|
1/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 190
|
|
|
|
2024-03-29 09:28:34, péntek
|
|
|
Klasszikus répatortaA klasszikus répatorta egy igazán tartalmas
és szaftos sütemény, amelynek egyszerű kevert tészta az alapja,
így nagyon gyorsan készül. Ennek a változatnak a tetejére egy
lágy vaníliás krém kerül, amely tökéletesen kiegészíti a tészta
fűszerességét.
Tészta:
3 darab tojás
15 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg liszt
ízlés szerint fahéj
10 dkg darált mandula/dió
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
fél tk só
2 darab sárgarépa
10 dkg mazsola
Máz:
15 dkg krémsajt
ízlés szerint cukor
ízlés szerint vanília
ízlés szerint citromlé
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2024-03-17 10:59:34, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
5 tojás,
15 dkg kristálycukor,
13 dkg liszt,
2 dkg kakaópor,
2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel.
Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a
kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, elő
melegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd.
Hagyd kihűlni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2024-03-13 09:22:05, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
400 g liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
200 g cukor,
100 g darált mák,
1 tojás,
50 ml olaj,
fél citrom leve,
320 ml tej,
200 g meggy.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2024-01-15 05:19:21, hétfő
|
|
|
Hozzávalók
50 dg liszt
1 evőkanál porcukor
csipet só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
2 db tojás
7,5 dkg olvasztott vaj
1 dl rum
1 citrom reszelt citromhéja
Lépések
Élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk egy pici cukorral,
a maradék 2 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával.
A lisztbe öntünk minden hozzávalót és kidagasztjuk
- ha van robotgéppel, kb.8-10 percig.
Ez alatt felverjük habbá a 2 tojásfehérjét, és hozzádagasztjuk
a tésztához, kb. 45-50 percig kelesztjük.
Most nem szaggattam, hanem 65 grammos adagokat kimértem,
azokat golyóvá formáztam.
Formázás után is pihentetjük kb 35 percig, míg duplájára nőnek.
Olajban sütjük közepes tűzön, felső részével tesszük az olajba,
kb 2-2,5 perc és fordítjuk, majd papírra szedjük.
Az első felét fedő alatt sütjük. 16 db lett ebből az adagból.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2023-12-16 11:01:40, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
400 g krémes tehéntúró,
190 g joghurt,
5 kanál cukor,
3 kanál búzadara,
3 kanál liszt,
1 bögre friss vagy fagyasztott áfonya,
2 db tojás,
1/2 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat mixerrel, adjuk hozzá a túrót és a joghurtot,
kavarjuk jól össze.
Lassanként keverjük bele a búzadarát, a lisztet, a sütőport.
Keverjük bele a masszába az áfonyát is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát. 180
fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Amikor megsült,
vegyük ki a sütőből majd fordítsuk rá az elkészült süteményt
egy tányérra. Díszítsük áfonyával és porcukorral.
Jó étvágyat
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2023-12-13 10:49:55, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (akár bolti, akár házi)
500 ml tej
1 vaníliarúd vagy 1 teáskanál vanília kivonat
4 tojássárgája
100 g cukor
40 g kukoricakeményítő vagy étkezési keményítő
Egy csipet só
Elkészítés:
Töltés és sütés: Tegyél egy kanál vaníliakrémet minden tésztadarab közepére.
Hajtsd össze a tésztát a töltelék felett, és nyomkodd le a széleit.
Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütés: Süsd meg a töltött leveles tésztákat az előmelegített sütőben, a
csomagoláson leírtak szerint, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2023-11-23 10:21:45, csütörtök
|
|
|
Diós tekercs, nem is gondoltam, hogy egy bögre dióból ilyen
finomságot lehet készíteni!
A diós édességek a kedvenceink, ezért mostanában gyakran elkészítem
ezt a csodás finomságot. Ínycsiklandóbb mint a diós csiga, mert más a
tésztája! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen
nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a
másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük
össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik
részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik
oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük
bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából
25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor
kihűl, szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2023-11-17 08:23:03, péntek
|
|
|
A legfinomabb almás csoda, amit valaha kóstoltál!
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók:
1 bögre kefír
1 bögre gríz
2 tojás
3 evőkanál liszt
3 nagyobb méretű alma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
5 - 6 evőkanál cukor
Elkészítése:
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport
összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát
meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén
kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal
is ízesíthetjük. A tésztát vegyük ki a hűtőből és keverjük hozzá a
reszelt almát. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180
fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
Mikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
2023-10-31 11:48:41, kedd
|
|
|
HOZZÁVALÓK 6 FŐRE:
40 dkg fodroskocka tészta
1 kiskanál só
8 dkg vaj
4 tojás
7-8 evőkanál kristálycukor
2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál őrölt mák
1 púpozott evőkanál mazsola
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát forrásban lévő, enyhén sózott vízben kifőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral
keverjük habosra. A tejfölt, a citromhéjat meg a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk,
azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is. 3.
Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta
egyharmadát belesimítjuk. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát
rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük. Utána a lekvárt kenjük rá, majd a
maradék tésztával letakarjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; l
égkeveréses sütőben 170 ºC) 1 órán át sütjük. Melegen tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
1/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 190
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2566
- e Hét: 24856
- e Hónap: 47123
- e Év: 179677
|
|
|