujjzár, szabad energia, test irányába, testben érzékszervekre, egészség visszaszerzését, test elemeit, mudrákat bármikor, időtartamot növelhetjük, adás folyamatában, adás pillanatában, áldás mudra, hétköznapokban mikor, templomi szertartáson, párt több, szimbolikus mozdulat, asszony babát, gyermek Isten, fiatalok házasságát, szülői áldás, paphoz ment, rontás ellen, körülöttünk élőket, hangosan kimondott, bibliában több, kedves beszéd, magyar nyelv, kezekből áradó, magnetizálás aktusa, sajátos formája, áldás tettét, felszentelést könnyíti, szív fölött, jobb kézen, magasabb lényeknek, együttműködést várjuk, megfelelő módon, energia akkor, bizonyos minőség, következő módon, egyénre &#8211, korona csakráján, harmadik szemébe, áldást osztó, áldás szövegét, személyt vagy, lehívott energiákat, személy aurájába, fentiek szerint, méregtelenítést segítendő, burgonyapakolás kihúzza, meleg kendővel, méregtelenítő mudrát, pozitív megerősítésekkel, káros anyagok, testem egészséges, ideje ennek, gyakorlat után, mudra gyakorlása, pajzsmirigy működését, belső hajtóerőnk, alábbi kérdéseket, stresszre szükségem, életemen elgondolkodnom, gyakorlat alatt, elképzelt estéinket, lelkemet táplálja, jobb hüvelyk-, tenyerek felfelé, összecsavart törölközőt, energia áramlását, régi római, forró forrásból, masszázzsal vagy, középső ujjat, hüvelykujj párnáját, speciális gyakorlat, hallási problémák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2721
  • e Hét: 9639
  • e Hónap: 20653
  • e Év: 126797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.