Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csirkemell őzgerincben sütve
  2013-07-03 11:34:46, szerda
 
 



: Link

Pacalpörkölt de luxe

Hozzávalók:

 1,5 kg nyers pacal
 10 dkg füstölt szalonna
 10 dkg vaj
 10 dkg libazsír
 75 dkg vörös hagyma
 2 db zöldpaprika
 2 db hegyes erős paprika
 3 db szárított cseresznye paprika
 1,5 dl 20 %-os ételecet
 2 dl vörösbor (Kékfrankos)
 1 db paradicsom
 3 cl ketchup
 fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.

Az elkészítés:

1. A főzés
A nyers pacalt gondosan meg kell tisztítani. El kell róla ill. belőle távolítani minden faggyút, még a legapróbbakat is! Ez azt jelenti, hogy kilónként kb. egy óra tisztítást lehet számolni. A gondosan megtisztított pacalt kb. 12 órán át főzzük babérlevél, ecet, egész bors hozzáadásával. Az első főzővízbe sót tenni nem szabad, mert megkeményedik véglegesen a pacal. A tizenkét óra letelte után a vizet leöntjük és a pacalt megtisztítjuk a rárakódott bors, vagy babérlevél darabkáktól.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. Az anyag végkifejlete:
A megfőzött, tisztított pacalt vékony csíkokra vágjuk. A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a csíkokra vágott pacalt. Ekkor befedjük és nagyon lassú tűzön párolni kezdjük. Még ekkor sem szabad megsózni! Sorban tesszük bele a paprikákat félbe vágva, a cseresznye paprikát negyedelve, a fűszereket (sót és pirospaprikát még nem!). Kb. 3 — 4 órai párolás után beletesszük a piros paprikát, majd megsózzuk. Minél tovább párolódik (pörkölődik) az anyag, annál ízletesebb lesz. Kb. 20 óra elegendőnek, 22 óra jónak és 24 - 26 óra ideálisnak mondható!
Jó étvágyat!


Vörösboros csirkemellfilé paprikás de luxe nokedlival

Hozzávalók:

 4 db csirkemell
 7 dkg füstölt szalonna
 10 dkg vaj
 7 dkg libazsír
 1,5 dl tej
 12 db tojás
 1 pohár tejföl
 kevéske mogyoróolaj
 40 dkg vörös hagyma
 1 db zöldpaprika
 1 db hegyes erős paprika
 1 db szárított cseresznye paprika
 1,5 dl vörösbor (Ostorosi Egri Bikavér)
 1 db paradicsom
2 cl ketchup
fűszerek: (ízlés szerint)
chili, szurokfű (oregano), kakukkfű, bazsalikom, majoránna, őrölt köménymag, babérlevél, őrölt bors, piros paprika, szárított v. őrölt kapor, őrölt tárkony, fokhagyma granulátum, őrölt szerecsendió szárított petrezselyem, barbecue, só, egész bors, stb.

Az elkészítés:

1. Az előkészítés:
A csirkemellet kifilézzük. (Nem baj, ha kicsit több hús marad a csonton, mert az finom lesz a húslevesben.) A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, a bőrét kb. 5 mm x 5 mm-es darabkákra aprítjuk.
2. A pörkölt alap elkészítése:
Az egészen apróra vágott füstölt szalonnát a vajban barnára sütjük, majd az apróra vágott hagymát a libazsír hozzáadásával addig pirítjuk, míg a széle barnulni kezd.
3. A paprikás:
A megpirított hagymás zsiradékhoz hozzáadjuk a pohár vörösbort, majd belekeverjük a felvágott csirkemellet. Ekkor befedjük és lassú tűzön párolni kezdjük. Sorban tesszük bele a zöldpaprikát félbe vágva, a cseresznye paprikát egészben, a fűszereket. A pirospaprikát a végén tesszük bele. Kétféle pirospaprikát célszerű alkalmazni, egy színezőt és egy csípőset. A paprika is rottyanjon egyet, majd belekeverünk az egészbe egy pohár tejfelt. Miután ezzel is rottyant, a paprikás kész.
4. A nokedli:
1/2 kg liszthez 8 egész tojást és 4 tojássárgáját keverünk kevés tej, só és libazsír, vagy mogyoróolaj hozzáadásával. Célszerű dagasztógéppel végezni a keverést. Nem igaz az, hogy a nokedli-tésztát nem kell simára keverni!!! Sőt a simára keverés után a dagasztógépet automatára állítva kb. 45-50 percen keresztül habosra keverjük a tésztát! A főzővízbe használt libazsír és só kell. Az így elkészített és kifőzött nokedli azonnal tálalható.

Jó étvágyat!
: Link


A nagy grillkolbászteszt Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Torta-gyümölccsel díszítv
  2013-07-03 11:28:49, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Édességek, dessert.
  2013-07-03 11:27:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Meditáció
  2013-07-03 09:41:23, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Meditáció  
Túl az elme határain
  2013-07-03 09:39:04, szerda
 
 
Csak légy tanú,messze a magasból, Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd,hogy az igen magasból jöjjön,egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból.Az elme követni fogja,és amikor magától követi,abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy,olyan intelligens,egy szikla vagy,és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja,az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet,megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet,megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat,és az egész mindenség kész táncolni,örvendezni,énekelni veled-hogy intenzíven élhess,és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika,amellyel elérhető az eksztatikus állapot,ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait,a csend legnagyobb mélységeit,az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait,a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg.Szeresd az embereket,csak egy legyél közöttük, és
ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van,ahol a megvilágosodás kezdődik..A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba.Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap,jelentéstelivé válik. lehetővé teszi számodra,hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt,és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb állapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez,mert a meditáció egy közvetlen út az túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - ,amit az egészség jelent

Osho




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 599
  • e Hét: 5151
  • e Hónap: 13821
  • e Év: 69754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.