Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Érdekesség
  2018-06-05 22:46:41, kedd
 
  Az élet rengeteg meglepetést tartogat számunkra. Persze, lehetnek saját terveink, és gyakran sikerül ezeket véghez vinni, de a legtöbb ember tudja, hogy a váratlan mindig része az életünknek. És ha a szerelmi életünkről beszélünk, akkor szinte biztos, hogy beüt valami teljesen váratlan dolog.

Egyszer egy nős férfinek volt egy olasz szeretője. A kapcsolat évek óta tartott, és egy nap a nő azt mondta neki, hogy terhes.

A férfi nem szerette volna, hogy ez kiderüljön, és vége legyen az évek óta tartó házasságának, ezért megkérte a szeretőjét, ha ő menjen vissza Olaszországba, és szülje meg a gyermeket titokban, cserébe kap egy nagy halom pénzt. Azt is megígérte, hogy a támogatni fogja anyagilag a gyermeket, míg betölti a tizennyolcat.
A nő beleegyezett, majd megkérdezte tőle, honnan fogja tudni, hogy a gyermek megszületett. Hogy megakadályozzák az esetleges nyilvánosságot, a férfi azt kérte, hogy ha eljön az ideje, küldjön neki egy képeslapot, amire az lesz ráírva, hogy"spagetti". Egy idő után elbúcsúztak egymástól, és a nő visszatért Olaszországba.

Ezután csaknem kilenc hónap telt el...

Egy éjszaka, amikor a férfi hazaért, a felesége találkozott vele, és egy meglepett pillantás volt a szemében. "Drágám," mondta,"Kaptál ma egy nagyon furcsa képeslapot."

"Ez érdekes," felelte. "Hadd lássam."

Felesége hozta a képeslapot, és figyelte a reakcióját. A férfi, miután olvasta, először halálsápadt volt, majd elájult. A felesége rohant, hogy segítsen neki, és a képeslap a földre zuhant.

Csak annyi állt rajta: Spagetti, spagetti, spagetti, spagetti, spagetti. Három húsgolyóval, kettő anélkül. Kérlek, küldj több szószt...


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-06-05 22:26:56, kedd
 
  A világot és annak történéseit mindenki egyedi módon tapasztalja meg, és a nézőpontok, rálátások mindig különböznek. Van egy egyszerű, de mégis különleges teszt, amely sokat elárul gondolkodásmódodról, érzésvilágodról, világképedről.

A teszt 8 kérdést tartalmaz, amelyre gyorsan válaszolnod kell azzal a gondolattal, ami először jut eszedbe. A kérdések gyakorlatilag elképzelt élethelyzetek, amelyekbe bele kellene helyezd magad képzelőerőd által és megfigyelned, hogy mit csinálnál, hogyan cselekednél az adott helyzetben. Mi az, amit tennél?

Hogy segítségedre legyen, vegyél egy papírt és ceruzát és jegyezd le a válaszokat. A teszt egyik alapszabálya hogy azt írd le, ami először átfut az elméden illetve azt az érzést, amelyik először megjelenik. Ha egyes válaszok ismétlődnek, nem gond, bátran jegyezd le újra meg újra.
Olvasd a kérdéseket sorrendben és ne siess. Míg nem sikerült megválaszolni a kérdést addig ne haladj tovább a következőre, hiszen lehet, hogy befolyásolni fog az előző válasz, és ne keresd ki a kiértékelését. Mindent szép sorban a maga idejében. A teszt hozzávetőleg 5 percet rabol el az idődből. Belevágsz?

1. A tengeren vagy és elindulsz felfedezni azt. Hogy érzed magad? Figyelj az első benyomásra. Hogy jobban menjen a gyakorlat az elején lehunyhatod pár pillanatra a szemed is.

2. Az erdőben sétálsz, figyeld meg a részleteit. Milyen érzés? Írd le.

3. Hogyan érzed magad, ha felnézel a kék égre és látod szállni a sirályokat?

4. És ha látsz lovakat vágtázni? Vesd papírra mit gondolsz és érzel.

5. A sivatagban vagy. Egy fal előtt állsz, amelyen egy kis repedést látsz. A résen keresztül a túloldalon észreveszel egy oázist tele vízzel és pálmafákkal, mit teszel?

6. A sivatagban vagy teljesen kiszáradva és kimerülve a napsütéstől. Hirtelen megpillantasz egy kanna vizet. Mi az, amit először teszel? Itt az számít, mit cselekednél. Írd le bármennyire is banálisnak tűnhet.

7. Egy este eltévedsz a sűrű erdőbe. Megpillantasz egy kis erdei házikót, amelyben lámpafény pislog. Mi az, amit teszel?

8. Teljesen elvesztődtél a ködben. Mi az, amit tennél, hogyan viselkednél? Milyen érzés?

Minden egyes kérdés illetve élethelyzet szimbolikus értelmet nyer a teszt esetében. Most pedig eljött az idő hogy megnézd a megfejtést. A kép alatt megtalálod a kiértékelést és igyekezz arra, hogy érzelmi intelligenciád által megtaláld a kapcsolatot a kérdések és a válaszok között és legyen ez a rövid kis teszt egy aprócska lépés az önismereted útján. Ha tetszett és hasznosnak bizonyult oszd meg másokkal is.

Kiértékelés

1 . Az élethez, érzelmekhez, érzésekhez való viszonyod
2. Megmutatja, hogy hogyan érzed magad a bőrödben a családon belül.
3. A másik nemhez való viszonyodat mutatja
4. Az emberekhez való hozzáállásodra világít rá.
5. Az életstratégiáid, az hogy hogyan oldod meg a nehezebb életfeladatokat
6. A társválasztás és a nemi élethez való viszonyodat mutatja
7. A házassággal kapcsolatos élethelyzetre világít rá.
8. A halálhoz való viszonyodat segít megérteni.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-06-05 22:06:20, kedd
 
 



A mesterséges édesítőszer betegség mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati orvostudomány nem nevezi nevén hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig méregdrága gyógyszereket írnak fel rá.

Nevezzük visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, izületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladás, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek mert a beteg még leállhat fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit.

A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes fejfájástól a hányáson át látási zavarokig, a központi idegrendszeri rendellenességektől görcsökig és ideges rángatózástól kóros reflexekig terjedhetnek.
Az egész akkor kezdődött, amikor korábbi amerikai színész, Ronald Reagan hivatalba lépett, 1980-ban. Azonnal kirúgta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripar vezetőjét és Dr. Arthur Hull Hayes Jr-t vette fel, aki engedélyezte az aszpartámot. Ez az évtized volt a diéta őrület korszaka és Rumsfeld egy vagyont keresett a mesterséges édesítőszer üzlettel, amelyet már évtizedekkel azelőtt betiltottak laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, amelyek egyértelműen kimutatták karcinogén mivoltát. Ugyanez a korrupt jóváhagyási eljárás engedélyezte 1991-ben a szukralóz bevezetését, majd 2003-ban a szorbitét. Ahogy a történelem mutatja amit Amerikában engedélyeznek, az Magyarországon is zöldutat kap. Az amerikai kormány nemcsak háborús káoszt terjeszt szerte a világon, hanem betegségeket is. Az élelmiszerek vegyi adalékai kémiailag állandóan megbetegítenek bennünket és megváltoztathatják testkémiánkat.

Ez nem lehetséges, mondanák sokan. Csakúgy, mint ahogy az amerikai kormány állt a szeptember 11-es World Trade Centerben történtek (9/11) mögött, meggyilkolva saját államolgárait majd ezt követően több millió iraki anyát, apát és gyermeket. Ez is lehetséges.

Az Öböl-háború-szindrómát elsősorban szintetikus édesítőszer okozta

Nem véletlen, hogy fibromyalgia sújtotta az amerikai csapatokat az Öböl-háború idején. Tanulmányok kimutatták, hogy diétás italokat fogyasztani 46 °C -os hőségben súlyos egészségügyi következményekkel jár. Ezt ügyesen az “Öböl-háború-szindróma" gyűjtőfogalom alá söpörték, de ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a csapatok most Irakban és Afganisztánban is.

Ugyancsak nem véletlen, hogy 5-ből 4 esetben a fibromyalgia nőket érint, akik gyakrabban fogyasztanak diétás italokat és élelmiszereket mint a férfiak. Szinte minden rágógumi és lehelet frissítő tele van mesterséges édesítőszerekkel.

A népszerű mondás, hogy “nincs elég mesterséges édesítőszer a termékekben ahhoz, hogy az egészségügyi problémákat okozzon" egy nagy hazugság. Különösen most, hogy 2012-ben az összes élelmiszer, ital, rágógumi és cukorka több mint 25%-ában vannak szintetikus édesítőszerek. A sok hatás összeadódik és tulajdonképp kevés, ill. szinte semmilyen szabályozás alá nem esnek ezek a vegyi anyagok az élelmiszerekben.

Nincs olyan vényköteles gyógyszer amely gyógyítaná azokat a problémákat amelyek a mesterséges édesítőszerek hatásait ellensúlyoznák. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka, a krónikus depresszió és a savas reflux az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó.

A rák lehet a távoli, hosszútávú fogyasztás után jelentkező komoly következmény. A receptre kapható gyógyszerek amelyeket ezen"krónikus betegség"-ekre kap a páciens, annyi mellékhatással rendelkeznek ami talán még súlyosbítja is a már kialakult helyzetet.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-06-05 20:59:51, kedd
 
 



Lépésről lépésre...





- Tudod - mondta az öreg Bobo, az utcaseprő kis barátnőjének, Momónak -, tudod, néha egy nagyon-nagyon hosszú utca áll előttünk. Azt hiszed, ez olyan rettenetesen hosszú, hogy ezzel sohasem fogok végezni. És akkor az ember elkezd sietni. Egyre jobban siet. De amikor felpillantunk, azt látjuk, hogy a távolság, az nem fogy, nem lett rövidebb az előttünk álló út. És akkor az ember még jobban erőlködik, mert fél, hogy sohasem készül el. Végül akadozni kezd a lélegzetünk, lihegünk és kikészülünk. De az utca, az még mindig ott tátong előttünk.



Hát, tudod, nem így kell ezt csinálni, Momo! Sohasem szabad egyszerre az egész utcára gondolni, érted? Csak a következő lépésre, a következő lélegzetvételre, a következő mozdulatra, a következő napra. Mindig csak a soron következőre, többre nem. És akkor elkezd az egész örömöt szerezni. És - ez is fontos - akkor egyszerre jól csinálja az ember a dolgát. Aztán - egyszer csak - észrevesszük, hogy lépésről lépésre az egész utcával elkészültünk. Sokszor azt sem tudjuk, hogyan. Még csak nem is lihegünk. És ez fontos.



Michael Ende Momo című regénye nyomán












Talán minden ember vágyakozik rá, hogy átélje, és megtapasztalja a szerelmet. Némely ember, aki már megélte egyszer, újra részesedni kíván belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1145
  • e Hét: 7561
  • e Hónap: 16744
  • e Év: 69452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.